60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

ben 2ara 3 ana öğün şeklinde beslendim canım
yeme alışkanlığımı değiştirdim, çok düzenli kahvaltı yapmıyordum
mesela ama şimdi her sabah erkenden kahvaltımı muhakkak yapıyorum
ve erken kalkmaya çalışıyorum.
Yemekleri kendim pişirdiğim için biraz kalorisini düşürmeye çalışıyorum
mesela yemeklerime az yağ koyuyorum ve zeytinyağ kullanıyorum, katı yağ kesinlikle kullanmıyorum.
bol bol yoğurt yiyorum, çok tok tutuyor ve enerjimi dengeliyor gördüğüm kadarıyla. Her öğlen ve akşam yiyorum
ara öğün muhakkak yapıyorum, acıkmadım yapmayayım demiyorum çünkü ara öğün
yaptığımda seninde dikkatini çektiği üzere pilav ve makarna vs yeme ihtiyacımı
ortadan kaldırıyor ve gözüm tok oluyor.
Ben bu şekilde verdim canım örnek bir menümü paylaşayım canım
çok da vermedim aslında daha başarılı arkadaşlarım da var onlardan da destek isteyebilirsin.
örnek menüm;
Sabah kalkarkalkmaz muhakkah 1 veya 2 bardak su
kahvaltı; 1kk beyaz peynir, 3 zeytin, 1 çay kaşığı bal arada yeşillik ve domates
bazende 1 adet yumurta
ara; 1 meyve yada 1 ymk kaşığı leblebi ve 1 adet kayısı
öğle; bir sebze yemeği yoğurt 1 dilim kepek ekm.
veya yağsız peynirli veya yumurtalı salata
veya çorba salata
ara; aynı
akşam sebze veya yağsız ızgara tavuk salata yoğurt

kısaca böyle canım sormak istediklerini sorabilirsin atladığım şeyler olabilir

teşekkür ederim ben şimdi okudum yazdıkları verdiğin bilgiler için sağol hayatım sağlıklı ve mutlu günler :16:

canım meyve yedikten sonra acıkmanın sebebi insülin direncidir bendede vardı. bak canım anlattıklarına göre sende insülin direnci belirtileri var. en güzeli diyetisyene gitmen canım ve mutlaka şekeri tatlıyı keseceksin. annenin yaptığı kekten az yemek kilo vermeni engellemez ama insülini çıkarır ve böyle tatlı kaçamakları yaparsan eğer diyet bitikten sonra yine kilo alırsın. şimdi sen en güzeli diyetisyene git. özellikle meyve yedikten sonra acıktığını söyle. hatta insülin direncinden şüpelendiğinide söyle ona göre ilgilensin seninle. başka türlü versende geri alırsın diyetten sonra. daha bugün okudum insülin direnci olan insanlara allah kolaylık versin diyor doktorlar. birde araştır insülin direncini internetten. kaşıkla ölçüyle olmayacak. çokta azimlisin sen. emeklerin boşa gitmesin canım benim

hugocuğum şimdi okudum yazdıklarını teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :16:

rica ederim yaseminciğim eskiden benim yaşadığım sıkıntılara benziyor o yüzden uyarmak istedim çok azimlisin azminin kırılmasını istemem çünkü

kızlar hepimizin TÜRK MİLLETİ olarak bir kez daha başı sağolsun:72:

sabah kalkınca 250 ml su içtim
sabah kahvaltım

1 dilim tam buğday ekmeği
2 tatlı kaşığı tahin- pekmez
1 kuru kayısı
1 ceviz
1 kk peynir
3 zeytin
1 fincan çok az şekerli çok açık çay ( 250 ml)

Son düzenleme:
öğlen ve akşam menünde ne hazırlamayı düşünüyorsun hugocuğum

canım öğlen yemeğinde tavuk sote yapacağım körili kekikli naneli pulbiberli. soğan ve sarımsakta eklerim. akşama ise mantar yemeği yapacağım. mantarı pişiririm soğanlı salçalı yağsız olarak pirişip yerken 1 yemek kaşığı ilave ederim artık. yanınada karışık bir salata ve yoğurtta olur

günaydın kızlar akşam yazamadım
akşam yemeğinde bir tabak karnıbahar yemeği yedim,birde iki yemek kaşığı bulgur pilavı,yanında da yoğurt bir iki tanede çok canım çekti turşu yedim.akşam başka birşey yemedim çay içtim 2 bardak okadar.

sabahta: 1,5 altın ekmek,peynir,zeytin,domates,birazda yumurta tek şekerli iki kupa çay
nasıl sizce...

günaydin kizlar.....uzun zamandr tartimin sürekli pili bitiyor ayar tutmuyordu,sonunda yeni tarti aldim,ve sok oldum :53:,yanlis tartiliyormusum hep,nerden baksam 1 kg az tartiyormus benim eski tarti.yenide illaki dogrudur ve suanki kilomu yazdim,marotona devam ediyorum tabi :10:

sabah yediklerimi yazayim

2 adet etimek
ufak bir tabak mozarella peyniri
sekersiz kahve

zuzum benim tartıdada sorun var. dün tartıldım merak ettim 68 çıktı. eskiden diyetisyende ilk tartıldığımda 83 çıkmıştım. benim tartı 78 gösterdiydi. sonra kontrole girmeden tartıldım benimki 75 dedi. diyetisyeninki 72 dedi. tartıda benimde sorun var ben o yüzden tartılmayacağım 9 aralıkta kontrole gidince tartılacağım artık. son konrtolde diyetisyen tartısı 71 dedi. benim evdeki 69 diyordu bende sevinmiştim 69 diye ama diyetisyenin tartısı yanlış değildir sonuçta değilmi.

zuzum yanlış hatırlamıyosam heryanım zayıfladı göbek kaldı diyordun hatta göbeğimden yağ aldıracağım diyordun doğrumu yoksa ben başkasıylamı karıştırdım canım

çok güzel canım. Ben aynen listeye uymaya devam ediyorum. Hani geçen yaz 70 topiğinde yazıyodukya. Işte ben o zaman zayıfladım ama malesef hep zayıf olan yerler gitti göbek kaldı. Baktım olmacayacak diyetisyene gittim. O zaman günde 2 saat spor yapıyodum meğer fazla sporda böyle yapabiliyomuş. Eşim dedi olmayacak böyle git diyetisyene dedi. O zaman göbek gitmeyince sinir oldum bıraktım diyeti. Birde sporu bıraktım 3 ay yapamadım. Neyse işte sporu bırakınca şiştim ama yağ almamışım kasım çok artmış. Diyetisyene gittim tahliller oldu falan. 83 kilo çıktım ama yağım fazla değildi. Listeye tam uydum. şekeri tatlıyı tamamen kestirdi insülin direnci vardı çünkü. Yedikçe iştahım açılıyordu yiyodum. Neyse ilk ay 11 kilo verdim çok hızlı gitti. Gün aşırı en az 45 en fazla 1 saat kardiyo sporu verdi. Bende koşu bandını kullandım. 4.7 ile 5.1 arasında koşu bandı derecesini kullandırıyor diyetisyen fazlası yok. O zaman yağım 33 kilo falandı. Sonraki ay listemde değişiklik yaptı. Sonraki ay çok kilo vermedim ama 900 gr. Yağ verdim ve bu çok değiştirdi vücudumu. Yarım kiloda kas yapmışım. Ikinci ayın sonunda yine listemi değiştirdi. Bu üçüncü ayım canım. 9 aralıkta tekrardan kontrole gideceğim. Iyikide gitmişim diyetisyene bu sefer üst bedenim zayıfladı. Orantılandı. şimdilik tartılmıyorum kontrole gidince öğreneceğim. Yağ oranım 25 ekimde gitmiştim kontrole 25 kilo çıktı. Normal değer yani. 22 ile 28 arası normal değer kadın için. Yağım az olduğundan en az 62 kilo dedi diyetisyen. Bakalım ne çıkacak. 9 aralık konrtole geldiğinde 66 falan olmuş olursun dediydi diyetisyen. Ben tam uyuyorum listeme çünkü çok güzel zayıfladım. Dediklerine tam uyuyorum mesela şekerlli sakız bile yasak. Tek günde 3 porsiyon meyve var tatlı olarak. Onun dışında şekerli yiyecek içecek hatta light içecek ve yiyecekler sakarin kullanmak bile yasak. Ağzına meyveden başka tatlı girmeyecek. Insülin direncini dengede olduğundan iştahta yok canım çok rahat yapıyorum diyetide gün aşırı sporuda

cok güzel hugocuk benım 4 kilo vermem lazım istanbula gidicem aralık sonu gibi yıne spora yazılmayı düşünüyorum bir ay gitsen yeter gecen seferde 5 hafta gitttim 8 kılo verdim bu seferde 8 kılo veririm herhalde 61 olurum cok cok iyi olur ama bebek düşünüyorum yıne hamıle kalmazsan giderim spora artık hamıle kalırsamda baya bir kılo alırım dogumdan sonra giderim

Back
X