• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 ay kınası yapsam mı karar veremedim

merhabalar. Kızım bir kaç gün sonra 6 ayına girecek lohusa mevlüdümüz yapılmıştı çok kalabalık oldu ınsnlar yatagma oturmustu birşey anlaymadım. Ev tmizlige ben ameliyatlı oldugumdan sadece annem yardım etmişti çok yorulmuştu derin temizliğim en son o zaman yapıldı detaylı temizliğim. 6 ay kınası yaparsam sıkışacağım temizlik için.Bu evimi de hiç sevmiyorum zaten çok basık camdan dışarı bakınca güneş görmüyor düz duvar görüyor temizlik yapasım gelmiyor sevmiyorum Alllah tez vakitte ferah bir eve çıkatsın inşaAllah.

öncelikle kızım Allah bağışlarsa ailemin ilk torunu ailemiz de kalabalık değil babam vefat etti. Kynanamın çok sayıda torunu var ve kızımı görmeye gelmiyor bile eşimin tarafı .Benm annem deli oluyor 2 günde özlüyor ya.
6 ay kınasına gelince açıkçası yapmak içmdrn gelmiyor küçücük bebeğin eline kına yakılmasını evde görümcemın çocukları fln olucak
(kızımın halasına evlendıgmden beri daha hiç gidemedik bir gün gidecektik kabul etmedi etmiyor çağırmıyor da. yeğenini 40 uçurmaya bile gidememiştik). Hep mazereti çalışmak. Bende çalışırken kv ev mevlüdü yapmamı istedi (ev kira)? bile yapmıştım çalışıyorum yapamam dememiştim).

kına yaparsak mecburen onlar da gelir ve hiç istemiorum hediyesınde değilim kimsenin tamam kızım bir kere 6 aylık olacak ama süt kokulu bebeklere kına ?hemde kv görümceler falan gelecek diye istemiyorum çünkü onun evine hiç gitmedik daha

Eger olurda fikrim değişipte kına yaparsak mesela
6 ay kınasında neler almalıyım malzeme olarak nasıl yaoacağım organizasyonu ikramlık ne dağıtabilirim? fikir alabilirim.
Hevesiniz varsa birsey diyemem ama bosuna ne kendinize nede bebeginize eziyet etmeyin kucucuk bebek ne olduğunu anlamayacak bile oraya harcaginiz enerjiyi bebeginize harcayin maddiyati hic söylemiyorum bile oraya ayiracaginiz butceniz ile bebeginize birikim e başlayabilirsiniz bireysel emeklilik yapin mesela ozel üniversitesine evliligine yardimi olur

Keşke insanlara yemek yapmaktan,temizlikten,annelikten önce sadecee iyi insan olmayı öğreten bi okul olsaydı. Dini falan da katmıyorum işin için. Sadece iyilik. Bu kdr basit. Kendi canına kanına karşı bile kindar ve bencil oluyor insanlarımız. Başkasına karşı nasıl iyi olsun.
Bana mı diyorsunuz bu lafları?

Öğretmekle de olmuyor aslında insanin içinde olacak. Çok iyi bir ailede büyümüş yurtdışında üniversite okumuş. Yaşıtları doğdukları yerden çıkmazken o okyanus aşırı ülkeler gezmiş. Arkadaşları tanınmış yazarlar gazeteciler filan hep. Hatta şu kadar diyim Filiz Akın arkadaş çevresinden. Herkesin imrendigi bi hayat yaşamış görmüş geçirmiş. Arkadaş çevresi onun gibi değil daha mütevazi. Aslında akıllı eğlenceli kadındır bi yandan dersin ne süper kadın. Ama bi yanda kendini beğenmişligi bencilliği herşeyi mahveder. Öyle iste. Ben de dertliyim gece gece kafanızı şisirdim :-)
Bu sahis kime.diyor bu lafları? Jannafelcim. Nasıl anne olunmaz öğreniyormus ta değişik laflar. Derdin kiminle kaybolmuscennet

Bu sahis kime.diyor bu lafları? Jannafelcim. Nasıl anne olunmaz öğreniyormus ta değişik laflar. Derdin kiminle kaybolmuscennet
Sana değil canım bi derdim de yok. Arkadaş kayınvalidesinden bahsetmiş ona dedim. Kayınvalidenin kendi kızına yaptıgına şaşırdım sadece.
Sana sadece bebegin alerjisi olablr yazmıştım okdr.
Bütün mesjları okumadn galiba. Hem alıntı yaparak knştm sana demedigim ortada ztnse. Kusura bakma konunu işgale dip başka muhabbet ettik. Hemen zırh giyinmene gerek yok. Senin anneliğine laf edecek değilim. Hele güzel heveslerini gördükten snra.

Peki neden yapılıyor? Yani amacı ne biliyor musunuz ? Ciddrn çok merak ettim.
Valla sadece tahmin yürütüyorum ,egeliler gösterişi sever.ama eski egeliler desek daha doğru ,annelerimiz teyzelerimiz falan meraklılar böyle şeylere.
Zaten farkındaysanız amacının dışına çıkar çoğu düzenlemeler.
Amaç sadece dua okuyup işte hayırlı evlat olsun falam fistan.
Ama masraftan başka bişe deildir.

Insanlar sosyal medya üzerinden birbirine hava atacağım derken ekonomik kriz çıkardılar kendilerinin olmayan paraları bankalara borçlanıp 2 katı olarak şenlerde geri ödediler.Dugunde dıs çekimyapmaya şehir dışına giden mi ararsın kredi çekip tatil yapan mi 10 yıllık geliriyle araba alan mi yok baby showerler gender partiler kültürümüzde olmayan saçma sapan gorgusuzlukler

Ben yapmıştım eğlenceli idi, kına elbisesi giydirdim yardım edecek biri varsa zevkli geçiyor. Maksat eğlence olundu. Banner almıştım kınamıza hoşgeldiniz yazıyordu. Kaftanı ile resim çektirip resimli pasta yaptırmıştım. Kına dağıttım gelenlere. Yemekler klasik salata tatlı börek falandı.

Back
X