6 günlük lohasa ve bebeğime yapılanlar

maskuen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
13
0
36
İstanbul
evet arkadaşlar nası başlasam bilmiyorum.6 gün evvel suyum patlayıp.ani bir sezeryan doğumu yaptım.evt konuya giriyorum. bebeğim erken doğum olduğu için bebeğimi biraz insanlar uzak tuttum kendi annemde dahi kimse bırakmadan bebeğimin tüm bakımını kendim yapıyodum. kaynanam diğer torunuyla bana geldi.çok yaramaz bir çocuk ordan oraya atlıyor zıplıyor dur diyen yok benim bebişimde kucağımda.neyse bebeğimin altını değiştirirken bir baktım badisi ıslanmış bende üstünü değiştiricektim.torununa oğlum bi dur bebeğin üstünü değiştiricem dedim.sonuçta 5 günlük bebek ufak bir rüzgar bile hasta edebilir.neyse sonuça geliyorum bayanlar dün gece kayınpederim evimi basıp duvarları yumruklayarak bana ve anneme hakaretler savurmaya başladı. biz onun karısını üzmüşüz.torunana bağırmışım ben karıcığına bebeğimi elletmiyomuşum.saçma sapan basit olaylar.tamamen kaynananım şımarıklığı...bu arada yıllardır karına zülüm eden bir adamdır öyle karısına düşkünlüğü yok..benim haftası dolmamış daha göbek bağı düşmemiş bebeğime ben daha 6 günlük lohasayım daha yıkanmadım dişlerlerim duruyorken hiç düşünmeden acımadan bunu yaptı. ve ayrıca benim anneme el kaldırdı. daha benim babam anneme eline kaldırma.kadının nası zoruna gitti düşünün.çok üzüldüğü için annemi memlekette yolladım.ben ve 7 günlük daha göbek bağı düşmemiş yavrum yapayalnız kaldık.ama hayatım boyunca onları asla affetmicem.anneme kızını al git dedi ya bebeğimi hiç düşmeden.inanın dün gece hala aklımdan çıkmıyo...
şimdi eşin naptı diye sorucaksınız.olay esnasında o da yanımızdaydı.pek bişey yapamadı babasına ben fenalaşınca annesini evine gitti annesi anneme alınmış falan filan.eşime seçimini sordum ya ben ya onlar diye.bizi seçti yeni bir başlagıç yapıcaz haydi hayırlısı bakalım........

geçmiş olsun,bebeğini allah bağışlasın..
madem eşin yanında,diğerlerini hatırlamamaya çalış..
loğusayken üzücü şeyler yaşamak hoş değil tabii..

Öncelikle hayırlı olsun, Allah bebeğinize ve size sağlıklar versin..

Kayınvalideniz daleveracı çirkin bir kadın belli ki.. Kayınpederin hadsizliğinden bahsetmeye dahi lüzum yok..

Eşiniz tercihini sizden yana yaparak onlara haddini bildirmiş bana kalırsa..

Bu zor günlerinizde o vicdansız insanların yaptıklarını kafanıza takmamaya çalışın.. Bebeğinize odaklanın.. Sizi üzerek emellerine ulaşmalarına fırsat vermeyin derim ben..

daha çok yeni doğum yapmışsınız.
siz gereksiz kuruntu ediyor olabilirsiniz, kayınvalideniz gereksiz alınganlık ediyor olabilir..
hiç buraya konu açıp da kendinizi doldurmasaydınız keşke..
zorlandığınızda, canınız çok sıkıldığında
lahavle çekin hasbinallah venimel vekil deyin.
boşuna bunları dert etmeyin kendinize..

Eşinizden bahsetmeyince eyvah dedim.
Neyse ki eşiniz haklı olanı görmüş.
Ancak tercih yapmasını istemeniz yanlış olmuş.
Yerden göğe kadar haklı olsanız da.
Sadece sence kim haklı diye sorabilirdiniz, benve onun da gereği yoktu ya.
Ama tercih beklemek hoş olmamış.
Ve neden annenizi gönderdiniz ki.
Keşke yanınızda kalsaydı.
Eşiniz de eminim bunu anlayışla karşılardı. Çünkü sizin şu anda desteğe ve yardıma ihtiyacı var.
Ayrıca anneniz uzakta, sizi görmeden eminim çok huzursuz olacaktır.
Siz de annesiniz. Annelik bambaşka bişey. Evladı ne halde, mutlu mu mutsuz mu bilemeyecek. Ne yediğini fuarkedecek ne uyuduğunu.
Güle güle büyütün bebeğinizi.

bence eşinin seçimii herkese cevap olmuş gecmiş olsun diyelım o onların ayıbı bende hamıleyken böyle bır olay yasamıstım hatta hemen hemen aynısı dıyelım ben sadece teleofnd ayeıdm hakaretlerı:):)

neyse hastanelık oldum ama eşim benım tarafımda olsada aılesı sılmedı orta yol bulundu peki ben unuttumu okadr seyı hayr sadece buyugum dıye saygım var ama sevgım artık yok onlara

Bu yaşadıklarını ömür boyu unutamayacaksın ne yazık ki

Yeni doğum yapmış birini en iyi bir anne yani bir kadın anlar.Ama senin kayınvaliden ortalığı birbirine katmış,karıştırmış.

Kayınpederinin annene el kaldırmasıda ne demek.Bunu asla affedemezdim ben.

Karısına düşkün değil diyorsun ya,gaza gelip lohusa gelinine saldıracak bir adam basit bir karaktere sahip demektir.Ama asıl suçlu kayınvaliden.

Bide sinir olduğum birşey sevdikleri torunlarını yanından ayırmayan kayınvalideler.Bebek zaten erken doğmuş,sanse dikişlisin çoluk çocukla uğraşacak halinmi var Allah aşkına?

Yanlarında olman gereken en mühim zamanda sırt dönmeyi bırak rezil rüsva etmişler sizi.Anneni göndermekle hata etmişsin.En kısa zamanda tekrar gelmesini sağla.Onlarda anlasınlar oğullarının gerçek tercihini

bence de göndermeseydi ama ,ortalığın sukuneti açısından gönderdi belki de arkadaş..
ama tekrar annenin geleceğini duyarsa ,peder iyice zıvanadan çıkmasın bi de..

bence de göndermeseydi ama ,ortalığın sukuneti açısından gönderdi belki de arkadaş..
ama tekrar annenin geleceğini duyarsa ,peder iyice zıvanadan çıkmasın bi de..

ne haddıne yaa annesı tabıkı gelecekkk ...

ofya ne zor durmlarrr

yanı kusra bakma arkadasım tepkı gıbı olmus bende olsam gondermezdım annemııı cagırması daha ıyı onlarda bazı seylerı kabullenmelılerr mesela annesını

Son düzenleme:
ya insan değiller bunlar yaa... daha gecen gun emeklı bı hanım nısanlı olan ogluyla karsılıklı oturmak ıstemedıgını, ilerde aralarındakı ılışkının yıpranıcagını, gelinine bunları yasatmak ıstemedıgını onu cok sevdıgını yazıyor okuyoruz. bı de bunları okuyoruz. cehalet boyle bırsey ıste.
eşinin secimi kapak olur onlara cnm dert etme. en guzel cvp o. mesafenı koy. eşin çark ederse yarın obur gun bugunku kararından. ona da tavrını koy. cok da canını sıkma bebeişi düşün sen. Allah korusun sütün kesilir falan. o bebişi senın tatlı sütünden mahrum etmek ıstemezsın dımı.
ve annenıde gerı cagır en kısa zmanda. tek basıma amelıyatlı ılgılenemıorum cocukla de kocana. bende sezaryen oldum 40 gun annemde kaldım ayol... Allah da bıldıgı gıbı etsın o kıskanc kaynananla densiz hadsiz akıl fukarası kayınpederını.......

Çok üzüldüm canım yaşadıklarına.Çok kızıyorum ya böyle insanlara.Yeni doğmuş bebek , lohusa kadın ne işi var o çocuğun o evde.Kadının dinlenmeye ihtiyacı var dimi.Zorla patlatıyolar insanı sonra dasuçlu yine sen oluyosun.
Takma canm kafana.Eşin çok güzel cevaplarını vermiş.sütün felan kesilmesin üzüntüen.Bol bol inşirah süresini oku rahatlatıyor.tecrübeyle sabit.

Son düzenleme:
inanamıyorum ya.. ne haddine annenize el kaldırmak çok sinirlendim okurken... lohusa sendromuna kayınpederiniz girmiş anlaşılan
bence o adamı evinize bir daha yaklaştırmayın derim.. çok dengesiz bir davranış ve yeni doğmuş bebeğin yanında bence de çocuk olmamalı siz gayet haklısınız

Hayırlı olsun daha 6 günlük ne kadar ufak ve tatlıdır maşaalah diyorum

Çok saygısız ve görgüzüsüz ailesi varmış eşinizi, Rabbim hidayet versin.
Eşiniz, şimdilik seçim "sen" diyorsa da ailesi sonuçta yarın bir gün
görüşeceksiniz
hadi diyelim siz gitmiyorsunuz ama eşiniz görüşecektir
beni seçti diye sakın ümitlenmeyin veya ileride hiç görüşmez diye de kabullenmeyin
yoksa siz üzülürsünüz
zaten bu seçimi kendisi yapmalıydı sizin önermenize bile gerek yoktu!

Anneniz için çok üzüldüm
kimbilir el olsa nasıl hakkını savunur ama siz aradasınız,
babanız yaşıyor mu, bu duruma ne dedi?
Duam ailesinin vicdanına Rabbim in merhametinin değmesi.:26:

bu ne densizliktir yaa, ev basıp annene el kaldırmalar. K.pederin kimden alıyor bu gücü anlamadım. Senin baban abin akraban duysa nolur hiç düşünmüyor heralde. Yazıkk anneciğine çok üzüldüm, bende 1 yıl önce doğum yaptım benide torununuda pamuklara sardı sarmaladı. Eminim senin annende öyledir. Ne kocana ne onun ailesine sakın ama sakın anneni ezdirme.

Eşinin senin tarafında olması iyi zaten olmasıda gereken bu nede olsa bi suçun kabahatin yok. diğer torununu dövmüş, kaynananı kovmuş değilsin.Kayınvaliden olayları kimbilir nasıl anlattı kocasına.

Sen evladına ve kendi sağlığa bak öncelikle, onun mis kokusunu içine çek herşeye bedell.

Allah sanada minik yavrunada sağlık sıhhat mutluluk versin.
K.pederin ve k. validen olacak o insalnarıda Rabbim ıslah etsin.

Canım ilk önce hayırlı olsun..
Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi.
Okurken benim içim acıdı.
Unutmaya çalış diyecem ama zor biliyorum.
Annesin artık sen, bebeğin senden besleniyor.
O insanları hayatınızdan da uzaklaştırın.

sen üzülme sakın kardeşim haklı olduğun sürece allah bebeğininde seninde yanında olucak
önce allah sonra melekler koruyor o minik yavrumu zaten rahat ol üzülme düzelicek herşey
geçicek bu günler

şımarık kaynana tiplemesi
vicdan be vicdan
sen anneni neden gönderkı ben olsam 40 ım cıkana kadar göndermezdım

Allah güle güle büyütmek nasib etsin..Kayınpederinizin davranışları hiç hoş değil...Bebeğinizin üzerinde en büyük hak sizinki olmalı..Diğer insanlar siz izin verdiğiniz sürece yaklaşmalı ya da yaklaşamamalı....

zaten genelde gelinler lohusa diil kaynanalar daha lohusa oluyorlar.
ben anlamıyorum
doğum yapınca bi haller oluyo bu kaynanalara...
zıvanadan çıkıyorlar

ama eşinizin tepkisizliğinede kızdım.
en azından evden çıkarabilirdi babasını.
sonuçta siz 2 aciz kadınsınız
ve dahada acizi muhtacı bi bebek yanınızda
daha fazla takmayın sütünüz gitmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…