5 yaş kızıma gece tuvaletini alıştıramıyorum YARDIMMM !!!

gldcinar

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
7
0
1
42
merhabalar buraya yeni üye oldum. çok zor durumdayım yardım lütfenn . siz değerli kadınlar kulübü üyelerinin yardımına gerçekten ihtiyacım var. kızım 5 yaşında daha 2 yaşındayken gündüz tuvaletine alıştırdım onu. o konuda bir sıkıntımız yok. ancak gece tuvalet alıştırmasını ertelemiştim bazı özel sebeplerden. geç oldu farkındayım ama nasıl daha kolay alıştrabilirim . 1 aydan fazla oldu gece saat başı alarm kurup kaldırıyorum. ancak uykuda kalınca bir bakıyorum altına kaçırmış yine. ne yapabilirim önerileriniz var mı bununla ilgili ? (

Saat başı alarm kurup tuvalete kaldırırsanız sabah kadar tutmaya nasıl alışacak? Öncesinde bez mi bağlıyordunuz geceleri?

Saat başı alarm kurup tuvalete kaldırırsanız sabah kadar tutmaya nasıl alışacak? Öncesinde bez mi bağlıyordunuz geceleri?
evet bez bağlıyordum. ama altını ıslatıyor ve farkında olmuyor. annem bu şekilde alıştımam gerektiğini söyledi. tecrübesi var diye düşündüm. bi de geç kaldım alıştırmak için biliyorum (

Altına başka birşey serin bez bağlamayın saat başı da kaldırmayın. Yatırırken uyarın altın açık çişini tut sabah kalkınca beraber yaparz diyin

Altına başka birşey serin bez bağlamayın saat başı da kaldırmayın. Yatırırken uyarın altın açık çişini tut sabah kalkınca beraber yaparz diyin
1,5 ay oldu bağlamıyorum bez . ama alışmıcak diye de korkuyorum açıkçası

Zamanla alışır mecbur alışacak siz vazgeçmeyin büyük herşeyi anlayabilecek bir yaşta konuşun anlatın.
anlatıyorum . sıvı kesmeye çalışıyorum uymadan 1 saat öncesinde.( yazın biraz zor oluyor tabi). uyumadan tuvaletini yaptırıyorum. süreç ne kadar sürecek onu bilmiyorum çok uzar mı

anlatıyorum . sıvı kesmeye çalışıyorum uymadan 1 saat öncesinde.( yazın biraz zor oluyor tabi). uyumadan tuvaletini yaptırıyorum. süreç ne kadar sürecek onu bilmiyorum çok uzar mı
Akışına bırakın biraz geç olmuş şuanda biraz geç olabilir alışma süreci siz sabırla geçirmeye bakacaksnz

Akışına bırakın biraz geç olmuş şuanda biraz geç olabilir alışma süreci siz sabırla geçirmeye bakacaksnz
alışamıcak diye korkuyorum sadece dr a götürmem gerekir mi acaba dr a götürmeye utanıyorum aslında.

alışamıcak diye korkuyorum sadece dr a götürmem gerekir mi acaba dr a götürmeye utanıyorum aslında.
Neden utanıyosunuz ki ? Uzman desteği faydalı olacaktır.
Uyumadan önce WC götürün. Saat başı ile değil 2 saatte bir alarm kurun kaldırın 1 hafta sonra 3 saatte bir 1 hafta sonra 4 saatte bir yapın 4 saatte bire 3 ay devam edin. Süreç zor ama zorluğu çocuğunuzdan kaynaklı değil geç kalındığı için oluşmuş. İmkansız değil arada ufak kazalar olur ama önemli olan rutindeki istikrar.

çok tşk ederim denicem :)

bence uyumadan önce götürün. yatmaya yakın çok su içmesin. gece de kaldırmayın. kaçırıyor mu , aklı erecek yaşta bırakın kaçırsın ıslaklıktan rahatsız olsun. öyle öyle rahatsız olup tutacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…