5 Yaşındaki Kızımın Bitmeyen Soruları:)

Bence de çok mantıklı, her sorduğunda hık mık cevap veriyorum ama daha beteri bu sabah onlarin yanında sordu...derin bir nefes alip "çok sevďiğim için öyle diyorum kızım dedim".tam bir rezaletti.yüzüm her yalan soyledıgimde oldugu gibi pancara döndü

bu tam bomba olmuş

üçüz çocuklarım var 1 erkek 2 kız. kreşten akşam alıp eve gidiyorum
oğlum hiç bişey anlatmaz ama kızlar ama kızlar
uyuyana kadar susmuyorlar ne yaşandı ne gördüyse hepsini anlatırlar.
bitmiş tükenmişte olsam dinlemeye gayret ederim. doğdukları günden beri onları yetişkin biri gibi görür ,gözlerinin içine bakarak dinlerim .çocuk büyütmek çooook zor ama bir o kadarda tatlı
rabbim tüm annelere versin bu güzelliği.

sizinkileri de allah bağışlasın

Biz babanla evlendiğimizde onlar da annem babam oldu. Anne baba olmak için illaki doğurmak gerekmiyor diyebilirsiniz. Ben öyle demiştim zira.
Benim oğlum da inanılmaz soru sorar. 7 yaşında hala sorar hala sorar. Bitmiyor bir türlü.

İlk tıkandığım sorusu 3 yaşındayken geldi. Ölümü anlattık. Gömüleceğimizi ve cennete gideceğimizi.
Ertesi gün gelmiş.
Anneee
Efendim oğlum
Bizi gomecekler ya ordan nasıl çıkacağız.
Çıkmayacağız oğlum orası bizim yatağımız olacak hep orada yatacağız.
Eee o zaman cennete nasıl gideceğiz. Mezarın altında mı cennetin kapısı...
Ben sustum tabi cevap yok. Lafı değiştirdim.

bu tam bomba olmuş
Daha bombasıni da söyleyeyim canım."anne benim memişlerim neden seninki gibi değil" bunu da iki gün evvel markette kasa sırasında söyledi.o anı tarif edememaynen böyle devrelerim yandı kasiyer adamın gülüsünü görünce

Amin amin canim, hepimiznkini bagislasin insallah.ben de zorluktan bahsediyorum burda.e seninkiler dubleymiş maşalah.Allah kolaylık versin sana:)

Aynen biz de yaşadık onu. Ağladı beni bırakıp duğune mi gittiniz diye.

Bi kere de yine annee ben de evlenecek miyim dedi.
Evet dedim inşallah.
O zaman ayrılacak mıyız dedi. Hayır dedim eviniz ayrı olur sık sık gelirsiniz dedim.
Ama ben senle oturmak istiyorum dedi
Dedim çok istersen otururuz sorun değil dedim.
Ama ya gelin istemezse dedi ben şok (içimden KK da mı takılıyor bu çocuk dedim)
İster oğlum niye istemesin dedim. Ama o zaman sen de ayrı ev istersin daha küçüksün dedim. Ben istemem dedi gitti.

çocuk haklı tabi insanın bi tane annee babası olur. gelenek olmuş alışılmış işte. maşallah cimcimeye Allah bağışlasın

ozellıkle son yazdıgınıza cok guldum

E çocuk bile anlamış Saçmalığı

Hey masallah gercekten cok mantıkli bu cocuklar.acaba her insan mi bu yaslarda boyle oluyor, yoksa zamane cocuklari daha mi farkinda bir seylerin?malum egitim sartlari, cocuklarin yetistirilme anlayislarinda ciddi degisiklikler oldu.cocuklar daha bir kıymet gorur, egitimleri ise daha ciddi ele alinmaya basladi.

Neden ikna olmuyor biliyor musun?
Gerçeği söylemediğin için. Geçiştirdiğini hissettiği için.
Aslında Türkiye'de böyle bir gelenek olduğunu başka ve kolay örneklerle anlatırsan elbette anlar.
Benim de kızım 5,5 yaşında o da buna benzer çok soru soruyor. Çok ciddi şeyler bile olsa gerçek ne ise onun anlayacağı şekilde anlatıyorum.
İleride sana güveni kalmaz bu şekilde davranırsan.

Ay Cute çok kötü oldum ben. Olmayan çocugumu düşünüp içim bir tuhaf oldu. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.

burayı okuyunca çok güldüm

Allah ım bir çocuğum olsun çok istiyorum böyle şeyleri okuyunca da özeniyorum
Allah size ve tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.ben de cok severdim cocuklari hâlâ da severim.benim hem erken hem üst üste oldu ama çok şükür atlattım gibi en zor zamanlarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…