• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

uzunca bir ara verdim diyete, yeni bir başlangıç yapayım bugün,58.7kiloyla.
geçen haftalarda iyi kilo vermiştim 8 öğün yiyerek,akşam yemeğimi 7 gibi yiyordum,9 gibi de son aramı yapıyordum. bazen çok canım ister midem kazınırsa gece 12de bile yediğim oldu.az meyve ve süt. ama yine de güzel kilo verdim.gece yemek kilo aldırmıyor yani.

Akşam için de geçerli demek hıh :( boshayallersmile e niye herkes 6-7 den sonra yemeyin bişiy diyo ben de onu anlamadım hem akşam sıvı tüketiyorum acaba aynı görevi görmüyo mu katı besin gibi olmuyo mu sonuçta çalışıyo mide bilmiyorumkismile
midenin çalışıp çalışmamsı değil de kan şekeriyle alakalı sanırım bu durum. kan şekerini dengede tutmak lazım.

midenin çalışıp çalışmamsı değil de kan şekeriyle alakalı sanırım bu durum. kan şekerini dengede tutmak lazım.

Çok doğru canım ok anladım çok sağol o zaman bugünden itibaren yeni bi düzen belirliyim biraz daha soft ve sürekli metabolizma çalıştırıcı...

Teşekkür ederim chemesciğim opuyorumnanaktan

Bu arada kızlar bugün hafif çıkıyim diye dün yediklerimi yazıyım;

Sabah: 1 kaseden çok tarhana çorbası

Ara: 1 ince dilim kepek ekmeği
2 dilim beyaz peynir
çoook açık çay

Ara: yeşil çayb
1 sade şekersiz neskafe

Öğle:Yarım kase mercimek çorbası
1 tabak domates salatalık atom mor lahana salatası yağsız

Ara: az light sütlü neskafe şekersiz
1 ince dilim kepek ekmeği

Ara: 2 adet etiform bisküvi
2-3 kaşık yarım yağlı yoğurt

Akşam: 1 kase mercimek çorbası
2-3 kaşık yoğurt
1 lokma ekmek

Akşam evde de az sütlü şekersiz neskafe tarçın çayı ve form çayı içtim

spor yapmadım 3 lt. su içtim

:((((( 300 gr. vermişim yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kızlar netten araştırdım bende polikistik over sendromu var zayıflamayı olumsuz etkiliyormuş aynı hastalıktan olan arkadaşlar varsa paylaşalım :kedi:

canım gördüğüm kadarıyla günde 2 bardak neskafe içmişsin.Aslında bu diyet yapanlar için o kadar iyi değilmiş.Çünkü kahve vücutta su tutup,ödeme neden oluyomuş. bence günde 1 veya 2 günde 1 fincan içmek daha iyi.belki bundan dolayı yavaşlıyodur kilo vermen

nöbet sersemi olarak yeni uyanmışım
kilo bildirimi yapıyorum
61,3 dün mens olmuşum bugün ikinci günü
hepimizi zayıflamışızdır umarım
burcuma kolay gelsin

bende bugün yediklerimi sıralıyım:
Kahvaltıda 1 simit 1 dilim üçgen peynir,çay
Öğleyin: yarım porsiyon bulgur pilavı ve yarım porsiyon karnıbahar
Ara ögün yemedim sadece çay içtim
Akşam yarım porsiyon makarna yarım porsiyon taze fasulye
Sadece 1 litre su içmişim malesef.Yatana kadar 1 lt daha içicem
Şimdiii;sizce bu menüde yalnış olan bişey varmı? Ne dersiniz?

sabah
2 küçük dilim kepek ekmeği
4 tane zeytin
çok az peynir
az kaşar peynir
1 tatlı kaşığı çilek reçeli
şekersiz çay

ara : 30 gr fındıklı gofret ! !

öğle :
kocaman bi sosisli sandviç.. 8arkadaş ısrarına dayanamadım :(

ara yapmadım

akşam:
1 kase çorba
1 kase salata
göz hakkı diye de bir adet gül böreğinin 4 cm'lik kıvrımı :Pp

bi de kurabiye ypamışlar yiyemedim ama çok nefis görünüyodu.. :(

9 gibi bi tane de portakal ya da elma yerim heralde. yarın böyle yapmicam. bugün ceza olarak 50 dk lık yürüyüşümü 1 saate çıkarıyorum :S

bende bugün yediklerimi sıralıyım:
Kahvaltıda 1 simit 1 dilim üçgen peynir,çay
Öğleyin: yarım porsiyon bulgur pilavı ve yarım porsiyon karnıbahar
Ara ögün yemedim sadece çay içtim
Akşam yarım porsiyon makarna yarım porsiyon taze fasulye
Sadece 1 litre su içmişim malesef.Yatana kadar 1 lt daha içicem
Şimdiii;sizce bu menüde yalnış olan bişey varmı? Ne dersiniz?

Ben hiç konuşmıyim yemek lazım diyim susayım :kedi:

canım gördüğüm kadarıyla günde 2 bardak neskafe içmişsin.Aslında bu diyet yapanlar için o kadar iyi değilmiş.Çünkü kahve vücutta su tutup,ödeme neden oluyomuş. bence günde 1 veya 2 günde 1 fincan içmek daha iyi.belki bundan dolayı yavaşlıyodur kilo vermen

Başka türlü iştahımı kesememekteyim :kedi:normalde sürekli yiyen bi insan olduğumdan (ağzım hiç boş kalmaz da) araların 2 saatte olması bile bazen bana çok geliyor öğünlerde çok az yediğimden sanırım. Neyse bu hafta daha farklı uygulayacağım bakalım haftaya görücez sonucu neskafeyi de azaltıyim bari mafoldumben

selam herkese......

saat 12.30 gibi bir tabak manti yedim.....
saat 4 gibi ara olarak bir kase sütlaç yedim.
6.30 dada akşam yemeği olarak firinda brokoli ve karnıbahar yanında yoğurt ve hoşaf yedim.
şimdiye kadar 1.5 litre suyumu 1 tanede maden suyumu içtim

Başka türlü iştahımı kesememekteyim :kedi:normalde sürekli yiyen bi insan olduğumdan (ağzım hiç boş kalmaz da) araların 2 saatte olması bile bazen bana çok geliyor öğünlerde çok az yediğimden sanırım. Neyse bu hafta daha farklı uygulayacağım bakalım haftaya görücez sonucu neskafeyi de azaltıyim bari mafoldumben

Ben de sade neskafe içince sürekli tuvalate giderim, ödem attırıyor diye düşünmüştüm bu yüzden, sabahları aç karnına içilen 2 fincan sade neskafe bağırsakları da çalıştırır bu arada. Ama pek sağlıklı değil.

2 poşet yeşil çay
1 poşet böğürtlen çayı
1 poşet ısırgan çayı
1 tutam kiraz sapı
1 çay kaşığı zencefil tozu
2 yemek kaşığı dondurulmuş vişne ya da frambuaz
bir limon(4'e bölüp koyuyorsun tencereye)
5 bardak da su

Hepsini bir tencerede bir taşım kaynatıp gün içinde içiyorsun.

1 günde 1 kilo düşürdü canım beni bu çay.

çok sağol canım
teşekkürler:içelim:opuyorumnanaktan

Ben de sade neskafe içince sürekli tuvalate giderim, ödem attırıyor diye düşünmüştüm bu yüzden, sabahları aç karnına içilen 2 fincan sade neskafe bağırsakları da çalıştırır bu arada. Ama pek sağlıklı değil.

evet canım haklısın sabahları bağırsakları çalıştırıyo ama aynı zamanda ödem tutuyomuş ve selülit oluşumunu artırıyomuş.İnternette okumuştum

merhabalar, ben adet olacağım ama bir türlü olamadım :umursamaz: son iki gündür kendimi durduramadım,yedikçe yedim tatlıyı biraz kaçırdım mafoldumben sonuuuuç olarak 1 kiloya yakın kilo vermiştim şu an kilom aynı değişiklik 59 yanii.beni de 59 olarak yazın kızlar. inşallah 1-2 gün içinde olurum da şu şişliğim geçer.
kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum
bir de şu elmalı tarçınlı çayı yapmayı düşünüyorum umarım iyi gelir

diyette doğru bilinen yanlışlar
Diyetle ılgili Bilgiler ve Doğru Bilinen Yanlışlar

Diyetle ilgili en sık karşılaşılan bilgiler ve doğru bildiğimiz yanlışlar.

ınternet, gazete ve dergilerdeki yazılar, beslenme ve diyet hakkında önerilerle dolu. Peki bu bilgilerin ne kadarı yanlış, ne kadarı doğru? ışte, en sık karşılaşılan bilgiler ve doğru bildiğimiz yanlışlar.

Chicago'da Amerikan Diyetetik Derneği'nin yıllık toplantısında konuşan Georgia State Üniversitesi'nden Christine Rosenbloom, diyette doğru bilinen 10 yanlışı ortaya çıkardı.

ışte diyette doğru bilinen 10 yanlış:

Gece yemek yemek şişmanlatır.

Doğrusu: Bunun bir kanıtı olmadığını söyleyen Rosenbloom, gece ya da gündüz alınan toplam kalorinin önemli olduğunu, ve gece ya da gündüz yenen yemeklerin kalorisinin hesaplanması gerektiğini belirtti.

Kan şekerini yükselten yiyeceklerden uzak durun.

Doğrusu: Rosenbloom, yiyeceklerin karbonhidrat seviyelerine göre ayarlanabileceğini söyleyerek, kilo kaybetmek ya da kan şekerinizi dengeli tutmak için bunun tek strateji haline getirilmemesini önerdi.

alıntıdır

diyette doğru bildiğimiz yanlışlar
Kafein sağlıklı değil.

Doğrusu: Rosenbloom, kafeinin ünlü zindelik veren etkisinin yanında Parkinson hastalığı ve gut gibi bazı hastalıklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteren deliller bulunduğunu belirterek, "Ancak düzenli olarak kafein tüketen insanlarda, kafein su kaybına yol açmaz" dedi.

Az şişmanlatan yiyecekler daha iyidir.

Doğrusu: Bazı insanlarda kilo kontrolü için yağ gramının hesaplanmasının işe yaradığını, ancak bazılarında bunun geçerli olmadığını belirten Rosenbloom, "Kalp hastalığı, diyabet ve metabolik sendromlu hastalar için karbonhidrat kesilerek tekli doymamış yağ gibi çok az miktarda sağlıklı yağ ilavesi yapılabilir" dedi.

alıntıdır

kilo aldırmayan ve aksine dikkatli kullanarak zayıflamaya yardımcı olan yiyecekler

Kilo aldıracağını ve sağlığımız için kötü olacağını düşündüğümüz gıdalarınzayıflamamıza yardımcı olduğu yapılan çeşitli araştırmalarla kanıtlandı.
Foxnews’te yer alan habere göre, işte kilo vermenize yardımcı 10 kötü bilinen gıda:
1. Beyaz ekmek değil. Lif, mineral ve vitaminlerle dolu yüksek kaliteli ekmek, gerçekten glisemik indekste alt sırada yer alıyor. Bu da kan şekerinde ani yükselmeye neden olmuyor. Kilo vermek istiyorsanız, ekmek somunu yerine yüzde 100 buğday unuyla yapılan ya da tam tahıllı ekmekleri seçin. Yüksek oranda lif içermeyen buğday unundan uzak durun.

2. Yerfıstığı ezmesi yağlı mı ya da fazla mı kalori içeriyor? Brigham ve Kadın Sağlığı Hastanesi’ndeki bir araştırmaya göre, yerfıstığı ezmesi yiyenlerin kilo vermesi ve verdikleri bu kiloları tekrar almaması daha muhtemel. Purdue Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma da, erkeklerin yerfıstığı ezmesi yedikten sonra kendilerini daha tok hissettiklerini gösteriyor.

3. Doymuş yağ içermesine rağmen, hindistan cevizi yağı metabolizmanızı geliştiriyor ve kilo vermenize yardım ediyor. Hindistan cevizi yağı kolesterol seviyenizi artırmaz ve sindirim bozukluğu belirtilerini azalttığı biliniyor.

4. Peynir, kalsiyum içermesinden dolayı kilo vermek için çok önemli. Çalışmalar, beslenmesinde yüksek oranda süt ürünü tüketen obez yetişkinlerin önemli ölçüde kilo verdiğini gösterdi. Fakat peynirin yağlı ve tuzlu olması da bir dezavantaj.

5. Diyette bile olsanız, yemekten sonra tatlı yiyebilirsiniz. Dondurmadan farklı olarak, şerbet yağ içermez, ancak kaymak tadındadır.

6. Ceviz, fındık gibi kabuklu yemişler yağla dolu olabilir, fakat bu yağın iyi bir türüdür. Kabuklu yemişler aynı zamanda lif de içeriyor. Bu nedenle, patates cipsi ya da kurabiye yerine sağlıklı olan badem, yerfıstığı ya da hint fıstığı (kaju) gibi çerezlerden
atıştırabilirsiniz.

7. Yıllardır yumurta üzerine yenip yenmemesi konusunda birçok tartışma yaşanıyor. Fakat, araştırma, sabahları yumurta yemenin iyi olduğunu, içerdiği protein nedeniyle sizi daha uzun süre tok tuttuğunu kanıtladı.

8. Kırmızı etten kaçınmak zorunda değilsiniz. Çünkü, yağsız biftek, tavuk ile aynı miktarda doymuş yağ içeriyor.

9. Kafein kan basıncını ve kalp atış hızını artırıyor. Ancak bazı araştırmalar, kafeinin metabolizmayı hızlandırdığını ve iştahı bastırdığını gösteriyor. Fakat, şekerli meşrubatlar içmek veya kahvenize şeker, krema eklemek kafeinin pozitif etkisini yok ediyor.

10. Şekerli sakız çiğnerseniz dişlerinizi çürütebilir. Ancak Rhode Island Üniversitesi’nden bir beslenme profesörü sakız çiğnemenin iştahı bastırdığına ve metabolizmayı harekete geçirdiğine inanıyor. Çalışmanın ilk sonuçları, hipotezi destekliyor.

alıntıdır

Back
X