6 ay boyunca adet olmak

nuryksl

Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
73
38
18
Herkese merhaba. Arkadaşım için bir soru sormak istiyorum..
Kendisi henüz 20 yaşında ve 6 ay boyunca kesintisiz adet görüyor. Diğer 6 ay ise hiç görmüyor. Doktora gidiyor sürekli yumurta tembelliği var demişler ama bu durum ileri ki hayatı için çok zor olur diye korkuyor. Bu şekilde nasıl hamile kalabilir ve nasıl bir cinsel hayatı olabilir bir fikrimiz yok. Bu şekilde başına gelen var mı veya yakınından böyle bir şey duyan var mı? Şimdiden teşekkürler :)

Bu devamlı mi oluyor? Ben de ilk olduktan sonra olmayinca ilac verdiler sonra 3 ay kesintisiz olmuştum doktorlar her şeyin normal demişlerdi. Daha sonra doğum kontorl hapı ile düzene sokman lazım dediler.
Arkadaşına bir şey vermemişler mi kesmeyi denemek için?

Verdiler. Doğum kontrol hapını kullandı 1 sene daha sonra kısır yapar tarzı şeyler demişler bıraktı. Bırakınca yine başa döndü. Bu şekilde aylarca olup, aylarca olmuyor.

Verdiler. Doğum kontrol hapını kullandı 1 sene daha sonra kısır yapar tarzı şeyler demişler bıraktı. Bırakınca yine başa döndü. Bu şekilde aylarca olup, aylarca olmuyor.
Niye kısır yapsın canım. Tonla insan var yillarca hap kullanip gebe olmak isteyince ilacı bırakan. Ayrıca kısır yapacak olsa hap kullanan herkes bir müddet sonra zaten kısırlaştım diyip ilacı bırakır. Olur mu öyle şey.

Evet bende öyle söyledim. Sonuçta öyle olsa doktor vermezdi dedim. Ama çok fazla ilaçta kullandı hiç biri iyi gelmedi. Gitmediği doktor kalmadı hiç biri net bir şey söylemiyor.

Doktor doğum kontrol ilacı ile tedavi başlamış zaten fakat kafasına göre tedaviyi bırakmış. Doğum kontrol ilaçları asla kısırlık yapmaz bu tamamen kulaktan dolma yanlış bir düşünce. Üniversite hastanesinde bir kadın doğum doktoruna gitsin mutlaka tanı koyarlar.

Uludağ üniversitene de gitti. Özele de gitti. Tahliller İstanbulda iyi bir doktora da gönderildi. Fakat hala aynı. Onca tedavi ve ilaca yine düzelmiyor.

O ilaçları senelerce içmiş o ilaçlar içmeden adet dahi olamayan biri olarak söylüyorum yıllarca bunun eğitimini almış insanlar iki yaşlı teyzeden çok şey biliyor sonuçta değil mi tedavisiz hamile kaldım

Annem 3 çocuk doğurdu hepsinde de dkh kullandı bırakınca çocuğu oldu. Şuan hala düzenli kullanıyor. Çevremde herkeste öyle bende evlendiğimde başladım bıraktım 3.ay hamile kaldım. Kısırlık yapmaz öyle bişey yapsa bu ülkede nüfus artmaz böyle şeylere inanmayın

temmuzlu26 yaşlı teyze değil bunu bir başka doktor söylemiş kullanma yaşın küçük kısırlık yapar diye. Tabiki çevreden de kulaktan dolma bilgiler çok. Arkadaşım da evlenince bu şekilde devam ederse nasıl bir evliliğim olur çocuğum olmaz mı psikolojisine girdi. Onun için de çok zor bir durum 6 ay boyunca adet görmek. Özellikle bu sıcaklarda dayanılmaz bir durum.

Haklı elbette dayanilacaj gibi değildir Allah yardımcısı olsun iyi bir doktora denk gelir inşallah ama fayda görüyor ise devam etmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…