5 yaşındaki kızımın karakteri

Burada sanki öğretmenler bütüm problemleri çözüyormuş gibi konuşulmuş da hepsi çözüm odaklı davranmıyor ki. Çoğu öğretmen o kadar ilgili mi? 5 yaşındaki kızın saçı yolunuyor ya o kızın yaşadığı tramva ne olacak? Öğretmene söylediniz, olay çözülmedi sonra ne olacak? Bu konular olay nezlinde çözülmeli. Hatta çoğu zaman öğretmene, aileye söylendiğinde dahi zorbalık görüp dışlanıyor çocuklar. Diğer çocuk da sizin çocuğunuza vururken düşüp hastanelik olabilir, bu sürekli hale geldiği zaman ne yapacaksınız? Dışarıda farklı bir sürü aile tipi var, çocukların kimlere karşı kendini koruması gerektiğini de öğretmek gerekli. Şiddeti şiddetle çözmesin tabii ki ama sürekli dayak yemesini de asla ama asla istemem.

burada bircok arkadas “vurmasin, itmesin” diyor ama olaylar inanin cok baska boyutlarda gerceklesebiliyor.

benim oglum da o naif yetisen cocuklardan. surekli dayak yiyip, esyalari calinan bir cocuktu. her seferinde “sana vurulmasina musaade etme, engelle, ellerini tut, ogretmenine soyle” diye diye dilimde tuy bitti.

ogretmeni de bir sure sonra “ben sikayet istemiyorum, bana sikayet etmeyin” diyormus.

burdan sonra veliyle gorustuk. evde cocugunu uyarmasi gerektigini, yetmiyorsa destek almalari gerektigini vs vs. sonuc? devam.

eee simdi benim cocugum ne yapsin?

bir gun okuldan aradilar kriz cikmis. surekli ogluma yumruk atan, tekme atan cocuga oglum da dayanamayip kafa goz girismis.

o gunden sonra kendi gucunun de farkina varinca o karincayi incitmeye korkan oglum, kendisine siddet gosteren birini once uyariyor, sonra ellerini tutuyor, siddet devam ederse o da saldiriyormus. ayni boyle anlatti bana. 🤦🏻‍♀️

bunun uzerine biz de savunma sanatlari dalinda bir spora yonlendirdik. iki uc haftadir gidiyor. orada da surekli ogretmenleri tekrarliyormus, kendilerini korumalari gerektigini ama bunun siddete siddetle karsilik vererek olmayacagini anlatiyorlatmis.

okulda da ben dovuse gidiyorum falan diye anlatmaya baslayinca kimse satasmaz olmus. siddet egilimli cocuk da uzak durmaya baslamis.

yani ne yaparsaniz yapin onune gecemediginiz durumlar oluyor, ogretmenler basedemiyor.

cocuk da en yumusak karnimiz oldugundan ani kararlarimiz yanlis kararlarimiz olabiliyor.

cok cok ince bir cizgi bu. allah yardimcimiz olsun.
Çok teşekkür ederim. Evet buradakı bazılar melekler klübü😃 hepsi melek itmeye bile kötü bakıyorlar.çocuk dövülsün ama senin çocuğun ona fiske bile vurmadın 🤦🏻‍♀️

Burada sanki öğretmenler bütüm problemleri çözüyormuş gibi konuşulmuş da hepsi çözüm odaklı davranmıyor ki. Çoğu öğretmen o kadar ilgili mi? 5 yaşındaki kızın saçı yolunuyor ya o kızın yaşadığı tramva ne olacak? Öğretmene söylediniz, olay çözülmedi sonra ne olacak? Bu konular olay nezlinde çözülmeli. Hatta çoğu zaman öğretmene, aileye söylendiğinde dahi zorbalık görüp dışlanıyor çocuklar. Diğer çocuk da sizin çocuğunuza vururken düşüp hastanelik olabilir, bu sürekli hale geldiği zaman ne yapacaksınız? Dışarıda farklı bir sürü aile tipi var, çocukların kimlere karşı kendini koruması gerektiğini de öğretmek gerekli. Şiddeti şiddetle çözmesin tabii ki ama sürekli dayak yemesini de asla ama asla istemem.
Evet ben sanki önüne geçeni vur diyorum. Haksızlığa göz mü yumulmalı buradakı melekler bunu söylüyor. Sonra da kadın hakları haksızlığa dur diyelim falan ortaya dökülüyorlar. Benim çocuğumun kafasına kafasına vuruyorsa bir itmek nedir ki.en azından vurmasını engellemek için.yoksa hiç bir şey yapmasa bu dayak sürekli olmaya başlıyor

Evet ben sanki önüne geçeni vur diyorum. Haksızlığa göz mü yumulmalı buradakı melekler bunu söylüyor. Sonra da kadın hakları haksızlığa dur diyelim falan ortaya dökülüyorlar. Benim çocuğumun kafasına kafasına vuruyorsa bir itmek nedir ki.en azından vurmasını engellemek için.yoksa hiç bir şey yapmasa bu dayak sürekli olmaya başlıyor
İtmek zaten reflekstir ki yani biri size vuruyorken itmek gerekir zaten. Diğeri al beni istediğin kadar döv manasına gelir, çocuk saçları yolunurken itmeye çalışmamış mı? Bu nasıl normal görülebilir aklım almadı. İnsanlardaki en temel içgüdü hayatta kalmaktır, canını kurtarmaktır. Biri size vuruyorken durdurmaya çalışırsınız ama ittirerek, ama karşılık vererek. Çocuğum ilk vuran olmamalı ama vurana da karşılık vermeli, alice harikalar diyarında değiliz. Ayrıca burada medeni bir şekilde devlet dairelerinde bile işlerini halledemiyorsun. Bu demek değil çocuklarımız maganda olsun hayır dişli olsunlar ve kendilerini savunsunlar.

O kadar boş bi yere bağlamaya zorluyorsunuz ki konuyu
Sanırsınız çocuğunuz her gün otursun dayağını yesin diyoruz
Madem kararınızdan bu kadar emindiniz niye fikrimizi sordunuz acaba 😂

İtmek zaten reflekstir ki yani biri size vuruyorken itmek gerekir zaten. Diğeri al beni istediğin kadar döv manasına gelir, çocuk saçları yolunurken itmeye çalışmamış mı? Bu nasıl normal görülebilir aklım almadı. İnsanlardaki en temel içgüdü hayatta kalmaktır, canını kurtarmaktır. Biri size vuruyorken durdurmaya çalışırsınız ama ittirerek, ama karşılık vererek. Çocuğum ilk vuran olmamalı ama vurana da karşılık vermeli, alice harikalar diyarında değiliz. Ayrıca burada medeni bir şekilde devlet dairelerinde bile işlerini halledemiyorsun. Bu demek değil çocuklarımız maganda olsun hayır dişli olsunlar ve kendilerini savunsunlar.
Değil mi? Herkes melek olmuş.kınıyor.çocuk dövülsün ama hiç cevap vermesin. Neden? Diyorlar ailesiyle görüş konuştum zaten annesiyle.ama bir değil iki değil.hep olacak böyle şeyler. Bitmiyorlar ki. Bu çocukta kendini korumalı değil mi

O kadar boş bi yere bağlamaya zorluyorsunuz ki konuyu
Sanırsınız çocuğunuz her gün otursun dayağını yesin diyoruz
Madem kararınızdan bu kadar emindiniz niye fikrimizi sordunuz acaba 😂
Çok komiksiniz ya. Benim sorduğum o mu? Benim amacım toplaşıp konayın değil nede ki bana akıl verin de değil.her kes kendine saklsın.Öğrenmek istediğim çocuğuma kendini savunmayı nasıl öğretirm. Yani bilgili annelerden.kınak toplusu dağılsın buradan lütfen

Değil mi? Herkes melek olmuş.kınıyor.çocuk dövülsün ama hiç cevap vermesin. Neden? Diyorlar ailesiyle görüş konuştum zaten annesiyle.ama bir değil iki değil.hep olacak böyle şeyler. Bitmiyorlar ki. Bu çocukta kendini korumalı değil mi
Ben de böyle düşünüyorum. İnsan yetiştirmede de tek bir doğru olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa insan değil robot olurduk zaten.

Maalesef hayat epeyi zorlaştı çocuklarda her yaşta zorbalık var.En güzeli çocuğun kendini savunmayı bilmesi..Hiç hoşlanmam çocuğum ne birine vursun ne de Allah'ın kulu onu ittirip kaktirsin veya vursun.Keske bütün anneler çocuklarına zorbalığın kötü birşey olduğunu söylese ama vuran kendi çocuğu ise hiccc oralı bile olmuyor görmezden geliyorlar.Akran zorbalığı yüzünden terapiye giden bir sürü çocuk var aslında zorba olan terapiye gitmeliyken.

ülke insanı cahil ve karaktersiz çocuklarına kavga etmemeyi değil kavga etmeyi doğruymuş gibi gösterip öyle büyütüyorlar sonra bu ülke niye değişmiyor bu nesiller niye düzelmiyor.

Ben cocukken "kimseye ilk vuran sen olma ama birisi sana vurursa dayak yiyip eve gelme." derlerdi.(kafaya, boyuna, goze saldirmamak kosuluyla) Psikolojimde bozulmadi, saldirgan bir cocukta olmadim ama birisi bana vurdugunda karsiligini aldi ve tekrarlamadi. Cocuk muhakkak zorbalikla karşılaşacak o yüzden hayatin gerceklerinden uzak tutmamak lazim. Evde sevgiyle yetistiriyoruz , dışarıda ilk defa gordukleri muamele karsisinda gozune far tutulmuş tavsan gibi kaliyorlar. Kiziniza kendini savunmasi gerektigini anlatmaniz dogru olur

Sizi çok iyi anlıyorum.Benim oğlum da 3 yaşında kreşe gidiyor.Biz de sizin gibi birisi sana vurduğunda öğretmenine söyle diye öğrettik bugüne kadar ama her çocuk öyle değil maalesef.Birkaç kez arkadaşlarının kendine vurduğun söyledi.Artık ben de kendini savunmasını söylüyorum artık belki yanlış ama hayat böyle maalesef .Yeğenim de aynı şekilde ilkokulda arkadaşından dayak yemiş öğretmenine söylemiş ertesi gün çocuk yine şataşmış.Çünkü bu tarz akran zorbalığı yapan çocukları öğretmen uyarısı bazen durdurmuyor maalesef. Ha keşke herkes çocuğunu doğru eğitse de biz de böyle şeyler söylemesek çocuklara ama anne olunca göz göre göre çocuğunun dayak yemesine insan göz yumamıyor maalesef.

Maalesef hayat epeyi zorlaştı çocuklarda her yaşta zorbalık var.En güzeli çocuğun kendini savunmayı bilmesi..Hiç hoşlanmam çocuğum ne birine vursun ne de Allah'ın kulu onu ittirip kaktirsin veya vursun.Keske bütün anneler çocuklarına zorbalığın kötü birşey olduğunu söylese ama vuran kendi çocuğu ise hiccc oralı bile olmuyor görmezden geliyorlar.Akran zorbalığı yüzünden terapiye giden bir sürü çocuk var aslında zorba olan terapiye gitmeliyken.
Evet burada beni kınayanların çocukları zorba olanlar galiba.çocuklarına söz geçiremeyip dövüleni suçlu buluyorlar

Sizi çok iyi anlıyorum.Benim oğlum da 3 yaşında kreşe gidiyor.Biz de sizin gibi birisi sana vurduğunda öğretmenine söyle diye öğrettik bugüne kadar ama her çocuk öyle değil maalesef.Birkaç kez arkadaşlarının kendine vurduğun söyledi.Artık ben de kendini savunmasını söylüyorum artık belki yanlış ama hayat böyle maalesef .Yeğenim de aynı şekilde ilkokulda arkadaşından dayak yemiş öğretmenine söylemiş ertesi gün çocuk yine şataşmış.Çünkü bu tarz akran zorbalığı yapan çocukları öğretmen uyarısı bazen durdurmuyor maalesef. Ha keşke herkes çocuğunu doğru eğitse de biz de böyle şeyler söylemesek çocuklara ama anne olunca göz göre göre çocuğunun dayak yemesine insan göz yumamıyor maalesef.
Evet asla göz yummam. Herkes kendi çocuğunun terbiyesini versin sonra konuşsun

Ben cocukken "kimseye ilk vuran sen olma ama birisi sana vurursa dayak yiyip eve gelme." derlerdi.(kafaya, boyuna, goze saldirmamak kosuluyla) Psikolojimde bozulmadi, saldirgan bir cocukta olmadim ama birisi bana vurdugunda karsiligini aldi ve tekrarlamadi. Cocuk muhakkak zorbalikla karşılaşacak o yüzden hayatin gerceklerinden uzak tutmamak lazim. Evde sevgiyle yetistiriyoruz , dışarıda ilk defa gordukleri muamele karsisinda gozune far tutulmuş tavsan gibi kaliyorlar. Kiziniza kendini savunmasi gerektigini anlatmaniz dogru olur
Gerçekten de öyle.çocuk şoka giryor birisi ona kötü davranınca. Kendini korumakta suç olmuş

Merhaba kızlar.kızım 5 yaşında ve anaokula gidiyor. 2aydır gidiyor ve hiç alışmıyor. Kızımın karakteri iyi güzel de bazen kendisi için zorlukları oluyor.şöyle ki kızım asla çocukara el kaldırmadı ta küçüklüğünden beri.hep öyle anlattım öyle öğrettim. Ama bazı çocukların eli vurmaya çok yatkın. Bugun mesela bir çocuk kafasına vurmuş ve saçını yolmuş anaokulunda.benim kızım da hiç bir şey yapmamış. Bir defasında da dışarıda kendi gözümün önünde bundan çok küçük çocuk bunu vurdu ve bu durdu öylece baktı. Ben anlatmaya çalışıyorum.kendini koru,sana kimsenin vurmasına izin verme gerekirse sende cevabını ver diyorum.anne bebekleri vurmak olmaz diyor. İt diyorum, vurmasına müsaade etme yok yok diyor.bu huyundan dolayı anaokuluna da gitmek istemiyor.dışlanıyor.çocuklara fazla kaynaşamıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olanlar yazsın lütfen
Ögretmenine söylemesini söylüyorm ben kızıma ,sana vuran olursa ögretmenine söyle diyorum.
CÜnkü bizimki de karsılık verir:(Kimsenin cocuguna vursun istemem.En mantıklısı ögretmenine söyle demek geliyor bana.

Ögretmenine söylemesini söylüyorm ben kızıma ,sana vuran olursa ögretmenine söyle diyorum.
CÜnkü bizimki de karsılık verir:KK43:Kimsenin cocuguna vursun istemem.En mantıklısı ögretmenine söyle demek geliyor bana.
Karşılık vermesi kavganın büyümeaini sebep oluyor aslında.ama Öğretmenlerin uyarısına da bakmazki kavgacı çocuklar

Karşılık vermesi kavganın büyümeaini sebep oluyor aslında.ama Öğretmenlerin uyarısına da bakmazki kavgacı çocuklar
Genelde bizim evde dinletemediklerimizi,okulda dinliyor cocuklar.
O yüzden ögretmenin cözeceğini düsünüyorum.
Sen de vur bi çözüm değil.Gerekirse aileleriyle konusma talep ederim vuran cocukların.

Back
X