merhaba kızlar uzun süre yazamadım çok yorgunum okul dershane derken uyuyacak vaktim bile olmuyor neyse bugün canım o kadar tatlı çekti ki salıverdim gitti 59 kilo olmuştum şimdi yine 59.8e falan çıkmışımdır diye düşünüyorum çünkü 1000 kalorinin üstünde tatlılar yedim ve sanırım bugün 1400 kalori aldım çünkü akşam yemeği yemedim hala o şölenden beri tokum o derece. üstelik 6 saat olmuş neredeyse. yarın tartılıp başa alacağım evet yaptığımdan pişmanım ama bu aralar kendimi halsiz hissediyordum o yüzden bu şölen iyi geldi. Her ne kadar çok kalori almış olsam da pişman olup da yediklerimi çıkarmam. Zaten yediğinizden sonra kusmak işe yaramaz çünkü karbonhidratların sindirimi (kimyasal) ağızda başlıyor o yüzden mutlaka az da olsa kalori alırsınız. Sonra bugün bir hikaye okudum. Bir kadın varmış 56 kiloymuş ve iş arkadaşları onunla dalga geçiyormuş. O da diyet yapacağım demiş GÜNDE 200 KALORİNİN ALTINDA BESLENMİŞ ÜSTÜNE ÜSTLÜK GÜNDE 1-2 SAAT HIZLI TEMPODA YÜRÜMÜŞ VE YEDİKLERİNİ KUSMAYA BAŞLAMIŞ VE EN SONUNDA 20 KİLO OLMUŞ!!!!!!! Ama kadını görseniz bir berbat olmuş yani ben görsem onu dışarıda tiksinirim ve halime şükrederim. Ne çok şişman ne çok zayıf olduğum için. En sonunda da kadın ÖLMÜŞ ANOREKSİYADAN.
anoreksiya zaten psikolojik bir hastalık, Allah korusun ne zayıflık iyi ne de şişmanlık, ben çöp gibi bacakları olan mankenleri de beğenmiyorum pek. beden kitle indeksi en düşük 18,5 olmalı altı zararlı zaten.
Bu arada aklında bulunsun canım, halsiz hissedince tatlılara sarılma onlar daha çok halsizlik yapar, özellikle şekerli tatlılar,ekmek makarna tüketince insana yemekten sonra bir rehavet halsizlik çöker ya hepsinde şeker var hepsi karbonhidrat zaten karbonhidrat şeker demek. O yüzden halsiz hissettiğin zamanalar bil ki kötü besleniyorsundur.
Tatlı isteyince canın doğal tatlıları yemeye çalış, yani meyve şekeri tüket kuru meyveler olabilir kuru kayısı, hurma elme tüketebilirsin hem daha sağlıklı kilo da yapmaz. Hemde halsizlik hissini ortadan kaldırır bir de kuruyemişi de bol bol tüket kan yapar enerji verir, derslerine de faydası olur, üstelik tok tuttuğu için zayıflamana da yardımcı olur baya. Derslerle birlikte diyet yapmak zordur ama ben kpssye hazırlanırken karatay diyet iyapmıştım çok faydası olmuştu yemekten sonra kesinlikle rehavet çökmüyor rahatça ders çalışabiliyorsun, stresten aburcubura saldırmak yerine bol bol kuruyemiş yemiştim hem zayıflamıştım hem de daha dinç enerjik olmuştum.
Abur cuburlar bol kalorili ve insanın enerjisini olduğu gibi tüketiyor, aslında strese iyi geliyormuş gibi gözüküyor ama bu geçici bir şey daha sonra daha kötü yapıyor insanı. Mesela şekerli tatlılar çikolata cips bisküvi kan şekerini çok hızlı yükseltiyor ve sonrasında da çok hızlı düşüyor ve daha çabuk acıktırıyor, aburcubur yiyen insanlar daha çok acıktığı için yiyeceklere saldırır hale geliyorlar bu da demek oluyor ki kalori üstüne kalori almaya devam ediyorsun. Hantallaşıyorsun tembelleşiyorsun ve şişiyorsun git gide farkında olmadan, sonra da zayıflamak için binbir türlü işkence çekiyorsun saatlerce koşmak yürümek gibi. En iyisi bunları yaşamamak için abur cuburlara hiç buluşmamak
Ama işte insan iradesi bir yere kadar dimi

Yeme yeme sonra birden saldır tatlılara pastalara

Hiç yemeden olmuyor gerçekten marketten alıp yemesen bile hamur işi yapılıyor ikram ediliyor ya da sabahları poğaça yeniyor sağlıksız olduğu halde yeniyor yani güzel de oluyor tadı dimi

Hiç yememek mümkün değilse de sınır getirmeye çalış yani ben öyle yapıyorum. Haftada bir gün izin ver mesela. Ya da yedin mi hepsini yeme yarısını ye gibi...