Daha Fazla Kilo Veremiyorum. Nerede Yanlış Yaptım?
Vücudunuz plato yapmış olabilir. Aynı egzersizi aynı yoğunluk defalarca yaparsanız vücudunuz zamanla buna uyum sağlar ve yaptığınız egzersizin etkisi azalır.
Vücudunuz plato yaptıysa öncelikle egzersiz yoğunluğunuzu değiştirin. Yaktığınız kalori miktarını arttırmak için kardiyovasküler egzersizlere ağırlık verin. Merdiven, tepe tırmanışları veya yüzme iyi birer seçenek olabilirler.
Platoya önlem olarak yeni bir egzersiz deneyebilirsiniz. Bu seçenek muhtemelen platoyu sonlandıracaktır. Vücudunuzun alışkanlığını kırın ve farklı şeyler deneyin. Koşu bandına çıkın, bisiklete binin, kaslarınızın alışkın olmadığı egzersizler yapın.
Eğer ağırlık kaldırmıyorsanız ciddi miktarda kalori yakma şansını çöpe atıyorsunuz demektir. Bu, özellikle bayanların yaptığı bir hatadır. Ağırlık kaldırarak büyük miktarda kalori yakabilirsiniz. Ayrıca bayanların ağırlık kaldırdıklarında erkeklerle aynı oranda şişmediklerini unutmayın.
Egzersiz sürenizi az da olsa arttırmak size tahmininizden daha fazlasını kazandıracaktır. Haftada fazladan bir 15-20 dakika bile daha fazla kalori yakarak daha hızlı kilo vermenizi sağlar.
ALINTIDIR
Bilginize kızlarrr
Ben bu hafta şu plato olmasın diye bisiklete ağırlık vermeyi düşünüyorum. ilk 3 gün wah sonra 3 gün de bisiklet çalışıcam.