en som yanı 1 hafta once fılan 7.450 kılo 68 cm ıdı ..
2750 kılo 47 cm dogdu
doktor cok guzel buluyor ..her gıdısımde soruyorum 6 aylık gıbı duruyor mu dıye tabı dıyor uzuyorlar senı sanırım sakın dınleme dıyor
ama yınede zayıf gelıyor bana :)
buyume grafıgımızde boyumuz epey uzun cıkıyor kılomuzda ortalama da gıdıyor
Hakikaten uzunmuş..Hele ki doğduğu boyu düşünecek olursak bayağı iyi...Benim oğlum 64 cm..Üstelik kızının kilosu da iyi..Benimki 3.800 doğdu, bugün 8.400 civarı çıktı..Civarı diyorum çünkü doktorun muayenehanesinde sinir krizi geçirdiği için tam ölçemedi doktorNedense etinden et koparıyorlarmış gibi bağırdı..Çıkınca da sustu.. Herneyse..Senin bebiş zayıf doğduğu için kilosu gayet iyi.. Kendini üzme..Hele şimdi tam bir iyileşsin, iştahı yerine gelsin, sen o zaman gör onu annesi..Güzel güzel yer yemeğini Ama görünen o ki ince, uzun..manken gibi olacak kızın..
Kızlar bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Size bir tavsiyem var: Bu hem benim hem de bebeğimin hayatını kolaylaştıran bir şey.Ona artık kendi kendine uykuya dalmasını öğretirseniz çok rahat edersiniz.Dizinizde sallamanıza ya da başka yöntemlere hiç gerek yok.Ben 4. aydan sonra yılmadan devam ettirdim sonuç başarılı oldu.Sizlerede tavsiye ederim,buna alışkın değilse en geç 1 haftada alışır.Yapmanız gereken gece uyku vaktinde yatağına götürüyorsunuz.Yanına kendini güvende hissedeceği en sevdiği peluş oyuncağı ya da uykuya dalana kadar oyalanabileceği bir dişlik veriyorsunuz.Öptükten sonra odadan çıkın ve kendisinin uyumasını bekleyin.ilk zamanlar çok ağlayıp sizi yanına çağıracak,yanına gidin ona başka bir pozisyon verin,kararlı bir şekilde uyuyoruz bebeğim,şimdii ee yapıyoruz deyin ve odadan çıkın.ağlamaları devam edebilir,sabredin.Ara ara yanına gidin tabi ki.Uzun süre ağlatmaktan bahsetmiyorum.En sonunda ağlamaktan vazgeçip kendi kendine sallanmadan uyumayı keşfedecek.Bir de geceleri onu beslemezseniz kendisi kurulu bir saat gibi her gece aynı saatte uyanmaz.Böylelikle uykuları da bölünmez.Mutlu uykular bebişlerinize:)
Sumak, canım, dediğin gibi nedense illa bebişlerin biraz toplu olanları makbul..Gerçi benimkinin yanakları bayağı bir ısırmalıkSiz yapı olarak ince uzunsunuz belli ki..Biz kısa sayılırız
Yürüteç almadık biz henüz..Ben küçükken annem yürüteç aldığı ilk gün onunla beraber kapaklanmışım yere..Annem hala söyler
Biraz daha geçsin, biz de alırız sanıyorum..
bızımde yanaklar var sayılır ayaklarda toplu ama yıne de ıste zayıf :)
doktorlarda pek onermıyor ama ladık gıttı ya sevdı ama sevsındde herseyı alırım ben kuzuma ya
allah kolaylık versin o zaman,ben de gece saymadım ama belkide 100 kere kalkıp aynı müdehalede bulunarak bu sonucu almıştım.evt uzun ,zayıf degıl ama uzun olunca oyle gorunuyor snaırım
senınkı 1 kılodan fazla dogmus bızımkınden :)
bızde pek kısa yok sayılır yanı ben uzun sayılırım esım uzun esımın kızkardesı manken gıb bırsey :)
kardeslerım oyle ama yıne de ınsan kıyalsıyor ıste :)
aslında gen de ne varsa o olucak sonucta bızde neyız kı danamız ne olsun ama oyle olmuyor mıllet alısmıs ton ton bebeklere :)
benım ıcın ımkansız bırsey bu :)
bu gece denedım kızımı gece beslemeyeyım dedım 10 dk da bı kalktı pıspısladım koydum her seferınde artık 3ten sonrakınde emzırdım 2 saat uyudu :)
bu arada dün yürütec aldık kızıma ..aslında lamayacaktık baktık pek sevdı sımdı oyalanıyor
15 dk da olsa rahat edecegım :)
şunu da eklemek istiyorum biz de malesef sallanarak uyuyanlardanız ama yatağında sallanmak istiyor benimki..uykuyu çok seviyor..sadece gece geç uyuor ve geç kalkıyor..gece 1 de uyuyor ve 12-1 gibi kalkıyor ben kalkıp uykusunda mama yediriyorum..ama uyku konusunda arkadaşımızın yöntemini denemek istiyorum çok geç olmadan..
Eğer ilgisini çekip sevecekse bende alırım valla..Bu aralar çok sıkıntılı..Sürekli mızmızlanıyor..Hani dün doktora gitmesek birşeyi mi var diyeceğim..Diş olabilir diye düşünüyorum ama bakalım artık..Onun tadı olmayınca benim de olmuyor..
kızlar yürüteç çok zararlı kazalara neden oluyor ve yürüme gecikmesine neden oluyormuş haberiniz olsun.ben almayı düşünmüyorum.yerde sürüne sürüne emekliyor oğlum ve böyle çok mutluyuz.bence sizde yerde özgür bırakın.yine de siz bilirsiniz.
allah kolaylık versin o zaman,ben de gece saymadım ama belkide 100 kere kalkıp aynı müdehalede bulunarak bu sonucu almıştım.
bu arada ben oyuncaklı oyun halısını tavsiye ederim
selam arkadaşlar..güzel bir başlık olmuş bu elinize sağlık..benim oğlumda 24 mayısta 6. ayını dolduracak..rüzgarım malesef 3 ay emebildi beni.4. aydan beri mama veriyorum..4.5 aylıkken yavaş yavaş ek gıdalar geçtik..problemimiz şu tatlı şeyleri hiç sevmiyor oyüzden meyve falan yediremiyorum..yoğurt ve sebze çorbası sevdiği şeyler..çorbayı da mecburen blanderden geçiriyorum. biraz pürtüklü olsa yutamıyor ve çıkarıyor..umarım alışır..son zamanlarda birazda olsA pürtük bırakıyorum ve ara ara öyle veriyorum..doktor tavsiyesiyle yumurtaya başladık..yoğurdun içi,nde veriyorum.şimdilik yediği şeyler bunlar..kaşık mama veremedim hiç sevmedi..muhallebi yaptım yemedi..tatlı şeylerle hiç aramız yok malesef.. hareketleri çok çok iyi çok hareketli maşallah..bu arada kilomuz 7.900 boyumuz da 67. cm..ferrum kan damlası da kullanıyoruz..bu aralar bağırsak enfeksiyonumuz var onun içinde nidazol diye bir şurup kullanıyoruz..ha bir de 2 dişimiz çıktı ve çook rahat çıkardık anlamadık bile...hepinizin bebeişine sağlıklı ömürler dilerimm..
şunu da eklemek istiyorum biz de malesef sallanarak uyuyanlardanız ama yatağında sallanmak istiyor benimki..uykuyu çok seviyor..sadece gece geç uyuor ve geç kalkıyor..gece 1 de uyuyor ve 12-1 gibi kalkıyor ben kalkıp uykusunda mama yediriyorum..ama uyku konusunda arkadaşımızın yöntemini denemek istiyorum çok geç olmadan..
Merhaba canım..Benim oğlum da daha küçükken o şekilde uyumayı severdi..Ninni söyleyerek sallardım yatağını..Böyle yazınca da sanki çok eskidenmiş, şimdi çok büyümüş gibi olduneyse..Yalnız uykuyu sevmesi şans bence..Geç yatmasına rağmen geç kalkması sana kendine ayıracağın zaman yaratır..Bizimki kafasına göre..Sabah en geç 7 dediğin vakitte de uyanır..Bu arada biz de 25 kasım doğumluyuz
Yalnız ilk kez tatlı sevmeyen bebek duydum forumda..Benim oğlum yoğurdu muzla, sebzeyi yoğurtla, muhallebiyi de çok az pekmezle yiyor..Herşeyi sade haliyle yemesini çok isterdim ama olmadı maalesefDişinizin problemsiz çıkmasına da sevindim..Darısı başımıza diyeyim, çünkü bu aralar pek huysuz..Sanki yakında çıkar gibi geliyor bana..
Bu arada geçmiş olsun oğlunaEn kısa zamanda iyi olur inşallah..
benım de o mızmız ben mızmız babamız cıldırıyor :)
bılıyorum zararlı ama hıc bırsey kalmadı verecek..
bırde yüzüstü yatmayı asla ıstmeıyor basıyor cıglıgı ufaklıktan berı boyle malesef..
oyun hlaımız var bır suru ceksıt cesıt oyuncagımız var ama yetmıyor ..su an yurumyor zaten sadece sınırlenınce ıttırıyor kendını
benım kız ufak dogdu zaten uyusunda buyuusn emıp uyusun napıyım artık
cunku dayanmıyorum bne algmaaısna ıradesızım bu konuda
onceden neler planladım yok oyle yapmam boyle yapmam dıye maa bos o benı yonetıyor malesef.
ay keske bıızm dısımızda kolay cıksa ..
cok gecmıso lsun
teşekkür ederim tatlım inşallah kolay çıkar..
uyuyan bebek ah ne sanslısıııın
cnm çok teşekkür ederim ne güzel aralarında 1 gün var..rabbim sağlık versin senin de oğluna..evet yaa bebekler genelde tatlı sever ama ben yediremiyorum cnm sevmiyor..yoğurdu çok seviyor onun içine elma suyu koyuyorum koyunca asla yemiyor..umarım dişiniz rahat çıkar sizinde peki cnm neler yediriyosun oğluşuna
çok güzel afiyet olsun bebişine..hemen hemen aynı şeyleri yediriyoruz..meyve püresi hariç..normal mi bilmiyorum yaa yutamıyor benim oğlum bu da kafama takılıyor açıkçası..ben de çorbasına sürekli başka şeyler ekliyorum bal kabağı bezelye karnıbahar ..geçenlerde ben de evyapımı tarhana çorbası içirdim hiç sevmedi..biraz unutsun tekrar denicem bakalım..muhallebiyi birazdan şekersiz denicem bakalım yiyecek mi..şekersiz dediğim pekmezsiz yoksa şeker kullanmıyorum..mamayı seviyor allahten günde 800-900 cc mama içiyor..şu bulamaçlı kahvaltılardan sevdiremedim..pekmezi yumurtayı labne peynirini ayrı ayrı yediriyorum..yeni denicem tariflerden bilgi veririm..Ben havuç, patates, kabak ve irmikten oluşan sebze çorbası veriyorum..Yoğurtla karıştırıyorum yemesi için..Bugün 3 tane de taze fasulye attım..Çeşitli eklemeler yapılabilir tabi..Biberonu sevmiyor, bu sebepten de meyveyi de püre yapıp veriyorum..Elma, muz, şeftali, kayısı..artık ne bulursam..biraz dut suyu bile kattığım oldu..Benim oğlum pütürlü şeylerle sıkıntı yaşamıyor..Ve de kaşıkla yemeyi seviyor herşeyi..Muhallebi veriyorum, az pekmez katıyorum çünkü başka türlü yemiyor..Hipp'in bebe bisküvisini aldım ama vermedim daha..6. ay dolunca yumurtaya başlayayım diyorum..Bir de tarhana çorbası vermeyi düşünüyorum..Tabi güvenilir bir yerden tarhana bulursam..Zaten hala ana öğünümüz anne sütü.Unuttum..Bir de yoğurt veriyorum, içine muz ezerek..Sade olarak yediremedim çünkü..Şimdilik bu kadar
Eğer değişik ek gıdalar verirsen..yani denediğin ve oğlunun severek yediği tarifler olursa paylaşırsınBize de fikir olur..
Sumak, benim de oğlum oynamıyor oyuncaklarıyla..Bir tek kucakta mutlu..Nasıl olacak bilemiyorumAğlayınca bende dayanamıyorum..Zaten ben dayansam dahi babası dayanamaz..
Yüzükoyun yatıyor..Hatta uyuyor bile..Ama gece dönemezse eğer ağlıyor, kalkıp ben döndürüyorumHala yüzükoyundan sırtüstüne dönemedik
Şimdi uyudu çok şükür..Umarım bu mızmızlığı kısa zamanda sona erer çünkü bazen hakikaten çaresiz kalıyorum
çok güzel afiyet olsun bebişine..hemen hemen aynı şeyleri yediriyoruz..meyve püresi hariç..normal mi bilmiyorum yaa yutamıyor benim oğlum bu da kafama takılıyor açıkçası..ben de çorbasına sürekli başka şeyler ekliyorum bal kabağı bezelye karnıbahar ..geçenlerde ben de evyapımı tarhana çorbası içirdim hiç sevmedi..biraz unutsun tekrar denicem bakalım..muhallebiyi birazdan şekersiz denicem bakalım yiyecek mi..şekersiz dediğim pekmezsiz yoksa şeker kullanmıyorum..mamayı seviyor allahten günde 800-900 cc mama içiyor..şu bulamaçlı kahvaltılardan sevdiremedim..pekmezi yumurtayı labne peynirini ayrı ayrı yediriyorum..yeni denicem tariflerden bilgi veririm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?