5 Yıllık Sevgiliyle Evlenmek Hayal Mi?

Tabiki bunların getireceklerinin farkındayım. Ablam ve abim evli . Dediklerinize tabiki hak veriyorum. Teşekkür ederim

Ne evlenmesi bu yasta. Okulunu bitir once. Anlattigin kadariyla cocukda issiz ve vasifsiz. Surunmek mi istiyorsunuz. Sen okulunu bitirene kadar o da askerligini bitirir, bir is bulur calis, sen de acik ogretim okurkende ayni anda calisir para biriktirirsin. Boylece ailenize fazla yuk olmadan dugununuzu yaparsiniz. Hem bu surede cocugun ailesini falan da tanimaya baslarsin. Eger gercekten birbirinizi cok seviyosaniz, 2 kurus para elde yok aglayip sizlanmaktansa, birlikte olmak icin tirnaklarinizla kaziya kaziya, emek sarfederek ancak birlikte olabilirsiniz. Ikinizin yasi da ustelik cok genc. Elde yok avucta yok bir hata yaparsaniz eger, o iliski de uzun surmez. Onunuze hedefler koyup o dogrultuda hareket ederseniz hem daha mutlu olursunuz hem de planli programli haraket ettiginiz icin amaciniza daha saglam sekilde ulasirsiniz.

Evlenme gibi bir niyetiniz varsa erkek arkadasın bir yerden başlamalı.. Ya askerlik yada iş.. Bu süreçte de sende okursun. Hem askerlik yapmamış insana kız vermezler duymuşsundur illa ki. Askerlikte erkeklerin fikirleri baya Değişiyor yası ne olursa olsun

arkadaşlar sanırım yazıda anlatamadım. Evlenmek için ağlayıp sızlanmıyorum. Ben bu hayal mi olamaz mı diyorum umut arıyorum sadece. ailemi dinlememezlik gibi bişey yapmıyorum zaten. Sadece beni bazı tavırları rahatsız ediyor. Mesela bi polis varmış polis ister misin diyor annem. Halbuki birini sevdiğimi zaten biliyor. Kısmetini kapatma gibi şeyler diyor. Bi gün bakıyosunuz ben seni vermem diyor, diğer gün 2 sene sonra seni de evlendirmem lazım diyor??? E beni strese sıkıntıya sokuyor. Yoksa ben de farkındayım baba evi rahatlığını bulamayacagımın. Ama başkasıyla da evlenmek istemiyorum .

Sarsıntılı ilişkilerin sonu da iyi olmayabiliyor, sonu görmen için çok erken, yani 5 yıl çıkmış olsanız bile yaşınız genç ve bi çok sıkıntı mevcut anladığım kadarıyla. sen şuan evlenmeyi düşünme,kendi hayatını düşün, zaten olacağı varsa her halukarda olur. ama önce kendi ayaklarının üzerinde dur ve derslerini çalış.

Bu ne evlilik merakı arkadaş.
arkadaşlar sanırım yazıda anlatamadım. Evlenmek için ağlayıp sızlanmıyorum. Ben bu hayal mi olamaz mı diyorum umut arıyorum sadece. ailemi dinlememezlik gibi bişey yapmıyorum zaten. Sadece beni bazı tavırları rahatsız ediyor. Mesela bi polis varmış polis ister misin diyor annem. Halbuki birini sevdiğimi zaten biliyor. Kısmetini kapatma gibi şeyler diyor. Bi gün bakıyosunuz ben seni vermem diyor, diğer gün 2 sene sonra seni de evlendirmem lazım diyor??? E beni strese sıkıntıya sokuyor. Yoksa ben de farkındayım baba evi rahatlığını bulamayacagımın. Ama başkasıyla da evlenmek istemiyorum .

hayata bır kere gelıyoruz ... cok sevmek sorunları cozebılecegız anlamına gelmıyor malesef ...

Sevgili edindiğinde 15 yaşındaymışsın.
Sevgilinin işi var mı? Yok! Senin işin gücün var mı? Anladığım kadarıyla yok!
Sevgilin askere gitmemiş.
Ailesiyle sorunlu.
Evlendikten sonra ne giyip ne içeceksin? Ev nasıl geçinecek?
Evlilik öyle çocuk oyuncağı pembe hayallerin olduğu bi iş değil.
Biraz olgunlaş. Paranı kazan. Ayaklarını yere sağlam bas. Ondan sonra evlen.

Biraz sakin ol!

Para olmadı mı huzur da olmaz güzelim.
İlk önce okulunu bitirmelisin....

o kadar genç ve tecrübesizsin ki burada sana yazılanları dikkate al emin ol hiç kimse senin kötülüğün için söylemiyor herkesin ayrı ayrı yaşanmış tecrübeleri var, sana ışık olacaktır. ve hepimizin ortak yazdığı şey ise oku ve aileni dinle..

şuan aşktan gözün hiç bir şeyi görmüyor haklısında bu yaşlarda yaşanacak duygular fakat evlilik çok ama çok erken bunuda unutma..

15 yaşındaki kafanla şimdiki ya da 3 yıl sonraki hiç ama hiiiç tutmaz...
aöf ya da 2 yıllık bir şey kazandırmaz..
hazırlan güzelce lisans eğitimi al..
ilişkini de sürdür ama evlenme düşüncesini at kafandan..
şimdi ayrısınız diye evlilik müthiş bişii olarak geliyor ikinize de..
ama ne yazık ki hayat böyle değil yavrucum...

Aaaaa aynı ben :)
15 yaşında tanıştım eşimle benden 5 yaş büyük.
6 sene uzktan ilişki yürüttük.
annem babam ona asla güvenmediler. lise mezunu ve askerliğini yapmamıştı. ailesiyle ilgili çok büyük problemler vardı. aile hayatı düzgün değildi. sevdiceğim ailesi maddi açıdan desteklemediği için üniversiteyi bıraktı, çalışmaya başladı ama ailesi hiç yardımcı olmadılar. işsiz kaldı, bir sürü kredi kartı borcu birikti işsiz kalınca.
sonra ben üniversiteyi bitirip, atandım. bi kredi çekip borçlarını ödedim. 2 ay sonra da evlendik, 2. el eşyalarımızla türkiyenin bi ucunda oturduk 1 sene. o çalışamadı 1 sene kadar. sonra ben onu askere gönderdim. 1 sene askerlik yaptı. ben yine çalıştım. askerden döndü kpss ye girdi. iyi bi puanı var ama bu atamada olmadı. (Başka bi işe başvurdu bu hafta haber gelecek inş, yoksa hala işsiz yani) kısacası keşke üniversite okuyup ya da bi işe girseydin. para olmadan olmuyor.
her şeyimiz tam olsun diye beklerseniz evlenmeniz zor görünüyo bu şartlarda.

benim evimdeki perdelerden bazıları hala 3 sene önce 2. el aldığımız perdeler. koltuk takımımızı bile daha önümüzdeki ay alacağız.
ikiniz de bi işe girin. yoksa çok zor canım..

Ailen ne diyosa dogrudur . Aile bağları güçlü olmayan insanlara bende güvenmezdim , yaşın cok kücük evlilik yaşı degil hayatın tadını cıkar biraz
evlilik dısardan bakıldıgı gibi bazıları için toz pembe olmayabiliyor, bi sürü kadın cinayetlerini göz önünde bulundur
bunların coguda eminim parçalanmış aile cocukları sağlıklı yetişmemiş bireyler.
Bende askerligini yapmadan evlendim eşimle okadar kolay degil asker beklemek tekrar ailenin yanına dönmek
çoğu şey insana cok daha zor geliyor , eşini evini düzenini özlüyorsun bunlar belki basit gelebilir sana ama inan hic degil
bizde 7bucuk sene bir birliktelikten sonra evlendik bende 18 yaşında tanışmıştım acele etmene gerek yok derim ben

Seni emeklerinden dolayı tebrik ediyorum....

Konu sahibi arkadaşa gelince eğitim+meslek = rahat yaşam...

Şimdi göremediklerini yıllar sonra uzaktan bakınca pişmanlığı hiçbir şeye benzemiyor canım...

Önce kendi ayaklarının üzerinde dur...

Allah yüzümüzü kara çıkarmasın. :)
mesela biz düğün yapamadık, ben gelinlik vs. giymedim, balayına gidemedim. bunlardan vazgeçtim eşimle olabilmek için. 2 bin tl paramız vardı cebimizde bu parayla ev tuttuk eşya aldık. varın siz düşünün artık ilk evimizin halini
eşim, sen bana annemden daha çok emek verdin der.
çok şükür ki bu günlere geldik 3 seneyi geçti evliliğimiz. 1 gün bile nerden evlendim bu adamla demedim.
benim maaşım iyi olmasına rağmen bu kadar sıkıntı çektik, konu sahibi arkadaşın da evlenme niyeti var ve bence iki tarafın da maddi açıdan kendilerini hazırlamaları gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…