- 26 Şubat 2008
- 2.683
- 3.911
- 373
- 37
frosythia; 6 sene önceki kiloya insen bile bana kendini durduramayacakmışsın gibi geliyo. Anoreksik olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsun, beden kitle indeksin çok düşük, senin kendine bir düşmanlığın mı var kuzum?? Bence hiç durma en kısa zamanda bir doktora görün. Bi ara muhabbet kralında bi konu dönmüştü, uzman psikiyatrlar falan vardı konuk olarak. Kişi her aynaya baktığında kusurlarına odaklanırsa bir süre sonra o kusurlar düzelse bile aynı yerde kusur aramaya devam edip, kişinin beden algısı bozuluyormuş. Hatta ordaki estetik cerrah bir örnek verdi, bir hastası burnunun büyüklüğünden şikayetçiymiş ameliyatı yapmışlar yüzüne orantılamışlar. Ama adam yine memnun olmamış hala büyük görünüyormuş burnu gözüne. Tekrar gelmiş bu burun büyük küçültün bir daha demiş, doktor konuşmuş ama adam ikna olmamış, beden algısı bozulmuş bir kere. Sonra bu hastasını psikiyatriste yönlendirmiş. Psikiyatrist ilaca başlatmış. İlaç bitince hasta tekrar gitmiş psikiyatristine, doktor sen bu ilaçtan bana bir daha yaz, ilaca başlayınca burnum küçülüyo, bırakınca kocaman oluyo demiş. Kıssadan hisse, eğer kendimiz bu ruh halinden kurtulamıyorsak profesyonel yardım almamız gerekir. Arkadaşın seni uyardığı için ona teşekkür etmelisin, gerçek dostmuş çünkü. Onu dinle ve gerekirse yardım al. İnan bana kilon çok düşük. Geçmiş olsun.a.s.
aslında bu denli takıntı yapmamın sebebi geçen sene finalisti oldugum bir yarısmadan istedıgımı alamadan ayrılmamın da sebebi var.
bu sene diyorum tam onların istediği gibi giderek senelerdir istediğime ulaşayım artık.
gerçi bu konuda perde arkasında dönen olaylar da varmış farkındayım
ama ben yine de elimden geleni yaptım,hakettim ama başka nedenlerden olmadı diyebileyim diye bu denli abarttım sanırım.