Bebek Beslenmesi 6 Aylık Bebekler ve Anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ceviz: alerjik olduğu için 9.ay tamamlandıktan sonra kahvaltılarına 1 çay kaşığı eklenecek şekilde verilebilirmiş.
anneler duyurulur.
:34:

canım ben ceviz fındık bademi un haline getirdim ve yoğurdun içine hergün 1 tatlı kaşığı kadar koyuyorum alerji yaratmadı..şimdi sen böyle deyince kafam karıştı acaba vermemeli miyim?

canım ben ceviz fındık bademi un haline getirdim ve yoğurdun içine hergün 1 tatlı kaşığı kadar koyuyorum alerji yaratmadı..şimdi sen böyle deyince kafam karıştı acaba vermemeli miyim?

Risk alip vermissin sansina birsey olmamis sanirim.bundan sonrada olcagini pek sanmiyorum yine de sen bilirsin annesi.

Benim oğlum 5.ayının içinde.emmeyi azalttı bu aralar.geceleri iyi ama gündüzleri zor emiyo.ek gıdaya geçmedik.ne zaman geçmeliyim bilmiyorum

Benim oğlum 5.ayının içinde.emmeyi azalttı bu aralar.geceleri iyi ama gündüzleri zor emiyo.ek gıdaya geçmedik.ne zaman geçmeliyim bilmiyorum
zamanla süt üretimi azalıyor zaten,memeler eskisi gibi sızlayarak şişmiyor.
ek gıdalara başlayabilirsin aslında.yavaş yavaş sebze pürelerinden başlarsın.
sonra meyve pürelerine geçersin.
alıştıktan sonra kahvaltısına başlarsın.
miktarlarını biliyorsundur.yeni meyveyle tanıştırırken bir çay kaşığı 3 gün boyunca tadına baktırıp bir alerji görmezsen porsiyon şeklinde yedirebiliyorsun.çilek yasak biliyorsun.sayfada yasaklı gıdalar listemiz var, göz atabilirsin.
birde, geceleri hipp tahıllı iyi geceler maması ve milupa vitaminli muhallebi ,(bir gece ondan,diğer gece öbüründen) dönüşümlü olarak verirsen, geceleri sürekli emzirmek zorunda kalmazsın.bebeğin deliksiz uyur ve doyumunu sağlamış olursun.(emzirdikten sonra tabi ki)
bebişine ek gıda vermeden önce mutlaka emziriyorsun.sonra veriyorsun.
ek gıdaya ne kadar erken başlanırsa o kadar iyimiş.vereceğin miktar 1,5 çay bardağını geçmeyecek oranda olmalıymış.
bebeğin için en doğru zamanı hissedersin.siz yemek yerken bebeğin istekli bir şekilde size bakıyorsa, ağzından mamayı dışarı çıkartıp dilinin ucuyla dışarı fırlatmıyorsa ek gıdaya hazır demektir.:emir_bebek:

Artık kimse uğramaz mı oldu kızlar? :ssz:
Benim sütüm kesildi? Ne kadar veriyorsunuz günlük devam sütlerini :26:
Herkes bebeğine verdiği ek gıda listesini yazabilir mi?paylaşıma devam edip güncelleyelim, kaybolmayın bir yere :24:

Arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve onunla ilgili tüm deneyimlerimi blogumda yazıyorum. Okursanız sevinirim. xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar bu ek gıda işi çok bunalttı beni.. bebeğim emiyor çok şükür... bir sitede doktor kadir tuğcuyu okuyordum. 2 sene SADECE anne sütüyle besleyen hastası varmış bebek de yani artık çocuk:) gayet sağlıklıymış...

her yer tarif dolu...ne pişireceğimi şaşırıyorum. oğlum asla katıp karışan püreleri yemiyor.. meyveleri bile. her şeyi eline alıp ezebildiklerini kendi eziyor. salatalık, nektarin, elma falan.. sebze çorbası yapıyorum kesinlikle 2. kaşığı almıyor ama o gün sofrada ne varsa gayet güzel yiyor. yemeklerin sularından, çorbalardan...mesela karnıyarık suyuna bayıldı. bir de içerken kırk yıllık gurme gibi hmmmmmmm yapıyor:)

ama kahvaltıda şaşırıyorum işte. o mama şeklinde olanları denedim. bebe bisküvisine yumurta, süt falan katılandan. hani klasik... yemedi. kustu. ama sofrada yumurtayı ayrı, pekmezi ayrı, rezene çayına bandığım ekmeği ayrı verince yiyor. tabi hepsini ona göre lokmalık minik minik veriyorum.

gerçekten dünyaya belli bir damak zevkiyle geliyorlar..

kızlar bu ek gıda işi çok bunalttı beni.. bebeğim emiyor çok şükür... bir sitede doktor kadir tuğcuyu okuyordum. 2 sene SADECE anne sütüyle besleyen hastası varmış bebek de yani artık çocuk:) gayet sağlıklıymış...

her yer tarif dolu...ne pişireceğimi şaşırıyorum. oğlum asla katıp karışan püreleri yemiyor.. meyveleri bile. her şeyi eline alıp ezebildiklerini kendi eziyor. salatalık, nektarin, elma falan.. sebze çorbası yapıyorum kesinlikle 2. kaşığı almıyor ama o gün sofrada ne varsa gayet güzel yiyor. yemeklerin sularından, çorbalardan...mesela karnıyarık suyuna bayıldı. bir de içerken kırk yıllık gurme gibi hmmmmmmm yapıyor:)

ama kahvaltıda şaşırıyorum işte. o mama şeklinde olanları denedim. bebe bisküvisine yumurta, süt falan katılandan. hani klasik... yemedi. kustu. ama sofrada yumurtayı ayrı, pekmezi ayrı, rezene çayına bandığım ekmeği ayrı verince yiyor. tabi hepsini ona göre lokmalık minik minik veriyorum.

gerçekten dünyaya belli bir damak zevkiyle geliyorlar..

aynı benim kızımı anlatmışsın hiç bi şekilde karışım yemiyor benimle kahvaltı yapıyor her öğün ben ne yersem ve dr danıştım çok iyi böyle devam et bi sorun olmaz dedi bende artık o şekilde yediriyorum daha iyi oluyor :)aynı aydalar kızımlada

Merhaba hanimlar benim kizim daha yeni 6 ayini bitiricek araniza yeni katildim yardiminizi bekliyorum. Soru sormak konu aacmak istedim ama basaramadim

Back
X