5 Yaşındaki Kızımın Bitmeyen Soruları:)

ummandakises

Güzel günleeeerr beni bekleeerrr
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
273
300
123
Merhaba hanımlar, benim Allah bağışlarsa iki evladım var.kızım 5, oğlum 3 yaşlarına girmek üzereler.kızım yaşı dolayısıyla son zamanlarda sık sık sorular sormaya başladı.ben de uygun cevaplar vermeye çalışıyorum, anlatıyorum.ama bazen öyle sorular soruyor ki ne desem ikna olmuyor, sürekli tekrar ediyor o soruyu.mesela üç gündür aynı soru diline pelesenk olmuş durumda: "anne sen niye babaanneme anne diyorsun, dedeme baba diyorsun:)" "hic 2 tane anne baba olur mu" hep dilinde bu, takmış bi kere.hayır çocuğun sorusu da çok mantıklı:)cocuk bile absürtlüğün farkında:) ben de diyorum onlar aslinda babanin anne babasi ama ben de cok sevdigim icin diyorum...ı-ıhhh ikna olmadı. Arkadaşlar sizin çocuklarin da içinden çıkamadığınız,tatmin edemediginiz soruları vardır.neler yapıyorsunuz?ben mi yetemiyorum acaba

sizinki yine 5 başında ,benimkiler ocakta 3 olucak ,aynı sorunlar var :) hele kızım çok erken konuştu ,şuan 6-7 yaşında gibi konuşmaları diksiyonu herkesi kendine hayran bırakır maşallah diyeyim ama bu sorular yok mu bazen delirtiyor beni ,cevap veremeyince hele ,,ikna olmayınca filan konuyu değiştiriyorum mecburen :)

Bu ilginc durumu sorgulamayan o kadar yetişkin varken çocuğunuzun sorması çok güzel. Cevabı yok, böyle kıvırmaya devam edeceksiniz. Daha kötüsü de biz onlara "anne" - " baba " demedigimizde hos karsilanmayabilirken onların bizlere adımızla hitap ettiklerinde her şeyin normal gözükmesi. Ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum. Yaşım 35

Ölecekmiyiz dedi akşam?
ne dicem öleceğiz diyemiyorum
öldükten sonra baska bir yerdemi yasıcaz dedi.
evet dedim iyi bir insan olursak cennette olacağız dedim
sen gene benim annem mi olacaksın dedi evet dedim.
sonra korktum bu kendıne alalh korusun bısey mısey yapmasın hanı tv gormustum bı kere.
dedimkı sakın ölme ben sensiz naparım? sende gelirsin yanıma dedi. tövbe yarrabbim insanlar yaşlanınca ölür ama sen daha çok küçüksün çok yaşayacaksın daha büyümedin bile dedim.
sarıldım agladım
bazende böyle seyler soruyorlar ne dıyecegım evet cocugum bugun varsak yarın olmayabılırız dıyemem ki

Biz simdi konussun diye agzinin icine bakiyoruZ. sonumuz bu sanirim

Yalnız o konuşmayıp geç konuşan çocuklar konuşunca tam konuşuyor bilmeni isterim. Bizimde aile dostumuz var haziranda 2 yaşına girdi hiç konuşumuyordu. Birkaç ay icinde konuşmaya başladı sanki içine büyük bir adam girmiş gibi. Herkes şok oluyor öyle kelimeler var ki.

Dogrudur canim. Ama benimki daha 4 aylik

Cok hoş bi soru ben kaçayımm

Ne mantıklı soru Cok haklı cocuk 1 anne 1 baba olur Bu yasıma geldım hala mantık bulamadım bende kv,kp aynı sekılde hıtap edıyorum ama buyuk sacmalık ve malesef cocugunuzu bu konuda ıkna edemeyeceksınız unutana kadar sormaya devam

Tövbe tövbe...ya biz bu kadar akıllı miydık acaba? Allah bağışlasın evladınızı.bi de korkutmasalar bizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…