özet geçeyim sana dukan diyetini annem yapmıştı daha önce bende ona sordum tam bilmiyorum her şeyi ama genel olarak şu şekilde:
hep protein ağırlıklı besleniyorsun o yüzden et, süt,peynir yumurta,yoğurt serbest. İlk bir kaç gün şok diyeti var sebze meyve yasak karbonhidratlar yasak her şey yasak :)) ekmek kesinlikle yasak ama gece 12 ye kadar yani yatana kadar istediğin kadar serbest olan şeyleri yiyebiliyorsun.
örnek menü yazayım ben 5 gün ne yicem diye plan yaptım. Ben kırmızı eti çok sevmiyorum ama idare edeceğim artık :))
kahvaltıda - kıyma pişirebilirsin yumurtalı. Ya da sadece rafadan ya da kayısı kıvamında haşlanmış yumurta yiyorsun. Ekmek kesinlikle yok. Peynir serbest hem de istediğin kadar :)) Tuzsuz peynir diyor ama ben kaşar, ya da normal peynir yerim. Süt serbest.Maydonoz ve baharatlar serbest ama diğer sebzeler yasakmış. Bitki çayları normal siyah çay serbest ama şekersiz asla şeker yok.
öğlen ve akşam - balık,tavuk, haşlanmış et yağsız, köfte, ben bazen tavuk ya da etin üstüne kaşar rendeliyorum çok iyi oluyor tadı. Peynir serbest olduğu için sende öyle yapabilirsin. Bir de günde iki yemek yulaf ezmesi ile sütü karıştırıp yiyorsun lif alabilmek için çünkü kabızlık sorunu yapıyor bu diyet.Yemeklerin yanına yoğurt da yiyebilirsin
EN ÖNEMLİSİ suyu çok tüketmen lazım fazla protein zarar vermesin diye. 1,5-2 Lt su kesin tüketilecek.
şok diyette sürekli aynı şeyleri yiyorsun ama sonra bir gün yine aynı böyle protein içeren et ağırlıklı beslenme sonraki gün yine protein ağırlıklı ama yanına sebze de falan ekleniyor. Ben sadece şok diyet kısmını uygulayacağım 5 gün.