6. Sınıf kızımın eğitimi için ne yapmalıyım 🤔

Bayanlar mrb 6. Sınıfa gid n kızım için eğitiminde ne faydalı olur bana yol gösterin.devlet okuluna gidiyor.dersleri fena değil odevlerini düzenli yapar.ama ben geleceği için ne faydalı olur tecrübeli annelerden yardım istiyorum bana akıl verin lütfen.simdiden hepinize tskler
Test kitaplari alip günlük ödev verebilirsiniz günlük 50-70 arasi soru yeter şimdilik herhalde
Yeni nesil sorulara şimdiden alışması gerekiyor
Benim kizim da 6 sınıf oğlum geçen sene lgs ye girdi zor bir sınav baştan sıkı tutmak gerekiyor
Benim kiz bu sene dersaneye gidiyor bayağı bir indirim kazanmıştı o yüzden gönderiyorum kendiside çok istekli oldu gitmek için kendiniz takip ederseniz dersane de şart degil test çözdürüp yapamadığı soruların dogrusunu mutlaka öğrenmesini sağlayabilirsiniz en çok yapamadığı sorulardan ögrenecektir günlük 20 mat 20 türkçe 20 fen sorusu çözebil se çok iyi olur özellikle matamatik ten özel ders alabilir türkçe için ve tabi diğer derslerin yeni nesil sorularını çözebilme si için bol bol kitap okumalı

Dersaneye göndermem gerekirmi lgs için şimdiden.matematik için özellikle yapmasını istediğiniz fayda sağlayacak şeyler neler tecrübeli anneler .çocukları büyüyüp şunu yaptık iyi oldu.yapmadik eksiklik oldu diyeceğiniz bişey varmı
Desteğe ihtiyacı olan derslerden özel ders alabilir. Matematik için özellikle iyi olur. Etüt özellikle şu an için zaman kaybı olur. Yabancı dil kursu iyi olur. Dersten ziyade iletişime yönelik bir kursu kastediyorum.

Ben ortaokul öğretmeniyim. Kitap okumak en önemli şey şu anda. Çünkü soyut düşünme dönemine geçti ve zihni okudukça gelişecek. Okumak dikkat süresini de uzatacak.

Dikkat için bir de puzzle alabilirsiniz. Evde birlikte puzzle yaparak hem birlikte vakit geçirirsiniz hem de dikkat süresi uzar.

Yaşına uygun kaliteli filmler izleyin birlikte. Filmler de ruh dünyasını zenginleştirecek, sentez yapabilme, analitik düşünme becerisi gibi pek çok zihinsel işlevi güçlendirecek. Filmler animasyon da olabilir.

Bence çocuğunuzun sosyal gelişimine katkıda bulunacak bir sanat veya spor etkinliğine katılması da önemli. Bu tarz aktivitelerde yer alan çocuklar akademik hayatlarında da gözle görülür ilerleme sağlıyorlar.

lütfen şu mesajları görün.
zamanı planlamayı öğrenmesi için ödev - tekrar zamanları planlamasına rehberlik edebilirsiniz. ama hobisi olmasını, okumasını vs desteklemek çok çok önemli. bunları bazen boş iş, zaman kaynı görüyor aileler ama hem zihnini hem duygu dünyasını besler. LGS kadar önemli ergenlik döneminin sağlıklı geçirilmesi. Bol bol vakit geçirin sohbet edin. sadece ders çalışacak zamanı olan gençler "başarılı (!)" ama mutsuz oluyor

lütfen şu mesajları görün.
zamanı planlamayı öğrenmesi için ödev - tekrar zamanları planlamasına rehberlik edebilirsiniz. ama hobisi olmasını, okumasını vs desteklemek çok çok önemli. bunları bazen boş iş, zaman kaynı görüyor aileler ama hem zihnini hem duygu dünyasını besler. LGS kadar önemli ergenlik döneminin sağlıklı geçirilmesi. Bol bol vakit geçirin sohbet edin. sadece ders çalışacak zamanı olan gençler "başarılı (!)" ama mutsuz oluyor
Bütün fikirler altın değerinde benim için hepsini dikkatle okuyorum.inanin benim kadar çocuğuyla çok sohbet eden vakit geçiren ona motivasyon moral veren yoktur.biz her hafta sonu çocuğumuzu alırız.koye bahçemize evimize götürürüz orda temiz havada gezerler kapıda oynarlar.dogada vakit geçirirler hayvanlarla oynarlar,bahçede sebze toplarlar.haftaici sehirdeyiz okul dersler kuzenler yakın onalrla vakit geçirir.babamiz çok anlayislidir cagdastir.kizlari basının tacıdır hep destek olur.benim onun yaşındayken çalışmaya masam yoktu.bilgidayar yoktu.dershane gidemzdik.annem ev işi yaptirirdi kız çocuğunun okuması onemsizdi onun için.bende evlatlarım bunları yaşasın istemiyorum.okuyup iyi meslek sahibi olup kariyerli bilinçli saygılı hayırlı evlat olsunlar diye çabalıyoruz.insalh hepimizin evlatları sağlıklı hayırlı ömürler yaşar.basarili olur

Bu yüzden onunnicin elimden ne geliyorsa iyisini yapmak istiyorum.ev işi dahi elletmiyotum çünkü ben çok yaptım annem çok yaptirirdi.elim ayağım sağlıklı şu an gerek duymuyorum yapmasın okuluna derslerine baksın.ben yaptım ev işi ne geçti elime sınavım olurdu annem misafir gelirdi hizmet ettirirdi kızardı yüzünü asardi.ders çalışamaz dik ablamla

Ha bu arada ben lisans mezunu bir bayanım yazdikalrimdan okumadığım anlaşılmasın🙈🤭diplomalı bir ev hanımıyım.yaoabildigim en iyi şey iyi ev haimi olmak oldu ama.bunu en iyi yapmaya çalışıyorum.kizima faydam drselerde oluyor tabi ders anlatıyorum

Belediye konservatuarını kazandım.oryada gittim bekarken bide cocukalrin resim dersinde yardımcı oluyorum.guzel resimler yapıyoruz

Çocuklar hem başarılı hem mutlu hem sosyal hemde entellektüel olabilirler inanin biri digerinin karşiti degil ,ayrica ev işlerinde fazlaca onlara sorumluluk yüklemeden biraz biraz yapmalarını sağlayın bence empati duygulari gelişir
Birde integramda Eda dilhan Aydın var onu takip etmenizi tavsiye ederim

Dershane icin gercekten erken.Ben kızımi sadece sekizinci sinifta gönderdim.Hic ozel ders aldirmadim.Su an ilin en iyi Fen lisesinde .
Duzenli ve planli calisma aliskanligi kazanmasi önemli.Okudugunu anlamasi önemli.Ben acikcasi simdiden özel derse bogmayi da dogru bulmuyorum.Konu tekrari yapsin.Dersini derste anlasin.Şimdiden özel ders başlasa ,sekizinci sinifa kadar nasil baş edilecek bilemedim

Bayanlar mrb 6. Sınıfa gid n kızım için eğitiminde ne faydalı olur bana yol gösterin.devlet okuluna gidiyor.dersleri fena değil odevlerini düzenli yapar.ama ben geleceği için ne faydalı olur tecrübeli annelerden yardım istiyorum bana akıl verin lütfen.simdiden hepinize tskler
herkese sınav odaklı özel ders vs odaklanmış ama bence eğitim demek sadece bu değil. Yeteneği olan bir alan varsa resim, müzik, spor onlara yönlendirin, dil eğitimi için geç bile kalınmış okul öncesinde ufak ufak başlanmalı ve ilkokul da tam gaz özellikle konuşma ağırlıklı olacak şekilde bu konuda eğitime devam edilmeli bence. Sınav odaklı olarakta eksik olduğu bir ders varsa onunla alakalı özel ders yada etüt aldırabilirsiniz.

neyi seviyorsa resim, müzik, dans, şarkı, çalgı, spor ,yabancı dile ilgi ,dağ bayır ,su. gezme hoplama zıplama ne seviyorsa
o yöne yönlendirin. ufku açıldıkça yeni bilgiye ihtiyaç duyacak ,yeni bilgiye ihtiyaç duydukça okuyacak zaten.(sadece kitap okusun)
habire ders ders ders. test ,dershane ,özel hoca ,kalem ,defter =/
cuma ödevleri yapıyoruz pazartesiye kadar ders ödev anmıyoruz. birinci sınıfız. şimdiden fazla geldi bana. ne zaman oyun oynayacak bu çocuk diyorum. birinci olcam anne dedi, nereden duyduysa. (zorunlu gibi hissetmiş)birinci olmak zorunda değilsin dedim. o zaman hem astronot hem dalgıç olurum dedi.. ol kızım biri denizin biri gök yüzünün derinlikleri. illaki yollarını bulurlar.

bu ülkede artık üniversite okumanın çok bir ehemmiyeti kalmadı. ben ilerde kendi çocuğumu neye yeteneğe varsa ona yönlendirmeyi düşnüyorum. resim, müzik, spor her ne ise. ben hep başarılı bir öğrenciydim masa başı iş yapıyorum hayatı sorguluyorum şu an. kardeşim iyi bir öğrenci değildi. sporcuydu ama spor bilimleri okuyor aşırı mutlu, şu an yüzme hocalığı da yapıyor, kendi işinden para kazanıyor.

en önemlisi de ingilizce. 6. sınıf biraz geç olmuş olabilir ama pes etmeyin. ingilizce artık çok önemli. hukuk yerine ingilizce dili ve edebiyatı okuyanlar daha çok iş yapıyor şu an.

Benim oğlum 4 yaşında kızım daha 2 aylık olmadı. Şimdiden yurt dışı için plan yapıyorum. Hem bir yandan elime geçtikçe hesaplarına para atıyorum, hem de şimdiden oğlumun dil öğrenmesine başladım. Zira ülke, egitim sistemi, ekonomi vs. böyle giderse gençlerin bir geleceği yok. Insallah o güne kadar ülke düze çıkarsa da hem kaliteli bir birey yetiştirmiş olurum hem de ellerinde maddi bir birikimleri olur.

Konuyu tekrar hortlatıcam ama yazmak istiyorum. Benim oğlum da 6. Sınıf öğrencisi şuan dersleri iyi gibi... 7. Sınıfta dershane mi özel ders mi arasında kaldım, fikri olan var mı acaba?🤔

Bu sistem hem ebeveynleri hem de çocukları strese sokuyor maalesef. Oysa ki henüz 11 12 yaşındaki çocukların öncelikle yeteneklerini keşfedecekleri, yapmaktan keyif alacakları fiziksel ve ruhsal gelişimlerini karşılayacak aktiviteler, konumlarına göre değişen sorumluluklarla gerçek yaşamı öğrenebilecek basit ev işleri öğrenmeye, gezip görmeye, yorulana kadar çılgınca koşup eğlenmeye, dayatılarak değil de isteyerek kitap okumaya ihtiyaçları var.

Benim de 6.sınıfa giden kızım var. Ama bu şartlarla Türkiye'de bir gelecek düşünemiyorum. Dili Almanca olan bir okula gidiyor. Almanca ve ingilizceye ağırlık veriyorum. Yüzmeye pandemi nedeni ile ara vermek zorunda kaldık. Lisanslı basketbolcu. Keman çalıyor. Bu aktivitelerin hepsini yalnızca kendi isteğiyle yapıyor. Seçimlerine asla karışmadık.
Kitap okuma alışkanlığı ise 1.5 yaşından beri rutinimiz. Her zaman kitap okumayı çok severdi. Tüm bunlar sayesinde yeni nesil denilen sorularda gayet başarılı. Bu güne kadar çocuğuma hiç bir zaman ders odaklı özel ders aldırmadım,kurslara, etüt gibi yerlere göndermedim, göndermeyi de düşünmüyorum. Yalnızca 1.sınıfta Bilsem'i kazanmıştı. Hala oraya devam ediyor.

Yani çocuklarımıza sürekli tablet, telefon verip, 11 yaşından sonra sistemin getirdiği baskı ile dayatılan kurslar, özel öğretmenler, testlerle zorlamak yerine, küçük yaşlardan itibaren bireysel, sosyal, görsel, duyusal ve sanatsal gelişimlerine odaklı ve onların keşfederek eğlenmesine olanak sağlamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırarak tüm bu alanlarda istikrarlı olmak, başarıyı yakalamaları için yeterli.

Maşallah kızınıza:) Merak ettiğim için bir şey sormak istiyorum, özel okula mı gönderdiniz yoksa kendiniz mi ayrı kursa gönderdiniz basketbol ve keman için. Ben de kızım için soruyorum.

Bu sistem hem ebeveynleri hem de çocukları strese sokuyor maalesef. Oysa ki henüz 11 12 yaşındaki çocukların öncelikle yeteneklerini keşfedecekleri, yapmaktan keyif alacakları fiziksel ve ruhsal gelişimlerini karşılayacak aktiviteler, konumlarına göre değişen sorumluluklarla gerçek yaşamı öğrenebilecek basit ev işleri öğrenmeye, gezip görmeye, yorulana kadar çılgınca koşup eğlenmeye, dayatılarak değil de isteyerek kitap okumaya ihtiyaçları var.

Benim de 6.sınıfa giden kızım var. Ama bu şartlarla Türkiye'de bir gelecek düşünemiyorum. Dili Almanca olan bir okula gidiyor. Almanca ve ingilizceye ağırlık veriyorum. Yüzmeye pandemi nedeni ile ara vermek zorunda kaldık. Lisanslı basketbolcu. Keman çalıyor. Bu aktivitelerin hepsini yalnızca kendi isteğiyle yapıyor. Seçimlerine asla karışmadık.
Kitap okuma alışkanlığı ise 1.5 yaşından beri rutinimiz. Her zaman kitap okumayı çok severdi. Tüm bunlar sayesinde yeni nesil denilen sorularda gayet başarılı. Bu güne kadar çocuğuma hiç bir zaman ders odaklı özel ders aldırmadım,kurslara, etüt gibi yerlere göndermedim, göndermeyi de düşünmüyorum. Yalnızca 1.sınıfta Bilsem'i kazanmıştı. Hala oraya devam ediyor.

Yani çocuklarımıza sürekli tablet, telefon verip, 11 yaşından sonra sistemin getirdiği baskı ile dayatılan kurslar, özel öğretmenler, testlerle zorlamak yerine, küçük yaşlardan itibaren bireysel, sosyal, görsel, duyusal ve sanatsal gelişimlerine odaklı ve onların keşfederek eğlenmesine olanak sağlamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırarak tüm bu alanlarda istikrarlı olmak, başarıyı yakalamaları için yeterli.
Az önceki mesajım sizeydi ama alıntılayamamışım.

Maşallah kızınıza:) Merak ettiğim için bir şey sormak istiyorum, özel okula mı gönderdiniz yoksa kendiniz mi ayrı kursa gönderdiniz basketbol ve keman için. Ben de kızım için soruyorum.
Benim kızım da beşinci sınıf öğrencisi şu anda.Ben ilkokul birinci sınıftan itibaren satranç konusunda yönlendirdim kızımı.Devlet okuluna gidiyordu ama okulumuzda bu yönde kurslar vardı.Hâlâ daha satranç kursuna gidiyor ve müthiş bir fayda sağladı bize.Bulunduğunuz il ve ya ilçede mutlaka yetenekleri doğrultusunda uygun kurslar vardır.Bu konuda bir araştırma yapabilirsiniz.

İlkokulda devlet okuluna gitti.7 yaşında yüzme kursuna gönderdik. 2.sınıfta iken bir üniversitenin basketbol kulübü devlet okullarına gelip yetenekli olabileceğini düşündüğü çocukları seçip kulüplerine davet etti. Kızım da çok istekliydi. Daha sonra hep devam etti oraya ve lisansını da aldı çok şükür. 4.sınıfa geldiğinde özel okul bursluluk sınavlarına girdi. %100 burslu kazandığı iyi bir özel okula devam ediyor. Orda 5.sınıfta müzik kulübü seçinlerinde kemanı seçti.Müzik öğretmenini çok seviyordu. Her gün büyük bir heves ve istikrarla kemana çalışıyordu. İngilizceye ise ben çalıştırdım.Tabi okulda da ek ingilizce dersleri oldu. B2 seviyesinde İngilizcesi. Şu anki okulu haftada 11 saat almanca, haftada 3 saat ingilizce de veriyorlar.

Belki buradaki en önemli şey, çocuğun kendi isteyerek bu alanları seçmesi. Bana kalsa spor dalında voleybol, enstrümanda ise piyano istemiştim.

Back
X