5 yıldır çadırda yasayan 7 cocuklu dul bayan nasıl bır vıcdan

basbakana gitsin hani en az 3 cocuk istiyor ya kesin yardim eder, yaaaa cahil olmak ne kadar kötu tamam allah acisin ama yazik degilmi o cocuklara ,durumun yok ne diye okadar cocuk , millete cocuk cocuk denilcegine egitim sart kosulsa ya keske , böyle rezillik olmaz , yardim edilsin para baglansin ehhh bittimi yani , bu cocuklardan ne gibi bir gelcek bekleniliyor millet toplum vatan icin , herkes ayagini yorganina gore uzatsa , zevkini biraz kisza , birde allah vergisi demiyorlarmi gelde cildirma, fakirlikte yuzerler zevklerinden odun vermezler ,

bu yoklukta 7 cocuk mu :53: nasıl cesaret anlamıyorum .

uzuldugum kadar bır o kadar da sınırlenıyorum boyle ınsanlara .

evlı oldugu zamanda cok cok ıyı bı durumu oldugunu sanmıyorum .

buna ragmen nasıl 7 cocuk yaparlar aklım almıyor

olan cocuklara oluyor baskada kımseye olmuyor .

cocuklara cok uzuldum .Allah yardımcıları olsun (Amin )

evet herkese ıyı aksamlar dılıyorum bana akıl verın lutfen vıcdanım hıc rahat degıl bugun okulda bır annenın cocuklarını polıs zoruyla okula getırdıler kadın varda benmı okutmadım dıye ısyan edıyor .mudure.kadını dınledım 5 yıldır kocası tarafından terkedılmıs bır cadırda 7 cocugu ıle yasam mucadelesı verıyor yasları 3 .7 .9 12 14 arasında cok caresız ıs yok cocuklar mendıl satıyor anne aksama kadar kagıt topluyor .acıdım hemde cok ıcım yandı cadır bıle dıyemedıgım bır musambadan ıcerısınde 1 cekyat bır kılım baska hıcbırsey yok ama hıc bırsey sok oldum kımsenın cesaret edemedıgı kagıt topluyor dıye dıslanann bu kadının cadırına gırdım arkadaslar bu kadın muhtara beledıyeye murcat etmıs gecen sene ama hıc bır sey haber alamamıs akıl verın bana gercekten yedıgım ekmek bogazımda duruyor ogullarının beslenbesıne 1 ekmegı bolestırdı bu nasıl bır yasam ne yapayım soyleyın nereye muracat edebılırım bu sogukta yagmurda orada kalmalarına vıcdanım el vermıyor lutfen cozum bulmama yardım edın

Arkadaşım yakınımızdaki bir köyün yakınında buna benzer bir aileler vardı. Bizim farkedemediğimiz bu aileleleri farkedenler oldu ve ilçe kaymakamlığına ihbarda bulundu. Şuan o aileler daha sağlıklı koşullarda. Maalesef bu aileleri farkedemeyen ya da ne yapacağını bilemeyenlerden dolayı yaşamlarına devam ettiriyorlar. Eğer ki kaymakamlıktan yanıt alamazsanız bağlı olduğunuz ile yani valiliğe başvurun. Bizim bulunduğumuz civarda bir çok aile ( farkedildiğinde) şuan destek almış durumda. Baktınız valilikten de yanıt alamıyorsunuz, bir çok haber kanalı yada haber ajansı var, onlar için bulunmaz hint kumaşı gibi bi durum. N`olur sessiz kalmayın.
Size bir örnek vereyim hatta. Bu şekilde aileler araştırılıyor ama muhtarlıklar fark etmiyor ( maalesef kimisi görevinin bilincinde değil,, köylerde statü peşinde:) )Bir gün şehit haberi alıyoruz ki yakınımızda. Meğer yoksullukla boğuşan bir aile. Bir dağın eteğinde çadırını kurmuş yıllardır orda yaşamını sürüyor. Maalesef bu aile Şehit haberiyle farkediliyor. O ana kadar kimse fark etmemiş. O nedenle muhtarlıkları ciddiye almayın ilçe kaymakamlığına olmadı il valisine başvurun.

Yorumların hepsini şuan okudum.
Arkadaşlar bize garip ve şaşırtıcı gelebiliyor böyle durumlar.
Ama inanın o kadar bize uzak (mesafeden bahsetmiyorum ) aileler var ki , kadın okuma yazma bilmiyor,
Erkek sadece tarlada çalışmış, korunma nedir bilmeyen , toplum arasına giremeyen....
Belki inanmayacaksınız ama ben İzmir` in bir ilçesinden yazıyorum.
Gördüklerimiz, kurtardıklarımız yada fark etmeye çabaladığımız onca aile var ki....
Bir arkadaşımız var mesela yorumunda şu kadar olmuş eşi terk etmiş ama en son çocuğu şu yaşta diye ,
tam anlamıyla bunu yazmadı sanırım ama buna benzer birşeyler ima eden bir yorumdu ( kusura bakmayın geri dönüp de ne yazmış diye bakamayacağım)
Ama o ailenin başına ne geldiğini bilmiyoruz, neler yaşadıklarını, o çocukların hangi cehaletle büyütüldüğünü bilmiyoruz.
Biz sadece ekranda olsun, internette olsun sadece açık aramaya, olayları irdelemeyle meşgulüz, ama empatiden bi o kadar da uzağız..
Neyse...
Konu sahibi arkadaşım az önce bir yorum yazdım. Onlar bizim denediğimiz ve sonuç aldığımız yollar. Dilerim bir aile daha kurtarılır.
Senin bahsetttiğin gibi bir ailden bİr kaç çocuk kurtarıldı mesela... Kaliteli bir anadolu liseni bitirip de şaun kaliteli bir üniversitede okuyor. o çocuklar neden bunu yapamasın....
Belki cümlelerimde kopukluk var ama bu neden mi...
Çok şey var yazacak ama bu konu yarın ikinci hatta üçüncü sayfalara düşecek, her zamanki gibi herkesin deyimiyle fake konular yorumlar alacak...
Oysaki çocuklarımızı yetiştiren kadınlar bu tarz konular ı sadece açık aramayla neden çok çocuk yapmış diyip bir daha yorum yapamayacağız...
Acı ama gerçek………….

anne babaların günahını çocuklar çekiyor ya, hey Allahım :26: çocukları küçük yaşta çalıştırmak ne demek, hem de okula göndermeyerek :50:

bence en iyisi, çocukları bu kadar sağlıksız koşullarda büyüteceğine, okuldan uzak tutacağına; SHÇEK' e versin diyeceğim. Tabii bu arada başka bir adamdan yine birkaç çocuk yapmasının engellenmesi gerekir bence. o kadar çok olan bir durum ki bu :50:

resmi yollardan yardım ayarlamaya çalışın en iyisi. kaymakamlıkların, belediyelerin bir sürü yardım fonu oluyor, bazı küçük yerlerde ihtiyacı olmayanlara bile onca para verilirken(ayrılan para dağıtılmalı ya), bu aileye de yardımda bulunulur mutlaka...

arkadaşlar geçen bir kadın doğum yaptı
bebeği biraz sıkıntılı bize yattı(yenidoğan)
sonra aileyi araki bulasın
günler geçti ne araya ne soran nede bebişin ihtiyacını karşılayan yok
neyse bizde jandarmaya haber verdik
meğerse kadın bir çadırda yaşıyormuş
mevsimlik işçilermiş galiba
koca bırakmış istemiyormuş
kaynanada oğlundan olduğuna inanmıyormuş
kadında çaresizlik ve parasızlıktan gelip çocugu almamış
bebek bir ay falan bizde kaldı
ancak kaddının ailesiyle irtibata geçildi
gelip bebişi götürdüler
ama napar ne yer ne içer hiç bilmiyorum ve çok üzülüyorum
yani anlayacağınız böyle vakalar çok...
nerdern tutsan ele gelmiyor maalesef...

Bu ulkede beledıyeler muhtarlıklar kafasına gore yardım yapıyor bn kolunda bılerzık dolu kadınların gdıp yardım komur ıstedgıne sahıt oldum ve yardımda aldılar
bu kadar sefaletın ıcınde bıde 7 cocuk yapmıs bu kadın uzulsemmı sınırlensemmı bılemedım valla.
saglık ocakları dkh verıyor hemde ucretsız korunmak artık bu kdr zor degıl yanı

şefkat-der diye bir dernek var ve mutlaka sonuç alırsınız arayın mutlaka

müge anlıya başvurun ,sonuç çıkacaktır .hatta ona bu konunun linkini atın okusunlar ..

şefkat-der' i aradım onlar da aile bakanlığına bildirecekler. bu arada telefonda görştğüm şefkat-der yetkilisi 150 ve 183 numaralı hatları arayıp mutlaka ayrıyeten bildirmemiz gerektiğini bildirdiğimizde ya da yazılı olarak başvurduğumuzda %100 sonuç alacağımızı söyledi. bu arada onlar da bildirecekler dediğim gibi. bu numaraları arayalım arkadaşlar 150 ve 183' ben bebeklerimi doyurup arayacağım birazdan biri sosyal yardım numarası diğeri de istanbul valiliğinin numarasıydı sanırım bebeğim o sırada ağladığından anlayamadım.

İlgili resmi kurmlara başvurun.Hiçbirşey yapamıyorsanız muhtarlıktan yardım alabilirsiniz.Bu tür "yardım" konuları malesef suistimale uğradığı için paylaşıma kapatıyoruz.

Back
X