52 günlük bebeğimin ağlama krizleri, uyuyamaması

masalbebekk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
52 günlük bebeğim var kolik bir bebek olduğunu düşündük hep çünkü akşam belli saatler arasında yapıyordu bir şekilde idare ediyorduk yemesi içmesi çişli bezi normal gaz sorunumuz hep vardı zaten sap simplex kullanıyoruz işe yarıyor gibiydi kiraz çekirdekli kemer vs yapmadığımız kalmadı, ama dün akşam zirve yaptı ağlama krizleri tam 6 saat nefessiz ağladı durduramadım kolik krizleri geliyordu ama geçiyordu bir şekilde dün akşam asla geçmedi akşam 11 den sabah 5 e kadar ağladı uykusu var deli gibi ama uyuyamıyor hep sıçrıyor okuyoruz sürekli sallamadığımız almadığımız aparat kalmadı 3. Ayından sonra yavaş yavaş geçicek diyorlar lütfen yaşayan varsa yazabilir mi çok yoruldum uykusuzluktan değil ağlamasından elimden birşey gelmemesinden yıprandım bugün mamsel Kimyonlu rezene çayı aldım onu kaynatıp bir çay kaşığı vermek zorunda kaldım bebeğime korkarak bunu da kullanan var mı ben içemiyorum çünkü sütüm yok mamayla besleniyor sadece bebeğim belki gaza iyi gelir diye aldım gazdan uyumadığını ve bu kadar çırpındığını ağladığını düşündüğüm için

Kullandığınız mama gaz yapabilir Aptamil çok gaz yapıyor mesela ben hipp kullanıyorum çok memnunum

Zamanla geçecek biraz sabır benim bebeğime de gaz damlası falan fayda etmemişti.
Biberon olarak ne kullanıyorsunuz? Bir de her beslenmeden sonra mutlaka gazını çıkarın.

Benim bebeğime hiçbir gaz damlası fayda etmiyordu 3. Ayında birden kesildi herşey ama neler yapmadık günde 20 30 damla içiriyorduk doktor önerisi ile çoğu zaman altını açık bıraktım masajlar yaptım ben de kiraz çekirdekli kemer kullandım ama olmayınca olmuyor emziriyorsanız sizin yediklerinize dikkat etmeniz gerek emzirmiyorsanız mamayı değiştirebilirsiniz. Birde mama miktarını. Yani birden özellikle de akşam vakitlerinde çok vermek yerine azar azar verebilirsiniz mamayı. 90 ml içiyorsa 30 30 30 olarak. Anne olmak gerçekten zor ama en zoru da onu anlayamamak ve çözüm bulamamak Umarım en kısa zamanda biter rahat edersiniz hem siz hem bebeğiniz , sağlıcakla kalın

Teşekkür ederim 3. Ayından sonra kesiliyor demeniz bile beni rahatlattı

Zamanla geçecek biraz sabır benim bebeğime de gaz damlası falan fayda etmemişti.
Biberon olarak ne kullanıyorsunuz? Bir de her beslenmeden sonra mutlaka gazını çıkarın.
Gece uyuduğu için gaz çıkaramıyorum gün içinde muhakkak çıkarıyorum biberon da avent kullanıyorum

Kolik ise tek sorun gaz olmuyor sanırım belirli saatlerde çok ağlıyor onun dışında da sürekli ağlıyor, uyumuyor. Benim küçük oğlum da kolikti, ilkini ayakta sallamayan ben battaniyede falan sallıyordum birazcık uyusun diye. Gaz atınca geçiyor çünkü onu da yaşadık ama kolik öyle değil bebek arabasında, slingde hiçbir şeyde sakinleşmiyordu yorulup biraz uyuyordu sadece. Ağlamaktan ıkınmaktan göbek fıtığı vardı kocaman. 5. ayda bitti çok şükür çok sakin tatlış bir çocuk oldu.

Gece uyuduğu için gaz çıkaramıyorum gün içinde muhakkak çıkarıyorum biberon da avent kullanıyorum
Gece uyusa bile gazını çıkarın. Dik tutun ya da en azindan çıkmıyorsa bile. Zaten uykusu derinse uyanmıyor. Benim bebegimin yogun bir gaz problemi yok ona ragmen geceleri genelde çıkarıyorum özellikle ilk zamanlar mutlaka cikariyordum her defasında.
Bebek Hamak denediniz mi uyuma problemi icin? Sakinleştikten sonra hamaga yatırıp sallarsaniz guzel uyuyorlar.

Bende hipple buyutum Nisan doğumlu bebeğim Eylül sonu Ekim başını buldu geçmesi kolik döneminin..

Kolik mi değil mi onu da anlamadım belli saatlerde ağlaması var ama ful değil çoğu zaman gazdan yapıyor

Gazsa daha iyi 3. ayda geçiyor dedikleri gibi

Bebeğinizin inek sütü proteini alerjisi olabilir kakasında mukus var mı ? Alerji uzmanı doktorum genelde kolik olup çok şiddetli gaz sancısı çeken bebekler de süt ve süt ürünlerinin alerjisi oluyor demişti.

`