5 yaşındaki çocuğum arkamdan konuşuyor

5 yaşındaki çocuğunuz tek başına babaannesi dahil hicbir yere gitmemeli. Siz görüşmüyorsanız bile babası olmalı yanında. Iyi cesaret sizdeki.
Sizin gibilere ne diyeceğimi şaşırıyorum umarım bi gün babaanne yada anane olmazsınız. Hayal gücüm çocuğa neler yapabileğiniz konusunda zayıf kalıyor.

Sanırım benden soğuması eve geldiğinde ağlamasına bu yüzden ne zaman gelse ağlar çünkü gitcem orda kalcam diye yada onlar gelsin kalsın dye bebekliğinden beri hemen hemen hergün görüşerek büyüdü şimdide uzak kalmak zorluyor olabilir
Zamanla alışır onlarla az görüşmeye takılmayın bu kadar, önceliğiniz çocuğunuz ile sizin aranızdaki bağ olmalı, sizi kötüleyen insanlar iyi değillerdir, sevgisizliği öğrenmesin çocuk henüz bu yaşta, sevgisizlik nedir bilmesin henüz bunun için çok küçük. Çocuklarımız aynı yaşta ve sizi iyi anlıyorum.

kardesıyle sıkıntı yasıyor bunalıyor dıye gondermeyın bır sure sonra dıslanmıs hıssı yalnızlık ve kopma yasar kavga etmeyen kardes var mı ? evde kalacak o sorun evde cozulecek . alıp kafasını gıdıp dınlenecegı yas ıcın 20 yıl daha beklemesı gerek . bunu yapmayın . orta yolu bulmayı aralarını duzeltmeyı sız saglayacaksınız bırını havası degıssın dıye gonderıp dıgerını yanınızda tutuyorsunuz olmaz oyle

bırde zaten anlasamadıgınız sorun yasadıgınız kısılere gonderıyorsunuz duzgun olsalar sorun yasamazdınız sorunlu ınsanlara cocuk mu emanet edılır
Babasıda kardeşini götürüyor kızıyor ben niye gitmiyorum diye kız çocugu tuvaleti geliyor ilgilenemiyorum erkekli ortama gidiyorum diye götürmüyor kızımı o yüzden gidiyor orayada

Babasıda kardeşini götürüyor kızıyor ben niye gitmiyorum diye kız çocugu tuvaleti geliyor ilgilenemiyorum erkekli ortama gidiyorum diye götürmüyor kızımı o yüzden gidiyor orayada
ıkı cocugunuzuda gorusturmeyın bence onlarla
zamanla alısır gorusmek zorunda degıller cocugunuzu gormek ısteyen sızle arayı duzeltsın once.

siz gorusmediginiz kisilere kizinizi ne kadar siklikla gonderiyorsunuz, ben konuyu anlayamadim.
Yani ayda yilda bir, bayramda seyranda tabi ki gondermek gerekir de,
siz gorusmeyip cocugu her gun oraya gonderiyorsaniz, elbette o sevmediginiz kisiler de cocugunuzun kisiligine etki ederler.
Ya siz de belirli sinirlar halinde gorusun, ya da cocugunuzun gorusme sikligini azaltin.

Ve konuyu acarken sanki cocugun bir sorunu/hatasi varmis gibi yazmissiniz,
ama alakasi yok,
hata/sorun gene yetiskinlerde,
cocuga yazik oluyor arada.

Babası kardeşini götürünce sizde kızkıza birşeyler yapın çocuğu göndermeyin.babasının yaptığıda yanlış zaten bazen kızı alıp bir yerlere götürsün.bu şekilde kendini kötü hisseder ve kardeşine daha çok bilenir.

Bu söylediklerinizi yaptım ama sorun şurda bana göre eşimin ailesiyle görüşmüyorum ayda bir gelirler teftiş etmeye bazen kızımda gider onlarla akşama kadar kalır gelir orada söylenenler annen seni dövüyor mu dövünce söyle bize kızdır anneni seni dövsün yemek yapıyor mu annen nereye gittiğinizi söylemezsen seni bize getrimeyiz tarzı konuşmaymış agzından bu kadar alabildim çocugu arada bırakmamak için istediğini söyleyebilirsin annem sorun yok dedim önceden söyleme diyordum kavga cıkmasn dye
Kızdır anneni seni dövsün ne demek ya. Koskoca insanlar aklı sıra çocuğuna kötü davranmanı ve onlarında taarruza geçmesini bekliyor resmen

Babası neden kızıyla çıkmıyor ki artık her yerde aile wc leri var o olmasa bile engelli wc leri var onlara girebilir kızıyla
Bence kızınız kendini dışlanmış hissediyor biraz babaanneye gidince ilgi alaka sadece onda oluyordur o yüzden orası ona daha cazip geliyor olabilir

Aileyle aramız düzelecek gibi değil aşılmaz net sorunlar var ortada götürmek istediklerinde hayır diyemiyorum cocukta atlıyo zaten gölgeleri yetiyor çocugun gitmek istemesine babaları evdeyse gitmiyorlar zaten bu dedklerm ayda 1 olan devamlı gitmiyorlar

Kızımı aramızda kalacak diye diye konusturdum eşim anneme sorarım dedi eger annesine sorarsa cocuk oraya gidince ters tepki görecek ve birdaha hiç söylemeyecek bana birşeyini sorma dedim ama bunu ögrenmese arkdaşıma da yapmazdı benimleyken baskılanmıs gibi oh annem yok rahat rahat konusa biliriz demiş arkdsm a

göndermeyin.
eşiniz neyi konuşacakmış? ufacık çocuğu hanım teyze moduna çevirmişler konuşulacak bir şey kalmamış.
kızdır anneni seni dövsün nedir ayrıca.. eşinde akıl olsa bir daha gitmeyecek der kestirip atardı. konuşacakmış....

benim yavrucum da evde ne yapsam öğretmenine anlatiyor yatakta nasil yattiğima kadar :işsiz: bisey olmaz cocuk arada uyar yaptiginin yanlis oldugunu söyle aklinda kaljr

Ay komik geldi kusura bakmayın.
Çocuktur konuşur. Bende evdeki her şeyi öğretmenime anlatırmışım.
Evin içinde yaşananlar evde kalmalı falan diye karşınıza alın konuşun.
Oglum da oyle yaa 😄 4. Sinif ustelik. Sir olmayan anlatilirmis. Tutamiyor krndini. 2 aydir iyiyiz bakalim. Simdilik iyi gidiyor.

Küçükken bende olanı biteni komşumuza anlatırmışım. Annem şöyle dedi, babamla kavga ettiler vs. Bunun yüzünden annemden dayak yemişliğim var. Gel zaman git zaman bıraktım bu huyumu. He bunun dayakla hiçbir ilgisi yok belirtmek isterim. :KK45: Büyüdükçe oturur kafasında merak etmeyin, siz sadece yanlış yaptığını ve bundan rahatsız olduğunuzu bildirin kendisine. Konuşun bol bol. Bugün değilse de elbet bir gün anlayacaktır.

Bu ne densizlik! Resmen çocuğu zehirliyorlar😡bence bir pedagogla görürsün eşinizi de götürün ki farkına varsın. Ruh hastaları ya. 5 yaşındaki çocuğa yapılana bak:sinirli:

Sizin gibilere ne diyeceğimi şaşırıyorum umarım bi gün babaanne yada anane olmazsınız. Hayal gücüm çocuğa neler yapabileğiniz konusunda zayıf kalıyor.
Anneyim ve asla oğlumu tek başına bırakmam. Ben olmazsam babası mutlaka olmak zorunda. Dünyanın bin türlü hali var. Aklınıza illa sapıkça şeyler getirmeyin. Bu işin kazası belası var. Anne babanın verdiği eğitimin sekteye uğraması riski var. Bakin bu örnekte bu olmuş mesela. Anne ya da baba çocuğun yanında olsaydı çocuk psikolojik şiddete uğramayacaktı ki bu yaşanan bildiğiniz psikolojik şiddet. Ayrıca evet söz konusu evlâdım olunca kimseye güvenemem. Benim için herşeyden değerli. Not: eşimin ailesiyle sorunum yok. Hatta çok severim. Hatta sırf torunlarıyla iletişimleri kopmasın diye ayda bir şehirlerarası yolculuk yapıyorum. Ama sadece onlarla değil kendi ailem dahil kimseyle yalnız bırakmam. Bu ülkede en çok yaşanan taciz aile içi ve çok yakın akrabalardan geliyor. Bilin istedim.

Kızımı aramızda kalacak diye diye konusturdum eşim anneme sorarım dedi eger annesine sorarsa cocuk oraya gidince ters tepki görecek ve birdaha hiç söylemeyecek bana birşeyini sorma dedim ama bunu ögrenmese arkdaşıma da yapmazdı benimleyken baskılanmıs gibi oh annem yok rahat rahat konusa biliriz demiş arkdsm a
çocuğun kişiliğinin oturduğu zamanlarda böyle şeyler olması çok yanlış.bence eşiniz ailesiyle sertçe konuşmalı ve çocuğu gözetimsiz orada bırakmamalı.Size anlatılanları bildiğinizi ve bu davranışları yüzünden artık çocuğun tek başına onlarda kalmayacağını söylesin.çocuktan al haberi diye boşuna dememişler.

Kötü yönde konuşuyor ise senden memnun olmadığı birşeyler var demektir çocuk seni şikayet edip kendine destek arıyor ne yapsın iyi yönde konuşuyor ise daha güzeli nasıl olsun

hımm şey mi yapsanız kendi çocuğunuzu düşman gibi görmeyip güzel güzel konuşsanız mesela?

Kusura bakmayın güldüm yani 5 yaşındaki çocuk arkadan konuşmayı ne bilir? nasıl bir ortamda büyüyor çocuğunuz?

Ben olmadığım zaman benim arkadaşlarıma anneme kayınvalideme halalarına yani ilk fırsatta arkamdan konuşuyor bunun önüne nasıl geçebilirim ne yapmamı önerirsiniz?
Soruyorlarsa anlatır. Bizim özelimiz diye diye öğretebilrsiniz

Back
X