6 aylık hamileyim..Yanlışlıkla tansiyon ilacı içmişim..Bebeğime zararı olur mu?

angelsnr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
197
1
0
İstanbul
AH AH basıma neler geldi kendi ilacım die annemin tansiyon hapını içmişim..aradan 20 dk gecince farkettim.. ama iş işten gecmişti... aramadıgım dr kalmadı bişey olmaz dediler bol sıvı al..artık yapcak bişey yok dediler.. korkma bi zararı yok deselerde.. ben hala korkuorum.. 1 saati gecmeden istifrar da ettim.. inşş bişey olmaz dimi kızlar...şaka gibiyim ya yapmadıgım bi bu kalmıştı.. aptalım ben aptal

cnm dediklerigibi bol bol su iç o idrarından çıkar gider ilacın yan etkilerinide oku cnm eğer öle bişey olursa dr a gidersin ama bakmadanda alınmaz ilac çok dalgındın demekki arada oluyo bu tarz şeyler genede dikkat et sen geçmiş olsun

ben anlamadım ya nasıl içtiniz bakmadan mı kullanıyorsunuz hapları?

ben annemlerde kalıorum.dr.baan bugün yeni ilac yazmıştı.. bende anneme ilacı nereye koydun die sordum buzdalabında dedi..benim ilaçlarım yanında bu duruodu.. içtim salak gibi basiretim baglandı resmen.. salakca bi hata.. ama 15 dk sonra dedim bu ilacın faydalarına bi bakım netten.. yazdım bi gördüm ki hamilelkite kullanılmaz yazıoo.. anne dedim bak dr nasıl ilaç vermis .. annem ozaman dedi o benim ilacım neyaptın sen die..6 aylık hamileyim ayrıca.. dr 1 taneden bişey olmaz ilk 3 ayda tehliklei olabilirdi.. ama oda bu dozda deil dedi ama işte insanın aklı kalıo..

Endişelendiğiniz kadar mühim bir durum değil ki.. Zaten bir tane almışsınız.. Bol su içtiğiniz sürece birşey olmaz demiş doktorlarda zaten..

Geçmiş olsun..

bişey olmaz Allahın izniyle..sen duanı esirgeme canım..
hamilelikte ilaç kullanımı ilk 3 ay çok risklidir..sonrasında ise okadar etkilemez..benim arkadaşım neredeyse gebeliği boyunca troit ilaçları kullandı, hamilelikte kullanılmıyomuş, ama kullanmaktan başka çaresi yoktu...bebişine bişey olmadı nur topu gibi maşallah 2 yaşına gelecek nerdeyse:))
ben hamileliğimin ilk aylarında gebe olduğumu bilmiyordum, hastaydım ve antibiyotik,2 tane daha ilaç bunları kullandım 1 hafta boyunca...çok korktum hamile olduğumu öğrenınce...bişey olmuşmudur acaba diye..doktorum bişey olsaydı bebek yaşamazdı dedi..herşey yolunda dedi...şükürler olsun 2 ayım kaldı bebeğimi kucağıma almaya...
diyeceğim o ki: 1 tane ilaçtan bişey olmaz..evham yapma canım..hayırlı doğumlar diliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…