5 yaşındaki kızım ve arkadaş ablasi

O da çocuk. Ayrıca bu tarz durumlarda direkt çocuk müdahale edilmesin çok yanlış. Onun adına konuşarak çocuğunuzun akran iletişiminde size muhtaç olmasına sebep olursunuz. Biraz daha bırakmanız lazım. Şiddet yoksa, vurma ittirme yoksa müdahale etmem ben. Kendisini korumayı da öğrenmeli

Böyle bir sebepten kapıma bir kadın gelse kovalarım

O çocuklar yarın iyi olur siz kötü bir yetişkin olarak akıllarda kalırsınız. Hadi bu da önemli değil, çocuğunuza kötü örnek oluyorsunuz. Arkadaşlık ilişkilerini kendi halledemez bu şekilde giderseniz.

Benim kızımında başına böyle şeyler ara ara gelmiştir. Şiddet olmadıkça kimseyi uyarmadım. Kendin çözmelisin dedim. Ayrıca oynamıyorsa da önemi yok. Herkesle iyi olmak, herkesi sevmek zorunda da değilsin vs vs diye anlattım. Var böyle çocuklar işte, abla dediğiniz de abla sayılmaz 8 yaş çok küçük.

Bizim de site bahçesinde oynadığı dört beş çocuk var. En ufakları benimki. 7-9 yaş üç çocuk ve beş yaş benim çocuğum var. İlk zamanlar çok adapte olamadı ben müdahale etmeye etmeye kendisini korumayı öğrendi. İlk zamanlar saklambaç oynarken hemen ebelenir ağlardı. Şimdi artık olayı çözdü hızlı koşamadığjnı anladı yakında saklanıp herkes gidince koşup ebeliyor mesela. Yada boğuştuklarında altta kalıp canı yanardı şimdi en son koşup atlıyor. Bir şekilde kendimi korumayı öğrendi yani. Ben dur yapma o küçük fln diye çocukları uyarsaydım emin olun bir süre sonra o oynamasın diye dışlanırdı. dışlanma sebebi de büyük çocuklar değil ben olurdum. Annesine şikayet edem ağlar çocuklar istenmez oyunda. Bu nedenle de girmeyin çok fazla

çocukla çocuk olmak bu olsa gerek. karşınızdaki de çocuk ve o yaşta çocuklarda geçici bir süre bencillik durumları olabiliyor. çocuğu dışlamak yerine güzelce anlatıp davranışlarınızla örnek olmayı seçebilirdiniz. lütfen çocuğunuz arkadaşları ile oynarken siz oyunlarına karışıp oyun kurmayın, ben çocukken arkadaşımın annesi sizin gibi çok müdahale ederdi, okul döneminde sınıfımızdan çıkmazdı her teneffüs sınıfımıza gelirdi tesadüfen kızı ile lisede de aynı sınıfa düştük tekrar o kadını göreceğim diye endişe etmiştim.

geçen gün benim kızımda gelip bir arkadaşının ona kötü söz söylediğini söyledi küçük bir kızla tartışamayacağım için kızımın kendi sorununu kendi çözmesi gerektiğini söyledim. siz de bırakın çocuğunuz birey olsun.

Ne kadar abartmışsınız , kızınızın oyuncağını merak ediyordur muhtemelen . Birde hemen affediyor diyorsun cocuk onlar daha farkında mısınız? Bu kadar müdahale cok gereksiz.

Diğer çocuğun annesi de sizin çocuğunuza bu şekilde çıkışsa hoşunuza gider mi ?
Sizinki cocuk da diğeri soğan cücüğü mü ?

hiç işiniz gücünüz yok 7-8 yaşındaki çocuğu mu muhatap aldınız ayıp ama gerçekten...

çocuklarla oynamayın bırakın onları kendi haline.

çok rahatsızsanız başkasının çocuğuna takacağınıza, çocuğunuzu parka götürün kreşe verin daha büyük sorunları yaşayın biraz bakalım

Siz abla deyince ben de 14-15 yaşında ergen zannettim,hepi topu seninkinden 2-3 yaş büyük bir çocuktan bahsediyoruz neredeyse yaşıtlar. Diğer annenin yerinde olsam ve görseydim o tavrı sizi iyi bir paylardım o an. Bu kadar korumacılık kendi çocuğunuza zarar.Çocuklar bir yolunu bulup anlaşıyorlar siz merak etmeyin,bizlere ders verirler hatta.Bilerek fiziksel zarar verilmediği durumlarda ne ben müdahale ederim ne de ettiririm

Benimde kizim temmuz da 5 yaşını bitircek ve o da yengec burcu
Asiri arkadas canlisi, herkesi kendi gibi görüyor. Kirilmasini uzulmesini bende hiç istemiyorum ama benim yasadigim yalnizligi da yasamasini istemiyorum. Çok buyuk sorunlar olmadikca karışmam. Biraz daha anlayacak yaşa geldiginde ben elimden geldigince anlatirim. Arkadaşlarini nasil seçeceğine kendisi karar verir

Hepinize teşekkür ederim yanlış yaptığımın farkındaydım ama ana yüreği ağır bastı bundan sonra kesinlikle daha az müdahil olucam çok hakkisiniz

Diğer çocuktan gidip özür dilemelisiniz.

Sitede çocukların kurup oynadığı bir oyuna çocuğu almamış ve dışlamışsınız.

Oyun topu size aitti sanırım. Top sahibi olarak bu davranışı sergilerken , diğer kızı dışlarken hiç mi içiniz acımadı ?

Nasıl "ana yüreği" bu ?

Siz çocuklarla bir olup oynamayı bırakın önce. Oturun izleyin ama bırakın çocuğunuz hayatı kendi öğrensin. O çocuğa da daha ılımlı bir dille yaptığının doğru olmadığını güzel güzel oynamalarını söyleyin. Bir çocuğun kalbini kırmışsınız

Annelik kendi çocuğumla ilgileniyorum deyip başka bir çocuğa onu kırarak ders vermeye çalışmak değildir.

Kızınızın oyunlarına, başka çocuklarla kuracağı iletişime karışarak ona kötülük ediyorsunuz. Arada fiziksel bir şiddet olmadığı sürece müdahale etmeniz doğru değil. Diğer çocuğu düşürdüğünüz durumda üzücü.

Çocuklardan daha çocuksunuz, anlattığınız tabloda.

Bence de abartmışsınız çocuk onlar daha 2 yaş 1 yaş büyük olması farketmez
Kendi aralarında halletmeliler

Üffff kızımın sınıfında vardı böyle bir veli kızına biri a dese ertesi gün annesi damlardı okula o yüzden hiç bir çocuk onunla oynamak istemezdi

bak bu oyun ıslerinde bısey demıyorum paylasamamaktan kavga edınce de sorun yok. ogrenecek ama bısı anlatayım bazen gorumcemın ortanca (8 yas) kucugun(2yas) ustune basarak gecıyor. kalcasına bacagına sırtına.. mahsus. aklım cıktı? cocuk bakakaldı bana yardım ıster gıbı.. aglayamadı bıle uyarsam bı dert bagırsam 2. bana ne tabı annesı desın de uyardım halıyle..hep yapıyorum dedı. bısey olmaz dedı. ınsan gıbı kırılır sakatlarsın canı acımaz olur mu hıc falan dedım de umrunda degıl. kayınvalıdem de yarın bırgun senınkıne de yapacak dedı gulumsedı alıs der gıbı ahaha yapacakmıs demıyolar kı yapma etme... cocukmus o da . uyarınca mahsus yapıyomus. e mahsuslastıysa baska yol deneyın yardım alın dedım bırı 6 bırı 8 degıl kı ıtıs kakısta canı yanmasıyla kıyaslıyım .. cocuguma bastırırmıyım yahu :) bunun gıbı zorbalıklar bıle ısteye zarar verme durumlarında tabı karsıdan bak demem .yanlıs anlasılmasın belkı ben de kotu bı ornegım.. bılemem.. sacma sapan seylerden kastım bu ornegımdekı gbıydı. ama oyuna aldım almadım sen 1. ben sonuncu basıt mevzularda cıkmayın ortaya.

Sizin davranisiniz daha cocukca.
Sizinki cocuksa o kizda cocuk, cocuklari kendi haline birakin müdahale etmeseydiniz onlar aralarinda hallederdi. 4,5 yasindaki yigenime bile kavga olmadigi sürece karismiyoruz.
Yazik üzüldüm kiza bu yaptiginiz mobbing resmen!

abla dediğin kızından 3 yaş büyük bebe. ortamın amiri gibi takılmana gerek yoktu. sen onların yaşıtı değilsin. ablası değilsin arkadaşı değilsin. gün gelir kızına ana kuzusu süt kuzusu annen bezini değiştirdi mi derler. çocuk psikolojisinden anlamıyorsun çocuğa küsüyorsun. kızın senden daha olgun ve erdemli babasına çekmiş sanırım. iyi valla diğer çocukların annesi toplanıp sana bir şey demiyor.

kızın kendisi öğrenmeli. 20 yıl sonra da böyle müdahale mi edeceksin kızının arkadaşlık ilişkilerine.

siz neden 4 yaşında gibi davrandınız ki ay
eğer hepbirlikte oynamak için oyuna katılacaksan tabiiki gel oyna diyebilirdiniz çocuk ne görürse onu öğrenir ve devam ettirir siz çocuğa kinciliği ve dışlamayı pekiştirdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…