evet meyve suyu ile başla 4-5 gün aynı meyveyi kullanıp 5.günde başka meyveye geç. Aman dikkat avuç suyu kabız yapabilir yapmaması için havuç suyuna 1-2 damla zeytinyağı damlat. Daha sonra meyve sularını birbirleriyle karıştırıp vermeye başla.. Ve evde kendini mayalayacağı günlük yoğurt..Yoğurdu akşam üstü4-5 gibi ver. Meyvesuyunu sabah 10:30 gibi
canım havuç haşla hatta buharlı pişirici varsa onda pişir sütle birlikte ez yetişkin bir insanın içtiği çorbadan biraz daha koyu bi kıvamda havucu ise püre kıvamında yapıp yedirebilirsin
yarım muz yarım kivi rendeleyip yedirebilirsin
sebze yemeklerinin suyuna çok az ekmek içi parçalayıp yedirebilirsin sabah kahvaltıda sakın bebe bisküvisi verme dr bize iştah kapatır demişti bebekler için ekmekler var onu biraz peynir biraz zeytin biraz tereyağı ceviz badem blendırdan geçirip ılık suyla da kıvamını açıp yedirebilirsin
benim oğlum 2.5 yaşında ben yemek yedirme hastasıyım bi sorun varsa özeldende yazabilirim
bir şey sorucam...yoğurt neden illa günlük olmalı...her yerde aynı şey yazıyor...yoğurdu yaptıktan sonra 2-3 gün aynı yoğurdu versek olmaz mı..bi zararı mı olur acaba?
Merhabalar,
Bizim doktorumuz da önce meyve suyu ile başlayın dedi. Elma, havuç, mandalina, portakal. her meyve 3-4 gün verilcek, sonra yeni meyveye geçiş. 1 tatlı kaşığı ile başlayıp her gün 1 kaşık arttırarak en fazla 1 çay bardağına çıkılacak. 1. hafta böyle.
2. hafta meyve suyuna ilaveten ev yapımı yoğurt. yine 1 kaşık başlayıp 1er artacak.
3. hafta bunlara ilave olarak kahvaltı. 1/2 dilim tam buğday ekmeği ya da esmer ekmek, 1 katı yumurta sarısı, 1 kibrit kutusu tuzsuz, yağsız beyaz peynir. bunlar anne sütü ya da formül süt ile ıslatılacak. yumurta sarısının ilk gün 1/8'i gitgide arttırılacak.
4. hafta bunlara ilave pirinçli sütlü mama. günde 1 kez.
5. hafta sebze püresi. sebzepüresine başladıktan sonra 2. haftada içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1çorba kaşığı yağsız dana kıyması ya da tavuk göğüseti eklenecek.
bizim doktorumuzun verdiği beslenme programı bu şekilde. belki bi yardımı olur.
tüm bebişlere afiyet şeker olsun :)
canım sağol..o zaman azar azar her gün yapayım. gerçi yemiyor ama ben sabırla denemeye devam ediyorum. bu arada baş ağrın geçmiştir umarım..Noyancım yeni gördüm yazını... Yoğurdun iinde bulunan B vitamini yoğurt eskidikçe azalıyormuş. En fazla yeni mayalanan yoğurttaolurmuş. O yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?