Amin... hiçbirimizi yavrusundan ayırmasın...Canım ya..
Öyle güzel yazmışsın ki...Allah yavrunla seni bir ömür ayırmasın inşallah
Hiçbirimizi ayrımasın
Canım, kan testi yapılmadan vermek bana da tuhaf geliyor..Sonuçta her bebek bir değil ki..Bazı doktorlar kan testi yapmadan vermiyorlarmış..Bizim doktor 6. ayda başlarız dedi ama testten falan bahsetmedi..Hiç bilmiyorum ki..Yalnız sağlık ocağı verdiği vakit bende bir kaç kere verdim oğluma..Cidden çok kötü kokuyor..
Bu arada hakikaten insan bebeğinin fazla mıncırılmasından hiç hoşlanmıyor.Bazen dışarda falan da sevmeye çalışıyorlar..Ellerine, yüzüne dokunmak istiyorlar..Açıkçası çok kızıyorum..Sonuçta bebişin elleri sürekli ağzında..İnsanlar onun ellerini sıkıştırmadan önce nerelere dokundular, ben ne bileyim Yazın kayınvalidemlere kalmaya gideceğiz..Bayağı da kalabalıklar..Şimdiden "ya çocuğum yıpranırsa" diye huzursuz oluyorum..Hem diyorum "insan içinde olmaya alışsın" hem diyorum "ya yıpranıp yorulursa" ..Zor yani..Bilmiyorum fazla mı hassas düşünüyorum
canım çok güzel yazmışsın,gözlerim doldu okurken...Gerçekten öyle bir sevgiki bu bugün herşeyden çok sevdiğimiz yavrumuzu yarın dahada artan bir sevgiyle seviyoruz,evlat sevgisi böyle birşey demekki...Allah hiçbirimizi yavrularımızdan ayırmasın..AMİNAnneler gününüz kutlu olsun canlar. Oğluma bugüne özel birşeyler karaladım...Onun için tuttuğum günlüğüme de yazdım duygularımı, büyüdüğünde ona en güzel armağan olsun...
Sen olmasan ben hayatta ne için var olduğumu hiçbirzaman bilemeyecektim.Kalbim bedenimin dışında, senin avuçlarının içinde atmayacaktı.
Dünyada ikimizi yerleştireceğim bir harikalar diyarı olduğundan haberdar olmayacaktım.Geceleri üzeri açılmış mıdır diye ansızın uyanıp, uykularımı bir canlının bölebilme gücünün var olduğunu tahmin edemeyecektim.
Sevginin her gün büyüyerek üzerime yağdığını,en güzel yağmurun benim bulutumdan yağdığını göremeyecektim.
Sen olmasan hayata senin gözlerinle bakıp keşfettiğim herşeyi, bir de senin keşfetme çabanla izlemeyecektim.
Dünyayı izleyen gözlerin gözlerimle karşılaştığında,gülüşünle buluşan yüzümü hiçbirşey bu denli güldürmeyecekti.
Zaman zaman omuz silktiğim hayatın,senin varlığından sonra,her dailm ne olursa olsun yaşama devam edebilme gücü omuzlarıma yüklenmeyecekti.
Seni uyurken bile özlerken,hergün kare kare çektiğim resimlerine dalıp dalıp burnum sızlarcasına gözlerim dolmayacaktı.
Ben dünyada hiçbir varlığı,her gün kat kat büyüyen,bu denli bir aşkla sevmenin ne demek olduğunu bilemeyecektim.
İmza: D. D./12.05.2012
çok gerekli değilse bende vermicem:44:,sonuçta test yapılması lazım,yazdıklarına tamamen katılıyorum canım.İnanırmısın çevreye karşı akrabalar olsun,eş dost olsun çocuğumun hijyeni,huzuru,rahatı vs için o kadar çok düşünüyorumki bunları,acaba hala lohusalık depresyonundamıyım diye düşünüyordum tek değilsem bir anormallik yok demekkiannelik böyle işte koruma içgüdüsü.Evet dediğin gibi canım bebeklerin eli hep ağzında,ama insanlar neden düşünememekte ısrar ederler anlamış değilim.Söyleyincede vücuda mikrop lazım,yok o kadar sakınma biz nasıl büyüdük yada yersiz alınganlıklar işte.Doktora gittiğimizde fazla kalabalıktan huzursuz olur demişti,zaten benim çocuğumun ilk aylarda ne uyku düzeni vardı ne bişeyi,her allahın günü kalabalıktı evimiz,hiçbirşeye alıştıramadım,düzen sağlayamadım...Bebek çok küçükken uzun süre kalabalık ortamlarda bulunmasını uygun bulmuyorum,elbette dışarı çıkıcak,insan görücek akraba görücek ama aynı evin içinde saatlerce gürültü patırtı olduğu zaman huysuzluk yapıyor benim bebeğim
merhaba bızde tam 6 aylık olduk..yarın asımız var ne olacak bakalım..
ek gıdaya yenı yenı basladık sımdıye kadar sadece anne sutu aldı ..
favroımız yogurt..
elmayı cok sevıyor muzu pek sevmıyor sebzelerı de eh ıste :)
Canım, benim bebeğim de öyle..Ben mümkün olduğu kadar rutine sadık kalmaya çalışıyorum, yoksa huysuzlanıyor..Bu sefer de "çocuğun alışması gerekir kalabalığa yoksa yabani olur" diyorlar..Maalesef yeni annelerin kaderi bu sanırımİlla eleştirenler, akıl öğretenler, burun kıvıranlar çıkıyor.."Öpmeyin" dediğim halde "ne yapalım dayanamıyoruz" diyenler var..komedi gibi İnsanın yakını olduğu vakit ses çıkarması daha zor oluyor tabi..Allah yardımcımız olsun
Yoğurt sevmesi ne iyi..Bizimki anca içine biraz muz ezince yiyor..Tatlı şeyleri seviyor..Başlarda sebze çorbası tattırdığım vakit severek yemişti..Geçen gün verdim biraz, istemedi..Nasıl sebze yedireceğim bilemiyorum..
merhaba bızde tam 6 aylık olduk..yarın asımız var ne olacak bakalım..
ek gıdaya yenı yenı basladık sımdıye kadar sadece anne sutu aldı ..
favroımız yogurt..
elmayı cok sevıyor muzu pek sevmıyor sebzelerı de eh ıste :)
amin canım inşallah...sebzeyi yememekte ısrar ederse mamayla karıştırıp sütlü sebze çorbası yapabilirsin canım,ben yoğurt hiç denemedim korkuyorumda biraz,ya sevmezse diye.Keçi sütünden mayalamayı düşünüyorum,sevmezsede içine meyve katıp vericem artık napalım
kecı sutunden yogurt sıvı oluyor taş gıbı degılde..
bızımkı yıyor genelde ..ırmıklı seylerı sebvıyor mesela ..
bızım burada demır ılacı kan damlası verılmeden once tahlıl yaptılar one gore verdıler bende veremıyorum pas gıbı resmen bazen verıyorum bazen vemrıyorum
bı de ek gıdayı ögün hlaıne getırmedım benı unuturmu dıye cunku su aralar sadece uyumadan once yada uyandıktan sonra benı arıyor ıyıce nutmasın bı de ..
bı de reklamlarda donup duruyor ıkı cay bardagı dıye..
doktorumda bır yasına kadar amac tatlara alısmak dedı doyurmak degıl ıyı dedım bende :)
Tahlil yapılması çok doğru bence..Dediğim gibi, her bebek bir olmaz ki..Bu arada bende d vitaminini arada unutuyorumGerçi hergün dışarı çıkarmaya çalışıyorum..Doktorda "mümkün olduğu kadar güneş görsün, böylesi daha iyi" dedi..Ben Mersin'de yaşıyorum..Burada güneşi bol bol görüyoruz zaten
Bizim doktorumuz "6. aya kadar ek gıdayı öğün haline getirme" dedi..6. ay dolunca liste verecek ama neler önerecek bilmiyorum..Esasında oğlumun kilosu iyi, sütümde var..Ama yine de alışması için tattırıyorum tabi..Aslında birşey söyleyeyim mi..Eğer sütüm yeterse mümkün olduğu kadar anne sütü verme taraftarıyım ben..Ek gıda alır tabi ama madem sütüm var, niye bebek sonuna kadar faydalanmasın ki
anneler benim bir sorum olacak...diyelim ki oğluma yoğurt yapacağım, yoğurdun mayası olarak ne kullanmam gerekiyor?:44:siz ne kullanıyorsunuz?
anneler benim bir sorum olacak...diyelim ki oğluma yoğurt yapacağım, yoğurdun mayası olarak ne kullanmam gerekiyor?:44:siz ne kullanıyorsunuz?
çok geçmiş olsun...dün benim kuzumda birden bire ağız dolusu kustu hiç kusmazdı daha önceden bende endişelendim.kuzularımız hastalanıp iyileşecekler tabi bir an önce atlatsın inşallah kuzun.ben yoğurdu activiaylada mayalayanlar varmış.bakalım henüz yoğurt yapmayı bilmiyorum ama öğrenicem.ben ılk mayayı ınek sutunden yaptım mecburen
ınek sutunden yapılmıs ev yogurdunu aldım kecı sutuyle mayaladım
sonra d ao kecı sutunden yapılmıs yogurt ıle mayaladım hep
ama taş gıbı olmuyor malesef bıraz cıvık oluyor
bız 6.ay asımızı yaptıramadık cunku kızım ateslendı doktora goturduk 6.hastalık denılen seyı gecırıyormus
sebepsız yuksek ates ve 3.gunun sonunda dökluntu olucakmıs
ne zormus ya.
evet keçi sütünün çok faydalı olduğunu duymuştum dr uma soracaklarım arasına bunuda ekleyeyim,bakalım o ne tavsiye edicek.Canım valla cevap yazıp yazmamakta kararsız kaldım çünkü sonuçta gıda hassas bir olay..Hele ki yoğurt yapımı hakkında bir çok yazı okudum bende..Ama sonuçta şöyle yaptım..
İnek sütü bir yaşına kadar önerilmiyor biliyorsun ama bu yoğurt yapımı için geçerli değilmiş..Ben günlük süt aldım, onunla mayaladım..Maya olarakta ilk olarak danone doğal yoğurt kullandım, sonrasında da ilk yaptığım yoğurtla mayalamaya devam ettim, ediyorum
Keçi sütü çok methediliyor ama ben hiç denemedim, bilmiyorum..Devam sütüyle de mayalanıyor sanırım..Dediğim gibi ben sadece sana fikir olması açısından yazdım..Son karar senin..
ben ılk mayayı ınek sutunden yaptım mecburen
ınek sutunden yapılmıs ev yogurdunu aldım kecı sutuyle mayaladım
sonra d ao kecı sutunden yapılmıs yogurt ıle mayaladım hep
ama taş gıbı olmuyor malesef bıraz cıvık oluyor
bız 6.ay asımızı yaptıramadık cunku kızım ateslendı doktora goturduk 6.hastalık denılen seyı gecırıyormus
sebepsız yuksek ates ve 3.gunun sonunda dökluntu olucakmıs
ne zormus ya.
çok geçmiş olsun...dün benim kuzumda birden bire ağız dolusu kustu hiç kusmazdı daha önceden bende endişelendim.kuzularımız hastalanıp iyileşecekler tabi bir an önce atlatsın inşallah kuzun.ben yoğurdu activiaylada mayalayanlar varmış.bakalım henüz yoğurt yapmayı bilmiyorum ama öğrenicem.
Canım, çok çok geçmiş olsun..Hiç duymamıştım 6. hastalık..Şimdi sen söyleyince internette de araştırdım..En kısa zamanda iyileşsin inşallah..Neyse ki tehlikeli değilmiş ama yine de yorar bebişi tabi..
Bu arada benim mayaladığım yoğurtta cıvık oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?