5 yaşındaki kızım ve arkadaş ablasi

Konu basliginda " arkadas ablası " terimi kullandınız ya? O dısladiginiz cocuk "arkadaslarimin arkadas annesi ve tutumu" diye hatirlayacak sizi hep.

Yuh diyorum size başka bir şey demiyorum. Ne zamana kadar çocuğunuzu Böyle fanusta yaşatacaksınız.

Çocuğunuz yengeç burcu olduğu için hemen affetmiyor çocuk olduğu için hemen affediyor. Onların bir şeye kinlenmek gibi bir huyları yok. Ve naçizane fikrim evet abartmışsınız. Bir iki kere oynatmamışsını dersini almıştır biraz daha devam ederseniz annesi devreye girip hiç hoş olmayan saçma bir tartışmanın içine gireceksiniz ve o gurbet ve yalnızlık size dar gelecek. Anne veya babaların işe dahil olmasından ziyade çocuğa kendini korumayı öğretmenin daha iyi olduğuna inanıyorum, onu sürekli gözetemeyeceksiniz ve yalnız kaldığında çok bocalayacak malesef. 7 yaşa kadar karakter oluşumu tamamlanıyor, büyüyünce öğrenir demeyin yani.

Hepinize teşekkür ederim yanlış yaptığımın farkındaydım ama ana yüreği ağır bastı bundan sonra kesinlikle daha az müdahil olucam çok hakkisiniz
Ya sanki kiziniza tokat atti bise yapti ne ana yuregi arkadas sizin gibi anneler artik heryerde birakin cocuklar kendileri buyusun ya herseyi kontrol etmeye calismayin surekli gozlemleyip müdahale etmeyin karsinizdaki cocukta kucuk yani dunya sizin kizin etrafinda donmuyor hepimizin cocugu var yani

Maalesef parkta bu şekilde surekli cocuklarinin oyunlarina iliskilerine müdahale eden anneleri cok sık görüyorum.. hatta arkadaslariyla sohbet etmek yerine bütün dikkatini cocugunun oyununa veriyor oturdugu yerden surekli müdahale ediyor.. cocugunu korudugunu zannediyor ama hem ozgüvenine zarar veriyor hem de cocuga senin yerine sorunlarini da ben çözerim mesaji veriyor..
Bana gore gok büyük yanlis.. birakin cocuklar kavga etsinler tartissinlar problemlerini kendileri cözsünler..
Ileride etliye sütlüye karismayan.. karsilastigi problemde ne yapacagini bilemeyen hayatta asiri kirilgan cocuklar oluyorlar.. yapmayin..
Ayrica karşınızdaki küçücük bir cocuk.. sizinkinden büyük olmasi onun yetiskin biri oldugunu göstermez.. cocuk yani..
Anneler Allah askina rahat olun.. kasmayin.. birakin cocuklar cocuk olmanin tadini cikarsin

Daha birinci sınıfa giderken buna benzer bir şey yasadm biraz küsen biriydim bir arkadasm vardi aramız bozulunca annesi sürekli bana. Kızardı kızımı niye üzdün diye yada neden küstün diye herşeye aşırı karisirdi hiç unutmam hala bende travmadir. Ne dediğini anlamazdm ben ne yaptım ki derdm hep ve o arkadaşlogimiz elbette bitti ama inanın bende hep annesinin yaptıkları travma kaldı

İyi yapmışsın karşıdaki de çocuksa çocukluğunu bilseydi. Çocukların koşulsuz iyi, melek kabul edilmesi çok saçma geliyor bana.
Kötü ruhlu çocuklar da var
Kötü ruhlu tabir ettiğiniz çocuklar sizin gibi kötü insanların zehirlediği masum yavrular

Kız kızınıza annenize söyle hadi barışalım annene söyle ben de oynayayım dediğinde sen de oyna bizimle ama bir daha yapma öyle davranışlar diye konuşsaydınız keşke. Kızınızı korumak istiyorsunuz tamam ama diğer kızı sanki siz de çocukmuşsunuz gibi dışlatmanız olmamış.

Kızım ilkokul 1 de sitedeki kızımdan 7 8 ay kucuk en yakın arkadası var.Her gun bırlıkte oynarlar.Ancak baska bır arkadas geldiğinde benım kızımı dıslar yakın arkadası. Dıger cocugu elinden tutar kaçırır saklanır kızım uzulur ıcın ıcın aglar evde.Gecende babasına cok aglamıs baba burayı satalım gıdelım dıye.Bu arkadası kimse yokken hemen zili calar gel oynayalım dıye oyle cocukta olsa kotu bır huy mesela benım kızım asla yapmaz kimseye bunu.Cocuk deyıp gecmemek gerek agac yaşken egılir.Karakter 7 yasında oturur en gec.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…