• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

:mymeka: nan else çık şu bunalım modundan .:mymeka:kendine gel fıstık gimim gacılarsınız . birazda kilo verseniz süper gacılar olacaksınız ...kötükedihüso eee o da senın elinde ne yan çiziyon ...:dilcikar::dilcikar:

bunalımdayım kaç gündür senağlama
annemleri, evimi özledim senağlama
kocişte anlıyo artık zaten mızmızlanmaya başlarsam senin eve gitme vaktin gelmiş diyokaydirigubbakcemile3
inşallah bu haftasonu yada haftaya gidicez beraber
sonra kendime geliyorum ben
ara ara bunalım dönemlerim oluyo böyle işte :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Ara ÖĞÜn olarak 3 adet kuru kayısı yedım ve Üzerınede 1 bardak su ıÇtım. MaŞallah allah bozmasın 3 haftadır baĞırsaklarım baya dÜzenlı ÇalıŞıyor. Kayısının bÜyÜk etkısı var bunda ve tabıkı sporun.

GÜNAYDIN ELİFÇİĞİM GECE GECE UN HELVASI HAAA. AEBEN YOK BARİ BEN OKLAVAMI ALAYIM ELİME. YENİRMİ KIZ AKŞAM AKŞAM UN HELVASI VURURUM SENİ:oklava:
:teytey:afferim benım veliahtım sensin nazlım ....kaydirigubbakcemile3
ben dün akşam ne yedim hemen anlatayım

efendim dün koştur koştur eve gittim yürüyerekkaydirigubbakcemile3

eşime kızartma yaptım kendime de salata havuçlu falan bir güzel onu yedim birde canım cornflakes istedi küçük bir kase ondan yedimcokacimcoookcokacimcoook

sonra çamaşırlarım vardı onları yıka vs ev işleri nevresimleri falan değiştirdim duşumu aldım ve pilatesimi yaptım 25 dak.falan sürüyor ama karın kaslarım hem acıyor hemde sürekli sıkıyorum 2 . gün bugün ama alışkanlık olmaya başladı galiba inanılmaz sevdim ben bu işi faydalı olacak ve yapmaya devam edeceğim inşallahhihoyyythihoyyythihoyyyt

ama sabah tartıldım 73.2 delircem delircem delircemmmmmmmmmmmmmmmmmmkötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso
neden böyle oluyor yaaaaaaakafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
özgem yediklerin gerçekten az bünyen durdu da ondan güzelim çok az yiyyorsun ....kafamçokkarıştı
ben bilmem 8 de de kalkıp un helvası yaptıysan bravo sana ama ilerde sende 100 kilo falan olursan yandım kızlar kurtarın beni diye ağlarsın :çok üzgünüm:
bide eringeçim der bogaza gelince hiç erinmiyosun bakıyorumda else ...:dilcikar::mymeka::mymeka::mymeka::mymeka::oklava:

Ara ÖĞÜn olarak 3 adet kuru kayısı yedİm ve Üzerİnede 1 bardak su İÇtİm. MaŞallah allah bozmasın 3 haftadır baĞırsaklarım baya dÜzenlİ ÇalıŞıyor. Kayısının bÜyÜk etkİsİ var bunda ve tabİkİ sporun.

kayısıyı bende her sabah yiyorum

sizden hergün yeni kelimeler öğreniyorum. eringeç kaydirigubbakcemile3

[
Özge bu hafta lapa yapmıyormusun canım. Belkİ ben yarın yaparım . Yarın ÇalıŞmıyoruz evde olunca daha rahat olur.
valla canım bizbüyük ihtimalle çalışacağızsenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
:teytey:afferim benım veliahtım sensin nazlım ....kaydirigubbakcemile3

özgem yediklerin gerçekten az bünyen durdu da ondan güzelim çok az yiyyorsun ....kafamçokkarıştı

bide eringeçim der bogaza gelince hiç erinmiyosun bakıyorumda else ...:dilcikar::mymeka::mymeka::mymeka::mymeka::oklava:

canım ya inan bu kadar az yemeğe yeni başladım :1no2::1no2:

[

valla canım bizbüyük ihtimalle çalışacağızsenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

canım ya inan bu kadar az yemeğe yeni başladım :1no2::1no2:
o zaman biraz sabır özgem ....:1hug: vede suyu bol iç .:içelim:tuzuda azalt ..ki tutmasın vucudun .

o zaman biraz sabır özgem ....:1hug: vede suyu bol iç .:içelim:tuzuda azalt ..ki tutmasın vucudun .

evettt buldummm ben doğru dürüst su içmiyorum aebenim o yüzden olabilirmi acaba günde en fazla 3 bardağa tekabül ediyordur içtiğim su :uhm::uhm::uhm::uhm:

bunalımdayım kaç gündür senağlama
annemleri, evimi özledim senağlama
kocişte anlıyo artık zaten mızmızlanmaya başlarsam senin eve gitme vaktin gelmiş diyokaydirigubbakcemile3
inşallah bu haftasonu yada haftaya gidicez beraber
sonra kendime geliyorum ben
ara ara bunalım dönemlerim oluyo böyle işte :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ay bende öyle olacakmıyım acaba evlenince ama istanbulda oturacağım için sık sık gidip gelirim herhalde .

ben çok fazla tuzlu yiyorum ya:mymeka:
yemekte tuz tadını hissetmeden lezzetli gelmiyo yemekler
biara azaltmıştım yine başladım

evettt buldummm ben doğru dürüst su içmiyorum aebenim o yüzden olabilirmi acaba günde en fazla 3 bardağa tekabül ediyordur içtiğim su :uhm::uhm::uhm::uhm:

3 bardak su yeter mi günde özgecim ya??

ay bende öyle olacakmıyım acaba evlenince ama istanbulda oturacağım için sık sık gidip gelirim herhalde .

aynı şehirde oturmak iyiymiş ben 1 sene sonra anladım :çok üzgünüm:

benim annemlerle aramda 20 dak var haftada bir gidebiliyorum bazen de cumartesiden gidip kalıyorum

3 bardak su yeter mi günde özgecim ya??

aynı şehirde oturmak iyiymiş ben 1 sene sonra anladım :çok üzgünüm:

yetmez dimi peki sizce benim kilomun durma nedeni bu suyla ilgili olabilirmi:bbo::bbo::bbo::bbo:

Az su içmek vücutta yağ depolanmasına yol açıyor

İZMİR (İHA) - Beslenme alışkanlığında yapılan en önemli hatalardan birinin yeterli su içme alışkanlığının olmaması olduğunu belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı'nda görevli Diyetisyen Canan Değirmenci, "Günlük alınan su miktarı azaldıkça vücutta depolanan yağ miktarı artar. Az su içildiğinde, vücut kendinde bulunan suyu tutmaya çalışır. Su yediklerimizin sindirilmesi ve emilmesi için gereklidir. Kabızlığın bir nedeni de az su içilmesidir. Kabızlık kilo artışını etkileyen bir bozukluktur" dedi.

Yapılan en önemli hatalardan birinin öğün atlamak olduğunu kaydeden Değirmenci, "Böylece kişi bir sonraki öğünde doymak bilmez, atladığınız öğünden çok daha fazlasını yersiniz. Öğünü atlama kan şekerinin düşmesi, kabızlık, baş ağrısı, metabolizmanın yavaş çalışmasına neden olarak sağlığı bozar" diye konuştu. Enerjisi yüksek besleyici değeri az olan besinleri sık yemenin en çok yapılan beslenme hatası olduğunu açıklayan Değirmenci, "Yüksek yağ içerikli beslenme, besin tüketimini arttırmaktadır. Çayı, kahveyi şekerli içmek, çikolatalara, alkollü içeceklere hayır diyememek, kızartmalara bayılmak, hamur işlerini masadan eksik etmemek kilolara yeni kilolar eklemekten başka hiçbir işe yaramaz" dedi.

Sürekli kilo alıp vermenin zayıflamak isteyen kişilerin en büyük sorunu olduğunu belirten Değirmenci, "Kısa sürede, hızlı bir şekilde verilen kilolar metabolizma hızının yavaşlamasına, yeme bozukluklarına, moral bozukluğuna ve başarısızlık duygusuna neden olmaktadır. Bu döngü tekrarladıkça zayıflamaya çalışan kişilerin kalori gereksinmesi azalacak ve daha zor kilo verecektir. Verdiği kiloları korumakta zorlanacaktır. Sağıklı kilo kaybı ve verilen kilonun korunması için yeme alışkanlıklarımızda, fiziksel aktivite alışkanlıklarımızda kısacası yaşam tarzımızda doğru ve kalıcı değişiklikler yapmalıyız" diye konuştu.

alıntıdır..

bak çözüyorsun yavaş yavaş . su içmenin en kolay yolu . 500 gr. şişerle yanında gözünün önünde bulundur . ve 3.4 şişe içmeyi kedine hadef yap . tabi tuzuda azaltki vucudundaN ATILSIN eriyen yaglar . özken platesten ve spordan öncede yeşil çay iç emi ...

ben de öyleydim azaltmaya çalışıyorum ...a.s

bende az su içiyorum yaa gerçi belli olmuyo bazen kovayla içmek sitiyorum bazen bi bakıyorum gün içinde hiç su içmemişim

bende az su içiyorum yaa gerçi belli olmuyo bazen kovayla içmek sitiyorum bazen bi bakıyorum gün içinde hiç su içmemişim
maytabım ogluş nasıl iycemi biraz .. bu arda tebrikler takımın en çok verenimisin bilmaem ama en istikrarlı kilo verenisin tebrik ederim ....a.s.

Ünlüleri zayıflatan uzman olarak tanıdığımız Diyetisyen Taylan Kümeli, deniz mevsimine az bir zaman kala, sağlıklı beslenmenin ve forma girmenin yollarını anlattı. Kendi formunu nasıl koruduğunu GÜNAYDIN okurlarına açıklayan Kümeli, tatlıdan vazgeçemeyenler için de özel tüyolar verdi...

* Sağlıklı kilo vermenin püf noktası nedir?
Kilo vermenin en doğru yolu, yeme ve içme alışkanlıklarınızı değiştirip, fiziksel aktiviteyi artırmaktır. Az az ve sık sık beslenin, yemekleri küçük lokmalar halinde ve yavaş yavaş yiyin. Her gün mutlaka iki buçuk-üç litre su için ve en az yarım saat yürüyün.

* Kahvaltı sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı. Peki, diyet yaparken kahvaltıda mutlaka kibrit kutusu büyüklüğünde peynire mi mecburuz?
Tek tip beslenme elbette bir süre sonra sıkıcı oluyor ve vücudunuz da aynı besinlere alıştığı için bir süre sonra tepki vermemeye başlıyor. Mutlaka her sabah klasik diyetisyen kahvaltısı olan bir dilim kepekli ekmekle beraber bir kibrit kutusu büyüklüğündeki peyniri yemeniz gerekmiyor. Örneğin, bir su bardağı diyet süt ile yulaf, müsli veya bir porsiyon meyve ile beraber peynir veya süt tüketebilirsiniz. Yağsız, kepekli bir tost da kurtarıcınız olabilir.

KABIZLIĞA KETEN TOHUMU
* Meyvelerin kalori açısından uzak durulması gerekenleri hangileri?
Glisemik indeksi yüksek olan; kavun, karpuz, muz, incir ve kurutulmuş meyvelerden kaçınmak gerekir.

* Peki, hangi meyveleri zayıflamaya çalıştığımız dönemlerde gönül rahatlığı ile tüketebiliriz?
Tüketilen her besinin bir kalorisi olduğu için sınırsız ya da rahatlıkla tüketileceği imajı yanlış olur. Fakat glisemik indeksi düşük olan meyveler (yeşil erik, elma, vişne, çilek, armut vb.) daha rahatlıkla tercih edilebilir.

* Kabızlık sorunu olanlar, vücutlarındaki şişkinlikten şikâyetçidir. Bu kişilere ne önerirsiniz?
Sabahları aç karına ılık su, ara öğünlerde kuru kayısı veya kuru erik, keten tohumu ve beyaz ekmek yerine de kepek ekmek tüketsinler.

* Doğum sonrası dönemde zayıflamaya yardımcı beslenme modeli nasıl olmalı?
Emziklilik dönemi anne adayının kilo vermesinde en verimli dönemdir. Bütün besin gruplarını içeren yeterli ve dengeli bir beslenme uygulanmalıdır. Anne sütünün devamı için bol sıvı alımına dikkat edilmeli (şekersiz komposto, çorba vb.) ve bebek sık sık emzirilmelidir.

* Regl döneminde vücutta şişkinlik ve ödem artıyor. Bu dönemde nasıl beslenilmeli?
Regl dönemindeki hormonal değişiklikler vücutta ödem yapar. Bu dönemde ödem atmamıza yardımcı sebzeler (kabak, lahana, ıspanak, semizotu, maydanoz) tercih edilmeli, ödemi artırdığı için tuz tüketimi azaltılmalıdır. Kahveden ve çaydan, asitli içeceklerden uzak durulmalı, bitki çayları tercih edilmelidir.

* Diyetteyiz ama biraz alkol almak istiyoruz. Kalorisi açısından hangi içkiyi tercih etmekte yarar var?
Alkol de belli oranda vücudumuza enerji verir. Bir gramında yedi kcal enerji bulunur ve karaciğerde yağ olarak depolanır. Bu nedenle, alkol yüzdesi düşük olan şarap veya light bira tercih edilmelidir. Kalp sağlığı açısından da yemeklerle birlikte iki kadeh şarap (kırmızı veya beyaz) tüketebilirsiniz.

POSA MİDE KÜÇÜLTMEYE YARDIMCI

* Kilolu insanların mideleri genişlediğinden, az yemeye başladıkları dönemlerde doyamamaktan şikâyet ederler. Bu dönemde midenin küçülmesine yardımcı olabilecek önlemler ya da gıdalar var mı?
Öğün atlamadan, azar azar, sık sık beslenme modeli, kan şekerini dengelemede önemli olduğu için bireyin kendisini tok hissetmesi daha kolaydır. Özellikle beslenme programında posalı gıdalara yer verilmesi, glisemik indeksi düşük besinler tercih edilmesi, bol su içilmesi tokluk hissine yardımcı olarak, daha kolay kilo vermeye yardımcı faktörlerdir.

* Zayıflama döneminde şekersiz neskafe içmenin bir zararı olur mu?
Kahve içilmesinin iştahı kapatıcı etkisi yoktur. Diyet yapanların ve de özellikle kadınların ödem, kansızlık, mide problemi yaptığı için kahveden uzak durmalarını ve kahve yerine diyet süt, ayran, limonata ve greyfurt suyu içmelerini öneriyorum.

alıntıdır.....

İşte diyet yaparken kilo vermenize yardımcı olabilecek, yemeklerinizin içine ekleyebileceğiniz ya da demleyerek içebileceğiniz bitkiler...

Arnavut biberi

Dolaşım ve sindirim sistemini düzenler. Yağ yakıcı özelliği vardır.

Tarçın
Yağ yakmaya yardımcı ve enerji veren bitkidir.

Yeşil çay

Diyet listelerinin vazgeçilmez içeceği yeşil çay, yağ yakma hızını artırır. Zindelik verir.

Guar Sakızı

Açlık hissini bastıran bu bitki ile daha az ama daha sık yemek yiyebilirsiniz.

Rezene

Demlenerek içilen rezene çayı kandaki çay oranı düzenler, sakinleştirici etkisi vardır.

Karahindiba

kökü Vücudu toksinlerden arındıran ve yağ yakmayı sağlayan karaciğerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Keten tohumu
Dolaşım ve sindirim sistemini güçlendiren keten tohumu aynı zamanda tokluk hissi de verir. Yoğurt ve ya salataların üzerine dökerek tüketebilirsiniz.

Maydanoz

İdrar yollarının sağlıklı çalışması için faydalıdır. Mideyi ferahlatır ve kilo vermenize yardımcı olur. Taze ya da demleyerek içebilirsiniz.

Sinameki

Dolaşım ve boşaltım sistemini tamamen doğal destekleyen bitkidir.

kızlar öğlen yemeğimi edim ve geldim

yarım kepçe ezogelin çorbası
1 küçük karnıyarık
1 su bardağı yoğurt
salata

maytabım ogluş nasıl iycemi biraz .. bu arda tebrikler takımın en çok verenimisin bilmaem ama en istikrarlı kilo verenisin tebrik ederim ....a.s.

aynı canım bronşları hırıl hırıl ohırladıkça benim nefwesim kesiliyo şimdi uyuyo canım benim yaa çok zor daldı uykuya
sağol canım bu arada istikrarlıyım dimi aman sabahlar olmasınnkaydirigubbakcemile2

mmmf27
Hedef : ?
Başlangıç Tarih : 06.02.2009
Kaç aydır rejimde? : 1
Başlangıç Kilo : 68,5
Şimdiki Kilo : 64,3
Verilen Kilo: 4,2
Minimum Değer: 1
Kilo kaybı yüzdesi: 6%
Karne Notu : 420
Sonuç : Sınıfı geçti. Takımın en iyi kilo vereni.

hadi bakalım mücadele ede ede en çok kilo veren pozisyonuna geçtin:hooray:

Back
X