5 yaşındaki kızımın karakteri

Evet burada beni kınayanların çocukları zorba olanlar galiba.çocuklarına söz geçiremeyip dövüleni suçlu buluyorlar
Hayir bu yanlış bir genelleme..Belki çocuğu yoktur belki canı yanmamistir.Fakat çocuklar acımasız ve duyarsız annede çok fazla var bu yanlış değil

Çocuğunuz doğruyu söylüyor, şiddete şiddetle karşılık verilmez.
Kendisini korumayı öğretmek daha mantıklı.
Biri sana vuracağı zaman kaç, öğretmenine söyle diye uyarmanız daha mantıklı olur.
Ayrıca çocuktan ziyade öğretmenlerine tembihleyin ve şikayetinizi bu yolla çözün.

26 aylık oğlum var ve iki ay kreşe gittikten sonra etrafına zarar vermeye başladı bana ve kendi yaşıtlarına kızınca vurmaya başladı ne yapsam ne desem bu huyundan şimdilik vazgeçmiyor umarım biraz daha büyüdüğünde geçecektir, bunun için elimden geleni yapacağım.

Ama bunun için kimsenin çocuğunu suçlayamam çok küçükler ne yaptıklarının farkında değiller.

Bu duruma şiddetle çözüm bulamazsınız, öğretmenin çözüm bulması gerekir çocuğun değil.

Kızım daha 3 yaşında 2 yaşında basladik, kendisini savunmasini ogretiyoruz. Malesef Tüm insanlığa karşi kendini savunmasini öğrenmek zorunda artik çocuklarımız. Okulda arkadaşından yediği tekmeye ses çıkarmamakla başlıyor sindirilme, bastirilma. Her çocuk kendi anne babasının birtanesi. Kimse çocuğum arkadaşlarından dayak yesin diye kreşe,okula gönderilmiyor. Cocuguna arkadasina vurmamasi gerektigini ogretemeyen aileler yuzunden cocuklar okullardan, arkadaslik iliskilerinden soguyor. Bu şekilde zorluklar yaşamın her döneminde karşısına çıkacak madem kendini en iyi şekilde savunsun. Kiz erkek fark etmez gönderin hepiniz çocuklarınızı wing chuna özellikle kadınlar için çok iyi bir savunma sanatı.

İtmek vurmak igretilmez zaten doğru olan bu ama her aile her çocuk farklı buna öyle deneyelim de kendini koruma sanatını öğretelim çocuğumuza..bu bencillik değil mecburiyet güvenliği için.Hayat boyu kendini korumayı bilmeli..Ama burdan şöyle deyin böyle yapın diyemem bebeğim büyüyünce bunu yaşarsam psikologa bir kere bile olsa gidip sorarım..

Yetişkinler ne yapıyorsa o şekilde eğitilmeli.
Sonuçta meşru müdafaa var, kanunlar kimseye sana yumruk atılmışsa o yumruğu yemeye devam et demiyor. Abartmamak kaydıyla kendinizi savunabilirsiniz.

Buradaki asıl problem bizler polisi rahatça çağırabilirken, çocuklar için öğretmenler yeteri kadar devreye girmiyor. Bu konuda bile kavgaları sadece seyrettiklerine dair pek çok mesaj var.

Bu anlamda ilk etapta kendini savunmasını, olay sonrasında ise abne babaya söylemesi gerektiği söylenmeli. Anne baba çocuk adına devreye girip müdür ve öğretmenlerle görüşebilir. Asıl görev anne babada.

Nazik olsun desek bile küçük çocukların çok acımasız olduğu gerçeğini kabullenmemiz gerekiyor.

Merhaba kızlar.kızım 5 yaşında ve anaokula gidiyor. 2aydır gidiyor ve hiç alışmıyor. Kızımın karakteri iyi güzel de bazen kendisi için zorlukları oluyor.şöyle ki kızım asla çocukara el kaldırmadı ta küçüklüğünden beri.hep öyle anlattım öyle öğrettim. Ama bazı çocukların eli vurmaya çok yatkın. Bugun mesela bir çocuk kafasına vurmuş ve saçını yolmuş anaokulunda.benim kızım da hiç bir şey yapmamış. Bir defasında da dışarıda kendi gözümün önünde bundan çok küçük çocuk bunu vurdu ve bu durdu öylece baktı. Ben anlatmaya çalışıyorum.kendini koru,sana kimsenin vurmasına izin verme gerekirse sende cevabını ver diyorum.anne bebekleri vurmak olmaz diyor. İt diyorum, vurmasına müsaade etme yok yok diyor.bu huyundan dolayı anaokuluna da gitmek istemiyor.dışlanıyor.çocuklara fazla kaynaşamıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olanlar yazsın lütfen

Çocuğuna o kadar eğitim veriyorsun düzgün bir birey olsun sevgiyi saygıyı öğrensin diye. Bu sefer de başkasının çocuğu haldır huldur davranıyor velisine söylesen anne babasının umrunda değil asla… Zor gerçekten.

Çocuğuna o kadar eğitim veriyorsun düzgün bir birey olsun sevgiyi saygıyı öğrensin diye. Bu sefer de başkasının çocuğu haldır huldur davranıyor velisine söylesen anne babasının umrunda değil asla… Zor gerçekten.
Evet aynen öyle.çocuk travma yaşıyor. Bugun ağlaya ağlaya gitti.yeni alışmıştı.şimdi yine döndük başa(

Çocuğun kendini savunması şiddet falan değildir. Çocuk saldırmıyor adı üstünde, savunuyor.

Öğretmene söyle diyenler var ama bir sürü öğretmen var ilgilenmek istese bile o kadar çocukla uğraşmaya çalışırken konuyla yeterince ilgilenmeyen. Veya geliyor vuran çocuğa yapma bir daha arkadaşına zarar verme vs deyip gidiyor eee, o olay sürekli tekrarlanacak. Zaten bir sürü insan yazmış çocuklar bir kere değil ki defalarca dayak yiyorlar.

Bu yüzden benim kızım 2 yaşına yaklaşıyor henüz çok küçük ve şiddet nedir bilmesin istiyorum ama kendini korumayı da öğreticem inşallah. Kimseye çocuğunuz vuran çocuğa kafa göz dalsın demiyoruz ama Allah aşkına itmeye bile olmaz diyenler var çocuk diğer yanağını mı çevirsin yahu?

Yapacak şey belli, çocuğun elini kolunu tutacak bana vuramazsın diyecek, hala olmuyorsa itecek tabi durup dayak mı yesin?

Çocuğun kendini savunması şiddet falan değildir. Çocuk saldırmıyor adı üstünde, savunuyor.

Öğretmene söyle diyenler var ama bir sürü öğretmen var ilgilenmek istese bile o kadar çocukla uğraşmaya çalışırken konuyla yeterince ilgilenmeyen. Veya geliyor vuran çocuğa yapma bir daha arkadaşına zarar verme vs deyip gidiyor eee, o olay sürekli tekrarlanacak. Zaten bir sürü insan yazmış çocuklar bir kere değil ki defalarca dayak yiyorlar.

Bu yüzden benim kızım 2 yaşına yaklaşıyor henüz çok küçük ve şiddet nedir bilmesin istiyorum ama kendini korumayı da öğreticem inşallah. Kimseye çocuğunuz vuran çocuğa kafa göz dalsın demiyoruz ama Allah aşkına itmeye bile olmaz diyenler var çocuk diğer yanağını mı çevirsin yahu?

Yapacak şey belli, çocuğun elini kolunu tutacak bana vuramazsın diyecek, hala olmuyorsa itecek tabi durup dayak mı yesin?
Evet bende anlam veremedim bazılarına.şaştım kaldım. Hele biri kaç yaşında anne olmamla vurmak istemiş haddi olmayaraktan.anne olduğum yaşta 22.maddi manevi hazıraak sana ne kime ne ki.

Değil mi? Herkes melek olmuş.kınıyor.çocuk dövülsün ama hiç cevap vermesin. Neden? Diyorlar ailesiyle görüş konuştum zaten annesiyle.ama bir değil iki değil.hep olacak böyle şeyler. Bitmiyorlar ki. Bu çocukta kendini korumalı değil mi
Zaten herkes kendi çocuğunu bilir.aileye söylemek sadece aileyi bilgilendirmekten öteye gitmiyor çoğu durumda..çocuk kendini savunacak..kizim durduk yere kimseye vurmaz.paylasimcidir.oyunu sever.herkesle arkadaş olur ama biri vurursa vurur....

burada bircok arkadas “vurmasin, itmesin” diyor ama olaylar inanin cok baska boyutlarda gerceklesebiliyor.

benim oglum da o naif yetisen cocuklardan. surekli dayak yiyip, esyalari calinan bir cocuktu. her seferinde “sana vurulmasina musaade etme, engelle, ellerini tut, ogretmenine soyle” diye diye dilimde tuy bitti.

ogretmeni de bir sure sonra “ben sikayet istemiyorum, bana sikayet etmeyin” diyormus.

burdan sonra veliyle gorustuk. evde cocugunu uyarmasi gerektigini, yetmiyorsa destek almalari gerektigini vs vs. sonuc? devam.

eee simdi benim cocugum ne yapsin?

bir gun okuldan aradilar kriz cikmis. surekli ogluma yumruk atan, tekme atan cocuga oglum da dayanamayip kafa goz girismis.

o gunden sonra kendi gucunun de farkina varinca o karincayi incitmeye korkan oglum, kendisine siddet gosteren birini once uyariyor, sonra ellerini tutuyor, siddet devam ederse o da saldiriyormus. ayni boyle anlatti bana. 🤦🏻‍♀️

bunun uzerine biz de savunma sanatlari dalinda bir spora yonlendirdik. iki uc haftadir gidiyor. orada da surekli ogretmenleri tekrarliyormus, kendilerini korumalari gerektigini ama bunun siddete siddetle karsilik vererek olmayacagini anlatiyorlatmis.

okulda da ben dovuse gidiyorum falan diye anlatmaya baslayinca kimse satasmaz olmus. siddet egilimli cocuk da uzak durmaya baslamis.

yani ne yaparsaniz yapin onune gecemediginiz durumlar oluyor, ogretmenler basedemiyor.

cocuk da en yumusak karnimiz oldugundan ani kararlarimiz yanlis kararlarimiz olabiliyor.

cok cok ince bir cizgi bu. allah yardimcimiz olsun.
Bende kickbox a yazdırmayı düşünüyorum.kadın olmak zor..birisi sana sataşırsa ve cevrede kimse olmazsa kendini korumayı öğreneceksin diyorum..cevap;ben gitmem..canım acır sonra,:110:

Sıtenın parkındayız kızım 4 yasında anca komsunun oglu ortaokula gıdıyor kızım parkta ıken durduk yere kulagına bır tokat vurdu cocuk resmen uctu yere dustu ben de ogluma 4 aylık hamıleyım o zaman sen napıyosun dıye oğlanın omzuna vurdum tabı guc yok bende delirdim yavrum aglıyor hem korktu hem acıdı terbıyesız oglan bana da vurdu arkadasları tuttu yoksa dayak yiyecektim ordan esıme delı gıbı bagırıyorum cabuk cık bu cocugu haddini bildir esım cıktı aradı bulamadı ondan once anası balkondan kac oglum kac demıs kacmıs neyse anası inmedi noldu dıye bekledim babasını ısten dondu anlattım olan biteni yukarı cıktı anasını oglunu gonderdı ozurdıledıler ama benım cocugumun ozguvenını sarstılar o cocugu gorunce dövesim gelıyor kı sıddete karsı bır insanım.kı ben onların kızımla yasıt kardeşlerini hep kol kanaat geldim evimde hergun oynadılar.

Sıtenın parkındayız kızım 4 yasında anca komsunun oglu ortaokula gıdıyor kızım parkta ıken durduk yere kulagına bır tokat vurdu cocuk resmen uctu yere dustu ben de ogluma 4 aylık hamıleyım o zaman sen napıyosun dıye oğlanın omzuna vurdum tabı guc yok bende delirdim yavrum aglıyor hem korktu hem acıdı terbıyesız oglan bana da vurdu arkadasları tuttu yoksa dayak yiyecektim ordan esıme delı gıbı bagırıyorum cabuk cık bu cocugu haddini bildir esım cıktı aradı bulamadı ondan once anası balkondan kac oglum kac demıs kacmıs neyse anası inmedi noldu dıye bekledim babasını ısten dondu anlattım olan biteni yukarı cıktı anasını oglunu gonderdı ozurdıledıler ama benım cocugumun ozguvenını sarstılar o cocugu gorunce dövesim gelıyor kı sıddete karsı bır insanım.kı ben onların kızımla yasıt kardeşlerini hep kol kanaat geldim evimde hergun oynadılar.
Evet öyle terbiyesiz çocuklar çok. Şimdi kınak grubu gelecek ki cocuğa nasıl omuzuna vurursun. Bir it dedim diye bazıları kinçledi) ama benimde öyle çocukları boğasım geliyor🤣
Hem çocuğumu incitdiği için, hem de en önemlisi aklında psikolojik kötü bir iz gibi kalacağı için. Bir ara dışarıda çocuk görünce anne eve gidelim diye ağlıyordu. Korkuyordu oda vurur diye

Back
X