• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kilo verme şampiyonumuz sevgiyi tebrik ediyorum daha ince kilo verdiği günleri görmesini diliyorum.
yeni koçumuz prensesede hayırlı olsun......

1.5 saatlik sporumu yaptım. basen haricindeki 3 videoyu yaptım.bir bardak adaçayı içtim. şimdide dinleniyorum....hak ettim sanırım.

kilo verme şampiyonumuz sevgiyi tebrik ediyorum daha ince kilo verdiği günleri görmesini diliyorum.
yeni koçumuz prensesede hayırlı olsun......

1.5 saatlik sporumu yaptım. basen haricindeki 3 videoyu yaptım.bir bardak adaçayı içtim. şimdide dinleniyorum....hak ettim sanırım.

canim benim cok tsk ederimmm
masallah tatlimm hakketin guzelcim bi guzel dinlen simdi opuyorumnanaktan

Bitki+%C3%87ay%C4%B1.jpg
kizlar bi demlik bitki cayimiz var icelim gitsin odemler

canim masallah ya misafirliklerin hic bitmiyo zemuszemus ama ne guzel ucuz atlatiyorsun her seferinde tebrik ederim valla opuyorumnanaktan

merhaba tatlııım koçluğun için teşekkürlera.s.

bende tebrik ederim canımmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım benim misafirliğim pek yokyur aslındaa ziyaretlerim genelde annem teyzem onlarada 2 haftada bir giderim bide can dostum var ona işte gittiklerim bunlar:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
candostum dediğim arkadaşımla 10 gündür ev ortamında görüşmüyorduk bugün aşure yapmış birde annemleride çağıdı
yaaa ben kısır sevmem aslındaaa :1no2:şimdi bıraksam kalanı atılır israftan elimden geldiğince kaçarım işte o yüzden yediiimm

ama siz bu meyvaların kalorisini bence fazla düşünüyorsunuz yanında yoğurt yiyin yada süt için arkadaşlarr meyvanın kalorisini azaltıyor
bunu her fısatta hatırlatıyorum belki sizi çok sıkıyorum ama siz çok az yiyiyorsunuz zaten

Bitki+%C3%87ay%C4%B1.jpg
kizlar bi demlik bitki cayimiz var icelim gitsin odemler

prensessiiiiim koçluğun hayırlı olsuuuun Şenizbu hafta cezaları bekliyorum canıııım çünkü mazeretim kalmadıeyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

valla canım çektiiii ben gidiyorm kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4
yeşil çayımı içmeye:içelim:

evet ,ara öğünlerde sadece meyve yemek daha çok acıkmaya neden olur, yanında süt yoğurt veya peynirle yenirse hem glisemik indeksi düşer, hem daha geç acıkırsınız. çünkü kan şekeriniz dengelenir.

ya kızlar ya bılmeden bişey yaptım ben kestane yedım hemde cokk 100 gr kestane 245 kalorıymış anacım yavv tuhhhhh!!!!

evet ,ara öğünlerde sadece meyve yemek daha çok acıkmaya neden olur, yanında süt yoğurt veya peynirle yenirse hem glisemik indeksi düşer, hem daha geç acıkırsınız. çünkü kan şekeriniz dengelenir.

ah canım yaa ne güzel söyledin bunu uzun zamandır aralara sıkıştırarak anlatıyordum
zaten o kadar az yiyiyorlarki doğal olarak vücutları direniyor

bu arada hoşgeldin aramızaaaa.s.kaydirigubbakcemile5

merhaba tatlııım koçluğun için teşekkürlera.s.

bende tebrik ederim canımmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım benim misafirliğim pek yokyur aslındaa ziyaretlerim genelde annem teyzem onlarada 2 haftada bir giderim bide can dostum var ona işte gittiklerim bunlar:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
candostum dediğim arkadaşımla 10 gündür ev ortamında görüşmüyorduk bugün aşure yapmış birde annemleride çağıdı
yaaa ben kısır sevmem aslındaaa :1no2:şimdi bıraksam kalanı atılır israftan elimden geldiğince kaçarım işte o yüzden yediiimm

ama siz bu meyvaların kalorisini bence fazla düşünüyorsunuz yanında yoğurt yiyin yada süt için arkadaşlarr meyvanın kalorisini azaltıyor
bunu her fısatta hatırlatıyorum belki sizi çok sıkıyorum ama siz çok az yiyiyorsunuz zaten

saol canim benim :1hug:

Selam kızlar.
Kilo bildirimi yapıyorum 60.6
En azından almamışım bu da bir şeydir.
İnşallah 1 hafta sonra 60'ın altında birşey söyleyeceğim.

Kilo verenleri tebrik eder, tüm arkadaşlara sağlıklı incelmeler dilerim. zemuszemus

ya kızlar ya bılmeden bişey yaptım ben kestane yedım hemde cokk 100 gr kestane 245 kalorıymış anacım yavv tuhhhhh!!!!

nisannurcum toplamda kaç tane yedin acaba yada tahmini kaç gr
bide kestane ne yerine geçiyor yani şöylee sorayım meselaa havuç sebze yerine geçermş
ben meyva diye ha bire yerdim havucuubilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlık raporunda şişmanlık, " vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu " olarak tanımlanmaktadır. Aşırı besin alımı, yetersiz fiziksel aktivite, kalıtım, nöroendokrin etmenler, psikolojik sorunlar, cinsiyet, eğitim düzeyi, evlilik, doğum sayısı, sigarayı bırakma, alkol kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak gelişen şişmanlık tek başına olduğu gibi komplikasyonları ile de yaşam süresini kısaltan ve yaşam kalitesini düşüren ciddi bir hastalıktır.

Komplikasyonları arasında ilk akla gelenler: Kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, safra kesesi hastalıkları, eklem hastalıkları, adet düzensizlikleri, kısırlık... şeklinde sıralanabilir.

Çağımızın bu önemli sağlık sorununu çözmek için ne yapmalıyız? Her gün gazete, dergi, televizyon, internet gibi kitle iletişim araçlarında onlarca " şok diyetler " ile karşılaşmaktayız. Genel ilkeleri benzer olmakla birlikte diyet mutlaka " kişiye özel " olarak hazırlanmalıdır. Çünkü herkesin metabolizması farklılıklar göstermektedir, tıpkı parmak izi gibi. Öte yandan kilo fazlası olanlar genelde aç kalarak, öğün atlayarak, hiçbir şey yemeyerek sonuç almaya çalışmaktadır. Böylesi bir davranış, vücudu açlıktan ölme paniğine sürükler ve " kıtlık " moduna geçen metabolizma yavaşlar, yağ yakmak yerine tüketilen her besini yağ şeklinde depolama yoluna gider. Buna karşılık
sık sık, azar azar beslenmek metabolizmayı hızlandırdığı gibi, yavaş yemeyi de sağlar. Aç kalmak ve öğün atlamak, bir sonraki öğünde hem hızlı hem de fazla yemek yenilmesine neden olmaktadır. O nedenle başta kahvaltı olmak üzere asla öğün atlanmamalı, 2 - 3 saatlik aralıklarla beslenilmelidir.

Katı margarin, tereyağı, kaymak, krema, mayonez, cipsler, soslar, kuruyemişler gibi enerji değeri yüksek, öte yandan hiçbir besleyici değeri bulunmayan yağlı yiyeceklerden, kızartma ve kavurma işlemlerinden olabildiğince kaçınmakta yarar vardır. Şeker ve şeker içeren besinler (bal, reçel, pekmez, hazır meyve suları, gazlı içecekler, tatlılar vs) kana tamamen ve hızla karışırlar. Pankreastan salınan insülin hormonu ile kan şekeri düşer ve tekrar tatlı yeme isteği doğar. Dolayısıyla şeker ve şeker içeren besinler kan şeker düzeyinde ani dalgalanmalara yol açarlar. Halbuki şeker tadından vazgeçemeyenler için üretilen, şeker yerine kullanılabilen, aynı tadı verebilen, sağlık açısından sakıncası bulunmayan, düşük kalorili veya kalori içermeyen yapay tatlandırıcılar ile kan şekerindeki dalgalanmaları ve tatlı isteğini ortadan kaldırmak mümkün olabilmektedir. Ancak, maalesef kulaktan dolma bilgiler ışığı altında bu tür yapay tatlandırıcıların unutkanlık yarattığı, kanserojen olduğu... şeklinde görüşler mevcuttur. Halbuki hiçbir yapay tatlandırıcı veya gıda katkı maddesi (E330 dahil) toksik değildir. Toksik olan dozudur. Örneğin 65-70 kg ağırlığındaki bir bireyin güvenle tüketebileceği aspartam içeren tatlandırıcı miktarı günlük 140 adet tablete tekabül etmektedir. O nedenle yapay tatlandırıcıların kullanımındaki önyargıyı bir kenara bırakmakta yarar vardır. Aksi taktirde tüm diyabetli bireylerin Alzheimer veya kansere yakalanması söz konusu olurdu.

Suyun; alınan besinlerin sindiriminden, metabolik atıkların dışarı atılmasına kadar her aşamada çok önemli görevleri vardır. Bu nedenle günlük sıvı tüketimi artırılmalıdır. Katkısız, en iyi çözücü su olduğu için günde 10 - 14 bardak su içilmelidir. Diyet yaparken çay, kahve, bitki ve meyve çaylarına şeker yerine yapay tatlandırıcılardan katılabileceği gibi gazlı içeceklerde de light olanların tercih edilmesi daha uygun görülmektedir. Aynı zamanda bu tatlandırıcıların bazılarının toz formları da mevcuttur. Dolayısıyla tatlı yapımında bu ürünlerin kullanımı ile düşük kalori içeren farklı lezzetler yakalamak mümkündür.

Ayrıca posalı yani lifli besinlerin tüketimi artırılmalıdır. Posalı besinler kan şekerini, kan basıncını (tansiyonu) ve kan kolesterolünü istenilen seviyede tutmaya yardımcı olurlar. Midede, su ile birlikte hacimlerinin 20 katı kadar şişerler; tokluk, doygunluk hissi sağlarlar. Ayrıca dışkılama miktarını ve sıklığını artırırlar. Kabızlık şikayeti varsa ortadan kalkar, böylelikle kilo vermeye de yardımcı olurlar. Kalın bağırsak kanserinden koruyucu etkileri de mevcuttur. Bu yüzden haftada 2-3 kere kurubaklagil yemeği yenilmelidir. Ayrıca buğday ekmeği yerine kepek, çavdar, yulaf ekmeğini; pirinç yerine bulguru tercih etmekte yarar vardır. Hatta pirinç, makarna, erişte ve unun da kepekli olanlarını kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Sebze ve meyveler de posa içermektedir. Ancak posaları kabuk ve kabuğa yakın yerlerde bulunduğu için, soyulmadan yenilebilenleri iyi bir şekilde yıkadıktan sonra kabukları ile tüketmek her zaman için daha yararlı olacaktır.

Diyete ilave olarak mutlaka spor da yapılmalıdır. Dünya Sağlık Örgütü en çok tempolu yürümeyi önermektedir. Bunun dışında; çok hafif tempoda koşma, bisiklete binme, yüzme, tenis, aerobik ve jimnastik tarzı kalbi çalıştıran sporlar yapılması da uygun görülmektedir. Sporu asla ödev olarak görmeyiniz. Bu da tedavinin bir parçasıdır. Amaç; metabolizma hızını düşürmemek, kilo verirken bir noktada ağırlığın sabit kalmasını önlemek, verilen kiloların kalıcı olmasını sağlamak ve en önemlisi sağlıklı yaşama adım atmaktır. Sonuçta "1 saat" dediğimiz günün sadece %4'üdür. Kişi kendine egzersiz için zaman ayırmalı ve mutlaka bu hakkını kullanmalıdır.

nisannurcum toplamda kaç tane yedin acaba yada tahmini kaç gr
bide kestane ne yerine geçiyor yani şöylee sorayım meselaa havuç sebze yerine geçermş
ben meyva diye ha bire yerdim havucuubilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

kestane karbonhidrada girioo kuzumm

Beslenmek, sadece yemekten ibaret değildir. Bilinçli beslenmek, sağlıklı olmanın ilk koşuludur. Öncelikle, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu Besinler’i tanımalı, Besinlerin Besin değerleri’ni bilerek ve gözeterek, yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeliyiz.

Sağlıklı ve dengeli beslenmek için; Öncelikle, alınan gıdaların çeşitli olmasına dikkat edilmelidir. Tek taraflı beslenmek sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca, alınan gıdaların taze olmasına da özen gösterilmeli, suni gıdalardan kaçınılmalıdır. Gün içerisindeki öğün sayısını arttırmak ve düzenli beslenmekte önemlidir. Yeteri kadar vitamin, protein ve su aldığınızdan ve yağ oranı az besinler tükettiğinizden emin olmalısınız. Yağda kızartmak yerine su buharında hazırlanan bir börek hem çok daha hafif hem de çok daha lezzetli olmaktadır…

Tatlılar da güzeldir, ama herşey kararında güzeldir… Gıdaları hazırlarken besin değerlerinin zarar görmemesine de dikkat etmek gerekir. Yemeğin suyuna banmaktan da kaçınmayın, vücudunuz bundan memnun kalacaktır. Çünkü, vücudumuzun ihtiyacı olan mineral ve Vitaminler’in büyük bir kısmı yemeğin suyuna karışmış vaziyettedir. Bütün bunların yanında,alkol ve sigaradan da uzak durmalı ve spor yapmaya özen göstermelidir.Alkolün azı yararlıdır dense de, çok az bir yararı varsa bile, zararı yararından fazladır.

ah canım yaa ne güzel söyledin bunu uzun zamandır aralara sıkıştırarak anlatıyordum
zaten o kadar az yiyiyorlarki doğal olarak vücutları direniyor

bu arada hoşgeldin aramızaaaa.s.kaydirigubbakcemile5

hoşbulduk,iyi ki bulmuşum bu siteyi çok motive edici oldu benim için. biraz takip ettim arkadaşların mönüerini, benim yediklerime göre çok az. 8 öğün yiyorum, abur cubur yemiyorum sadece. ana öğünlerimde özellikle ,baya sağlam yiyorum. spor yapmayada başlarsam tamamdır. yalnız vaktimin çoğu yemek yapmakla geçiyor, mutfaktan çıkamıyorum:-)

Her 100 Gr Kalori Protein (gr) Yağ (gr) Karbonhidrat (gr)
Diğer Besinler
Et suyu tableti 120 20.0 3.0 5.0
Ketçap 106 2.0 0.5 25.0
Salata sosları 450 Yok 50.1 02.5
Salça 98 02.7 0.4 21.4
Sirke 13 Yok Yok 6.0
Turşu 10 0.6 0.2 2.0
Yeşil zeytin 144 01.5 13.5 02.8
Siyah zeytin 207 01.8 0.2 2.0
Zeytinyağı 884 Yok 100.0 Yok

Her 100 Gr Kalori Protein (gr) Yağ (gr) Karbonhidrat (gr)
Tatlılar
Bal 315 0.3 Yok 78.4
Dondurma 193 04.5 10.6 20.8
Çikolata 550 09.3 36.0 51.3
Marmelat ve Reçel 275 0.6 0.5 70.0
Helva (Tahin) 516 10.5 30.0 53.5
ırmik Helvası 302 03.8 12.5 43.6
Şeker 384 Yok Yok 99.5
Muhallebi 173 05.1 03.8 29.8
Sütlaç 140 03.4 02.7 38.0
Kadayıf 290 04.3 10.0 47.0
Şöbiyet 300 03.5 08.5 45.0