• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

merhaba arkadaşlar bişey sorucaktım aranızda sarı kırmızı diyetini duyan yada yapan varmı bnm çok hoşuma gitti yarın gerekli malzemeleri alınca başlamak istiyorum sarı kırmızı diyetin diyer adı domates limon diyeti...... iyi geceler......

Nasıl oluyormuş o yasemin? Paylaşsana bizimle de, merak ettim şimdi;)

Nasıl oluyormuş o yasemin? Paylaşsana bizimle de, merak ettim şimdi;)

en kısa şekilde anlatayım cnm yarın daha net yazarım......
Bu diyettki fark 1 saat arayla öğünlerini alıyorsun domatesin verdiği tokluk hissi ve limonunyağ yakma özelliği ile birleşince basit bir şekilde aç kalmadan sadece bir hafta bu diyeti uygıluyorsun tek ağır problemi mide ve gastritdi olanlara tavsiye edilmiyor:sm_confused:

Tabii ki bu diyetin Galatasaraylılıkla bir ilgisi yok!.. Domates ve limon suyu ağırlıklı olduğu için adı böyle konulmuş! Üstelik "sarı kırmızı diyeti"nin bildiğiniz, alıştığınız diyet formlarından çok farklı bir yapısı var. Nasıl mı? Hemen ipucu verelim: Bu diyetin asıl amacı "öğün" mantığını ortadan kaldırmak... Uzmanlara göre yemek konusunda beyinde oluşmuş "öğün" saplantısını yok etmediğimiz takdirde kilo vermek mümkün değil. "Sarı kırmızı diyeti"nin sırrı da bu zaten. Bu diyetin asıl amacı "öğün" mantığını ortadan kaldırmak! Şöyle ki: Domates ve limon suyu içindeki enzimlerin bir kısmı, mide siniri üzerinde etki yaparak mide kaslarının büzülmesine, buna bağlı olarak da açlık duygusunun ortadan kalkmasına neden oluyor. Ayrıca mideye gelen yağların kimyasal yapısını bozarak önemli bir kısmının bağırsaklardan sindirilmeden dışarı atılmasını sağlıyor. Böylece midenin beyne yolladığı "ye" emri de engelleniyor! İnsanı üç öğün yeme bağımlılığından kurtaran bu diyet bir yandan da domates, limon, kiraz gibi vitamin ve mineral deposu sayılan birçok sebze ve meyveyi taşıyor sofralarımıza. Ama dikkat! Mide rahatsızlığı çekenler, bu diyetten uzak durmalı! Bir güne yayabileceğiniz diyet programı

* Sabah kalktığınızda bir bardak suya 3 çorba kaşığı limon suyu ekleyip için

* Bir saat sonra bir bardak domates suyu

* Bir saat sonra haşlanmış patates

* Bir saat sonra yarım bardak domates suyu, 4 tane kiraz

* Bir saat sonra bir dilim karpuz

* Bir saat sonra bir tas sarmısaklı az tuzlu cacık

* Bir saat sonra bir bardak suya 4 çorba kaşığı limon suyu ekleyip için

* Bir saat sonra 1 adet haşlanmış patates

* Bir saat sonra sekiz adet kiraz

* Bir saat sonra 1 küçük kase yağsız yoğurt

* Bir saat sonra 1 dilim karpuz ve 30 gram tuzsuz peynir

Not: Her saat arasında gelişigüzel bir şekilde az yağlı herhangi bir zeytinyağlı sebze yemeği ya da bol sirkeli salata yenebilir

ALINTIDIR

Zor bir diyetmiş canım bu ya,

Bir kere hiçbir şey yemiyorsun yahu ben zafiyet geçiririm bunlarla:S
Bir de saat saat hatırlamak zor, ama şöyle iyi bir yanı var sıkıldıkça yiyenler için mide hep dolu olur orası güzel.

Bir de bu mevsimde kiraz, karpuz bulamayız ki, onların yerine elma, armut falan yesek olur mu acaba:)

Sadece bir hafta mı yapıyoruz sonra eski halimize dönmeyelim hemen:)

Zor bir diyetmiş canım bu ya,

Bir kere hiçbir şey yemiyorsun yahu ben zafiyet geçiririm bunlarla:S
Bir de saat saat hatırlamak zor, ama şöyle iyi bir yanı var sıkıldıkça yiyenler için mide hep dolu olur orası güzel.

Bir de bu mevsimde kiraz, karpuz bulamayız ki, onların yerine elma, armut falan yesek olur mu acaba:)

Sadece bir hafta mı yapıyoruz sonra eski halimize dönmeyelim hemen:)

Ben bugün başladım şimdi domates suyunu içicem inşallah beceririm

Canım ben kilo veremeyen biriyim düzenli beslenmede ben sadece kilo almıyorum denediklerimi hele hiç söylemeyeyim yani 3 sene 65 te takıldım en sonunda hapla 59 oldum
Evet çok sıkılan biriyim sanki bana göre bir diyet
meyva işini dün baya araştırdım sonuç olarakta karpuzun ve kirazın özelliğini taşıyan meyva lar yinebilir en çokta kafamı kurcalıyanfisfisfis bu aslında

daha bugün yeni okudum forumda 3 haftada 10 kilo diyor 10 yapılacak diyende var biraz daha araştırırım bizim kilolar abartılı olmadığı için çok uzun yapmaya gerek yok sanırım
eski halimize döneceğimizi hiç sanmıyorum yada öyle umuyorum:Saruboceq:

herkese iyi haftalar....

c.tesi günü değil de..pazar günü ipin ucu kaçtı.....sabah kepek ekmekli kahvaltı mı yaptım ama saat 17:00 gibi pizza yedim..:olmaz:...bütün gün temizlik yaptım çok yoruldum ve pizzayı görünce dayanamadım..götürdüm valla..amaaaa saat beşten sonra yatana kadar bi elma ve azcık fındık dışında bişey yemedim....bugün diyete devam...ve tabiki spora da..

Ben bugün başladım şimdi domates suyunu içicem inşallah beceririm

Canım ben kilo veremeyen biriyim düzenli beslenmede ben sadece kilo almıyorum denediklerimi hele hiç söylemeyeyim yani 3 sene 65 te takıldım en sonunda hapla 59 oldum
Evet çok sıkılan biriyim sanki bana göre bir diyet
meyva işini dün baya araştırdım sonuç olarakta karpuzun ve kirazın özelliğini taşıyan meyva lar yinebilir en çokta kafamı kurcalıyanfisfisfis bu aslında

daha bugün yeni okudum forumda 3 haftada 10 kilo diyor 10 yapılacak diyende var biraz daha araştırırım bizim kilolar abartılı olmadığı için çok uzun yapmaya gerek yok sanırım
eski halimize döneceğimizi hiç sanmıyorum yada öyle umuyorum:Saruboceq:

İnşallah canım işe yarar da istediğin kiloya ulaşırsın. Ben başarılı olacağını bilsem de bu dieti tamı tamına uygulayamam. Zaten hiçbir dieti tamı tamına uygulyamadım:) Öyle saat saat yemek yiyemem, dışarı da nasıl yiycemki bunları:(
bir de sıkılırım aynı rutinden:(
Aslına bakarsan içeriğindeki gıdaları çok severim, ben bu içindekileri kullanıp belki kafama göre ayrı bir diyet uygularım:)
Hımmm, iyi fikir gibi geldi, ben de bir markete gidip domates suyu alıp gelsem mi?:)

merhaba kızlar bende size bugün itibariyle katılıyorum şuan 59 kiloyum en az 52 ye düşmek istiyorum boyum 1.60 yaşım 21 kalça baldırlarla sorunların var.. Bana önerebilceniz bir hareket yada diyet programı varmı kızlar? bende aşkımda artık şikayet etmeye başladı kilolarımdan dalga geçiyor uffff kendime güvenim azaldı :(:(

İnşallah canım işe yarar da istediğin kiloya ulaşırsın. Ben başarılı olacağını bilsem de bu dieti tamı tamına uygulayamam. Zaten hiçbir dieti tamı tamına uygulyamadım:) Öyle saat saat yemek yiyemem, dışarı da nasıl yiycemki bunları:(
bir de sıkılırım aynı rutinden:(
Aslına bakarsan içeriğindeki gıdaları çok severim, ben bu içindekileri kullanıp belki kafama göre ayrı bir diyet uygularım:)
Hımmm, iyi fikir gibi geldi, ben de bir markete gidip domates suyu alıp gelsem mi?:)

kaydirigubbakcemile:roflol::roflol:
şu an benmde iyi gidiyor ama bnde harfiyen uyamıyorm nedeni misal evde salatalık yok gidip arkadaştan aldım yani saatıi değişmiş oldu disiplin hemen hemen herkesi sıkar zaten kaydirigubbakcemile3 artı çantada taşınabilir şeyler ama ortam uygunsa ben şimdi geceyi merak ediyorum nasıl geçicek-tatlicadiarzu-

canlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr tatılden dondummmmmmmmmmmmmm ne kılo aldım nede verdım aynıyım :) burcucummmmm kılo bıldırımı yapamadım aynıyım ve sanırım artık hep boyle kalıcam kımse zayflamamı ıstemıyor :)
bu arada domates suyunu ıcemeyenler az tuz karabıber ve lımonla enfes oluyor :)

canlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr tatılden dondummmmmmmmmmmmmm ne kılo aldım nede verdım aynıyım :) burcucummmmm kılo bıldırımı yapamadım aynıyım ve sanırım artık hep boyle kalıcam kımse zayflamamı ıstemıyor :)
bu arada domates suyunu ıcemeyenler az tuz karabıber ve lımonla enfes oluyor :)

:sm_cool::sm_cool:saol cnm leziz bir fikiralkisalkisalkis

NAsıl başardın?????????? 9cm çok iyi :teytey:

Canım geç cevap verdim kusura bakma, diyetisyene gidiyorum. Verdiği listeleri mümkün olduğunda uymaya çalıştım. Birazda yürüyüş yaptım. 61 kilodan 55,4'e 2,5 ayda ulaşabildim. Belim diyete başlamadan önce 77cm kalçam ise 104cm di. Şu an bel 68cm, kalçada 98 oldu. 6 kilonun yaklaşık 4,5 kilosunu yağdan verdim. Bu kadar incelmenin sebebi kas dokusunun korunması yağın gitmesi bence..

ılgilenen arkadaşlar için diyetisyenin verdiği bu haftaki listem:

Sabah:(Kalktıktan 1 saat içinde yapılmalı)

1 bardak sıcağa yakın ılık su
1 dilim(kibrit kutusu;30 gr) peynir veya 1 yumurta
1 dilim(kibrit kutusu;30 gr) helva(adet döneminde canım çok tatlı istediği için ;özel isteğim:)
Domates, biber, salatalık sebest
Kahvaltı sonrası 1 bardak oda sıcaklığında su

Kuşluk:

Yarım su bardağı süt

Öğle:

2 porsiyon et veya 4 yemek kaşığı sebze 1 porsiyon et veya 6 kaşık etli kıymalı sebze yemeği
Bol salata(az zeytinyağlı)

ıkindi:

1 dlim peynir
2 dilim ekmek

Akşam

2 porsiyon et veya 4 yemek kaşığı sebze 1 porsiyon et veya 6 kaşık etli kıymalı sebze yemeği

Gece

2 porsiyon meyve

İlgilenen arkadaşlar için diyetisyenin verdiği bu haftaki listem:

Sabah:(Kalktıktan 1 saat içinde yapılmalı)

1 bardak sıcağa yakın ılık su
1 dilim(kibrit kutusu;30 gr) peynir veya 1 yumurta
1 dilim(kibrit kutusu;30 gr) helva(adet döneminde canım çok tatlı istediği için ;özel isteğim:)
Domates, biber, salatalık sebest
Kahvaltı sonrası 1 bardak oda sıcaklığında su

Kuşluk:

Yarım su bardağı süt

Öğle:

İkindi:

1 dlim peynir
2 dilim ekmek

Akşam

Gece

2 porsiyon meyve
merhaba paylasimin icin tesekkür etmek istiyorum kendi adima ve mümkünse diyetisyenin verdigi ilk listeyi ve diger listeleride ekleyebilirmisin ?Bende baslamayi düsünüyorum simdiden tsk ederim...a.s.

ben bu sebze yemeğini anlamıyorum veriyorlar hep..biri bana tarifini verebilir mi??haşlamamıdır nedir sebze yemeği deyip geçiliyor hep

ben bu sebze yemeğini anlamıyorum veriyorlar hep..biri bana tarifini verebilir mi??haşlamamıdır nedir sebze yemeği deyip geçiliyor hep

selam pimrel bende 3 ... 4sene önce diyetisyene gittim kadınıda baydım bu aradaakannehir
sebze yemeği deyince 2 kaşık yağla pişen bir yemek misal taze fasülye 1 kilo ya 2 kaşık yağ ama gerçekten de lezzetli olabiliyo yada normal pişen mesela kereviz diyetisyenimin önerisi herhangi bi sebzede olabilir eğer menüde 4 kaşık yazıyorsa suyu süzülür ve kağıt peçetenin üstüne koyup kalan yağıda alınır ben öyle kızartmada yedim yani ama isteyen haşlamada yapar.....:kahve: baaaayyyyyy

Son düzenleme:
valla teşekkür ederim sonunda aydınlandım bu konuda bu arada diyeti denemek istiyorum ama et meraklısı bir insan değilim..öle biftek falan yiyemem pek etsiz uygularsak etkisi olmaz mı acaba??

bugun yedıklarım

peynirlı omlet ve kepeklı ekmek (1.5 dilim)
sekersız çay
elma

ara
mandalına

oglen
barbunya ve salata

kepeklı tost - ayran

elma

Back
X