• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 ve yukarisi mikro-tup bebek yaptiranlar

canım ya benimde ruh halim öyle.hiç heyecanlı mutlu degilim tüpbebege gidecegim diye.umutsuzum sessizim kabuguma çekilmiş gibiyim............................bu sefer fazla düşünmüyorum inş benimkide pozitif olur...............6. deneme 17 yıllık evliyimmm...........

Merak etme canım bu sefer muhakkaki olucak bende aynen senin gibiydim şu anda hala rüyada gibiyim Allah isteyen herkeze nasip etsin.Hiç strese sokma kendini rahat ol bu çok önemli.Bende on yıllık evliyim 38 yaşındayım yani yaşada o kadar takmamak lazım ona bakarsak ben daha genç yaşlarde 35 altında 6 denemem oldu olmadı ama kısmet şimdi oldu yani hiç belli olmuyor.:1hug:

Evet canım bu denememde ilk kez Cemal Posacıya gittim öteki denemelerimde İzmirin bütün merkezlerinde denedim diyebilirim. Zaten Cemal beyin alsancakta kendi muyenehanesi var oraya gidiyosun sadece tüp bebek işlemini irenbede yapıyor.Eğer dr arıyorsan şiddetle tavsiye ederim ben bu kadar zaman sonra bu mutluluğu yaşıyorsam buradaki bütün bebek hasreti çeken arkadaşlarında bunu yaşamasını gönülden isterim.Zaten arama motorundan girersen orada Cemal beyin bütün bilgilerini bulabilirsin canım.:teytey:

gülüm

sen istanbuldan kalkip izmirdemi tedavi oldun?
herkes istanbula gidiyor tedavi icin
ben asil co culture yaptirmak istiyorum--birkac kisi, faydasi yok diyor, ama ben inanmak istiyorum--

bu seferki denemende tedavi olarak baska yöntem yaptilarmi sende

öptüm

Hayır canım ben izmirde oturuyorum zaten ben denemelerimin hiçbirinde co cultur yaptırmadım o yüzden bu konu hakkında fazla bilgim yokCADIARZU.Fakat bu son denememde dr um ötekilerden farklı bir ilaç verdi onu her gün kullandım şimdi adını burda yazamam yasak diye biliyorum.Çünkü dr herkeze aynı tedaviyi uygulamıyor kişiye özel tedavi uyguluyor.Bence buda bizlerin başarı şansını arttırıyor.İnşallah canım en kısa zamanda sende başarırsın.Öptüm canım.a.s.

buzadaazanmel, tebrikler! Allah sonuna kadar saglikla ve mutlulukla devam ettirsin. Belli bir sorun bulmuslar miydi yoksa farkli bir deneme mi yapildi bilgi verir misin lutfen? Bu kadar deneme yapmis olan ve yapacak olan bizlere bir umut bir isik olabilirsin.opuyorumnanaktan

buzadaazanmel, tebrikler! Allah sonuna kadar saglikla ve mutlulukla devam ettirsin. Belli bir sorun bulmuslar miydi yoksa farkli bir deneme mi yapildi bilgi verir misin lutfen? Bu kadar deneme yapmis olan ve yapacak olan bizlere bir umut bir isik olabilirsin.opuyorumnanaktan

Teşekkür ederim canım iyi dileklerin için inşallah en kısa zamanda sende hamiş olacaksın.Zaten benimde amacım seninde yazdığın gibi buradaki arkadaşlara umut olmak çünkü hepimiz aynı yollardan geçtik bizi bizden kim daha iyi anlayabilir ki helede bu denemelerimiz 5 i geçtiyse.Gerçekten çok yıpratıcı bir süreç bende bundan önceki denemelerimde kimyasal gebelik ve dış gebelik geçirdim hatta dış gebelikte çok çektim ve büyük bir ameliyat geçirdim nerdeyse bağırsaklarım büyük hasar görecekmiş ameliyattan sonra öğrendim bunları.Ve ameliyattan sonra dedimki birdaha asla denemeyeceğim çünki çok acı çekmiştim.Gene aynı şeyleri yaşayabilirdim çünki bu yüzden bu son denememi yaptırmak hiç istemedim eşim istediği için yaptırdım iyikide istemiş benim tüplerimde sorun vardı daha sonra Cemal beye gittik Cemal beyede gitmemizin sebebi birkaç dr beni incelediği halde dış gebelik olduğunu anlayamamıştı Cemel bey baktığı gibi bebeğin tüplere yerleşmiş olduğunu gördü ve beni apar topar hastaneye sevketti çünki tüplerde kanama başlamak üzereydi. Bu bana ayrı bir güven verdi. Daha sonra iyice inceledi ve gereken işlemleri yaptı .Ama bende tabiki hala umut yok tedaviye başladık kendi kendime bu zamana kadar olmadı niye şimdi olacak diye düşünüyordum ama bir taraftanda sanki bu sefer daha değişik şeyler olmuştu fakat genede kendimi umutlandırmak istemiyordum.Oyüzden biraz daha rahattım yani ben artık elimden geleni yapmıştım artık bundan sonra yapacak bişi kalmamıştı.Tedaviye başladık ve 12 gün sonra o mutlu haberi aldık sonuç 210 iki hafta sonra kese varmı diye gittik ama yine çok kendimi kaptırmadım daha öcedende sonuç olumluydu fakat keseyi görmeye gittiğimizde boştu gene aynı şeyleri yaşarım diye çok koktum.Ama öyle olmadı çok şükür 2 tane kese gördük yani tarifi olamaz bi şey eşimi çağırdılar o da görsün diye eşim kötü haber duymaya o kadar alışıktı ki o da benim gibi şok yaşıyordu o gün nasıl eve gittik sevinçten hiç hatırlamıyorum.Allah bu duyguları herkeze nasip etsin.Şimdi bebeklerim benimle çok şükür şimdilik herhangi bir problemimiz yok çok çükür.Ve ben her gece yada aklıma geldikçe şükrediyorum bize bu günleri yaşattığı için ve bol bol dua ediyorum olmayan herkeze nasip edsin Allah benim gibi olanlarıda gibi kucağına almayı nasip etsin.Sizlere bunu okuyan arkadaşlara birazda olsa umut verebiliyorsam ne mutlu bana.

buzadaazanmel, okurken gozlerim doldu. Darisi bu kadar cok deneme yapmis diger arkadaslara... Ikiz olmasi daha da super! Ben de hep ikiz istiyorum, bu kadar bekledikten sonra umarim bize de nasip olur. Sana saglikla ve mutlulukla gecen bir hamilelik diliyorum, lutfen cok keyfini cikar, her anin her dakikanin...Arada bize de yazmayi unutma...kaydirigubbakcemile3

Herkese Merhaba, Yenilmez Savascilara,

6 ve daha fazla mikro yada tup bebek yaptirdiysaniz hala umutlu ve hala azimlisinizdir demektir.

Biz 9 kez mikro yaptirdik. 39 yasindayim ve her gecen gun daha da aleyhime isliyor farkindayim. Kisa bir ikiz gebeligim, bir bos gebeligim ve bir de kimyasal gebeligim oldu, ondan sonrakilerde de maalesef basarili olamadik. Ama yakinda 10.yu denemeyi planliyoruz, halihazirda dondurulmus embriyolarimiz var.

Rekor bizde mi, yoksa bu kadar deneyen arkadaslarimiz var mi, tecrubelerinizi paylasmak isterim.

Bu yil hayirlisiyla hamile kalmak ve bebeklerimize kavusmak dilegiyle...:Saruboceq:

Selam kizlarr ..

Ben sadece kendimi saniyordum rekora kosan tüp bebek bagimlisi biri olarak ..

Benim de artik sayisini bile karistirdigim büssürü tedavim oldu ..

Kimi OHSS nedeniyle iptal edildi . Dondurulup devam ettigi icin hangisini saycagimi , hangisini saymiyacagimi karistirir oldum ..

Kisaca 5 kez micro tedavisi 6 kez donmus embriyo transferi yapildi diyebilirim ..

Benim de 2 kez düsük , 2 kez kimyasal gebeliklerim oldu ..

Önümüzdeki aylarda Türkiye´ye gidip yaptirmayi düsünüyorum ..

Yurtdisi hastalari farkinda misiniz ?

Genellikle biz bu kadar cok sayida deneme yapiyoruzz ..

Türkiye ´de ki arkadaslarimiz en azindan 3. - 4. denemelerinde hamile kalip yavrularini kucagina aliyorlarr ..

Almanya ´nin tedavi seklinden memnun olmayan var mi aranizda ?

ALLAHIM haiyrlisiyla bu kez nasip eder insallah .. Saglikli , hayirli bebekler ..

Son düzenleme:
Silam, hakikaten siz de rekordasiniz.TR 'de bazi testler yaptirdim mesela kan pihtilasmasi oldugunu o testlerin sonucunda ogrendim. Turk doktorlarini daha arastirmaci-gazeteci buluyorum. Ben Uzak Doguda yasiyorum, Almanya'da olup ta TR'ye tedavi icin kolaylikla gelen bir cok kisi var, CIDER'den en az iki kisinin hamile olarak dondugunu biliyorum. Darisi hayirlisi ve sagliklisiyla cok yakinda bizlere insallah!

Almanya ´da yada baska bir ülkede ezberden gidiyorlar sanki bazi seyleri ..

Kisiye özel olmalidir bütün tedaviler ..

Senin vücudunla benimkisi bir degill ..

Ayni tepkiyi de verecek degill ..

Sorunlar , problemler hep baska baska ..

Burdaki doktorlar prosedür disina cikmazlar asla ..

Düsünün PGT ( genetik tani ) bile yasakk ..

Silam, TR'de dusunuyor musun? Ustelik ulkeler de birbirine cok yakin, bu bir avantaj, icinde kalmamasi adina bir de TR'de denemekte fayda olabilir.:CüvCüv:

Silam, TR'de dusunuyor musun? Ustelik ulkeler de birbirine cok yakin, bu bir avantaj, icinde kalmamasi adina bir de TR'de denemekte fayda olabilir.:CüvCüv:

Canim 2008 in ekim ayinda türkiyede tedavi gördüm ..

Mikro enjeksiyon ile 3 üz hamilelik olustu ..

Birini kaybettim .. Daha sonra kanamalar devam etti ve diger ikisini de düsük yaptim ..

Simdi yine türkiyeyi düsünüyorum ..

Aklim fikrim maya da .. Maya tüp bebek merkezinde ..

Hayirlisi olsun ..

Silam, cok gecmis olsun. Ama bir kez gebe kalanlara rahim gebe kalmayi biliyor yeniden rahatlikla kalabilir diyorlar biliyorsun. Umarim bir dahaki sefere yumoslarin seninle 9 ay kalirlar. Daha oncekini Maya'da mi denemistin? TR'de oradan baska bir islem yapildi mi? Hic soru sormadim?:lepi:yerimseniben

Silam, cok gecmis olsun. Ama bir kez gebe kalanlara rahim gebe kalmayi biliyor yeniden rahatlikla kalabilir diyorlar biliyorsun. Umarim bir dahaki sefere yumoslarin seninle 9 ay kalirlar. Daha oncekini Maya'da mi denemistin? TR'de oradan baska bir islem yapildi mi? Hic soru sormadim?:lepi:yerimseniben
Segili Zarpandit bu dedigine pek katilmiyorum, 2. denememde gebelik olustu 7. haftada büyümesi durdu, aldirmak zorunda kaldim, ndan sonra 3. denememde kimyasal gebelik, 4. denememde negatif 5. denemem negatif.

Silam ben almanyada cok daha iyi olduguna inaniyorum tedavinin, bu yaz TR de sahtekar bir doktora parami kaptirdigim gibi birde adam bunalima soktu beni, TR deki doktorlar tüccar olmuslar bana göre, tabii bu benim fikrim.

Aycan, cok gecmis olsun. Umudumuz bitmedi daha, yien deneyecegiz.

Bu aralar ben L-Selectin ve HLA-G proteinlerini arastiriyorum, sizin de ilgili yazilari okumanizi tavsiye ederim. Direk embriyoalrin tutunmasi ile ilgili...

Herkese iyi Pazarlar dilerim.a.s.

Aycan, cok gecmis olsun. Umudumuz bitmedi daha, yien deneyecegiz.

Bu aralar ben L-Selectin ve HLA-G proteinlerini arastiriyorum, sizin de ilgili yazilari okumanizi tavsiye ederim. Direk embriyoalrin tutunmasi ile ilgili...

Herkese iyi Pazarlar dilerim.a.s.

merhaba, hepimizin ortak sıkıntısı ve beraberindeki üzüntüsü bu. embriyonun tutunması.... ilgili yazılar neler? paylaşırsan hepimize iyilik etmiş olursun

Badenur, ekteki HLA-G proteini ile ilgili yazi, L'Selectin'in Turkcesini henuz bulamadim, bulunca onu da gonderirim.

HLA-G proteini ve Tüp Bebek Tedavileri

Tüp bebek tedavisinde embriyoların rahme tutunabilmesi başarıyı arttıran en önemli faktörler arasına yer alıyor. Anne ile bebek arasındaki bağışıklık toleransının sağlanmasında rol alan bir proteinHLA-G proteininin rahme tutunma ve klinik gebelik oranlarını arttırdığını bazı araştırmalar gösteriyor. Memorial Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Semra Kahraman konuyla ilgili ilginç verileri sizlerle paylaşıyor.
Tüp bebek tedavisinde embriyo seçimi ve yerleştirilmesi başarıyı ne oranda etkilemektedir?
Bilim adamları gebelik oranlarını yeni teknikleri kullanarak daha yüksek seviyelere ulaştırmayı hedefleyen çalışmalar yürütmektedirler. Buna karşın infertiliteye sebep olan faktörlerin çok çeşitli olması, başarı oranının yükselmesini zorlaştırmaktadır. Transfer edilen embriyoların bir kısmı rahim iç yüzeyine tutunamamakta, tutunabilenlerin bir kısmı da erken dönemde düşükle sonlanmaktadır.
Tüp bebek merkezlerinin neredeyse tümünde transfer edilecek embriyoların seçimi, embriyoların gelişimi ve yapısal özellikleri dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. Yapısal değerlendirme yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilen embriyo seçimlerinde, embriyo kalitesi ve rahime tutunma yeteneği ancak belirli bir oranda ölçülebilmektedir. Bu nedenle benzer kriterlere göre yapılan embriyo seçimi ile bazı olgularda gebelik oluşmazken, bazılarında ise çoğul gebelik elde edilebilmektedir. Bu sonuçlar seçim kriterlerinin her infertil çift için embriyo seçimini belirlemekte yeterli olmadığını göstermektedir. Elbette bu değerlendirmeyi yaparken sadece embriyo kalitesi değil birçok klinik veri de değerlendirilmektedir. Bunun yanında gebelik oranını arttırmak için çok sayıda embriyonun transfer edilmesi tüp bebek tedavilerinin engellenmesi gereken en önemli komplikasyonlarından biri olan çoğul gebelik riskini arttırmaktadır.
Embriyo seçiminde kriterleriniz nelerdir?
Tüp bebek tedavisi ile çok sayıda embriyo elde edilmektedir. Bu embriyolar arasında en doğru seçimin yapılması ve mümkün olan en az sayıdaki kaliteli embriyonun anneye transferi çok önemlidir. Daha önce de belirttiğimiz gibi embriyoyu seçmek için günümüzde kullandığımız yöntem, embriyoların mikroskopta incelenerek yapısal özelliklerine göre seçiminin yapılmasıdır. Fakat bu yöntem tek başına yeterli değildir. Embriyo seçim kriterlerine ek olarak kullanılmak üzere kolay ölçülebilir ve yeni bir parametre bulunması amacıyla günümüze kadar çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bunlar arasında en dikkat çekici olanı ise HLA-G (Human leucocyte antigen G) proteininin embriyonun, rahim iç dokusuna tutunma yeteneği ve gebelik oluşması ile ilişkisidir.
HLA-G proteini hakkında bilgi verebilir misiniz?
HLA-G proteini , anne ile bebek arasındaki bağışıklık toleransının sağlanmasında rol alan bir proteindir. Gebelik sırasında plasenta (eş) hücreleri tarafından salgılanan bu protein; anne rahminde gelişen bebeğin annenin bağışıklık sistemi tarafından reddini engellemektedir. Dolayısıyla HLA-G proteinin embriyoların büyümelerini sürdürdükleri kültür ortamlarında saptanmasının, bu embriyolardan oluşacak gebeliklerin devamlılığı konusunda bize olumlu bilgi verebileceği düşünülmektedir. Kültür ortamında HLA-G proteini saptanmayan embriyoların ise gebelik oluşturması ihtimalinin daha düşük olabileceği öngörülmektedir.
Bu konuda yapılan araştırmalar mevcut mudur?
Bu konuda farklı gruplarca gerçekleştirilen çalışmalarda, embriyo tarafından salgılanan HLA-G proteininin rahme tutunma ve klinik gebelik oranlarını arttırdığı gözlenmiştir. Fakat bunun aksini savunan gruplar da vardır. Bu bilim adamları, embriyonun salgıladığı HLA-G proteinin embriyoların rahme tutunma ve gebelik oranlarına doğrudan etkili olamayabileceğini düşünmektedirler. Ancak bugüne kadar yapılan bilimsel çalışmalarda HLA-G proteini salgılayan embriyolar ile HLA-G proteini salgılamayan ancak iyi kalitede olan embriyolar birlikte transfer edildiği için sonuçları net olarak irdelemek mümkün değildir.
ıstanbul Memorial Hastanesi Tüp Bebek ve Genetik Merkezi olarak bizler Ar-Ge laboratuarımızda yeni tekniklerin geliştirilmesi için bilimsel çalışmalar yapmaktayız. Bunları bilimsel olarak kanıtladığımızda kliniğimizde ve laboratuarımızda uygulamaya geçirmekteyiz. Bu amaç doğrultusunda üzerinde yoğun araştırmaların devam ettiği HLA-G proteinin incelendiği deneysel bir çalışma yürütmekteyiz. Embriyonun rahim iç dokusuna tutunma potansiyeli ve klinik gebelik arasında varolması muhtemel ilişkinin incelenmesi ve klinik alanda kullanılabilirliğinin tespiti için merkezimizde hastaların onayları doğrultusunda 6 aydır yaklaşık 100 hasta da yapılan ve umut veren bu çalışma bilimin kabul ettiği yeterli sayıda örnek analiz edilene kadar devam edilecektir. Çalışma sonlandığında da sonuçlar bilimsel arenada sunulacaktır.

Doktorlariniza, HLA-G proteininin embriyolarinizin kultur ortaminda olup olmadigini sormak, basarili olamka adina hepimize isik tutacaktir diye dusunuyorum. Ben de bundan sonraki denemede soracagim.
Hepimize bol sanslar!a.s.

5 denemem oldu,"tamam bu sefer sondu olmazsa olmasın şartmı olması,benim canımdan dahamı önemli " dediğimi dün gibi hatırlıyorum...ama aradan 1 yıl bile geçmedi merkezleri araştırmaya başladım bile...maddi ve manevi onca emek geride kaldı çoktan biz tekrar ayağa kalktık ve şansımızı yine yeniden denemeye karar verdik...ilginç bişey ama tedaviye başlamayı düşünmek,onca iğneyi yemek,operasyon olmak bana sıkıntı değil , heyecan veriyor bir an önce başlasın istiyorum....manyakmıyım neyim anlamadım...sanırım bağımlı oldum bende...bebeğim olduğunda kendimi boşlukta hissedeceğim galiba a.s...şaka bir yana umarım bir an önce hepimizin bebeği olur...

yazdıklarını okurken güldüm renkli1 aynı beni anlatmışsın.ben de 7. denememi yapacağım yakın zamanda.nedense bana da heyecan veriyor tedavi süreci.sonucunu düşünerek heyecanlanıyoruz bence.heyecan yapmamak abes bence.ilginç olanı, her yenilgiden daha da bir güçlenerek kalkıyorum.ama ben bu sefer ciddi ciddi nokta koymayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Back
X