evet arkadaşlar gelelim yapacaklarımıza :))
-daha öncede dediğim gibi öğünlerimizin 3 ana , 3 ara olmasına dikkat edelim
-kahvaltıyı kesinlikle atlamayalım ve güzel bi kahvaltı yapalım
-tam buğday,çavdar ve tahıllı ekmekler tüketelim dönüşümlü olarak(kepek kansızlık yapıyomuş bu nedenle ben pek tercih etmiyorum:)
-öğünlerden birinde kırmızı et/balık/tavuk gurubundan biri olsun
-hafta da iki üç öğün bakliyat tüketelim.nohut-fasulye yemeği, fasulye piyazı, nohut veya yeşil mercimek salatası, yeşil mercimek yemeği, mercimek çorbası ya da kuru börülce , bakla gibi.... (bunlarda bitkisel kaynaklı protein çünkü)
-bol yoğurt ve süt olsun menülerimizde
-sebze ve meyveleri de unutmayalım tabi:) 1 adet meyve 1 porsiyon meyve oluyo... günde 3-4 porsiyon tüketebiliriz ara öğünlerimizde:)
-kavrulmamış ceviz,fındık, badem tüketmeye çalışalım.... kuru meyvelerle süper oluyo:) özellikle çalışanlar için
-kısacası her gün mutlaka öğünlere et, sebze, yoğurt, süt,meyve ve tahıl grubu dengeli şekilde dağıtılacak

-günde 2- 2,5 lt civarı su olmazsa olmazımız zaten

ayrıca yeşil çay ve her türlü bitki çayınıda unutmuyoruz... sevenler varsa günde 1 fincan türk kahveside çok faydalı :) şekersiz,sütle hazırlayıp tüketebilirsiniz ...
menüleri gün sonunda toplu olarak yazarsak daha iyi olur bütünü görmek açısından :) spor yapanlar da mutlaka belirtsin.... tartı olayı içinde bi gün belirleyelim liste yapabiliriz ama ben haftalık tartılmıyorum eksildiysem hemen telafi etme yoluna gidiyom çünkü :):)
ewet arkadaşlar hazırmıyız