günaydın kızlar beni özlediiz mi :)) 1 hafta geç regl oldum ama sonunda oldum, o yüzden tartılmıyorum hiç moralimi bozmamak için, ödem oluyor. .ama sanıyorum ki reglim bittikten sonra düz 52 olacağım ya da belki daha da aşağısı inşallah. ah ben ilk aydaki azmimi gösterebilsem şimdiye bitirmiştim diyetimi ama olsun, böyle yavaş yavaş da iyi oluyor, çok inceliyorum herkes çok zayıfladın falan diyor. zaten emin olun ilk bir ayı atlatıktan sonra şöyle düşünüyorsunuz "o kadar emek verdim, eskiye dönmek istemiyorum" bu yüzden bir iki gün kaçırsanız da sonra toparlıyorsunuz. önemli olan ilk zamanlar yani, sonrası kolay. ben delirip böreklere çöreklere tatlılara abandığımı da bilirim. ama emin olun sabah kalktığımda tartıda kilo verdiğimi görünce ya da aynada belimin ve bacaklarımın nasıl inceldiğini, göbeğimin nasıl küçüldüğünü görünce çok daha mutlu oluyorum. tabii ki yiyeceğiz ama sınırı bilmek gerekiyor. maalesef hepsi çok lezzetli, şu an bunları yazarken bile ağzım sulanıyor, çok geniş bir mutfağımız lezzetli yemeklerimiz var. ama önemli olan SINIRLARI BİLMEK. sabah yediysen akşam az yemek, akşam da yediysen 2-3 gün az yemek, spor yapmak. hayatımız boyunca böyle olursak kilo almayız. bu yüzden kendimizi alıştırmamız gerekiyor, kilo verdikten sonra eskisi gibi her istediğinden istediğin kadar yiyebilmek diye bir şey yok. yoksa yine fazlasıyla alınır o kilolar.
dün neler yediğimi yazayım:
sabah: uno'nun bir dilimi 40 kalori olan tam buğday ekmeklerinden 2 dilimiyle yaptığım tost. içinde yağ oranı çok düşük iki dilim jambon ve domates var.
ara öğün: bir elma
öğlen: haşlanmış tavuklu salata
ara öğün: 1 salatalık
akşam: 1 kase nesfit ve 3 tane hurma.
gün içinde iki bardak yeşilçay mutlaka içiyorum. şu sıralar favorim doğadan'ın A,C,E vitaminli olanı. portakal tadı var, çok güzel.
spor olarak dün reglimin ilk günü olduğu için hafif bir şeyler yapayım dedim ve 48 dakikalık leslie ve 8 dakikalık göbek hareketi yaptım. normalde insanity yapıyorum. egzersiz programına tam uymuyorum kendime göre düzenliyorum, haftada en az 5-6 gün spor yapıyorum zaten.
kızlar bu arada, tatlı krizleriniz için size kesinlikle ama kesinlikle HURMA öneririm. nedenlerine gelirsek, 1 hurma sadece 15 kalori. 3 tane yediğinizde tatlı krizinizi neredeyse tamamen geçiriyor, ihtiyacınız olan tüm şekeri veriyor ve sadece 45 kalori almış oluyorsunuz. üstelik tamamen doğal, yararlı, lifli bir meyve olduğu için sindirim sistemine, pek çok hastalığa iyi geliyor. yani diyorum ki hurma yeyin hurma yedirin :)) daha zararsızı, bu kadar az kaloriyle tatlı ihtiyacını bu kadar çabuk gidereni kesinlikle yok. keşke daha erken keşfetseydim bunu.
umarım sizde de durumlar iyidir, bu ara pek yazamıyorum. :)))