Konuşma Problemleri 6 yaşında oğlumun konuşması

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

BurcuDoruk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
801
0
0
Tekirdağ
oğlum ağustosta 6 yaşını doldurucak ama hala r harflerini söyleyemiyor
r yerine y harfini kullanıyor
buycu gibi muyat gibi ne yapmam lazım..
zamanla düzelir mi yoksa konuşma terapistine götürsem mi ?

oğlum ağustosta 6 yaşını doldurucak ama hala r harflerini söyleyemiyor
r yerine y harfini kullanıyor
buycu gibi muyat gibi ne yapmam lazım..
zamanla düzelir mi yoksa konuşma terapistine götürsem mi ?
merhaba canım bende küçükken ş yerine s harfini kullanıyordum ablamda r yerine y diyormuş ablamınkisi 6 yasından sonra düzelmiş ben ilkokul 2 ye kadar düzeltemedim çok kasıyordum utanıyordum ş harfi olan kelimelri sölemiyordum öğretmenim çok uğrastı dalga gecenlere kızdı falan sonra düzeldi..annem hep tekerleme söyletirdi bize :)) şimdi yeğenim 5 yasında r leri sölemiyordu kreşe gitmeye başladı yavas yavas sölemeyede basladı.Sende istersen terapiste götür ama evdede yapabileceğin şeyler olabilir mesela r harfi geçen kelimeleri tekrarlatabilirsin.Birde konusmasını seven yada taklit edenleri uyarabilirsin insanın özgüvenini yiyolar kendimden biliyorum

Benim oğlum da bu ağustosta 7 yaşını bitirdi. R harfini y şeklinde telaffuz ediyor. Eşim de öyleymiş ama ben, ya düzelmezse ve bu arada terapi için geç kalmış olur muyuz diye endişe ediyorum :14:

Maalesef aynı durum benim oğlumda da var, r sesi çıkmıyor, benim çalışma alanımla yakın branşlar olduğu için gözlemlediğim kadarıyla dudak dil ve ses çıkarma çalışmaları genel olarak işe yarıyor, da ben henüz benim oğlanda sonuç alamadım..
Ama yılmak yok çalışmalara devam..

Back
X