5 yaşındaki kızımın karakteri

Benim kizimda 4.5 yaşında kreşe gidiyor. Ara ara hâla kazalar oluyor. Bilinçli vurma, itme olaylarini duymadim çoğunlukla kaza şeklindeydi. Ben her zaman kızıma kendini savun, bana vurma bana dokunma diye söyle sonra ogretmenine soyle dedim. Aynı şekilde geçen yaz parkta bir cocukla inatlaşti, kızım haksizdi ve cocuk onu itti neredeyse kaydırağın en tepesinden düşecekti. O zamandan sonra biraz korktuk, onun içinde iyi oldu inatlaşması azaldi. Şuan kendini koruma konusunda hâla tepkim aynı.
Fakat sizin gibi bilinçli saç çekme, vurma durumlari olsa öncelikle öğretmeniyle görüşürüm. O sirada ogretmen nerede, çocuk kizima neden boyle bir davranis gösteriyor buna kameradan bakmak isterim

benim kizimda sizin cocugunuz gibi, ben artik biri sana böyle bir şey yaparsa sana bu şekilde davranamayacağini söye gerekirse imdat diye bağir ortami koşarak terket diyorum 🙄

Benim kizimda 4.5 yaşında kreşe gidiyor. Ara ara hâla kazalar oluyor. Bilinçli vurma, itme olaylarini duymadim çoğunlukla kaza şeklindeydi. Ben her zaman kızıma kendini savun, bana vurma bana dokunma diye söyle sonra ogretmenine soyle dedim. Aynı şekilde geçen yaz parkta bir cocukla inatlaşti, kızım haksizdi ve cocuk onu itti neredeyse kaydırağın en tepesinden düşecekti. O zamandan sonra biraz korktuk, onun içinde iyi oldu inatlaşması azaldi. Şuan kendini koruma konusunda hâla tepkim aynı.
Fakat sizin gibi bilinçli saç çekme, vurma durumlari olsa öncelikle öğretmeniyle görüşürüm. O sirada ogretmen nerede, çocuk kizima neden boyle bir davranis gösteriyor buna kameradan bakmak isterim
Evet çok kötü olmuş. Ben sinirden söylüyorum kızıma sende cevabını ver ama böyle şeyler okuyunca insan koekuyor.zaten benim kızım da yapmaz yapamıyor. Kızım yapmazda karşıdakı yapıyor işte ben de korkuyorum. Söylediğim gibi çocuk öğretmenin 4 yaşındakı kızıymış. Beni aradı olamaz ben oradaydım. Ben de dedim ki, siz her saniye her şeyi göremezsiniz.gözünüzden kaçmış olabilir. Sonuçta 15 çocuğun 15 nede aynı anda bakamazsınız. Neyse kızına sormuştur. Dürüst çocuksa doğruyu anlatmıştır.yarın bakalım bir şey diyecek mi

benim kizimda sizin cocugunuz gibi, ben artik biri sana böyle bir şey yaparsa sana bu şekilde davranamayacağini söye gerekirse imdat diye bağir ortami koşarak terket diyorum 🙄
Rencide oluyor çocuk. İçine atıyor,göleri doluyor. Yalnızca orayı terketmesini istemiyorum işte. Yapmalarına izin vermemesini istiyorum(

Aslında vurmamasi çok güzel. Fakat bazi anne babalar çocuklarını öyle tuhaf yetiştiriyor kii..

Ben herzaman ne olursa olsun ilk vuran suçludur yavrum diye öğrettim. Bir sorun olursa öğretmene söyle öğretmen ilgilenmesse uyar tekrar tekrar olursa sana vurursa kendini koru ki senin de kendini koruduğunu görsünler yapmasinlar diyorum.

Anaokulu yine iyi ilkokul insanın gözünü daha çok korkutuyor.

Bazı çocuklar küfür ediyor vuruyor itiyor anneleri de çocukları güçlü diye mutlu oluyor.

Benim salak gorumcemin çocuğu ufak . Ve benim çocuğumun biri büyük ondan. Çocuğumu ısırıyor vuruyor resmen şiddet uyguluyor. Benim çocuğum sürekli kaçıyor vurmuyor çok daralır sa ağlıyor.
Görümcemde salak salak benim çocuğum niye böyle ya diyip gevsek gevsek gülüp herkesi dövüyor diyor çok cabbar diyor.
Benim çocuğum büyük halbuki bu çaksa çocuğunun gücü yetmez ama kıyamıyor küçük diye. Bende belirttim kafası aldımi sanmıyorum.
Böyle salak kadınlar yüzünden okulda da çekiyoruz var bunlardan.

Yoruluyoruz falan ama ilerde iyi bir insan olacaklar.

Evet çok kötü olmuş. Ben sinirden söylüyorum kızıma sende cevabını ver ama böyle şeyler okuyunca insan koekuyor.zaten benim kızım da yapmaz yapamıyor. Kızım yapmazda karşıdakı yapıyor işte ben de korkuyorum. Söylediğim gibi çocuk öğretmenin 4 yaşındakı kızıymış. Beni aradı olamaz ben oradaydım. Ben de dedim ki, siz her saniye her şeyi göremezsiniz.gözünüzden kaçmış olabilir. Sonuçta 15 çocuğun 15 nede aynı anda bakamazsınız. Neyse kızına sormuştur. Dürüst çocuksa doğruyu anlatmıştır.yarın bakalım bir şey diyecek mi
Bende o gün çok korktum çünkü yuksek bir kaydirakti hemde..
O yuzden inatlaşmakta çözüm değil sonucu daha da fena olabilir.
Sizin dediginizi anliyorum ben. Benim kizim o konuda cazgirdir. Vurmaz ama ortaligi inletir biri bişey yapinca..

Rencide oluyor çocuk. İçine atıyor,göleri doluyor. Yalnızca orayı terketmesini istemiyorum işte. Yapmalarına izin vermemesini istiyorum(
benim kizimin fitratinda birine vurmak incitmek yok, o yuzden karsilik vermesini beklemiyorum.
kendini sozlu olarak savunsun, yasa yardim istemeyi bilsin en azindan başka yapacak bir seyim yok.

Evet şimsiye kdar doğruyu öğrettim dövülmekten başka bir işe yaramadı şimdide böyle öğretiyorum. Yok dursun öylece itmesin kafasına kafasına darbe alsın he he
Üslubunuz ne kadar da yanlış. Herkesin aynı ruha sahip olması mı gerekiyor ? Belki de naif, sakin ruhlu bir çocuk. Kendini illa karşı tarafa saldırarak mı korumalı ?
Öğretmenine bildirmek ?? Ailesine anlatmak ?? Bunlar gerçek çözüm yolları değil midir ?

Aslında vurmamasi çok güzel. Fakat bazi anne babalar çocuklarını öyle tuhaf yetiştiriyor kii..

Ben herzaman ne olursa olsun ilk vuran suçludur yavrum diye öğrettim. Bir sorun olursa öğretmene söyle öğretmen ilgilenmesse uyar tekrar tekrar olursa sana vurursa kendini koru ki senin de kendini koruduğunu görsünler yapmasinlar diyorum.

Anaokulu yine iyi ilkokul insanın gözünü daha çok korkutuyor.

Bazı çocuklar küfür ediyor vuruyor itiyor anneleri de çocukları güçlü diye mutlu oluyor.

Benim salak gorumcemin çocuğu ufak . Ve benim çocuğumun biri büyük ondan. Çocuğumu ısırıyor vuruyor resmen şiddet uyguluyor. Benim çocuğum sürekli kaçıyor vurmuyor çok daralır sa ağlıyor.
Görümcemde salak salak benim çocuğum niye böyle ya diyip gevsek gevsek gülüp herkesi dövüyor diyor çok cabbar diyor.
Benim çocuğum büyük halbuki bu çaksa çocuğunun gücü yetmez ama kıyamıyor küçük diye. Bende belirttim kafası aldımi sanmıyorum.
Böyle salak kadınlar yüzünden okulda da çekiyoruz var bunlardan.

Yoruluyoruz falan ama ilerde iyi bir insan olacaklar.
Evet çok haklısınız.ben de yukarıda bir üyeye aslında şanslı olduğumuzu yazdım. Şimdi artı belki ama ileride merhametli iyi yürekli imsanlar olacaklar inşAllah🤲🏻
Öyle kadınlar inanın ki her halde her kesin hayatında var. İftar ediyor sanki.gururlanıyor. Bizim de bir akrabamız var öyle. Ama o çocuktan uzak tuttum oldu bitti. Ama anaokul ilkokul buradakilerden uzak tutmak imkansız maalesef

Bizde yeğenime vurma itme kızma o küçük, yok o kız , yok zayıf sürekli böyle drektifler verdik. Ve okul zamanı geldiğinde ise her gün dayak yemeye başladı.
Öyle Ki bı gün dişı dahi kirilmisti. Ve artık tutum değiştirmek zorunda kaldım.
Kendini savunmalisin eğer ki karşı taraf ısrarla vurmaya devam ederse sende vurmalisin diye tembihleldm.
Ve ne mi oldu bı gün veli toplantısında öğretmeni özellikle sizinle konuşmak istiyorum dedi.
yeğenin çok değişti o da vurmaya başladı diye şikayet de bulundu.
Peki çocuğun yumruk yediğinde itildiginde ve dişi kırıldığında da diğer velilerle özellikle konuştunuz mu dedim
Sustu tabi.
Ve özellikle konuştum yegenimle bu yönde değişmesi gerektiğini söyledim.
kendini koruması bizi mutlu etti dedim. Çocuğa başkasına zarar verme ama kendini korumasını da öğretmeliyizm

Ben kuru kuru yazdım kısa kestim ama siz bunu ballandırarak anlatın. Ayşe’nin net duruşu, Ayşe’nin kararlılığı, Fatma Ayşe’den çekindi cesaret edemedi falan böyle ifadeler katın her seferinde. Önce engellemesi lazım. Karşılık vermesi için erken zaten şu an istese de yapamaz 😂 şunu da ekleyip kaçıyorum. Evde çocuğunuza karşı çok kuralcı olmayın. Yediklerine, giydiklerine, izlediklerine karşı esnek davranın. Seçimler sunun ve tercihi ona bırakın. Özgüveni, karar mekanizması gelişsin. Zaten belli ki sakin ve narin bir yavrunuz var, cesaretin önünü açın ki dışarıya da bunu gösterebilsin.ben küçükken dayak yediğimde karşılık vermezdim eve gelip şikayet ederdim. Çünkü annem babam kızacak sanırdım. Onlar da şikayetlerimle baş edemeyince (her yerde öğretmen yok) o ne yapıyorsa git aynısını sen de ona yap dediler. Ben de baktım kızmayacaklar, başlatan olmadım ama kendimi savundum. Sonra kesildi tabii herkese kendimi gösterince.
Seni n bu yazdiklarini dikkatlicene okuyorum akıl akıldan üstündur

21 yaşında anne olmuş bireyin böyle davranmasını normal buldum ben açıkçası.
Pardon da kötü bir şeymi yapmışım ki böyle söylediniz. Sanki döven çocuklardan yetiştirmişim. Kime ne kimin hangi yaşta anne olduğu? Bunu sorgulayacak haddi nereden buldunuz kendinizde?
Şunu bir an la yın kiii her kes aynı fikirde olmak zorunda deeeğilll

Bir James Bond hayrani olarak :)

"Eger senin cocugun benim cocugumu taciz ediyorsa, benim cocugum yapmamasi icin uyardi ve halen devam ediyorsa, benim cocugum senin cocugunun yuzune yumrugu indirecek sekilde egitilmistir"

Ben cocuklarima tabi ki de kendisinden gucsuz kisilere siddet uygulayamayacaklarini soyluyorum. Iki cocugum var, bazen kavga da ediyorlar, olay ciddi siddet boyunu almadikca mudahale etmiyorum, kendilerinin cozmesi icin yonlendirmeye calisiyorum. Ancak bir tarafa denge kaciyorsa elbette dayak yiyeni koruyorum. Digerini de ciddi sekilde uyariyorum. Simdilik okulda dayak da yemiyorlar, kimseye de siddet de uygulamiyorlar. Ama sana vurana sen gul ver de demem yani.

iu

Bizde yeğenime vurma itme kızma o küçük, yok o kız , yok zayıf sürekli böyle drektifler verdik. Ve okul zamanı geldiğinde ise her gün dayak yemeye başladı.
Öyle Ki bı gün dişı dahi kirilmisti. Ve artık tutum değiştirmek zorunda kaldım.
Kendini savunmalisin eğer ki karşı taraf ısrarla vurmaya devam ederse sende vurmalisin diye tembihleldm.
Ve ne mi oldu bı gün veli toplantısında öğretmeni özellikle sizinle konuşmak istiyorum dedi.
yeğenin çok değişti o da vurmaya başladı diye şikayet de bulundu.
Peki çocuğun yumruk yediğinde itildiginde ve dişi kırıldığında da diğer velilerle özellikle konuştunuz mu dedim
Sustu tabi.
Ve özellikle konuştum yegenimle bu yönde değişmesi gerektiğini söyledim.
kendini koruması bizi mutlu etti dedim. Çocuğa başkasına zarar verme ama kendini korumasını da öğretmeliyizm
Burada saldırmaya başladı bazıları. Kaç yaşında anne olduğumu falan sorguluyorlar.böyle dediğime göre. Anlamıyorum bunları.tabiikide seni dövenin karşılığını vermelisin. Ezik birisi olmak iyi mi. Ezik olanı hep eziyorlar.bir üyenin dediği gibi ilkokulda falan yaşananlar intihara sürüklüyor çocukları. Ben de fikir almak için,gelecekte öyle şeyler yaşamaması için açtığım konuya hadleri olmayan şeylere burunlarını sokmaya başladılar

Bir James Bond hayrani olarak :)

"Eger senin cocugun benim cocugumu taciz ediyorsa, benim cocugum yapmamasi icin uyardi ve halen devam ediyorsa, benim cocugum senin cocugunun yuzune yumrugu indirecek sekilde egitilmistir"

Ben cocuklarima tabi ki de kendisinden gucsuz kisilere siddet uygulayamayacaklarini soyluyorum. Iki cocugum var, bazen kavga da ediyorlar, olay ciddi siddet boyunu almadikca mudahale etmiyorum, kendilerinin cozmesi icin yonlendirmeye calisiyorum. Ancak bir tarafa denge kaciyorsa elbette dayak yiyeni koruyorum. Digerini de ciddi sekilde uyariyorum. Simdilik okulda dayak da yemiyorlar, kimseye de siddet de uygulamiyorlar. Ama sana vurana sen gul ver de demem yani.

iu
Evet bazıları diyor ki pardon ağzına ç..sın ama melek olun siz. Ne kafalar var

Benim oğlum da aynı şekilde birini vurmaz asla.ama kuzenleri sürekli vurur iterlerdi.oyuncağını elinden alır ağlatırlardı.ben de çok üzülürdüm ama asla onlar gibi biri olmasını istemediğim için vurmayı öğretmedim.en çok sinir olduğum annelerinin görüp bir şey dememesi.bir çok ebeveyn çok duyarsız bu konuda.çocuklarının başkasına şidder uygulamasına seviniyorlar resmen.ayy ne güzel çocuğum tuttuğunu koparan çocuk diye.eltim şey demişti.bırak böyle olsunlar okulda kimse dövemeyecek.

Burada saldırmaya başladı bazıları. Kaç yaşında anne olduğumu falan sorguluyorlar.böyle dediğime göre. Anlamıyorum bunları.tabiikide seni dövenin karşılığını vermelisin. Ezik birisi olmak iyi mi. Ezik olanı hep eziyorlar.bir üyenin dediği gibi ilkokulda falan yaşananlar intihara sürüklüyor çocukları. Ben de fikir almak için,gelecekte öyle şeyler yaşamaması için açtığım konuya hadleri olmayan şeylere burunlarını sokmaya başladılar
Kesinlikle çocuklarımıza kendilerini savunmayı öğretmeliyiz. Ben öğretmenim anne değilim henüz.
Annelik yaşı burada sorgulanması gereken en son şey .

Evet bazıları diyor ki pardon ağzına ç..sın ama melek olun siz. Ne kafalar var
meşru müdafaa diye birşey var
sinek bile yaklaşsa elimizle ittiriyoruz burada hiç kimse şiddete uğrasa durup öyleee bakacağını sanmam , bir insan durduk yere niye dayak yiyip otursun ne münasebet... uğradığı haksızlığa şiddete karşı sessiz ve tepkisiz kalan çocuk herkes tarafından mağdur edilmeye başlanıyor oyuncak ediyorlar bir süre sonra.

Back
X