Bende kickbox a yazdırmayı düşünüyorum.kadın olmak zor..birisi sana sataşırsa ve cevrede kimse olmazsa kendini korumayı öğreneceksin diyorum..cevap;ben gitmem..canım acır sonra,![]()

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende kickbox a yazdırmayı düşünüyorum.kadın olmak zor..birisi sana sataşırsa ve cevrede kimse olmazsa kendini korumayı öğreneceksin diyorum..cevap;ben gitmem..canım acır sonra,![]()
Kızım,öğretmen gerçekten vurmayacak..sana teknikleri gosterecek.. böyle gösterecek diye bir kaç hareket gosteriyorum...gerçekten vurmak yok diyorum.canım ya. gitmezsen ileride daha çok canın acır derdim ben o lafa) sonuçta büyüyene kadar çok haksızlıklar görüyoruz.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsınAmin
Aslında amacım vurmak falan degıldı delı kuvveti olan bırı arkadasları tutmasa dayagı ben yerdim napıyosun sen deyıp reflekstı benımkı.kızıma ıkıncı sıddet uygulayısı zaten.aylarca o cocuk dısarıda ıken cıkamadı korktu ya ben senın kardesını hergun misafir ettım kendı kızımdan ayırmadım terbıyesız sinirlendim gene.Evet öyle terbiyesiz çocuklar çok. Şimdi kınak grubu gelecek ki cocuğa nasıl omuzuna vurursun. Bir it dedim diye bazıları kinçledi) ama benimde öyle çocukları boğasım geliyor
Hem çocuğumu incitdiği için, hem de en önemlisi aklında psikolojik kötü bir iz gibi kalacağı için. Bir ara dışarıda çocuk görünce anne eve gidelim diye ağlıyordu. Korkuyordu oda vurur diye
Ekleme yapmak istiyorum müsaadenizle. 1) her yerde öğretmen yok. 2)Bu bir kişilik gelişimi meselesidir. Zorbalık sadece kreşte ve öğretmen gözetimindeyken gerçekleşmiyor. İleride de olabilir. Öğretmene şikayet eğitim değil. Uzun vadede işe yaramaz. 3)özel okullarda döven de dövülen de müşteri olduğundan herkesin gönlü hoş edilir, yaptırıma gidilmez. 4) burada şiddet uygulayan kız zaten öğretmenin çocuğu. Terzi kendi söküğünü dikemeyebiliyor. Şiddet durumunda ne yapılması gerektiği konusunda öğretmen de yetkin ve tecrübeli olmayabilir. Meslekte ilk yılıdır mesela görmemiştir…Burada sanki öğretmenler bütüm problemleri çözüyormuş gibi konuşulmuş da hepsi çözüm odaklı davranmıyor ki. Çoğu öğretmen o kadar ilgili mi? 5 yaşındaki kızın saçı yolunuyor ya o kızın yaşadığı tramva ne olacak? Öğretmene söylediniz, olay çözülmedi sonra ne olacak? Bu konular olay nezlinde çözülmeli. Hatta çoğu zaman öğretmene, aileye söylendiğinde dahi zorbalık görüp dışlanıyor çocuklar. Diğer çocuk da sizin çocuğunuza vururken düşüp hastanelik olabilir, bu sürekli hale geldiği zaman ne yapacaksınız? Dışarıda farklı bir sürü aile tipi var, çocukların kimlere karşı kendini koruması gerektiğini de öğretmek gerekli. Şiddeti şiddetle çözmesin tabii ki ama sürekli dayak yemesini de asla ama asla istemem.
Bu konuyla ilgili cocuga okunabilecek mutlaka bir eğitici kitap vardir, araştırabilirsinizMerhaba kızlar.kızım 5 yaşında ve anaokula gidiyor. 2aydır gidiyor ve hiç alışmıyor. Kızımın karakteri iyi güzel de bazen kendisi için zorlukları oluyor.şöyle ki kızım asla çocukara el kaldırmadı ta küçüklüğünden beri.hep öyle anlattım öyle öğrettim. Ama bazı çocukların eli vurmaya çok yatkın. Bugun mesela bir çocuk kafasına vurmuş ve saçını yolmuş anaokulunda.benim kızım da hiç bir şey yapmamış. Bir defasında da dışarıda kendi gözümün önünde bundan çok küçük çocuk bunu vurdu ve bu durdu öylece baktı. Ben anlatmaya çalışıyorum.kendini koru,sana kimsenin vurmasına izin verme gerekirse sende cevabını ver diyorum.anne bebekleri vurmak olmaz diyor. İt diyorum, vurmasına müsaade etme yok yok diyor.bu huyundan dolayı anaokuluna da gitmek istemiyor.dışlanıyor.çocuklara fazla kaynaşamıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olanlar yazsın lütfen
Saldırganlıkla özgüven sorunu arasında başka seçenek olmadığını mı düşünüyorsunuz? Kendini savunan, ezdirmeyen ama başkasına da zarar vermeyen çocuklar yetiştiren bir sürü ebeveyn var. Ben beceremem diyorsanız orasını bilemeyeceğim.E diğer türlü de şamar oğlanı olup küçük yaşta özgüven eksikliğiyle büyüyecek daha mı iyi?
Şimdi vurmayı mı öğretiyorsunuz tarzı yorumlar gelir ancak maalesef çocuk vurmayı da öğrenmeli, herkes çocuğunu çiçek gibi yetiştirmiyor, kendini korumayı öğrenmeli. Uzakdoğu sporları öğreten bir kursa yazdırın, hem vurmanın hem de vurmamanın inceliklerini öğrenir. Sporu severse hayatı tümden değişir. Bende aynı kızınız gibi bir çocuktum, 6 yaşımdayken babam Karate-Do yapmam için teşvik etti, cidden hayatım değişti. Spor yaptığım 25 yıl hayatımın en güzel zamanlarıydı...Merhaba kızlar.kızım 5 yaşında ve anaokula gidiyor. 2aydır gidiyor ve hiç alışmıyor. Kızımın karakteri iyi güzel de bazen kendisi için zorlukları oluyor.şöyle ki kızım asla çocukara el kaldırmadı ta küçüklüğünden beri.hep öyle anlattım öyle öğrettim. Ama bazı çocukların eli vurmaya çok yatkın. Bugun mesela bir çocuk kafasına vurmuş ve saçını yolmuş anaokulunda.benim kızım da hiç bir şey yapmamış. Bir defasında da dışarıda kendi gözümün önünde bundan çok küçük çocuk bunu vurdu ve bu durdu öylece baktı. Ben anlatmaya çalışıyorum.kendini koru,sana kimsenin vurmasına izin verme gerekirse sende cevabını ver diyorum.anne bebekleri vurmak olmaz diyor. İt diyorum, vurmasına müsaade etme yok yok diyor.bu huyundan dolayı anaokuluna da gitmek istemiyor.dışlanıyor.çocuklara fazla kaynaşamıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olanlar yazsın lütfen
Konu sahibi çocuğum herkese vursun arkadaşlarını dövsün dememiş ki insanın kendini savunması neden saldırganlık olsun?Saldırganlıkla özgüven sorunu arasında başka seçenek olmadığını mı düşünüyorsunuz? Kendini savunan, ezdirmeyen ama başkasına da zarar vermeyen çocuklar yetiştiren bir sürü ebeveyn var. Ben beceremem diyorsanız orasını bilemeyeceğim.
Savunma “sen de vur, gerekirse it” demek değildir. Bu cümleler saldırı cümleleri. Savunmak kendini korumaktır. Vurmasına izin verme, bağır, yardım iste diye öğretirseniz onun adı savunma olur.Konu sahibi çocuğum herkese vursun arkadaşlarını dövsün dememiş ki insanın kendini savunması neden saldırganlık olsun?
Çoktan geldiler kınadəlar gittiler.konuşsunlar ben çocuğuma kimseyi vurmayı öğretmedim.kendini savun it gerekirse karşılık ver dedim diye üşüştüler “melekler”Şimdi vurmayı mı öğretiyorsunuz tarzı yorumlar gelir ancak maalesef çocuk vurmayı da öğrenmeli, herkes çocuğunu çiçek gibi yetiştirmiyor, kendini korumayı öğrenmeli. Uzakdoğu sporları öğreten bir kursa yazdırın, hem vurmanın hem de vurmamanın inceliklerini öğrenir. Sporu severse hayatı tümden değişir. Bende aynı kızınız gibi bir çocuktum, 6 yaşımdayken babam Karate-Do yapmam için teşvik etti, cidden hayatım değişti. Spor yaptığım 25 yıl hayatımın en güzel zamanlarıydı...
şiddet gören birinin ister çocuk ister büyük olsun kendini konu sahibin bahsettiği şekilde savunması saldırı olmuyor .Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi hayatta her yerde öğretmenler yok ya da dışardaki hayatta da olaylar bu şekilde yürümüyor.Tabiki gidip kimseyi durduk yere hırpalasın demiyorum kimse demiyor.Savunma “sen de vur, gerekirse it” demek değildir. Bu cümleler saldırı cümleleri. Savunmak kendini korumaktır. Vurmasına izin verme, bağır, yardım iste diye öğretirseniz onun adı savunma olur.
5 yaşında çocuğun yanında bir yetişkin olmadan bir ortama girmemesi gerekiyor zaten. Nasıl her zaman yanında bir büyük olmuyor?şiddet gören birinin ister çocuk ister büyük olsun kendini konu sahibin bahsettiği şekilde savunması saldırı olmuyor .Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi hayatta her yerde öğretmenler yok ya da dışardaki hayatta da olaylar bu şekilde yürümüyor.Tabiki gidip kimseyi durduk yere hırpalasın demiyorum kimse demiyor.
şiddete şiddetle karşılık vermek mi doğrusu??Evet şimsiye kdar doğruyu öğrettim dövülmekten başka bir işe yaramadı şimdide böyle öğretiyorum. Yok dursun öylece itmesin kafasına kafasına darbe alsın he he
şu an için öyle olabilir ama ileriki okul döneminde sürekli öğretmenlerle gezmiyorlar değil mi bu çocuklar.5 yaşında çocuğun yanında bir yetişkin olmadan bir ortama girmemesi gerekiyor zaten. Nasıl her zaman yanında bir büyük olmuyor?
Daha bugün konusu geçti. Biri özel diğeri devlet kreşinde çocuğu olan iki arkaşımla konuştuk. Biri WC ye yalnız gitmekten korktuğu için çişini tutuyormuş (yaş 4), diğeri WC ye yalnız gittiği için(5 yaşında) yüzünü kapıya çarpmış.Okula gidip sorsan onlar kendilerini bir şekilde savunuyorlar bir bakıyorsunuz kabahat kendinizde. Arkadaşımın oğlu (6. Sınıf) sesiz gıkı çıkmayan bir çocuk şamar oğlanına dönmüş yok tenhalara sıkıştırılmalar merdivenden itilmeler. Şimdilerde kendini savunmaya başlamış bu sefer yönetim aileyi çağırıp sizin oğlunuz sorun çıkarıyor özür dilesin bizden diyip (haklı olduğu konularda bile) özgüvenini iyice yerle bir ediyor. Bu olayda ülkenin bir çok yerinde kurumsal dediğimiz bir kolejde oluyor. Konu sahibi kimsenin çocuğu kimsenin çocuğundan daha kıymetli değil yönetim veli muhatabınız kim varsa iletişime geçin.şu an için öyle olabilir ama ileriki okul döneminde sürekli öğretmenlerle gezmiyorlar değil mi bu çocuklar.