sağol canım benim darısı başınıza inşallah...doğduğundan beri öyle canım dayanaklı maşallah
evet tatlım ya ne güzel demişsin bizim bebeklerimiz ama biz de onları tanımaya çalışıyoruz..şimdiden karakter sahibiler maşallah..dediğin gibi öyle bir heyecan ki çok güzel birer mucizeler..rabbim bize bağışlasın anlamlı sandığım hayatım meğer ne kadar yarımmış..binlerce şükür Allah'a..
hani sen yazmışsın ya elma muz şeftali biraz da bebe bisküvisi ve yoğurt diye benim oğlum bu karışımı hayatta yemez..üzülüyorum sırf meyve için o da meyve de yemesi lazım neyse umarım zamanla yer meyveyi de..
Buyurun canlar bu da doktorumuzun bize verdiği liste:
Sabah 8-9:00 Anne sütü+Kahvaltı:
90 ml su + 2 ölçek devam sütüne 4-5 bebe bisküvisi ,1 kibrit kutusu beyaz peynir (akşamdan suda bekletilmiş) 1 tatlı kaşığı dut pekmezi.(bize dut pekmezini şiddetle tavsiye etti)
12-12:30 Anne Sütü
Sebze çorbası (çay kaşığının ucuyla çok az tuz + tereyağı)
16:30 Anne sütü+yoğurt (Evde yapılmış ya da tercihen danone - babymix)
18:00 meyva suyu 50 ml
20:00 Anne sütü + (muhallebi ya da sütlaç)
22-23 ya da 24:00 Anne sütü
Geçmiş olsun :) iyi bari basmamış yaygarayıselam kızlar bugün biz de aşımızı olduk:)) dün gidecektik ama burada hava çok kötüydü dolu yağmur göz gözü görmüyordu 1 günden bişey olmz yarın gidelim dedik ve bugün gittik..oğluşum sağolsun canı çok tatlı değil azıcık ağladı o da iğneyi yaparken sonra kaldırdım kucağıma aldım hemen sustu..aşkım kurban olurum ona ben...geldik hemen 1 çay kaşığı calpol verdim şimdi uyuyor..umarım ateşimiz çıkmaz daha öncekilerde çıkmamıştı bakalım bu sefer nolacak..
bir de kızlar biliyosunuz oğlum tatlı şeyleri sevmiyor sadece 2-3 kaşık meyve püresi yiyor..muhallebiyi hele hiç yediremedim..yapıp yapıp döküyodum..dün tekrar yaptım bu sefer pekmez koymim belki yer dedim ve yedi hemen hemen bir kase muhallebi yedi çooook mutlu oldum ama...tatsız iğrençti ama benimki yedi...yarabbim nesıl bir damak tadı var:))) salatanın suyuna bayılıyor ekşi ekşi içiyor valla...ama şekerli şeyler mümkün değil neyse napalım buna şükür. ben de artık kıyma koymaya başlayacağım kızlar çorbasına..bi de şu tuz konusu kafamı karıştırdı yaa vermeli miyiz...
hepiniizn bebeişlerini öperim..
Evet yumurta konusu benimde dikkatimi çekti sormayı da unuttum dr a.alerjik bir duruma sebep olmamak için sorup iyice araştırdıktan sonra bilgilendiririm.Listeyi vermen çok iyi oldu canım..Yalnız iki sorum olacak sana..Birincisi, yumurta vermemiş sanırım..Vermeyecek misin? İkincisi de sütlacı nasıl yapacaksın?
Gerçi bu sorum aslında herkese..Sütlaç yapan oldu mu hiç? Mümkünse bir tarif rica edeceğim
Evet yumurta konusu benimde dikkatimi çekti sormayı da unuttum dr a.alerjik bir duruma sebep olmamak için sorup iyice araştırdıktan sonra bilgilendiririm.
Ben sütlaç yapmadım ama ülkerin devam sütlü pirinç unundan aldım.bol vitaminliymiş onu deyeceğim.sütlaçta yaparım:)
merhabalar..
bız hala 6.ay asımızı olamadık malum 6.hastalıktan dolayı ..bu pazartesı yada salı olacagız artık ..normalede hıc ateslenmedı asılarda hıc calpol veya fıtılde kullanamdım
ama sımd ılazım olucak snaırım dıslerden odlayı ..kolay atlarızı ınsalalh
bızım ek gıda lıstemızde pekmezde var yumurta da peynırde..
tuz seker kesınlıkle yasak ..
aklımda kalanlar bunlar oldu okurken :)
inşallah kolay atlatırsınız,ek gıda listenizde yumurta miktarı ne kadar acaba?merhabalar..
bız hala 6.ay asımızı olamadık malum 6.hastalıktan dolayı ..bu pazartesı yada salı olacagız artık ..normalede hıc ateslenmedı asılarda hıc calpol veya fıtılde kullanamdım
ama sımd ılazım olucak snaırım dıslerden odlayı ..kolay atlarızı ınsalalh
bızım ek gıda lıstemızde pekmezde var yumurta da peynırde..
tuz seker kesınlıkle yasak ..
aklımda kalanlar bunlar oldu okurken :)
düzenli su vermiyorum aslında,ağzında pamukçuk oluşmaması için bazen beslenme sonrası biberonuyla içirmeye çalışıyorum ama bir iki damla zor içiyor. istemiyor,demek ki su ihtiyacı yok diye düşünüyorum ben de.ben erikli kullanıyorum kaynatmadan direkt ılıtarak sebil den.Kızlar, su konusunu sormak istiyordum aslında size..Ben nestle su veriyorum, onu da kaynatıp veriyorum..Siz nasıl veriyorsunuz ve günde kaç defa su veriyorsunuz?
bebedor yumuşak uçlu bebek kaşığı öneririm.dün aldım ucu çok minicik birşey,tam miniğinizin ağzına göre:) benimki çok sevdi.Herkese merhaba benimde 6.5 aylık kızım var bizde anne sütü yok sabah 8de kahvaltı veriyorum ama pek iştahlı yemiyo 10-11 meyve 13-14 çorba olması lazım ama hiçbir çorbayı sevdiremedim sebze,tarhana,yoğurt,mercimek denemedğim kalmadı dolayısıyla öğlen öğünü mama oluyo 4-5 gibi yoğurt onu çok seviyo 7-8 kaşık maması veriyodum ama artık yemiyo yine mama veriyorum gecede muhallebi veriyorum hafif sulu yapıp biberonla veriyorum bizde yemede sıkıntılıyız hiç iştahlı değil ağzı küçücük bide iyce küçültüyo kaşığı sok sokabilirsen
düzenli su vermiyorum aslında,ağzında pamukçuk oluşmaması için bazen beslenme sonrası biberonuyla içirmeye çalışıyorum ama bir iki damla zor içiyor. istemiyor,demek ki su ihtiyacı yok diye düşünüyorum ben de.ben erikli kullanıyorum kaynatmadan direkt ılıtarak sebil den.
bebedor yumuşak uçlu bebek kaşığı öneririm.dün aldım ucu çok minicik birşey,tam miniğinizin ağzına göre:) benimki çok sevdi.
Sumak, bende seni merak ediyordum..Umarım kızın iyidir..Bizim aşı da pazartesi..O sebepten hala kendime ait bir gıda listem yokGerçi burda paylaşılanlardan bayağı bir fikir edindim..
inşallah kolay atlatırsınız,ek gıda listenizde yumurta miktarı ne kadar acaba?
Kızlar, su konusunu sormak istiyordum aslında size..Ben nestle su veriyorum, onu da kaynatıp veriyorum..Siz nasıl veriyorsunuz ve günde kaç defa su veriyorsunuz?
ben vermedım doktor bana yasak dedı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?