Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

iyi geceler takimim demiyeyim en iyisi herkeze gunaaaaaaaaaydin diyeyimsaat 2 burda su an
demek herkez izine ayriliyo hee hayirlisi kizlaar ama ben izine ayrilmiycam temmuzun14 une kadar burdayim allah izin verirse ne kadar verirsem kaardir diyorum ben bir izine ayrilayim biter hersey basa donerim hemen
ama bu is bu sfer bitecek ne kadar surerse sursun ben 65 olmadan surdan suraya gitmiyceem
kallisim mehalim reyhan ablam nasil olsa hergun ugruycaksiniz buraya bence ara vermek size iyi gelecek
takimada eger biri alincaksa lutfen fransadan katilan biri olsun bicikte bana yakin biri olsun saka tabi bu pek olmazya boyle biri hani olursa olmazsa ben takimimi cok seviyorum boyle devaam edek taaki mezun olana kadar ama soyle delikanli biri gelirde ben hergun duzenli paylasimdaa bulunurum aslan gibide kilolarimi veririm diyen biri olursa oda buyursun i yice azalmayalim yaa tadi olmaz
herkezi coook opuyorum coook uykum geldisaat 2.10 olmus
kallisim anlayisin icin cok sagol canim cuma gunu icin salata tariflerine gelince gorumcemle konustuk bugun ben biraz buradaki diyet salatalirini arastiriverem dedi degisiklik olsun biraz dedi
herkezi kocaman opuyoruuum iyi gunler guzel sohbetler diliyorum

günaydın canlarım.. zenanım öptüm senide canım... ben hemen çıkıyorum arkadaşlar kızımın gösterisi var sonrada havanın durumuna göre piknik yapabiliriz gitmezsek gelirim zaten haydi öptüm herkesi....

Günaydın güzellerim nasılsınız. Hemen aklımdayken cevap yazacağım kişilere bşr yazaım yoksa unutuyorum :emir_bebek:
Annem Bence kararında haklı ve yerinde bir karar olduğunu düşümüyorum sen benden çok daha evel takımdaydın ve haftalarca canla başla dinin en büyük şahidi benim bunun . Ben bu süre içinde yorulduysam seni anlamamam da imkansız.Takımı burayı bırakma demicem çünkü zaten hep bizimle olacağına eminim beni biricik kızını bırkacağını zerre düşünmedim. Biz Hep beraber yine yeniden başlıcaz bomba gibi dinlenmiş bir şekilde değilde.

Çikolatam vallaha kuzum eşin kıvranmaya başlamış yazıkk onaa elindekinin kıymetini bilmedi sende tavrında güzel gidiyorsun aman aklıı ol guzum aman akıllı ol. Allah yanında olsun .

NOt: Kallisim sultanım bende yokum bugun .dünde resimleri çekemdim yaf ben plan yapsam kaç yazarki:)) senide öslicem bugun kocaman öptüm

heheyt mersacım burdaymış a.s.

Ay çok mutlu oldum kızın ve senin adına :1hug:

Ay maşallah tebrik ediyorum
Keşke benim kardeşim de böyle verebilse kilolarını ama nerde
Kaç yaşında ve kilosu kaç acaba kızının?
Benim kardeşim de küçüklüğünden beridir kilolu ve yaşıyla beraber kilosu da katlandı gitti.
Bi de utandığından mıdır nedir, kilosunu felam da söylemez kimseye, kilolarımı takmıyorum ben böyle iyiyim size ne der hep. Dpor yapalım derim hiç oralı olmaz, yürüyüş yapalım deriz yok der, evden dışarı adımını atmaz, üstüne başına bişey almaya gidelim deriz yok istemiyorum der
Ne kadar dil döktüm fayda etmedi, ki ben çok inatçıyımdır kıramadım onun inadını...
Nese tekrardan tebrik ediyorum kızını, benim için kocaman öp Şeniz

saol canım inanki kendimden çok ona seviniyorum.kızım daha küçük 13 yaşında ve 1 okul döneminde biz farkedene kadar 10 kilo almış yani 68 i vurmuş.ben ne yaptıysam ters tepiyordu kızım yeme dedikçe daha çok yedi hareketli ol dedikçe çocuk benden gıcık kapmaya başladı bu arada psikolojiside bozuldu.psikoloğa götürmeyi düşünürken aklıma diyetisyen geldi bir deniyim dedim .kendinede söyledim önce itiraz etti annecim bir kere gidelim istemezsen bi daha gitmeyiz dedim .zorlada olsa gittik iyikide bu kararı vermişim hayatımızın dönüm noktası oldu diyetisyen çok cici bir kız benim kızı alladı pulladı ne derse şimdi sözünden çıkmıyor çok seviyor .her gittiğimde diyorumki sen bizim diyetisyen artı psikoloğumuz oldun.:nazar:
bence sizde ikna etmeye çalışın ama dilinden anlıycak biri olması lazım bizimki şans eseri elektrikleri bire bir tuttu ve her pazartesiyi iple çekiyor inşallah devam eder yarı yolda bırakmazda .o kadar değiştiki benimle artık hiç didiçmiyor çok uyumlu tabi kendide istedi yoksa zorlamayla asla olmaz .kızımı diyetisyene götürmek son zamanlarda verdiğim en iyi karar diye düşünüyorum.ahanda benim kıza bir öpücük daha valla havaya girdi bak bakalım bana bişeyler yazmışlarmı diyor buraya her oturduğumda canım seni öpüyorum .

kızlar hepinize günaydın yürüyüşümü yaptım burayada uğradım kimsecikler yok şimdide gidiyorum bu gün yine çok yoğunum bakalım nasıl yetişecem öğlen ingilizce hocası gelecek öğleden sonra kızı alıp matamatik kursuna götürecem bu arada bide arkadaşım gelecek evişleride tabiki beni bekler. ay ben yazdıklarımı okuyunca korktum anca yetişirim kızlar öpüyorum hepinizi...

.. haa bu arada gökçe diyorki celeb okumuşmu o kitabı... neydi unuttum evcilde sorduğun..

okumadım da kallisim meraak ettiklerimden biri o yüzden sordum ya zaten nasıl beğenmiş mi gökçe yorum alayım sınavdan sonra stok yapacağımda sengözlerimebaksanab

okumadım da kallisim meraak ettiklerimden biri o yüzden sordum ya zaten nasıl beğenmiş mi gökçe yorum alayım sınavdan sonra stok yapacağımda sengözlerimebaksanab

bitince söyleyecekmiş :roflol: saniyesi saniyesine getirdim bak bu cevabı çok taze:roflol:.. ama madem stok yapacaksın ben sana beğendiklerimizden liste yapayım bende okuyorum şimdi bak Ftmanın talihi diye, yabancı ama Fatma diyince Türk yazar algılanıyor Tunusta geçiyor benim hayallerimi üsüleyen ülke :))

merhaba kizlar
esimin bilgisayarindan gizlice giriyorum(eski bilgisayarimdan)
o uyuyor simdi.. dun gece eve geldim,konustuk..hic de oyle aman ayrilmayalim seklinde davranmadi..
ama gariptir beni iki kere aradi is yerindeyken ne zaman geliyorsun,kim getirecek..gibilerinden...
valla ben bu adamdan hicbirsey anlamadim dolayisiyla sizin de anlamanizi beklemiyorum .
evdeki konusma da, ne istiyorsun konusmasiydi.yani ondan ne istedigimi sordu.her neyse bu sekilde bir konusmaydi..daha fazla kafa sisirmek istemiyorum ,hersey olacagina varacak belli ki...

kizlar goruntumde duzelmeler var. resmen gobek gitmeye basladi.cok seviniyorum.
kallisim mezun oluyorsun haa? mehalim de oyle... e bence coktan zamani gelmisti.yani tabii ki buralaradan ayrilmamaniz kosuluyla.sizleri tebrik ediyorum,o kadar kiloyu vermek her yigidin harci degil...
SBG canim cok tesekkur ederim.ben bana yazmasa da burdaki herkesin yanimda oldugunu biliyorum...
zenos sana 65 olmadan bir yere gitmek yok ona gore... beraber olacagiz insallahhhh

bu arada sportie nerde? dun onu aradim ama acmadi.hic mesajlarini goremiyorum?
canzi de oyle?

Ben takımdaki tüm arkadaşlarımın takip ettiğini biliyorum ama yinede her seferinde getiriyorum sonuçlarımızı, bijomun daha çok kayısı suyu ve sinameki içmesi gerekiyor :o)))
hepinize teşekkür ederim canlarım...

http://www.kadinlarkulubu.com/6885362-mesaj114.html

okudum kallisim dün onu ben. geldiğimden beri yaklaşık 6 kilo falan verdim ama 2 yıl önceki tarihten sayıldığı için (mantığını anlayamasam da) sınıfta kalıyorum 2 dir :roflol: neyse bu sefer ilerleme var yazılmış. bu da bişeydir :1closedeyes: sinameki ve kayısı suyu kaçamak olduğu zaman kaydirigubbakcemile3

herkese günaydın :1hug:
arkadaşlar ben tartıda yarım kg falan fazla çıkıyorum. kaçamak falan yok geçen hafta nasıl beslendiysem öyle. e regl olmama daha 1 hafta var. neden olabilir sizce? bi de bir soru sormuştum her gün aynı saatte mi yürümeliyiz diye kimse bişey yazmamış yaaa :kızgın:

çikolatacım o senin bilgisayarın değil miydi? neden el koymuyosun ki anlamadım..

bu arada sportie nerde? dun onu aradim ama acmadi.hic mesajlarini goremiyorum?
canzi de oyle?

Canım hoşgeldin.. hiç bir şey için üzmeye değmez takılma fazla hayatın akışına bir bak çok aksi yönde gidiyorsa müdahale et yoksa bu durumlarda çok yıpranabileceğin ortam hazırdır her zaman.. eşini anlamamızı beklemiyorsunda inan anlıyorum çünkü varya hayatımızdaki bir çok eş aynen bu konumda, ben eşimle iletişime geçmeyi başarana dek neler çektim neler atlattım kaç kez tanımıyormuşum diye şoka girdim ama geneli bir tornadan çıkmış bunların inan buna farklı olanlar çok az veya bir kaçıda benim gibi azınlıkta yani şansları sonradan dönüyor eşler yaşlanıp olgunlaştıkça... :)) aramıza gelmeni sabısrzılıkla bekliyoruz özlüyoruz seni çünkü..

sporti dün toplantısı vardı paylaşım yapamadı canzide az katılıyor herkes az katılıyor şu günlerde her yaz böyle düşer motivasyon kaydirigubbakcemile3 ay 3. yazım utanarak söylüyorum:roflol:

arkadaşlar ben tartıda yarım kg falan fazla çıkıyorum. kaçamak falan yok geçen hafta nasıl beslendiysem öyle. e regl olmama daha 1 hafta var. neden olabilir sizce? bi de bir soru sormuştum her gün aynı saatte mi yürümeliyiz diye kimse bişey yazmamış yaaa :kızgın:

ay canım benim utanarak söylüyorum ama kaçırmışım sorduğun soruyu.. hemen cevap veriyorum hayır bunun hiç bir getirisi yokmuş geçende dergide okudum yasakkelime

tartıda fazla çıkmanın sebebide bak sende söylüyorsunki 1 hafta kala ödem yapabilir vücudun normaldir yani..

canim oyle de...yapamiyorum ne bileyim... ver diyip zorla elinden mi alacagim?
neyse...
adet olmadan 1 hafta once vucut su toplar bebis,uzulme... adet olursun 1 gun sonra iner...

canım biraz sert olacak ama o bilgisayar seninse ver deyip elinden alacaksın tabi, hatta ver demene bile gerek yok. o senin hayallerini elinden aldı ve bunu yaparken sormadı bile :kızgın:

bi tek dün giremedim kızımı doktora götürdüm bacağını hala hareket ettiremio...film çekildi 2 tüp kan alındı...bugün tatil yarına kaldı sonuçları göstermeye gidicem yarında...ama baya yazışmışınız...geçmişi okudum ama aklımda bişi kalmadı...kalanlara özet:::::

---öncelikle mersa kızını tebrik ediyorum maşallah:nazar:

---zenancım bende seni çok öpüyorum canım benim...özledik seni ...kendine çok iyi davran:1hug:

---cikolatacım Allah yardımcın olsun bi tanem...bu bunalım içinde hala diyetine dvm ettiğin için seni tebrik ediyorum...eşin artık sana ne istiyorsun diye sormaktan vazgeçsin...kendisi ne istiyorsa yapsın artık bir an önce de seni daha fazla bunaltmasın:oklava:...senin için dua ediyorum arkadaşım...inşallah eşinin kafasına bişi düşerde kıymetini anlar...ki anlarsa artık bi değeri kaldı mı snn için bilemem..o kdr üzmüş ki seni olanı da sildi süpürdü sanırım....emin kararını bozma tatlım...asla ödün verme kendinden...bu kdr boşanmaya meraklıymış demekki ....hala hayretler içindeyim:uhm:

---mehal ablacım mezun oluyomusun hayırlısı olsun...diyetten sıkılmana hak veriyorum bazen bende çok bunalıyorum...ama açıklamadığın bişi var sanki bikaç mesajdan sonra karar verdim demişsin...seni üzen mesjlar değildir inş....ama burda olmana sewindim...sana ve kalliste ablama burdaki herkes çok sey borçlu...bizlerden desteğinizi çekmeyeceğinize sewindim...

---bijocum yürüyüş saatleri ile ilgili bişi sormuşsun...bildiğim kadarıyla sana yardımcı olmak isterim...yürüyüş saati çokta önemli değil aslında bnm diyetisyen öle demişti...bana yürü demişti bende bebeğimi bırakacak kimsem yok yürüyüş yapamıorum demiştim...anca eşim 6,30 dan sonra gelio o zmn yürüsem olur mu demiştim....nasıl ne ne zmn yürürüsen yürü ama haftada üç gün 30-45 dk arası mutlaka tempolu yürü demişti...bende eşim gelmeden 1 saat önce akşam yemeğimi yiyip çıkıodum yürüyüşe...çok faydası oldu...akşam yürümek en azından akşam yediğini eritebiliosun...ama sabah yürüyüşü zaten sabahtan akşama yediğimizi hareketle ew işi ile eritebiliosun.(en azından ben çok hareketliyim oturduğumu hesaplamaya çalışıomda zor)(sanırım bünyem harekete çok alıştı)..ama akşam yediğin kalıo...ben akşam yürüyüşlerini çok sewiorum...yaz geldi daha serin olur....

ama bi yerde okumuştum...spor ve yemek saatlerinizi sık sık değişin die...bünye alışıklık yapıomuş mu ne...yani yürüme saatlerinde yarım saat bi saat oynayabilirsin arada....ben yemek saatlerinde yarım saatlik oynama yapıorum...ama bnmde takıldığım bi soru var kafamda kime sorsam bilemiorum....yürüyüşle alt baldırlarda kaslar çoklaştı sanırım... çokta tempolu yürüyorum sanki acaip kaslandı gibi geldi...sonra düzelir mi bilmiom....işte böle...

---reyhan ablacım seni bu aralar göremiorum özledim haaaaa.s.

hepinizi çok öptüm şimdilik aklıma gelenler bunlar daha sonra bişi gelirse eklerim....

bi sitede soru cvp buldum sizinle paylaşayım istedim....diyetisyen cvplıor...

3 senedir diyetisyen kontrolünde düzenli diyet yapıyorum.Anladım ki kilo almamak ve verilen kiloyu korumak bir uzman yardımıyla oluyor. Benim sorunum adet günümden birkaç gün önce kilomda inanılmaz bir artış olması. Bu gerçekten normal bir durum mudur?

Cevap: Normal, gerekli durumlarada diyetisyeninize başvurmaya devam edin. Vücudunuz hormonların değişmesiyle ödem yapıyor. Bu herkeste olur ancak yağ oranı yüksek kişilerde daha çok rahatsız eder.

Kilo vermek için diyet ile birlikte bir fitness salonunda ağır spor yapıyorum çeşitli aletlerle. Bazen 300-500 kalori yakmaya çalışıyorum -özellikle eğer tatlı yediysem. Bu ağır spor kilo vermeme yardımcı olu mu yoksa yagları kasa çevirerek kilo vermememi zorlaştırır mı?

Cevap: Spor bilinçli yapıldığı sürece faydalıdır. Kas çalışmalarını haftada en fazla 3 ve abartmadan yapın. Onun dışında bol miktarda eforlu yürüyüş, bisiklet vb. yapın.

Merhaba ben haşlanmış patates yemeyi çok seviyorum acaba günde bir kaç tane yemek (ama her gün değil)fazla kilo yapar mı? Çok merak ediyorum cevap yazarsanız sevinirim.

Cevap: Bir orta boy haşlanmış patetes (90 gr. ) =1 ince dilim ekmek değerinde. Ekmek yerine patetes yemenizin hiçbir sakıncası yok.

Ben yaklaşık 4 ay önce kilo vermeye başladım, bir uzmandan yardım alıyorum. 3 ayda 10 kilo verdim ancak bir türlü tatlıdan vazgeçemiyorum normalde daha çok verebilirim ancak arada tatlı yiyorum bunu nasıl halledebilirim?

Cevap: Uzmanınıza başvurun. Diyeti kaçırdığınız ve tatlı yediğiniz zaman ekstra olabildiğince çok yürüyüş yapın.

Sebze ve meyvelerin kalori miktarı düşük olduğu için diyette önemli yer tutarlar. Ancak yine de tavsiye edilen tüketim miktarını aşmamak gerekir.

Meyve ve sebzeler sağlıklı beslenme önerileri içinde en büyük yeri tutan 2 temel gruptur. Ancak tüm meyve ve sebzelerin belirli bir enerji değeri ve şeker içerikleri vardır. Bu sebeple yenilen miktarlar önemlidir, yarım muzun enerji değeri 1 elmaya eşittir. Meyve porsiyonları meyvelerin şeker içeriklerine göre ayarlanarak tavsiye edilir. Sebzelerin genelde su ve lif oranlarının yüksek olması enerji değerlerinin düşük olmasına sebeptir. Çiğ olarak yenilebilen kıvırcık, göbek marul, nane, maydanoz, roka, biber, domates, salatalık gibi sebzeler çoğu zaman diyette serbest bırakılır. Pişirilerek yenilen sebzelerde ise durum içindeki yağ miktarına ve pişirme şekline bağlıdır. Sonuç olarak meyve ve sebzeler düşük enerji içerikli olmalarına rağmen diyet içinde tavsiye edilen miktarların üzerinde yenilmemelidir.

Yararlarını biliyor musunuz?
Üzüm: Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan, fitokimyasallardan flavonoidleri içerir. Kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyan üzüm bol bol tüketilmelidir.

Karpuz: ıçerdiği laykopen maddesinin, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkili olduğu saptanmıştır.
Kayısı: ıçindeki beta karoten adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Bir kayısı ne kadar parlaksa, içindeki beta karoten oranı da o kadar yüksektir.

Domates: Domates özellikle laykopen yönünden zengindir. Laykopenin antioksidan etkisi nedeniyle göğüs, sindirim sistemi, mesane ve deri kanseri riskini azalttığı bilinmektedir.

Biber: Bol miktarda A ve C vitamini içerir.
Çilek: Bol miktarda A, B1, B2, C ve K vitamini, protein, şeker, meyve asidi, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum, potasyum içerir.
Şeftali: A ve C vitaminlerini içerir.
Elma: Tok tutan, kalorisi fazla olmayan cilde ve saçlara iyi gelen elmada A, C vitaminleri bulunuyor. Potasyum zengini elma, sindirim için yararlı bol miktarda lif içeriyor.
Kivi: Kalp ve damar sağlığı açısından kolestrolün düşürülmesinde etkili bir madde olan petkin, kivi de bol miktarda mevcut.

Ara öğünleri atlamayın
Diyette mutlaka 6 - 7 öğün yemelisiniz. 3 saatte bir yediğinizde bir sonraki öğünde daha az acıkmış olur ve daha az yersiniz. Kan şekeriniz düşmez, tatlı ihtiyacınız daha az olur. Yapılan çalışmalarda aynı kaloriyi almalarına rağmen 6 öğün yiyenlerin 3 öğün yiyenlere göre kilo verdiği ortaya çıkmış. Ara öğünler kesinlikle atlanmamalıdır. Aksi takdirde akşam yemeğinde daha fazla miktarda yemek yersiniz.

Diyet ürünün etiketini okuyun
Tüm diyet ürünlerin enerji değerleri sıfır değildir. Tüketilecek besinin etiket bilgisini incelemek gerekir. Örneğin diyet içecekler enerji içermezken diyet bisküvilerin enerji, yağ ve karbonhidrat içerikleri normalden daha az olarak tüketime sunulur.

Aşırı tatlı içeceklere dikkat
Abartılı diyetler genellikle uzun süreli sonuç vermez. Çünkü bir süre sonra metabolizma yavaşlayacağı için vücut daha az enerji harcamaya başlayacaktır.
- Diyetleri abartmayın: Çabuk sonuç almak için aç kalmak yerine, porsiyonları küçültmeyi deneyin.
- Ara öğünleri unutmayın: Sofraya aç oturmamak için, yemekler arasında geçen sürelerde biraz meyve, yoğurt gibi ara öğünlerin yararı olacaktır.
- Krema ve soslardan uzak durun: Soslu, kremalı yiyecekler belki lezzetlidir ama çok da kalori verir. Bu tür katkılardan uzak yemeklerden lezzet almaya çalışın.
- Tatlı içeceklerden kaçının: Şeker katkılı içecekler, meyve suları doymanızı sağlamadığı gibi gereksiz kalori de verecektir. Su, maden sodası ve diyet içecekleri deneyin.
- Egzersizi aksatmayın: Egzersiz enerji harcamanıza katkıda bulunduğu gibi, kas kitlenizi geliştirerek enerji tüketiminin sürekli olmasını da sağlar.
- Yavaş yiyin: Doyma refleksi en erken 20 dakikada başlar. Yavaş yediğiniz taktirde, daha az yemekle doyduğunuzu göreceksiniz.
- Uyarıcı etkenlere dikkat: Günlük alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Ne gibi durumlar sizin 'atıştırmanızı' sağlıyor, dikkat edin. Örneğin; TV seyrederken çoğu kişi bir şeyler yemek ister. Bu alışanlıklarınızı değiştirin.

Şeker Açlık Duygusuna Yol Açar mı?
Vücudumuza aldığımız şeker bize sadece kalori verir. Bunun dışında vücut için hiçbir faydası yoktur. Şeker yenildiği zaman insulin salgılanımı uyrılacağı için açlık hissi uyandırır. Diyet yapan insanlar kan şekerlerinin düştüğünü bahane ederek şeker alımına ihtiyaçları olduğunu düşünürler. Oysa vücuda alınan tüm besinler ve şekerler glikoza dönüşmektedir. Bu yüzden kişi hiç şeker yemese de diyete bağlı olarak kan şekeri düşmez.

Şeker haricinde kullanılan tatlandırıcılar da insan vücudunda ciddi sağlık sorunlarının nedenleri arasında yer alabiliyor. Uzun süre ve çok yüksek düzeyde alınan tatlandırıcıların kanser yapıcı etkisi olduğu görülmüştür. Bu ürünlerin insülin salınımı üzerinde şeker kadar etkileri yoktur, bu yüzden normal şekerden daha iyi oldukları düşünülebilir. Rafine beyaz şeker yerine, daha az kalori içeren ve mineral tuzlarla vitaminler açsından da daha zengin olan balı tercih etmek organizma açısından çok daha yararlıdır.
Atıştırmak Formu Bozar mı?
Gün içinde yemek zamanları dışında bir şeyler yiyor ve normalde 3 öğünden aldığınız kaloriyi 4,5 hatta 6 küçük öğünde alıyorsanız bu atıştırmalar bir sorun yaratmaz. Çünkü bu şekilde bir beslenme düzeni aşırı kalori almamanızı ve vücudunuzun her öğünde sindirim olayı için daha çok kalori harcamasını sağlar. Fakat siz her öğünlerinizde yemeniz gerektiği kadar yedikten sonra abur cubur atıştırıyorsanız, bu elbette kilo almanıza neden olacaktır.
Tuz Şişmanlatır mı?
Tuz, vücudun su tutmasına yol açar ancak vücuttaki yağ oranlarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Buna karşılık aşırı tuz kullanımı suyla beraber kişide şişkinlik hissine yol açabilir. Bu yüzden özellikle adet dönemi öncesinde tuz kullanımında aşırıya kaçılmaması tavsiye edilir. Öte yandan tuzun iştah açıcı etkisi göz önünde tutulduğunda özellikle rejim yaparken neden tuzdan kaçınılması gerektiğinde ortaya çıkar. Dolayısıyla tuzun kilo alımı üzerinde doğrudan değil, dolaylı bir etkisi vardır.
Sık Yapılan Ağır Rejimler Metabolizmayı Bozar mı?
Ağır rejimler sadece metabolizmayı değil sindirim sisteminizi de bozar. Önce aşırı bir kısıtlama, dolayısıyla ani kilo verme, ardından da aşırı yasaklar yüzünden kontrolün kaybedilmesi ve ani kilo alımı gibi bir kısır döngüye girildiğinde metabolizma sarsılır. Bunun sonucunda da çok doğal olarak aşırı kilo riski artar. Buna bağlı olarak kişide yeme ihtiyacının tamamen ön plana çıktığı pek çok patolojik sorun ortaya çıkabilir. Bu durumda yapılması gereken; yavaş kilo verdiren, kişiyi korkunç yasaklar içinde boğmayan ve hem yemek hem de rejim olayını yaşamın tek unsuru haline getirmeyen rejimlere yönelmektir.

Çok Su ıçmek Zayıflatır mı?
Belli bir diyet ve egzersiz programına bağlı olmadan çok miktarda su içmenin zayıflatıcı bir etkisi yoktur. Buna karşılık rejim yaparken, özellikle su, bitkisel çaylar gibi bol miktarda (en az 1,5 litre) sıvı alınması vücutta biriken toksinlerin atılmasını kolaylaştırmak açısından yararlı olacaktır. Gün içinde hafif bir açlık hissettiğinizde bir büyük bardak su içmek belki de o an için iştahınızı kesebilir ve sizi gereksiz kaloriler almaktan koruyabilir. Özellikle mineral tuzlar açısından zengin suların tercih edilmesi, rejim sırasında vücutta bazı besinlerin tüketilmesine bağlı olarak ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesine yardımcı olabilir.

Zayıflamak için Suyu Öğün Aralarında mı ıçmek Gerekir?
Zayıflamak için suyu yemeklerden önce içmek gerekir. Yemek öncesi içilen su mide kapasitesini dolduracağı için tokluk hissi verecektir ve yenilen yemek miktarını azaltacaktır. Yemek aralarında içilen su ise iştah açabilir. Ayrıca sıvı tüketmeden ya da az miktarda sıvı alarak yediğiniz bir yemekte daha çabuk doyarsınız. Ancak lifli yiyeceklerin, bir miktar sıvıyla tüketilmesi lifin şişerek hacim oluşturmasını ve tokluk hissi vermesini sağlayacağı için bu tip besinlerin sıvı gıdalarla veya suyla birlikte alınmamasında yarar vardır.

Sıcak Ortamlar Zayıflatır mı?
Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemeyle kaybedilen, yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ama sizi zayıflatmaz.. Mutlaka soğuk suyla yapılan bir duşla tamamlanması gereken sauna seansları, kalp damar, solunum ve dolaşım sistemi hastalıkları olan kişiler için uygun değildir. Ayrıca kilo kaybetme açısından bakacak olursak soğuk, sıcaktan çok daha etkilidir. Örneğin 18 derece suyla yapılacak bir banyo dakikada 7,2 kalori harcamanızı sağlar.

Diyet Ürünleri Zayıflatmaya Neden Olur mu?
Diyet ürünleri zayıflamayı sağlamaz, ancak bu ürünlerin zayıflamaya yardımcı oldukları bilinmektedir. Tabii hangi besin maddesinden söz ettiğiniz de önemli.
• Süt, yoğurt, peynir ve et gibi ürünler yağı azaltılarak diyet hale getirilirler. • Şekerlemeler, çikolatalar, şekerli içecekler şeker yerine tatlandırıcılarla yapılmışlarsa kaloriler azaltılmıştır. Eğer şekerden daha geç emilen sorbitol, fruktoz gibi doğal tatlandırıcılar kullanılmış ise kalorisi normal ürünlerle aynıdır.
• Ekmek grubu ürünler diyet ürün haline getirilirken lif yönünden zenginleştirilmekte ve yağ eklenmemektedir.

güsel seyler buldum bir sürü ama daha fazla yazmaya çekiniorum...başlık açıp mı yazsam...kalliste ablam link verin falan diodu ya o bakımdan...temzilik yapılıomuş ya işleri zorlaştırmıyım size bilgi veriim derken:utangac:

Back
X