selam anneler, çok hareketli bıcır bıcır bir kızım var, birkaç gündür adım atmayı öğrendi, bayadır ayakları üstünde durabiliyordu hatta ayakta durmak için ne oturuyor ne yatıyor hep ayakta, bugün yürümeyi iyice hızlandırdı,odanın başından sonuna bir çırpıda gidiyor, daha 6. ayını yeni doldurdu, aranızda böyle bebeği olan var mı ya ben çok şaşırıyorum?
Nasıl yani?Destekli mi yürüyor peki?
canım 6 aylık bebekler adımlarını bilinçsiz atarlar. kollarından tuttuğunda attığı adımlar yürümek için değildir. benim kızımda 5 ay civarı aynı şekilde yere koyunca adım atardı. ya da kucağımdayken üzerime tırmanırdı. doktora sormuştum. bunları söylemişti.
selam anneler, çok hareketli bıcır bıcır bir kızım var, birkaç gündür adım atmayı öğrendi, bayadır ayakları üstünde durabiliyordu hatta ayakta durmak için ne oturuyor ne yatıyor hep ayakta, bugün yürümeyi iyice hızlandırdı,odanın başından sonuna bir çırpıda gidiyor, daha 6. ayını yeni doldurdu, aranızda böyle bebeği olan var mı ya ben çok şaşırıyorum?
ne bileyim yürümesi için karşısında almak istiyeceği birşey olması gerekiyor, mesela laptopa doğru gidiyor, tv ye doğru gidiyor, gideceği birşey yoksa gitmez durur öyle :) ben de ayakta durduğunu sormuştum doktora da hazır olduğu için duruyordur demişti, bu ayki kontrolünde bunu da sorayım, bugün gezmekte bi teyze "benim torun da (benimkinden 2 gün büyük) adım atıyor böyle" dedi ama görmedim nasıl gidiyor az mı çok mu. şimdiki çocuklara folik asidi mi vitamini mi neyi fazla geliyorsa artık hepsi atom karınca gibiler :)
kusura bakma vaktini aldım ilk çocuk ya tecrübesizim daha şaşırıyorum böyle şeylere :)bende desteksiz yürüyo sandım normal 6 aylıkken adım atması
masallah ..bu olay tam ilgiyle alakali..bide dogustan tabi..cocuk meyilli demekki..benimki ufacik dogmasina ragmen kafasini dimdik tutarak doktorlar sasirtmisti..simdi 3 bucuk aylik kalkmaya calisiyor yatmaktan nefret ediyor..daha iki uc haftalikken ebe gelmisti eve yikamak icin yüzüstü koydu benimkisi ellerini ayaklarini dikti popoyu kaldirdi havadaydi yaa..ebe kaldi öyle:))..benim söylediklerimi söylemeye konusmaya calisiyor..cin gibi yaa..
teşekkür ederiz, değdi herhalde yaa dün koltuktan düştü...maşallah
bence fazla etrafta söyleme nazar değer annesi
doğruluk payın olabilir ben de öyle düşünüyorum ama yine de veriyoruz ilaçları hiçbirşeyi eksik kalmasın diye, fazla geleceğini düşünmeden... ben kızımı güneşlendirdiğim günlerde d vit. vermiyorum fazla öyle dengelemeye çalışıyorum...doktorlar bebeklere yüklüyorlar D vitaminini,demir ilacını bebeklerde de enerji patlaması oluyor.Günümüzde tüm çocuklar bu şekilde hareketli.Bir aile doktorumuz söylemişti bize bebek D vitaminini bolca güneşten alıyor zaten bide üstüne D vitamini içiriliyor.A,D,E,K vitaminleri vücuttan çok zor atılırmış.Demir eksikliğine gelince çocuk doktorları bebek 4.ayını bitirince demir ilacı veriyorlar.Neye dayanarak demir ilacı veriyor anlamıyorum.Tahlil yapmadan demir ilacı yazıyor.Belki bebekte demir eksikliği yok.İşte bu yüzden şimdiki çocuklar hiperaktif yerinde durmuyorlar.Eskiden böylemiymiş?
maşallah kızına cnm. bendeerken yürümüşüm 7 aylıkken kenarlardan tutunarak heryeri geziyormuşum 9 aylık olunca tutunmadan yürümüşüm, konuşmaya başlamışım, çişimi söylemişim v.s. her çocuk bir değil maşallah kızına heryerde söylemede nazar değmesin bıcırığa:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?