5 yaşındaki kızım ve arkadaş ablasi

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
389
103
Kizlar slm abartıyor muyum bilmiyorum o yüzden size sormak istedim.

5 yaşında bir kızım var sitenin bahçesine iniyoruz çoğu zaman hatta yemek ve ihtiyaç için içeri giriyoruz o derece bende oynuyorum çocuklar lar la .

Ben varken bir kızımla çok iyi anlaşan çok iyi oynayan bir kız var. Ben az ötede komşular la otururken gözlemliyorum bı çocuk bu arada 2.sinifa gidiyor. kızıma elindekini bana vermeden oynama diyor yada onun istediği bir şey olmasa oynama git diyor kısımlara kimsenin oynamasına izin vermiyor .

1 şahit oldum uyardım.

2 şahit oldum uyardım.

3 şahit oldum uyardım annesine söyledim

4.de artık asla bir daha benim kızımla oynamiyorsun sakın yanına bile yaklaşma dedim.

Ertesi gün ben topladım yine çocukları top oynuyoruz kızıma sirnasiylr hadi barışalım annene sole bende oynuyum diye hayır dedim istemiyorum bak nasıl oluyormuş anlandedim.

Kızım da yengeç burcu hemen affediyor yazık anne oynasın diyor.

Yada kız gel dese gldiyor oynama dese köşeye çekilip tek oynuyor.

Ben acaba yanlış mı yapıyorum yada yaptım bilmiyorum

Biz burda gurbettten geldik . Kimsemiz yok kızımla ilgiliyiz bende babasida çok naif bir çocuk merhametli ama ozguvensiz değil yani.

Nasıl bı tutum sergilemeliyim .

Çocukla çocuk olmuşsunuz resmen. Çocuğunuzun arkadaşlık ilişkilerine bu kadar müdahil olmamanızı tavsiye ederim. Hayatta her zaman onun adına davranışta bulunamazsınız. Küçükken yaşadığımız arkadaşlık ilişkileri, kavgalar, küslükler, kullanılma durumları vb.hayatın bi provası gibi. Bırakın çocuğunuz tecrübe edinsin. Tabiki konuşun, uyarın ama bu şekilde çocuğunuzun yerine geçip arkadaşlarına küsüp barışmanız doğru gelmedi bana.

Bence çocuklarla beraber oynama sıklığınızı azaltın, buradan bakınca yaşınızın onlarla bir olmadığını unutmuş gibi görünüyorsunuz.

Herkesi bir araya toplayıp diğer çocuğu açık bir şekilde dışlamak hiç yakışıyor mu ya gerçekten kendinize dışarıdan bir gözle bakın isterseniz.

8 yasında cocugun ablalıgından nolcak o da bebe kuser kavga ederler bırbırlerınden bısılerını kıskanırlar ozenırler :))herseyee mudahale edersen ozguvensız olmayan cocugu oyle yapcaksın. karısma. ben kucuklugumde hatırlıyorum 15 falan cocuktuk kımsenın annesı ne bana geldı ne annem baska annelere cocuklara bısı dedı. kuserdık barısırdık. abuk subuk seyler olmadıkca sorun degıl :) cocugun karakterını zekasını bı tek olumlu seyler etkıleyıp gelıstırmıyor:) oglum buyusun sitede en az 30 cocuk var :) hangı bırını uyarayım kıme kuseyım :)

Öyle oynanmaz bak böyle oynayın der geçersiniz.
Bence abartmissiniz sonuçta karşıdaki de çocuk ve dislamissiniz.
Kreşte bu gibi olaylar günde 10 kez olur ne yapacaksanız hepsine uzak dur derseniz kızın yalnız kalır.
Bu kadar müdahil olmayın ki sizin çocuğunuz baş etmeyi ve ilişkileri öğrensin.

Çocukla çocuktan daha çocuk olmuşsunuz

Bir arkadasimiz oyun esnasinda olan hersey icin ablasini cagirirdi. Biz diğer cocuklarla aramizda hallederken o arkadasin ablasi gelip bize kizardi. Sonuc olarak ablasini cagiran arkadasi artik aramıza almamaya başlamıştık. Diyecegim su ki bu kadar müdahil olursaniz çocuğunuzu dışlarlar.

Cocugumun yanina yaklasma demek yerine oyuncakları paylasarak oynamalisiniz demeliydiniz. Sonucta dışladıgınız kiside bir cocuk. Cocuga top oynatmamayi kendinize yakistiriyor musunuz?

Niyetiniz cocugunuzu korumak olsa da gelen yorumları haklı buluyorum ikiside çocuk . Fakat akran zorbalığı yüzünden travma yaşayan bı cok çocuk var ilerleyen yıllarda çıkıyor davranış kalıbına şekil veriyor . Kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Bu konuda eğitici videolar izlenebilir. Çocuğun kendisini güçlü hissetmesi gerekiyor önünde uzunn bir eğitim hayatı var sınırlarını kendi koyabilmeli.

Bu konuda kızınızı uyarabilirsiniz. Kimseyle oynamak için elindeki oyuncağı istemiyorsa vermemesi gerektiğini. Güzelce anlatırsanız anlayacaktır . Gerisi de kendine kalır ister verir ister oynamaz.

Bu arada benim oğlum çevrede çok fazla arkadaşı olmadan büyüdü. Herkes kendi ile oynasın diye elindekini verirdi 4 yaşlarındayken. Şu anda 7 yasinda çok fazla arkadaşı var . İstemediği bir şey olunca,kendinden büyük de olsa hayır diyebiliyor.

Çocuklar birbirlerinden çok fazla şey öğreniyor. Her zaman yanında olamazsınız. Akran ogreticiligi diye birşey var. Hayatı öğrenecek böyle böyle .

Aferin yapın yapın, kızınızın problemlerini daima kendiniz çözün, o da özgüvensiz bir yetişkin olsun, her durumda size gelsin ağlasın zırlasın siz halledin.

Ya ne münasebet siz elin çocuğunu öteliyorsunuz, rahatsızsanız kendi kızını alır gidersiniz ya da evladınıza kendinisini, haklarını savunmayı öğretir, istemediği şeylere ‘hayır’ diyebilmeyi bilir.

2. Sınıfa giden kız çocuğundan beklediğiniz olgunluğu yetişkinler gösteremiyor. Çocuk bunlar , kavga ederler , eşyayı paylaşamazlar, bazen birbirlerine küfreder, sonra barışırlar. Bu kadar müdahaleci olmayın, kızınız kendi ilişkilerini kurmayı öğrensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…