• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

%50 burs sorunu

kelebekk123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
3
0
1
34
kardeşim tercihlerde bir hata yapıp tam burs yerine %50 burs kodunu yazmış ve tabi doğal olarak gelmiş.
biz okulu aradık böyle böyle dedik ama yapabilecekleri bir şey yokmuş. yıllık yaklaşık 10 bin tl.
benim sormak istediğim biz bir yerden burs bulabilir miyiz? nette araştırdım ama birşey bulamadım
biz bu parayı çok çok zor ödeyebiliriz. ama belki bir miktar burslarla falan idare edebiliriz yoksa 1 senesi gitti gider :(

Bulabilirseniz birini bulacaksaniz ama zor oluyor. Evet belki cok zor bir durum ama odeyecek güç yoksa bir sene daha beklemek en mantiklisi sanki. Çünkü izel okulun masraflari sadece harcla bitmiorki. Yurduda daha masrafli oluyor, yemekhaneside, en basitinden kantininde bile bir tosta 5lira verebilirsiniz.

Bildigim kadariyla okutacak birini bulmak tek cozumunuz..
maalesef öyle biri yok :(

Bulabilirseniz birini bulacaksaniz ama zor oluyor. Evet belki cok zor bir durum ama odeyecek güç yoksa bir sene daha beklemek en mantiklisi sanki. Çünkü izel okulun masraflari sadece harcla bitmiorki. Yurduda daha masrafli oluyor, yemekhaneside, en basitinden kantininde bile bir tosta 5lira verebilirsiniz.

haklısınız insanın ensesi kalın yakınları olmayınca hayat çok zor işte. birileri torpille bi yerlere gelir ama bizim gibilerinin anlık bir hatasının bedeli 1 sene olur

maalesef öyle biri yok :(

haklısınız insanın ensesi kalın yakınları olmayınca hayat çok zor işte. birileri torpille bi yerlere gelir ama bizim gibilerinin anlık bir hatasının bedeli 1 sene olur
Tatlım yanlış anlamani istemm ama bu pek bir anlık hata sayılmaz yani yazdığınızda tekrat tekrar kontrol etmediniz mi? Hani en son tekrar tekrar soruyor sistem yanda çıkıyor bolumler falan. Yani keske biraz daha dikkatli olunsaymis. Yapcak birşey yok. Belki daha güzel firsatlar cikar karşısına kismetten ote köy mu var.

Yapacağınız tercihi yanlış yapıp bunu ensesi kalınmada bağlamak da enteresan. Bu kadar onemli bi tercihi daha düzgün yapmaliydiniz. Sorunuza gelecek olursak İnternet'e yazın öncelikle burs seçeneklerini. Vakıflara,bulunduğunuz ilçenin belediyelerine vesaire basvurabilirsiniz. Eer ortalaması yuksek olursa okulda bursunu tam Bursa çevirebilir. Ayrıca bu sene yerleşmezse bir degil iki sene bosa gitmiş olur maalesef.

Yapılan hata küçük bir hata değil ki, hiç kontrol etmeden mi göndermiş kardeşin...

Burs bulmak zor iş, Allah yardımcınız olsun..

konuşabilirsiniz tanıdıklarınızla.benim yaşadığım yerde belediye 5 öğrenciye falan özel okulda okuma fırsatı veriyo.burssuz girip para ödemiyolar.ne kadar doğru bulmasamda siz konusabilirsiniz varsa böyle bişey yaşadığınız yerde.bunun dışında şirket sahipleri falan burs verebilir.vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler için diğer türlü burs almak imkansız.kredi alabilir birde.okul ücretinin bu miktarla ödenmesi mümkün değil tabi ama ihtiyaçlarını karşılayabilir en azından.bende %50 burslu okudum.okul çevresinde kiralardan tutun, ulaşım,yemek herşey çok sıkıntılıydı sadece maddi açıdan değil.birde okulda bursun devamı için başarı şartı varmı bu da önemli.bursu garantiyse eğer muhtemelen ortalamayla burs için şart olarak daha yüksek bi ortalama isterler.yine başarabilir ama herşeyi düşünerek başlayın derim.başarısızlık durumunu da göz önünde bulundurun.

kısacası 3 yıldan sonra okulu bırakmış biri olarak sınava tekrar çalışması en mantıklısı bana göre.

Online bölüm seçimi yaparken nasıl hata yapılır anlamam. 18 yaşındasınız ve hayatınızın en önemli tercihlerinden birini yapıyorsunuz!

Açıkçası dikkatsizlik olmuş bu çünkü geçen sene bende tercih yapmıştım ve ikinci kere soruyor sana sistem tercihlerini ve çıkan ekranda bu sefer okullarla birlikte herşey yazıyor yani nasıl böyle bir dikkatsizlik yapılmış anlam veremedim ama yapacak bir şey yok bende özeldeyim malesef burs verilmiyor genelde özelde okuyanlara.

Tatlım yanlış anlamani istemm ama bu pek bir anlık hata sayılmaz yani yazdığınızda tekrat tekrar kontrol etmediniz mi? Hani en son tekrar tekrar soruyor sistem yanda çıkıyor bolumler falan. Yani keske biraz daha dikkatli olunsaymis. Yapcak birşey yok. Belki daha güzel firsatlar cikar karşısına kismetten ote köy mu var.
Yapacağınız tercihi yanlış yapıp bunu ensesi kalınmada bağlamak da enteresan. Bu kadar onemli bi tercihi daha düzgün yapmaliydiniz. Sorunuza gelecek olursak İnternet'e yazın öncelikle burs seçeneklerini. Vakıflara,bulunduğunuz ilçenin belediyelerine vesaire basvurabilirsiniz. Eer ortalaması yuksek olursa okulda bursunu tam Bursa çevirebilir. Ayrıca bu sene yerleşmezse bir degil iki sene bosa gitmiş olur maalesef.
Yapılan hata küçük bir hata değil ki, hiç kontrol etmeden mi göndermiş kardeşin...

Burs bulmak zor iş, Allah yardımcınız olsun..
Online bölüm seçimi yaparken nasıl hata yapılır anlamam. 18 yaşındasınız ve hayatınızın en önemli tercihlerinden birini yapıyorsunuz!

hanımlar cevapplar için teşekkürler. kardeşim 17 yaşında ilk tercih çok heyecanlıydı ve sadece okul ve bölüm adına dikkat etmiş bizde kızdık ama yapacak bişey sonuçta.

özel üni seçimi mi bu şimdi?
eğer öyleyse bence bir sene daha denemeli kardeşin.
Yoksa yerleştirme ÖSYM tarafından yapılıyor, değişiklik yapılmaz şu aşamada.
Ama okulda falan çalışacağı alanlar bulabilir.
Onun için de iyi bir öğrenci olması gerekir diye biliyorum. En azından tanıdık falan varsa ayalarbilir. Kendi harçlığını çıkartır.. Kütüphane gibi..

Bu dikkatsizliğin sebebi elbette pahalıya patlar...
Benim bir arkadaşım uluslar arası ticaret okuyor özel bir üniversitede %50 burslu...
İstanbul ticaret odası aracılığı ile bi kaç yerden burs alıyor okula kuruş para ödemiyor...
Ama kayıt süreleri dolmadı mı hala?

Tercihleri sizinle beraber ya da rehberlik ogretmeniyle yapmadi mi? Hata yapilabilecek bir konu degil cunku.

Hep diyorum ozel okulun masrafi okul parasiyla sinirli kalmiyor. Bir ogle yemegi yese 10tl verecek her gun ortalama. Kirtasiye parasi, cay kahve parasi derken cok zorlanirsiniz.

gitmesin 1 sene daha hazırlansın daha 17 yaşında ne gerek var , nice ögrenci kendini 1 sene daha hazırlanmaya bıraktı daha iyi yer tutturabilmek için, hem ayrıca sıkıntılı bu burs işleri falan derslerinde başarı göstermezse %50 bursunun da keserler sıkıntılı yani

offf çok feci olmuş.
nasıl üzülmüştür ama devlet burslarından faydalanamazsınız diye biliyorum.
belki tanıdık filan.
bir de ne yazık ki bu yıl gidemezse 2 yılı gidiyor, yerleştirildiği için 2.yılda puan kırıyorlar ama yanlış ta olabilir bildiklerim. kolay gelsin

kazandığı bölüme göre şartları zorlayıp kaydını yaptırın bence.
diğer türlü yıl kaybı çok olacak.moral bozukluğuda olacak.

Back
X