- 55 Kilodan Sonra Kombine Ameliyatlarım (Göğüs - Karın - Kalça - Bacak)

Ben de 85 istiyorum ama o Kişiden kişiye değişiyormuş bizim 85 dediğimiz aslında göğüs Altının hesabıymış. Cup önemliymiş falan falan

Merhaba arkadaşlar :)

410 cc takılmış, 85 c dolu dolu, eller göğüslerde geziyorum

Tam karın olmuş, kesi 360 derece, popomda da tanga izi gibi kesik var. O da kaldırılmış, tepsi gibiydi içi doldurulmuş.
Üst & dış bacağa, kasık ve göğüs altına lipo yapılmış, kaslarım boydan boya dikilmiş.
11 saat sürmüş ameliyat.

Aynaya bakınca tanıyamıyorum resmen kendimi.

62 kg. girdim, 67 çıktım. Ödem yapmış simit gibi şiştim biraz, bugün 63 civarı geliyordum. Galiba 60 a sabitleyeceğim.

whiterabbit, kollar ameliyatlık kadar sarkmıyor. Yüzmeyle sporla anca o kadar toparlandı

5. gün taburcu oldum hastaneden. İlk 3 gün ayağa bile kalkamadım, 4. gün sabah bi dikilip geri yattım. Akşamı 3-5 metre yürüdüm. 5. günün sabahı kalktım bütün her yeri dolaştım tekerlekli sandalyeyle bile gitmeyi reddedecek kadar iyiydim.

Sancı beter. Kas sancısı mafediyor insanı... Onun dışında göğüslerimde zonklama azcık var, kesiler de öyle. Evde yatıyorum 2. hafta oldu bugün, 4 gün önce falan ilk dışarı çıktım.

Merdiven çıkmak ve oturup kalkarken zorlanmak dışında bi problemim yok, 3 gündür ağrı kesici veya kas gevşetici almıyorum

Soruları olana yardımcı olabilirim..

Bi tek bacak içim kaldı operasyon onun da zamanını konuşmadık :26:

Eklemeyi unutmuşum,

410 cc, kas altı, göğüs ucundan yapıldı. Göğüs uçlarımın hissiyatıyla alakalı hiç bi problemim yok. Biri diğerinin iki katıydı ve düşüktü onları da düzelti vermiş doktorum canım benim

Son düzenleme:
canım büyük geçmiş olsun.. atlatmışsın..neler hissettiğini az çok biliyorum..ayrıca gerçekten tebrik ederim; hem kilo verme konusunda hem de böyle bir ameliyatı başarıyla atlatmış olman konusunda.. doktorunun da ellerine sağlık...

ben de seninkine benzer bir operasyon geçirdim.(ben de 40 kilo kadar verdim) karın-kalça germe..360 derece kesi..

bu cumartesi oldum. ama doktorum göğüsü(ya da kolu) bu ameliyata dahil etmedi; kaldırmazsın dedi.
bacak içi ve göğüsü 1,5 ay sonra yapacak.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim :)

360 derece kesi yapılan çok az kişi tanıyorum obezite destek gruplarında 2-3 kişi anca. Gövde düşünce yapıyorlar onu hani kat kat sarkmadan ziyade.. Bana kaldırabilirsin dedi nitekim güzel atlattım, haftaya gidicem doktoruma bakalım bacak içi için ne zaman verecek çok uzun süre narkozda kaldım çünkü.

Ama göğüsle bacağı birleştirmek sıkıntı olmaz inşl ya, hem bacak hem de kolda hareket kabiliyeti sıkıntı olabilir. Göğüse nereden ne yapacaklar canım senin?

Daha çok taze senin de, kaç günde toparlandın öncesi sonrası var mı?

evet, çok az kişiyiz..hemen hemen aynı zamanda böyle bir operasyon geçiren birini görmek de şaşırttı beni:)

canım cumartesi oldum..pazartesi taburcu olurken gayet kendim yürüdüm falan..sonra da hatta bir avm'de yemek yiyip geçtik eve..zorlanmadım arada hiç açıkcası..ilk 1 saat çok ağrım vardı, sonra pek ağrım da olmadı...

bana hiç lipo yapılmadı..muhtemelen o nedenle rahat atlattım.normal karın germe olan arkadaşlar lipolu kısımların çok zorladığını söylüyorlar; bundan yola çıkıyorum...

göğüste hafif dikleştirme ile beraber kas altı protez dedi.lolipop kesi ile.. aslında ilk olarak koltuk altından girip 90'a çıkarırsak gerek kalmaz dikleştirmeye demişti ama sonra sarkmayı fazla buldu galiba...

haklısın iki tarafın birden kısıtlayıcı olacağı konusunda ama doktorum bu konularda çok titiz; o uygun görünce ben de fazla sorgulamadım açıkçası...

ameliyat gününü bildirirsin canım burdan kontrolden sonra..kendini iyi hissettikçe yaz:)

sevgilerimle...

canım, öncesi-sonrası işini yazmayı unutmuşum..

öncesinde tabii ki çekti doktor fotoğraf ama daha korse çıkmadığı için sanırım, sonrası yok..yine de gelecek hafta kontrolde rica edeyim de, hem bi foto çeksin hem de çektiklerini alayım..albüm yapıp koyarım..

ekliyorum canım seni birazdan arkadaş listesme; kabul edersen sevinirim:)

senin de foton yoktur henüz tahminen?

Kesinlikle çok rahat atlatmışsın canım, doktorunun eline sağlık.

Ben hala dayak yemiş gibi kalkıyorum her gün 2 haftayı geçti. Merdiven çıkarken oturup kalkarken falan canım yanıyor. Lipo 4 bölgeye yapılmış, kaslarım çok harabe olmuş onların da dikilmesiyle doruk yaptı. Yine de çok kolay toparlandın dedi doktorum.

Hocam çizdikten sonra opere öncesi arkadaş cep telefonuyla çekti bi kaç tane de bana, 1. hafta bandajlar çıktığından beri webcam de çektim 2 defa 1. hafta ve 2. hafta diye, çok net değil ama özelden atabilirim.

Lolipop yapmadı bende, öyle diye girdim sadece göğüs ucundan yapmış, sarkmayı göğüs uçlarından yeterince topladım dedi, bence çok da güzel olmuş

ay canim gecmis olsun ben karin germe oldum allahim sen tüm vucudu olmusun allah yardimcin olsun
kollarinda sarkma oldumu valla kilo alanlara icimden bagirmak geliyor almayinnn diyet sonrasi is bitmiyor birde sarkmalarla ugasiyorsun
nerdenmi biliyorum bende kilolariyla savasan biriyimde ordann almasi kolay kilolari vermesi zor sonrasi daha zorrrrr sen zoru basarmisin masallahhhhh

atsana canım:).. alınca ben de atarım...

Ev taşıdığımızdan dolayı internetim yoktu, cevap yazamadım çok özür diliyorum.

Kollarım çok güzel toparlandı çok şükür. Ama tabiiki çekince geliyorlar yumuşacıklar ama sallanmıyorlar en azından. Bıçak değmeyecek şekilde.

Ödemlerimin büyük bi kısmı gitti hafif bi şişlik kaldı

Ayna önünden ayrılamıyorum ince belli çay bardağı gibi olmuşsun diyorlar. Korselerimi hala takıyorum. Ufak tefek kas sancılarım arada oluyor, onun dışında çok rahatım.
Kas hasarım çok büyükmüş bu kadar ağır geçmesinin içten işlemin uzun ve zahmetli oluşuymuş.. Zaten çektiğim bütün acı kastan ötürüydü..

Selam gözde

öncellikle verdigin kilolardan dolayi seni tebrik ederim. Cok güzel birsey basarmissin helal olsun.

Bende ayni senin gibi baya cok kilo verdim ve kombine ameliyat yapmayi düsünüyorum, hatta kesin diyelim.

Kismet ederse bende nisan ayinda ameliyatimi olucam.

Sen kombine ameliyati tavsiye ediyor musun? Cok agrin varmiydi senin?

Hayatinda basarilarinin devamini dilerim :) gecmis olsun.

selam hasogulo;

aynen senin gibi olan bir arkadaşımızda (whiterabbit) daha var nlglpd arkadaşım bahsetmiş sana o resim koyarsa görürsün ameliyat öncesi sonrasını sana fikir olur ...

bende kombine ameliyat oldum gecen sene 6.saat ameliyat da kaldım çok büyük dayanılmayacak ağrılar olmuyor inan zaten hastanede iğnelerle hafifletiyorlar...

Jelesec cok tskler bilgin icin. Ben whiterabbit arkadasa özelden yazdim fakat geri dönmedi malesef daha. Insallah bilgi alabilirim ondan.

Cok gecmis olsun sana. Sen hangi doktorda oldun ameliyatlarini? Bu konuda bilgi verebilir misin acaba. Ben yurtdisindayim ve inan bir sürü doktorlara resim yolladim cok farkli seyler söylediler.
simdi bi kac gün sonra geliyorum ve bizzat kendim gidicem. Insallah iyi bi doktor bulurum. Agrilardan fazla korkmuyorum, ins cabuk iyilesirim. Ekimde dügünüm var cünkü.

tekrar gecmis olsun sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…