• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

yicez tabi .biz diyet yapmıyoruz sağlıklı besleniyoruz......hiç bir besini hayatımızdan çıkartmadık sadece miktarını azalttık..... bu bizim hayat şeklimiz olacak eğer diyet yaparsak kilo veririz ama eski alışkanlıklarımıza döndüğümüzde kiloları geri alırız.....

önemli olan kalıcı kilo verebilmek sağlık beslenerek....

dimi ya, hic bisey yemeyince bu kez bi zaman sonra birden saldirma oluyor onun geri dönüsümü daha kötü. yavas eriyoruz ama gercekten veriyoruz kilolari ve ben kendim adima diyebilirim bu topicten dolayi beslenme aliskanliklarim cok degisti ki daha da degismeli.

gunaydın arkadaslar buraya katılabılecegım soylendı ben dunden ıtıbaren yedıklerımı yazıyorum;

kalkınca 2kuru kayısı + 2 bsu

kahvaltım ; 8.30 da

1 adet denge lıght sandavıc ekmegı

1kk beyaz peynır+ 1 kk kasar

çerı domates

roka, maydonoz

2 adet zeytın

1 çay kasıgı sarelle

ara;

1 adet elma

yesıl cay

1 adet beypazarı kurusu

ogle;

5 yk semızotu yemegı

bı o kadar yogurt

1 dılım kepek ekmegı

çerı domates

ara;

yesıl cay

3 adet grısını yagsız cubuk

portakal

10 adet falan fıstık

aksam 19.00 da

5 yk turlu yemegı (az yaglı)

4 yk patlıcan salatası

4 çatal suzme yogurt

2 çatal ton balıgı

yaklasık 1.5 saat kardıyo

ara ;

1 bardak ayran ve maden suyu karısımı

buldum :)) ...................

babystar
ÖGÜN YENILENLER DEGERLENDIRME PUAN

sabah 1 adet denge lıght sandavıc ekmegı, 1kk beyaz peynır+ 1 kk kasar, çerı domates, roka, maydonoz, 2 adet zeytın, 1 çay kasıgı sarelle güzel bir kahvalti olmus 3
ara1 1 adet elma, yesıl cay, 1 adet beypazarı kurusu
ögle 5 yk semızotu yemegı, bı o kadar yogurt, 1 dılım kepek ekmegı, çerı domates karbonhidrat ve yan besin grubu tamam ama keske yaninda protein grubu da olsaydi... 2
ara2 yesıl cay, 3 adet grısını yagsız cubuk, portakal, 10 adet falan fıstık 10 adet findik biras cok olmus sanki... findik bitkisel de olsa yag orani cok yuksek... 1
aksam 5 yk turlu yemegı (az yaglı), 4 yk patlıcan salatası, 4 çatal suzme yogurt, 2 çatal ton balıgı her grup mevcut güzel... 3
ara3 1 bardak ayran ve maden suyu karısımı 1
sivi tüketimi cay ok, su ok 2
not spor var 1
Toplam Max 15 paun üzerinden Genel olarak güzel. Protein grubu sadece aksam yemegindeki ton baligi ile almissin. Biraz az. Meyveye biraz daha agirlik... 13

bu pazartesi günü mü sali günü mü?? eger sali ise pazartesiyi de yazar misin??

ndurmaz

sabah 1 domates, 1 salatalık, 1 kibrit kutusu beyaz peynir, 5 yeşil zeytin, 1 dilim çavdar ekmeği, 1 kupa beşi bir yerde güzel bir kahvalti 3
ara1 1 elma 1
ögle 1 tabak limonlu karnabahar ve brokoli haşlaması, 3 kaşık köri soslu tavuk, 1 çilekli activia tüm besin gruplari var. ama soslardan uzak duralim !!!!!!!!! 3
ara2 cikolata tatli ile yapilan aralara puan yok !!!!!!!!!!! 0
aksam 3 kaşık köri soslu tavuk, 1 servis kaşığı kaşar peynirli patates püresi,salata tüm besin gruplari var. ama soslardan uzak duralim !!!!!!!!! 3
ara3 Meyve + cay 1
sivi tüketimi su ok, caylar ok 2
not spor yok 0
Toplam Max 15 paun üzerinden Genel olarak güzel. Ama soslar cisss yiyecek.. uzak durmaya calisalim... meyve biraz zayif kalmis... 13

canım çok teşekkür ederimmm :D :D bi de köri soslu derken köri baharatı aldım kendim sütle karıştırıp tavuğa döktüm o şekilde köri soslu tavuk yani..yine de zararlı mı

zaten amacimiz ac kalmak degil.. Saglikli ve duzenli beslenerek sporla destekleyerek kilo vermek ya da kilomuzu korumak....

1. Saglikli beslenelim... Kilo verecegiz diye ac kalmayalim....

2. 3 ana 3 ara ögün yapalim

3. Bol bol sivi tüketelim

4. Hareket hareket hareket....
ögünler arasinda en az 2 saat olmali... Hatta ara ögünde meyve yiyecekseniz, yemekten 30 dak. önce ya da 3 saat sonra yemelisiniz... Aksi halde meyve midede oyalanirken, asitler tarafindan söndürülür ve emilim kismina hicbirsey kalmaz...

Güne mutlaka ama mutlaka kahvalti ile baslayin....

"bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin. Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın. Tam olarak dolu mide sağlığımızın zaman içinde bozulmasına ,erken yaşlanmaya neden olur."

aşırı şekerli gıdalardan kaçınmalı ve hatta çay, kahve gibi içecekler şekersiz içilmeli veya şeker miktarı azaltılmalıdır. Veeeeeeeeeeeeee en önemlisi tuz..... Günlük tuz ihtiyacimiz 6 gr (1 tatli kasigi) kadardir... Buna yemeklerdeki ve ekmektedi de dahil... Lütfen buna dikkat edelim....

Ana ögünler:

Sabah : Protein grubu (peynir , süt) + sebze grubu (domates + salatalik + biber ) + recel + zeytin gibi seyler icermeli...

ögle : Protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)

aksam : Protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)

ara ögünler

meyve / süt ve süt ürünleri / kuru yemis / ...

(tek tatli tek cay kabul degil....)

gayet açıklayıcı canım teşekkürler

zaten amacimiz ac kalmak degil.. Saglikli ve duzenli beslenerek sporla destekleyerek kilo vermek ya da kilomuzu korumak....

1. Saglikli beslenelim... Kilo verecegiz diye ac kalmayalim....

2. 3 ana 3 ara ögün yapalim

3. Bol bol sivi tüketelim

4. Hareket hareket hareket....
ögünler arasinda en az 2 saat olmali... Hatta ara ögünde meyve yiyecekseniz, yemekten 30 dak. önce ya da 3 saat sonra yemelisiniz... Aksi halde meyve midede oyalanirken, asitler tarafindan söndürülür ve emilim kismina hicbirsey kalmaz...

Güne mutlaka ama mutlaka kahvalti ile baslayin....

"bol su için, yiyecekleri iyice çiğneyin. Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın. Tam olarak dolu mide sağlığımızın zaman içinde bozulmasına ,erken yaşlanmaya neden olur."

aşırı şekerli gıdalardan kaçınmalı ve hatta çay, kahve gibi içecekler şekersiz içilmeli veya şeker miktarı azaltılmalıdır. Veeeeeeeeeeeeee en önemlisi tuz..... Günlük tuz ihtiyacimiz 6 gr (1 tatli kasigi) kadardir... Buna yemeklerdeki ve ekmektedi de dahil... Lütfen buna dikkat edelim....

Ana ögünler:

Sabah : Protein grubu (peynir , süt) + sebze grubu (domates + salatalik + biber ) + recel + zeytin gibi seyler icermeli...

ögle : Protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)

aksam : Protein grubu (et+balik+baklagiller+sebze) + karbonhidrat grubu (makarna+pilav+ekmek) + ek grup (yogurt+ayran+salata)

ara ögünler

meyve / süt ve süt ürünleri / kuru yemis / ...

(tek tatli tek cay kabul degil....)

gayet açıklayıcı canım teşekkürler

littlegirl

sabah aç karn.1 brdk ılık ballı limonlu su,2 bardak toplamda yarım şekerli siyah çay,1/4 kk dil peyniri,1/4 kk köy peyniri,2 yeşil zeytin,1 miktar tere,1 ince dilim pide güzel bir kahvalti 3
ara1 5i birarada çay, 2 galeta 1
ögle 3 kaşık bulgur pilavı, yarım kase yoğurt protein grubu eksik 2
ara2 eni konu tereyağlı yumurtalı peynirli ve 3 dilm beyaz ekmekli kahvaltı tarzı yedim saglikli degil, ama bos gecmemissin.. keske tereyag kullanmasaydin. Peynirin yagi yeterdi. 1
aksam 2 kaşık ıspanak yemeği, 1 kaşık yoğurt olacak cok zayif ve protein grubu eksik. 1 kasik yogurt ne ki?????? 1
ara3 belki bir elma belki bir galeta meyveyi yemekten 2 saat sonra yemege ozen.... 1
sivi tüketimi 3 b su, 2 siyah cay, 1 5i 1 yerde cay 2
not spor var 1
Toplam Max 15 paun üzerinden Canim ana ögunlerde eksikliklerin var. özelliklie de protein grubu. Baklagiller et... buna dikkat etmelisin.. 12

canım teşekkr ederim yorumun için akşm öğününü ara öğünde abarttığım için baya azalttım zaten benim eeen dayanamadığım şey taze ekmekle kahvaltı tarzı şeyler yemek ve poaçalar :( şu anda çay & galeta keyfi yapıorum menümü akşm yazıcam herkese kolay gelsinn öpüyorum hepinizi ve Kadınlar gününüzü kutluyorum ayrı ayrı..:54:

Son düzenleme:
canım teşekkr ederim yorumun için akşm öğününü ara öğünde abarttığım için baya azalttım zaten benim eeen dayanamadığım şey taze ekmekle kahvaltı tarzı şeyler yemek ve poaçalar :( şu anda çay & galeta keyfi yapıorum menümü akşm yazıcam herkese kolay gelsinn öpüyorum hepinizi ve Kadınlar gününüzü kutluyorum ayrı ayrı..:54:

iyi keyifler :21: senin de kadinlar günün kutlu olsun iyiki variz :49::21::81::12:

ben de ayrani köpürtmek icin soda koyduklarini biliyorum... evde deneyince de guzel oluyor.... bole daha bi havali :P

ben de ayrani köpürtmek icin soda koyduklarini biliyorum... evde deneyince de guzel oluyor.... bole daha bi havali :P

Duydugumda aklima elma suyu + maden suyu karisimi geldi (Apfelschorle) onu sevmiyorum ayran da nasil olur bilemiyorum ama hoplayan ayran ilginc geldi

Herkeslere selamlar....Benim bugün menü yazmaya yüzüm yok...aslında 1 haftadır gayet iyi gidiyordum ama reglim gecikti,inanılmaz tatlı isteği duyuyorum ve vücudumda da ödem oluştu,tartıda 1.5 kilo fazla çıkıyorum dünden...çok mutsuzum :43:

Back
X