Geçmiş olsun :) iyi bari basmamış yaygarayı
calpolün yeteceğini mi söyledi dr?ben hem fitil hem de çeyrek ölçü calpol vermiştim...ateşi çıkmadı şükürler olsun.
inşallah çabuk atlatıp ateşlenmez ama azıcık huysuzlanabilir
bu arada önemli bir bilgi vereyim, mama kaşığıda çok önemli.tam dişlerini kaşıma zamanında kaşığınıda yumuşak uçlulardan alırsanız çok sever hatta sevmediği mamaları bile yiyebilir belki kaşık aşkından
bebişinin damak tadına bayıldım.benimkide eriğin tadına bayıldı :)
tuz konusundada dr un bana aynen dediği,-kalbine faydalı çocuk başka tuzu nerden alacak,biraz kaşık ucu koy.6.aydan sonra tabiki.böyle dedi ve listedede yazdığım gibi sebze çorbalarının içine tereyağı tavsiye etti.beyin gelişimi için faydalıymış.sen gönlün nasıl rahat ediyorsa öyle yap yine de.
bende bebişini çok öptüm :)
Kızlar, su konusunu sormak istiyordum aslında size..Ben nestle su veriyorum, onu da kaynatıp veriyorum..Siz nasıl veriyorsunuz ve günde kaç defa su veriyorsunuz?[/Q
canım ben de hayat su kullanıyorum aynen senin gibi kaynatıyorum öyle veriyorum. günde 2-3 kere teklife ediyorum bazen 30 cc içiyr bazen 10 cc artık ne kadar içerse...özellikle çorbadan sonra sabah ilk kalktığında veriyorum..bebişine bağlı sen ara ara tekif et susadıysa içer..gerçi aç olunca da içiyorlar..sen bilirsin onu gerçi..
Zamanla yiyecektir mutlaka..Belki de biraz ekşi meyvelerden başlarsan yiyebilir..Gerçi sadece fikir benim ki, bilemiyorum yani..
Benim oğlum genel manada dayanıksız..Dayanıksız derken sıkıntıya gelemiyor..Hemen istediği olsun istiyor..İşimiz zor kısacası
Evet yumurta konusu benimde dikkatimi çekti sormayı da unuttum dr a.alerjik bir duruma sebep olmamak için sorup iyice araştırdıktan sonra bilgilendiririm.
Ben sütlaç yapmadım ama ülkerin devam sütlü pirinç unundan aldım.bol vitaminliymiş onu deyeceğim.sütlaçta yaparım:)
bu arada yukarıda paylaştığım bir Dr un bilgilendirme yazısında,12.aya kadar kaynatılmış su verin diyor.ben 3. aydan sonra suyu sadece ılıtıp verdim.hiçbir zararını görmedik ve vücudu buna alıştı.işte bu da benim tercihim.tuzda düzenli vermeyi düşünmüyorum sebzelerin özünde tuz var aslında ama madem kalbine faydalıymış belki 40 yılda bir çay kaşığı ucuyla ekleyebilirim çorbasına.kızlar sizde bilgilendirme yazıları bulursanız ve kendi yaptıklarınızı ve yapmadıklarınızı aklınıza geldikçe paylaşın bilgilerimiz çoğalsın.
canım ben bebeğimin çorbalarına domates koyuyorum ama bir küçük domatesin yarısını koyuyorum hani iyice pişiyor ya acaba bişey olur mu??
çorbaya da iyice alıştı..bugün yaptığım çorba şöyle..bir patates, bir havuç ,yarım domates, brokoli , maydonoz bezelye ve 1 yemek kaşığı pirinç..(bazen brokoli yerine kabak taze fasulye karnıbahar ve irmik ekliyorum artık ogün aklıma ne eserse evde ne varsa).düdüklü de pişirdim ço az blanderden geçirdim..1 yemek kaşığından az sızma zeytinyağı koydum.. bir de benim oğlum tatlı kaşığıyla 20-25 kaşık yiyor..yoğurdu da aynı şekilde bu miktar sizce nasıl..bana ne az ne çok normal geliyor ama sizin fikirleriniz de merak ettim..
Canım çorba tarifin benimkine benziyor..Bende arada değişik eklemeler yapıyorum..Yalnız henüz pirinç veya yağ vermedim..
Ebe bana domates verebilirsin demişti..Hatta bir kere babası ağzına biraz domates suyu damlatmıştı oğlumunAma sonrasında" bir yaşından sonra verilen besinler" listesinde adını görünce bende huzursuz oldum..Gerçi tek riski alerjik reaksiyon bildiğim kadarıyla..O da bebeğinde olmadığına göre sanırım bir sakıncası olmaz..
Ben 3 çorba kaşığı veriyorum genelde ek gıdaları..Yavaş yavaş 4'e çıkarmaya başladım..Üstüne de anne sütü veriyorum..Ben ek gıdayı mümkün olduğunca az veriyorum aslında..Eğer fazlasını versem oğlum yer ama tamamen doyarsa anne sütü almaz diye çekiniyorum..
nazobülo, canım ben yumurta vermeye salı günü başlayacağım çünkü pazartesi aşımız var..Ebeye nasıl pişirmem gerektiğini soracağım..
Yalnız internette böyle bir soru soran anneye doktorun verdiği cevabı buldum..Paylaşayım :
"Katı yumurta rafadan yumurtadan daha kolay sindirilir ve daha yararlıdır. Özellikle bebek ve çocuklara katı pişmiş yumurta verlmesi önerilir. Az katı pişmiş yani rafadan yumurtada da çok sulu olmadıkça verilebilir. Fakat katı pişmiş kadar yararlı olmayacaktır. Bu sakınca yaratmaz yani mikrobik bir olay oluşturmaz. Çiğ yumurta ise mikrobik yönden çok sakıncalıdır."
yumurta konusunda verdiğin bilgiler için sağol canım..
ek gıda konusunda çok haklısın canım seninki anne sütünü alabildiği kadar almalı bence çok verip karnını doyurma..benimki biliyosun mama yiyor ben ondan verebildiğim kadar veriyorum ama işte çok abartıp bıktırmak istemiyorum ben de...çorba ve yoğurt çok önemli onun için yıllarca yiyecek o yüzden daha 6 aylık çocuğu tiksindirmek bıktırmak istemiyorum yavaş yavaş..o dediğim 20-25 kaşık yarım kaseden biraz fazlaya denk geliyor..bence şimdilik yeter yavaş yavaş 1 kaseye çıkar nasılsa..bi de midelerini de çok yormamak lazım ne kadar da olsa küçükler henüz:))
Sağol karaca bende bi sorun olmaz die aklımda benim ikinci olduğundan tecrübeliyim ama bazı şeyler unutuluyo bu arada ben suyu büyük kızımda 1 yaşına kadar iyi suyu kaynatıp soğutup verdim mamalarını falan o suyu ısıtarak yaptım
Canım valla yarım kase çok değil sanki..Bir de eğer bebeğin yemek istemese tepki verir..Eğer yiyorsa sorun yoktur sanırım..İnsan hep ikilemde kalıyor aslında gıda konusunda..Çok mu verdim, az mı verdim diye..
aynen öyle canım veriyorum ama az mı çok mu hiç bilmiyorum..zorlamak ta istemem bebeğimi tiksinmesinden korkuyorum...bide karaca sen kuruyemiş konusunda ne düşünüyorsun...benim bir arkadaşım bebeği benim bebeğimden 19 gün büyük...fındık ve bademi iyice toz haline getirmiş yoğurduna koyuyor birer tatlı kaşığı..şimdi kuruyemiş de yasaklar listesinde var..ben de aldım fındıkla badem ama verip vermemekte kararsızım napmalı:44:
Ben ceviz verenleri duydum..Toz haline getirip kahvaltıya veya yoğurda karıştırıp veriyorlar..Bence fındık ve bademin bir zararı olmaz..Verebilecekleri tek zarar yine alerjik olur..
Ben ablamızın kahvaltısına koyardım dönüşümlü olarak ceviz fındık badem şeklinde bazende yoğurduna katardım küçüğüde başladım
bıze doktor kesınlıkle yasak dedı
cevız fındık fıstık badem antep fıstıgı verılmezmış:
Yumurta veren hanımlar yumurtayı nası veriyosunuz benimki katıyı sevmedi rafadan daha bi hoşuna gitti ablasıda öle seviyodu
evet cnm valla süperdi çok takdir ettim oğlumu ben bile daha çok ağlardım.. canım 4 saat arayla 2 kez verdim calpolü ateşi olmayınca bir huzursuzluğu da olmayınca başka da
vermedim..cidden hiç aşı olmamış gibi gayet normaldicanım ben o yumuşak uçlu kaşıklardan kullanıyorum böyle renkli renkli hep elimden kaşığı yakalamaya çalışıyor ben de biri
elinde biri bende o şekil yediriyorum..bugünlerde yemeye çok itiraz etmiyor şükür ama ben de istemediği yerde hiç ısrar etmiyorum..insan ne vereceğini şaşırıyor cidden damak tadı ilginç
bu çocuğun..aa dur ben de erik deneyim süper bir fikir benimki de salatalığı görsen nasıl somuruyorvalla canım eğer öyleyse az bişey katarım tuz..tereyağını biliyorum zaten faydalı..ama canım şu marketlerdeki pastörize tereyağından koyacağız di mi...iyi güvenilir bir marka tabi..listen için de çok sağol..
evet pastorize tereyağı olabilir hatta hakiki ev yapımı tereyağı bile olabilir.domatesin bir zararı olacağını sanmıyorum aslında,ama yine de sen daha iyi bilirsin annesi.3.gün sonunda alerjik bir belirtisi olmadıysa bundan sonrada olmaz.bunun mantığını şurdan kurdum,geçen gün hipp'in tazefasulyeli ve domatesli kavanoz mamasını görmüştüm.demek ki yenilebiliyor.canım ben bebeğimin çorbalarına domates koyuyorum ama bir küçük domatesin yarısını koyuyorum hani iyice pişiyor ya acaba bişey olur mu??
çorbaya da iyice alıştı..bugün yaptığım çorba şöyle..bir patates, bir havuç ,yarım domates, brokoli , maydonoz bezelye ve 1 yemek kaşığı pirinç..(bazen brokoli yerine kabak taze fasulye karnıbahar ve irmik ekliyorum artık ogün aklıma ne eserse evde ne varsa).düdüklü de pişirdim ço az blanderden geçirdim..1 yemek kaşığından az sızma zeytinyağı koydum.. bir de benim oğlum tatlı kaşığıyla 20-25 kaşık yiyor..yoğurdu da aynı şekilde bu miktar sizce nasıl..bana ne az ne çok normal geliyor ama sizin fikirleriniz de merak ettim..
ceviz,fındık türü şeylerin bende alerjik olduğunu biliyorum.Ben ceviz verenleri duydum..Toz haline getirip kahvaltıya veya yoğurda karıştırıp veriyorlar..Bence fındık ve bademin bir zararı olmaz..Verebilecekleri tek zarar yine alerjik olur..
Yumurtayı katı vermek gerekiyor.Ben hamileykende hep katı yedim.Dr da böyle önermişti.İyi pişmemiş yumurtadan bebişe bakteri bulaşabilir.Yumurta veren hanımlar yumurtayı nası veriyosunuz benimki katıyı sevmedi rafadan daha bi hoşuna gitti ablasıda öle seviyodu
evet cnm valla süperdi çok takdir ettim oğlumu ben bile daha çok ağlardım.. canım 4 saat arayla 2 kez verdim calpolü ateşi olmayınca bir huzursuzluğu da olmayınca başka da
vermedim..cidden hiç aşı olmamış gibi gayet normaldicanım ben o yumuşak uçlu kaşıklardan kullanıyorum böyle renkli renkli hep elimden kaşığı yakalamaya çalışıyor ben de biri
elinde biri bende o şekil yediriyorum..bugünlerde yemeye çok itiraz etmiyor şükür ama ben de istemediği yerde hiç ısrar etmiyorum..insan ne vereceğini şaşırıyor cidden damak tadı ilginç
bu çocuğun..aa dur ben de erik deneyim süper bir fikir benimki de salatalığı görsen nasıl somuruyorvalla canım eğer öyleyse az bişey katarım tuz..tereyağını biliyorum zaten faydalı..ama canım şu marketlerdeki pastörize tereyağından koyacağız di mi...iyi güvenilir bir marka tabi..listen için de çok sağol..
evet pastorize tereyağı olabilir hatta hakiki ev yapımı tereyağı bile olabilir.domatesin bir zararı olacağını sanmıyorum aslında,ama yine de sen daha iyi bilirsin annesi.3.gün sonunda alerjik bir belirtisi olmadıysa bundan sonrada olmaz.bunun mantığını şurdan kurdum,geçen gün hipp'in tazefasulyeli ve domatesli kavanoz mamasını görmüştüm.demek ki yenilebiliyor.canım ben bebeğimin çorbalarına domates koyuyorum ama bir küçük domatesin yarısını koyuyorum hani iyice pişiyor ya acaba bişey olur mu??
ceviz,fındık türü şeylerin bende alerjik olduğunu biliyorum.Ben ceviz verenleri duydum..Toz haline getirip kahvaltıya veya yoğurda karıştırıp veriyorlar..Bence fındık ve bademin bir zararı olmaz..Verebilecekleri tek zarar yine alerjik olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?