6 yasindaki kiz cocuklari masturbasyon yapar mi?

Çocuklar daha da ufakken başlayabilir genital bölgesini uyarmaya. Bunu da genelde tesadüfen keşfeder ve hoşuna gittiği için devam eder. 4 yaş civarında daha sıktır, bildiğim, hatırladığım kadarıyla 6 yaş civarında azalmaya başlıyor.

Bunu da cinsel ilişkiyi düşünerek ya da arzulayarak yapmıyor tabi. Ne yaptığının da çok farkında değil. Onun için kolunu kaşımak gibi bir şey, çünkü vücudunun bir parçası.

Burada önemli olan çok sık yapıyor olması. Onu kaygılandıran bir şey varsa kaçış amaçlı kullanıyor olabilir. Yeterince ilgi görmüyor olabilir. Muhtemelen evde sorun var ve ebeveynlerin bundan haberdar olması gerek. Rehber öğretmenden çekinmeyin, yönlendirmesini en iyi o yapacaktır.

mantar sari akintida yapar bir kontrol edin
Yok artık 1. Sınıf çocuğun tutup külotuna mi bakacak?

Bu resmen taciz e girer

Konu sahibi bence annesini arayıp uyarın. Bir rahatsızlığı mi var okula konsantre olamıyor deyin. O bakar götürür doktora falan

Annesiyle görüşün dra götürsünler.
Mastyrbasyon yaptığından emin olamayız

Vulvovajinit mantar egzama olabilir belki de kurt vardır. Dışkıladıktan sonra kurt çıkar ve vajene yol alır

6-7 yaş masturbasyonu gizli saklı yapar ve genelde sert zeminde olur sürekli elinin orda olması mast açısından mantıklı değil

Yok artık 1. Sınıf çocuğun tutup külotuna mi bakacak?

Bu resmen taciz e girer

Konu sahibi bence annesini arayıp uyarın. Bir rahatsızlığı mi var okula konsantre olamıyor deyin. O bakar götürür doktora falan
oyle bir sey demedim annesine soyleyecek yani anneye daha once neden soylenmefi ki eli orada kasiniyor olabilir denilebilirdi

Annesiyle görüşün dra götürsünler.
Mastyrbasyon yaptığından emin olamayız

Vulvovajinit mantar egzama olabilir belki de kurt vardır. Dışkıladıktan sonra kurt çıkar ve vajene yol alır

6-7 yaş masturbasyonu gizli saklı yapar ve genelde sert zeminde olur sürekli elinin orda olması mast açısından mantıklı değil
evet akla ilk mast gelmesi benim cok tuhafima gitti dogrusu bunu belirteyim

evet akla ilk mast gelmesi benim cok tuhafima gitti dogrusu bunu belirteyim
Eger cocugun minderin ustunde yaptigi hareketleri gorseydiniz sizinde akliniza ilk o gelirdi,bir eliyle orasini bastiriyor yere surtuyor ve basinida eliyle kapatmisti cok degisik bir sekildeydi,kizim sende kalk arkadaslarinla oyna diye seslenince saci basi dagilmis resmen terlemis halde gordum ve ilk aklima gelen bu oldu,yoksa sapik degilim herhalde oyle dusuneyim

yapar ama bu yaşta artık uluorta özel bölgelerine dokunmaz, utanır,
annesiyle konuşun, çocuğa mahremiyet eğitimi verilmeli, gerekirse pedagog desteği almalı.
mastürbasyon yapması normal, bunu sınıf ortasında yapması anormal.

Eger cocugun minderin ustunde yaptigi hareketleri gorseydiniz sizinde akliniza ilk o gelirdi,bir eliyle orasini bastiriyor yere surtuyor ve basinida eliyle kapatmisti cok degisik bir sekildeydi,kizim sende kalk arkadaslarinla oyna diye seslenince saci basi dagilmis resmen terlemis halde gordum ve ilk aklima gelen bu oldu,yoksa sapik degilim herhalde oyle dusuneyim
olabilir bir sey diyemiyorum

Arkadaşlara katılıyorum çocuk mantar olmustur sürelikli kaşındığı için eli özel bölgesindedir,annesiyle konusup bir doktora götürmesini ve haftada mutlaka iki kere duş aldırmasını hiç değilse belden aşağısını yıkayıp çamasırını sık sık değiştirmesini söyleyin

Allah aşkına küçücük kız ne anlar ne bilir masturbasyondan nekadar ileri düşümcelisiniz... Benim kuzenimin kızı mantar olmuştu okadar kötü bi kaşıntı yapıyo ki küçücük kız kendini yer sürtüyor... Bayanlarda bile olur özelikle hamilelik döneminde
hanimefendi zaten bilincli olarak masturbasyon yapiyim da orgazm oluyum demiyor herhalde cocuk
az okuyun ondan sonra yorum yapin boyle
o yas kiz cocuklari farkinda olnadan bunu yaparlar , sonucta zevk aliyorlar , cocuk ne bilsin masturbasyonun ne oldugunu yada ahlak toplum vs gibi kavramlari

Benim kontrol etmem uygun olmaz ama annesine soyleyebilirim aslinda,bu bahaneylede evde yapip yapmadigini da anlamis olurum,mantar cidden bana da mantikli geldi,yani olabilir
siz kesinlikle çocukla fiziksel kontrol yapmayın.Cocukla konuşup vücudumuzda özel bölgemiz olduğunu,bu bölgeye herkesin önünde dokunmanin doğru olmadığını konuşabilirsiniz.Dikkatini başka yöne çevirmek,on sırada oturtup onunla daha fazla ilgilenmek yapabileceğiniz şeyler arasında.Veli ile konuşabilirsiniz ,ben annenin konudan haberdar olduğunu düşünüyorum
Rehberlik servisi ile işbirliğine gideceğinizi söylersiniz.(Rehberlik servisi ile önden konuşun )Sebep çok çeşitli olabilir,en kaygılandırıyor olasılık çocuğun istismara maruz kalmış/ kalıyor ilabilecegidir

bazi yorumlara inanamadim gercekten

okuyalim ogrenelim

Mastürbasyon, pek çok çocukta normal gelişim çizgisi içerisinde görülebilen, cinsel, fiziksel, ruhsal gelişime olumsuz bir etkisi olmayan, çocuğun genital bölgesini tekrarlayıcı uyarma davranışıdır. Erkeklerin %90-94, kadınların ise %50-60 ında yaşam boyu görülebilir. Birçok çocukta gelişimin tüm basamakları boyunca devam edebilir. Sıklıkla oyun esnasında, kendi vücutlarını merak etmelerine paralel olarak, bazen de genital bölgelerini keşfetmelerini sağlayacak çevresel bir uyaran sonrasında (sıkı bezleme, idrar yolu enfeksiyonu, mantar enfeksiyonu gibi) başlangıç gösterir. Genellikle 18 aylar civarında başlayarak, 4 yaşında en sık görüldüğü döneme ulaşır. 6 yaşından sonrada ise ergenlik dönemine kadar azalma eğilimi gösterir. Çocuk bu davranış bazen hoşlandığı, bazen kaygı ile baş etmek amaçlı, bazen de kendine uyaran sağlamak için yapabilir. Fiziksel veya duygusal bir soruna neden olmaz. Bu konuda en çok üzerinde durulması gereken konu ise bu sürecin yetişkinler tarafından anlamlandırılması ile ilişkilidi

Allah allah cok garip yaşı daha çok erken değil mı ? Kadınlık hormonlarının artması gerekmiyor mu o durumdan haz alması için ? Yada hormonlarında problem mi var ? Ama o yaşta bunu farketmesi bilmesi garip değil mi ? Acaba aile de görmüş olma ihtimali var mı ?

Back
X