Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeklerinize neler yedirip içirdiniz??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Orkicim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2017
25
12
3
MErhabalar yeni katıldım buraya.benm ilk çocuğm.ilk anneliğim bundan dolayı oğluma 6. Ayında ne yedircem ne içircem bilemiyorun.hastaneden bi kitapçık verdiler.ama çok ayrıntılı değil.yani ek gıdaları hangi öğünlerde verdiniz??

ek gıdaya yeni mi geçiyorsun canım? eğer ilk kez tatıracaksan 1 tatlı kaşığı ile başla ve tek bir şey ver. 3 gün dene allerji yapmazsa yavaş yavaş artırırsın. ilk başladığında hep bu kural geçerli. azar azar ver aralarda mama ver ya da emzir o kadar :)

Sizde heralde bebek bekliyosnz.sağlıkla kucağınıza alrsınız inşallah.

HIı allah bağışlasın.benim daha yeni bir oğlm oldu.büyük konuşmayayım da yeter dye düşünüyorum.o sezeryanlı halimi düşndkçe bi daha yaşamak istemiyorum.sağolun bilgi için.

Allah bağışlasın canım. benim de sezaryen yine öyle olacak :) rica ederim. sağlıkla büyüsün oğluşun

6 ay doldugunda elma suyuyla başladım sonra cam rendede rendeleyip verdim ben memeyi bırakır korkusuyla önce emzirip aradan biraz zaman gecince veriyorum şuan 8 aylık sabah gün aşırı yumurta sarısı bebe biskuvisi pekmez veriyorum öglen ya meyve puresi ya corba sonra yogurt gece yatmadan da pirinc unu ama dedigim gibi aç karnina vermiyorum

Her ögünden önce emziriyorum

BEn bugün elma suyu verdim kabız oldu belki fayda eder diye bugün hiç kakasını yapmadı çok az emiyo bugünde.çol üzülüyorum.zeytinyağı falan herşeyi denedim fayda etmedi.

Son düzenleme:
evet canım 7 yaşında birde oğlum var biz ek gıdaya 4 aylık geçmiştik
Tam da böyle bi konu arıyordum.3.5 aylık kızım var ve sütüm yok denecek kadar az 30 cc ancak cikiyo e madalya besleniyor.bende 4 ayda ek gıdalara birde şu kaşık manalarina geçmek istiyorum ama benimde ilk çocuğum ve ne yapsam diye düşünüyorum.yardımcı olursanız çok mutlu olur un gerçekten.şimdiden tesekkurler

kaşık mamalarından ilk etapta sütlü pirinçli olanla başlıyorsun ama az miktarda yavaş yavaş artırarak devam ediyorsun. mamalrın üzerinde hangi ayda başlayabileceğin yazıyor ona göre değişik alabilirsin. önemli olan mamayı da hazır edip az miktar kaşık maması biraz süt olarak verirsen alışır. sonra o mamanın içine alerji durumu olmayan gıdalardan ekleyebilirsin. haşlanmış bir dilim kabak ya da çok az muz veya elma gibi.. ayına uygun gıdaları ekleyebilirsin

"önemli olan mamayı da hazır edip az miktar kaşık maması biraz süt olarak verirsen alışır. "burda ne demek istediginizi anlayamadim?

"önemli olan mamayı da hazır edip az miktar kaşık maması biraz süt olarak verirsen alışır. "burda ne demek istediginizi anlayamadim?

devam sütü ve kaşık maması ikisi de yanında olacak 2 kaşık mama verdiysen biraz da sütü içmesi gerek.. ilk kez kaşık maması aldığından hem sütü bırakmamalı hem kaşıkla yemeye alışmalı.

Çok çok teşekkür ederim dusunuyordum surekli ne yapsam ne yedirsem diye.keşke sütüm olsaydı da bunlara gerek kalmasıydı..

Çok çok teşekkür ederim dusunuyordum surekli ne yapsam ne yedirsem diye.keşke sütüm olsaydı da bunlara gerek kalmasıydı..

rica ederim canım.. öyle düşünme az da olsa gelmiş sütün ben hiç emziremiyorum yasak bana göğüs ameliyatımdan dolayı :)

rica ederim canım.. öyle düşünme az da olsa gelmiş sütün ben hiç emziremiyorum yasak bana göğüs ameliyatımdan dolayı :)
çok üzülüyorum ama.bir de millet ayy niye mama veriyorsun emzirsen gelir diyip duruyo sanki biz bilmiyoruz yok ışte napiyim.insan içine çıkmıyorum sırf bu yüzden.sanki bir tek benim çocuğum mama yiyor.

çok üzülüyorum ama.bir de millet ayy niye mama veriyorsun emzirsen gelir diyip duruyo sanki biz bilmiyoruz yok ışte napiyim.insan içine çıkmıyorum sırf bu yüzden.sanki bir tek benim çocuğum mama yiyor.
E Bebekte malt içeceği var ondan alıp içersn sütün artabilir.bide ben humana nın kimyonlu rezene çayı var oda süt arttırıcı.onuda kullanmıştm.

milleti boşver canım.. ağzı olan konuşuyor işte.. bana da neler dediler yok bozulmasın diye emzirmiyorlar falan.. yetmiyorsa yoksa mama yiyecek.. herkes emzirecek diye bir şey yok. üzülme sen.. sıkma canını

E Bebekte malt içeceği var ondan alıp içersn sütün artabilir.bide ben humana nın kimyonlu rezene çayı var oda süt arttırıcı.onuda kullanmıştm.
Ikisinde içtim üstüne şişe şişe boza içtim bulgur pilavı yedim yok bir damla bile artmadı.3 ayın sonunda kendi haline bıraktım artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…