canım daha 2 ay önce çanakkale depremi oldu kuşlarımın çırpınışlarıyla uyandık kalktığımızda deprem oluyordu uykumuzdan depremle uyandık çok korktuk derken yine oldu. aslında en güzeli çelik rekonstrüksiyon evler ama malesef burda yok daha yeni yapılan evler depreme dayanıklı denip yapılıyorda kaç şiddetinde depreme dayanır meçhul
ben birde kuru meyveleri yemeyeceyim artik araögünlerde...bana sanki cok tatli birsey yiyormusum gibi geliyo..sonra daha cok istahim aciliyo...taze meyveler bana sanki daha iyi geliyo..eyer illaki kuru meyvelerden gerekirse hani cantamda bulundurmak icin..kuru elma dilimleri alirim..onlarda daha az seker var..
neyse kizlar ben sporumu yapim bebisim uyanmadan...sonra görüsürüz öptüm hepinizi..
gost canım doğum kontrol hapını kime sorarsan sor bence hep ikili cevap alırsın yani kimi kilo aldırır kimi aldırmaz der.iki arkadaşım var benim ikiside doğum kontrol hapı kullanıyor biri kilo almadı ama diğeri kilo aldım dedi.bence bu hapın markasındanda kaynaklanabilir bence bunu uzman bi doktora sorsan iyi olur canım aklın karışmasın burda.arkadaşlar bir konuda sizlere danışmak istiyorum özellikle evli arkadaşlarımız daha iyi bilirler. ben akne tedavim için doktorumun tavsiyesi ile doğum kontrol hapına başladım. reçete ve hocalarımın söylediklerine göre kilo aldırmıyor. ama şu varki teorik olarak uzmanlar aldırmıyor deselerde bir kaç kişiden kilo aldırır diye duydum. aranızda böyle bir sorun yaşayan varmı?
iştahımı açsada onu bastırabilirim ama sonuçta hormonlarıma etki ediyor ve şilomikronlarımın küçülmesi lazım... deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
hoşgeldin canımmrb kıslar ben de geldim :) yaş 26 . 27 olcamneyse boy 1,63 kilo 63.eskiden ne zayıftım şimdi kocaman bi göbeğim var.bide yüzden çok kilo alıyorum balon gibi şilio yüzüm ve göğüsler şişio.benim problemim ekmek.kesemiorum.yemek yemek zevk.diyete girince mutsuz oluyorum bide masa başı iş.napca m ben yaaaa.sizler neler yapıonuz bakim :
yaparsın canım canın tatlı istediğinde kuru kayısı yada incir, tarçınlı süt dene birde nasıl olucak bakalımbu topigi arada grip bakıyorum.aceba bende yapabilinmiyim diyorum.bugün başlıyorum ama yarın tatlıya dayanamıyorum.ama bi yerden başlamalıyım biliyorum..sizlerede kolay gelsin...
merhaba kızlar ben geldim biraz karışık bi ruh hali içindeyim aldığım güzel yorumlara sevinirken yediğim çikolatalara pişman oldumbu arada ne güzel bu topic giderek kalabalıklaşıyor birlikten kuvvet doğar :13: geçmişi oku oku bitmedi
menümün devamı :
bugünkü öğleden önceki ara öğünde eti sticks yiyeceğimi söylemiştim onu değil 5 tane eti form mavi yeşil karışık yedim.
Öğlen : kaşar peynirli ufak sosis parçalı tost yanında marul roka 3 tane yeşil zeytin yedim yanında açık şekersiz çay 10-15 tane patates kızartması vardı tabağımda onu arkadaşıma sattımyemedim canım çekmedi nedense :44:
Ara öğünde
bir eti sticks
Sıcak çikolata yanında Bi tane kaşık çikolata
3 yada 4 tane minik top çikolata
berbat bir araöğündü kabul ediyorum
Akşam : orta boy balık porsiyonunda hamsi yedim sayamadım kaç tane olduğunu , bol limonlu salata salata 2 ince dilim ruşeymli ekmek
Bir bardak açık çay içtim
az öncede bir kivi bir yeşil elma yedim.
Arkadaşlar kahvatıdan sonra evden bi çıktım yeme düzeni bozuldu dışarıdayken.utandım bu menüyü yazmaya canım sıkkındı tatlıya sarılmışım resmen.Bir süre tatlı yok bendenize.2 ayı geçkin süredir sağlıklı besleniyordum tatlıyla aramda çok ciddi mesafe vardı bugün çok abartmışım.artık dengelemeye çalışıcam bu hafta. Bu arada dikkat ettim de öğünlerimde ne zaman dışarıda yesem midem bozuluyor belli bir düzene alışmış demek.
Spor olarak ise sabah yürüyemedim bisiklete binemedim bir tek gezdim durdum gün boyunca egzersizlerimi yaparım yatmadan.
canım kilolu bi fotoğrafın varsa buzdolabının kapağının üstüne yapıştır dolaba yaklaştıkça belki görürsün ve birşey atıştırmaktan cayarsın yemezsin.menüyede dikkat ettim yoğurt yok hiç yada ayran hergün tüketmen gerekiyor canım yoğurt yada süt.tatlıda çok gitmiş galiba
ne güzel tabrik ederim canım seni yavaş yavaş olucak bu iş başarıcağız başka yolu yok
bende bugün arkadaşımdan iltifatlar aldımmutlu oldum 5-6 yaşlarında küçük bi kız çocuğu da hakkımda yorum yaptı ''öğretmenim arkadaşınız manken gibiymiş'' demez mi benim yüzümde güller açtı o an
hoşbulduk nugya
güzel bir kahvaltı olmuşzeytinyağını içtin mi :44:
tebriklerrrrrr canım:13: hedefine çok az kalmış bizim yolumuz daha uzun
teşekkürler iyi senelerhoşbulduk
sağol nerudacımtok tutuyorsa yemeyi deneyecem çünkü içim kıyılıyor bazen,deneyip nasıl olduğunu yazar mısın bu arada leslie yi bende düşünüyorum
teşekkürler canım bakıyorum hemen :44:
iyi düşünmüşsün canım sağolzaten kilo verme sürecide illa ki motvivasyon düşüklüğü oluyor inişli çıkışlı işte,bende ne zaman keyifsizsem diyet başarı öykülerini okuyup daha da hırslanıyorum.ordaki bir cümle dahi yetiyor şu anda da okumaya ihityacım var
ay canım ilaç gibi geldi söylediklerin sağol sağol sağol
geçen hafta reglimden dolayı tatlı krizim tuttu benim kuru kayısı yedim 2 tane ara öğün meyvemde de muz yedim o kadar.tarçınlı sütüde deneyebilirsin canım.peki canınız talı istediginde ne yapıyorsunuz ani listenizde tatlı falan varmı.yoksa o kiriz nasıl gider yaa
su içmeyi dene canım acıktığında hiç değilse yemeğe kadar tok tutar seniBu aralar çok kaçamak yapıyorum kızlar =( Tutamıyorum kendimi sonra başlıyorum mekiğe ama tabi yetmiyo yakmak için
Bu aralar bi haller oldu bana saldım sankiAcaba 3 gündür evdeyim bütün gün sıkıntıdan mıdır bilemedim
hoşgeldin canımarkadaşlar bende yaklaşık bir ayda 5kilo aldım.....ve 64 kg 69 kg ya ulaştım.çok üzülüyorum..yaşım 34 164 69 kg...ayrıca bu siteye yeni üye oldum buda ilk mesajım...buşekilde gönderiyorum...umarım yanlışolmamıştır
şekeri bırakman çok güzel canım benimde 2 ay olmak üzere şeker ve tatlı çikolata yok hayatımda 2 aydır.iyi geceler kızlar
bende bugün tam bi diyete başladım 59 kiloyum tam şuan
bugün sabah 1 dilim ekmek az kaşar sürdüm fırına verdim şekersiz nascafe
ÖĞLE 3 yemek kaşığı yoğurt , 1 salatalık , 2 grissini
AKŞAM 1 orta boy haşlama patates , 1 porsiyon fırında balık bir tabak karışık yağsız salata
hayatımdan şekeri cipsi kolayı tamamen çıkardım birde sabah akşam 100 er tane mekik bel basen sıkılaştırma hareketleri yapıyorum süzenli olarak birde çikolata fln aram yooktur tatlı pek sevmem hedefim haftada 3 kilo vermek bakalım 50 olacakmıyım
evet canım dün başladım.maşşallah canım hergün üşenmeden yada gün aşırı misafir odanı temizliyosun tebrik ediyorum valla seni.yeni motorunuzda hayırlı uğurlu olsun canımgünaydın nugyacım. işe başlamışsın artık aramızda olacağın için sürekli açıkçası sevindim canım. bugün ev temizliğim var. yılbaşı günü mutfak dolaplarımı sildim temizledim yerleştirmiştim şimdi işte halıları silkeceğim yer sil toz al falan canım onlarla uğraşıyorum salonum bitti. salon çok büyük 2 saatte bitiyor kaldır silk süpür sil toz al falan işte. bu arada düzenini bozmamana çok sevindim canım ben malesef uyamadım depremden korktuk gittik falan dünde eşimin motor sevdasından yollardaydık akşam 10 da eve geldik canım
allah bağışlasın canım kızlarını allahım evlatlarımızın hep yüzünü güldürsün.desteginizi için çok teşekkür ederim.o zaman diyete bugün itibariyle başlamış olmatayım:72
sabah
2 dilim kepek ekmek
2 zeyten
domates,salatalık
1.kk kadar köy peyniri
1 haşlanmış yumurta
açık şekensiz çay
çay ve kahveyi 11 yıldır zaten şekersiz içerim.ben şerbetli tatlılarıda pek araram.ekmekle aram pek yoktur.ama tek derdim çikolata.onuda allıhın izniyle irademe sahip çıkmaya karar verdim.benim bu dogum kilom.normalde hiç kilolu olmadım bu güne kadar.o yüzden kilolu gören bu ne hal demesine gıcık oluyorum.bahara kadar zaten anca gider kilolar.başlamak lağzım tabi.
haydi bismillah..şuan karnım doygum.benim deli oldugum saat genelde 14.16 saat araları oluyo.
şu tarçınlı sütü bende duymuştum onu deneyeyim.
bende bütün listemi birazdan yazayım size.şuan benim çocuklar durmuyo.
iki kız annesiyim.biri 4,5 yaşında biri 11 aylık teyzeleri
sağol canım. 3.9 şiddetindeydi kısa sürünce artçı diye korktuk apar topar çıktık evden canım. eşim eve gelmek istemedi. ancak geldik canım dünde balıkesirdeydik. dişlerim yapılmaya başlandı canım onlarda var haftada 1 gün heralde dişçide olucam ama cumartesileri istedim. hamilelik öncesi porselenleri yenileyecekler sorun var malesef önce yaptırdığım dişçi yaparken hata yapmış dişimde apse oluyır az antibiyotikle hallediyordum ama hamilelikte kullanamam o yüzden dişlerimide düzelttireyim istedik eşimde yaptırdı. güzel bir dişçi biraz pahalı yapıyor ama gidenler çok memnun çok kalabalık randevuyla alıyorlar bizde dedik ucuz olup sonra sorun çıkacağına bi kere olsun adam gibi olsun istedik canım
çok teşekkür ederim canımgünaydin farmasim..
afiyet olsun kahvaltin yine cok güzel
benim kahvaltida 2 kücük dilim bugdayli ekmek..
1 parca ince dilim az yagli peynir
yarim domates
1 dal maydanoz
3 dilim salatalik
3 zeytin
1 kupa sekersiz yesil cay
afiyet olsun herşey çok güzelGünaydın hanımlar hugocuk hoşgeldin canım.bende dün yazmıştım hugocuk bikaç gündür yok diye demekki depremden dolayı haberlerde falanda duymadım hiç belkide benim gözümden kaçtı geçmiş olsun canım.bende dün işime başladım.akşamki menümü ve sabahki menümü yazayımda akşam yazılanları okuyayım
akşam menü
7-8 yk kabak yemeği
1 kepçe tarhana çorbası
4 yk bulgur pilavı
salata
bir dilim kepek ekmek
ilerileyen saatlerde tarçınlı süt
2 porsiyon meyve
sabah kahvaltım
5 zeytin
domates
salatalık
1 yumurta haşlanmış
kibrit kutusundan küçük peynir
bir dilim kepek ekmek
şimdide sıcak suyun içine çok az limon sıkıp içiyorum
afiyet olsun listen güzeldesteginizi için çok teşekkür ederim.o zaman diyete bugün itibariyle başlamış olmatayım:72
sabah
2 dilim kepek ekmek
2 zeyten
domates,salatalık
1.kk kadar köy peyniri
1 haşlanmış yumurta
açık şekensiz çay
çay ve kahveyi 11 yıldır zaten şekersiz içerim.ben şerbetli tatlılarıda pek araram.ekmekle aram pek yoktur.ama tek derdim çikolata.onuda allıhın izniyle irademe sahip çıkmaya karar verdim.benim bu dogum kilom.normalde hiç kilolu olmadım bu güne kadar.o yüzden kilolu gören bu ne hal demesine gıcık oluyorum.bahara kadar zaten anca gider kilolar.başlamak lağzım tabi.
haydi bismillah..şuan karnım doygum.benim deli oldugum saat genelde 14.16 saat araları oluyo.
herkese günaydın
dünkü menüm
sabah
2dlm kepek ekmeği
yarım kk beyaz peynir
1poğaça(ev yapımı)
ara
3kuru kayısı
öğle
3 çk blgur pilav
2 çk et kavurma
salata
1çk yoğurt
ara
3kayısı
1 portakal
akşam
salata(1çk zeyinyağı ile)
1bardak süt
1 elma
5 badem,10 fındık
dün moralim bayağı bozuktu ona rağmen ii dayandım listeme
günaydın kızlar hemen kahvaltımı yazayım size
1.5 dilim tahıllı ekmek
1 kupa şekersiz çay
2 zeytn
1 çeri domates
marul dere otu
2 yk yoğurt
taze soğan havuç yeşil biber yumurta ve 1 kk dan az peynrle az yağla yapılmış omlet
1 kuru kayısı
pilates vakti gelio gerçi bugün streching yapıcaz pek sevmiorum ama ben eklerim karın popo kalça fln da.
kızlar hepinize merhabalar
ben döndüm
sabah 1 kase nesfitle kahvaltı yaptım
kendimi toparlamaya çalışıyorum
yeme düzenim de kalmadı zaten şu bi kaç gündür hep börek ve tatlıyla beslendim
yemek de vardı ama zaman olmadı pek
diğerleri çayla daha pratik olduğu için bide sürekli ayakta olduğumdan atışırması kolay geldi
ama kilo almadım, aynıyım
artık yavaş yavaş eski düzenime dönerim sanırım
bu arada gitmeden hastaydım, dün akşam yine nüksetti, bademciklerim şişmiş yine
sanırım yorgunluktan vücut halsiz kaldı, tam da iyileşmemiştim zaten, yine tekrarladı
1.5 dilim tahıllı ekmek
1 kupa şekersiz çay
2 zeytn
1 çeri domates
marul dere otu
2 yk yoğurt
taze soğan havuç yeşil biber yumurta ve 1 kk dan az peynrle az yağla yapılmış omlet
1 kuru kayısı
pilates vakti gelio gerçi bugün streching yapıcaz pek sevmiorum ama ben eklerim karın popo kalça fln da.
çok geçmiş olsun canım bilirim bademciklerin şişmesini çok sık başıma geldiği için.sıcak tut boğazını sıcak ve soğuk içecekler içme ılık iç canım.
tamam tatlım bilg veririm, bugünü ödül say ve yarından itibaren gerçek beslenme programına devam et tamamdır:13:
günaydın kızlar ancak geldim bugün. dün balıkesire gittik eşim yine motor aldı. onunla uğraştık alışveriş falan yaptık bursaya gidecektik ama işte eşim motor alınca gidemedik. genel olarak grupta motivasyon eksikliği olmuş dikkat ettim sanki o yedi bende yiyeyim nasılsa bişey olmaz fikri hissettimneyse bu hafta
toparlanırız. toparlarınız diyorum çünkü bende listeme uyamadım. yılbaşı akşamı deprem oldu apar topar gittik kayınvalidelere orda kaldık 2 gün sonra geldik dünde balıkesirdeydik eşimin motor sevdası yüzünden sabah kahvaltısıyla akşama kadar aç durduk akşamda ızgara köfte çorba yedim ama çok aç olunca tabiki ekmeği fazla kaçırdım. sporda olmadı. bugün ev temizleyeceğim işim çok yarın başlarım spora. birde şunu açııklayayım. şimdi böyle düzeninizi bozduğunuzda biraz fazla kaçırdığınızda vücut depolar ve sonra tekrar diyete döndüğünüzde depoları kullanır bu yüzden acaba niye vermiyorum dersiniz oysa vücut depoşarı yakmakla meşguldur. o yüzden böyle bikaçgün yapılan kaçamaklar yüzünden 1 hafta etki beklemeyin belki bu kaçamaklar 2 günde yakılabilir metabolizmaya spoora kişiye göre değişir ama belki 1 haftadada yakılabilir bunu kişi ayarlayamaz sadece depo yakımı sporla hızlandırabilir yardımcı olabilir o kadar
ne güzel tabrik ederim canım seni yavaş yavaş olucak bu iş başarıcağız başka yolu yok
.
hoşgeldin cnm öncelkle inş hedefine ulaşırsın.bende senn gibiydim çok yemek yiyen biri deilim severim herşeyi yerim şunun yanında bu bunun yanında bu olsun illa isterim ama abrtmama ma benmd tek derdim tatlıydı.ve de tuz deli gibi tuzlu yiyodumteşekkür ederim.aslında evet motive olmak çok önemli bende yazarım tabiki.inşallah gider kilolar.
ben ikinci doğumumu yaptım.şuan 69 kiloyum ve 1.65 boyundayım.tamamen basenlerde kilolarım.ilik dogumumdada bi başladım diyete 4 ayda 13 kilo verdim.ama başlamak önemli işte.ben fazla yemek yemeyen biriyim.heleki ekmek çok az yerim ama tatlıya gelince iş resman karnımı doyuruyorum.sorada üzülyorum neden böyle yapıyorum diye.inşallah bu aralar hırslanmaya başladım.sanırım başlayacagım.
cnm üzme kendini başlarda olur böyle hatanın sende farkındasın öenmli olan bu bi daha böyle yapmazsın .en azından hepsni bi ara öğünde yemezsin :)merhaba kızlar ben geldim biraz karışık bi ruh hali içindeyim aldığım güzel yorumlara sevinirken yediğim çikolatalara pişman oldumbu arada ne güzel bu topic giderek kalabalıklaşıyor birlikten kuvvet doğar :13: geçmişi oku oku bitmedi
menümün devamı :
bugünkü öğleden önceki ara öğünde eti sticks yiyeceğimi söylemiştim onu değil 5 tane eti form mavi yeşil karışık yedim.
Öğlen : kaşar peynirli ufak sosis parçalı tost yanında marul roka 3 tane yeşil zeytin yedim yanında açık şekersiz çay 10-15 tane patates kızartması vardı tabağımda onu arkadaşıma sattımyemedim canım çekmedi nedense :44:
Ara öğünde
bir eti sticks
Sıcak çikolata yanında Bi tane kaşık çikolata
3 yada 4 tane minik top çikolata
berbat bir araöğündü kabul ediyorum
Akşam : orta boy balık porsiyonunda hamsi yedim sayamadım kaç tane olduğunu , bol limonlu salata salata 2 ince dilim ruşeymli ekmek
Bir bardak açık çay içtim
az öncede bir kivi bir yeşil elma yedim.
Arkadaşlar kahvatıdan sonra evden bi çıktım yeme düzeni bozuldu dışarıdayken.utandım bu menüyü yazmaya canım sıkkındı tatlıya sarılmışım resmen.Bir süre tatlı yok bendenize.2 ayı geçkin süredir sağlıklı besleniyordum tatlıyla aramda çok ciddi mesafe vardı bugün çok abartmışım.artık dengelemeye çalışıcam bu hafta. Bu arada dikkat ettim de öğünlerimde ne zaman dışarıda yesem midem bozuluyor belli bir düzene alışmış demek.
Spor olarak ise sabah yürüyemedim bisiklete binemedim bir tek gezdim durdum gün boyunca egzersizlerimi yaparım yatmadan.
afiyet olsun cnm :)merhaba hanımlar güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle...
yılbaşında çılgınlığı yapmamış biri olarak aynen bildiğim düzende yola devam ve de çok şükür inanın semeresini alıyorum. 54.5 - 55 aralığında geziyorum.
mesela bugün 54.5 kg idim. kilo koruma modu kısacası çok çok iyi gidiyor.
bugün açken 500 ml ılık su içtim
kahvaltım
1 dilim kepekli ekmek
2 tatlı kaşığı tahin-pekmez
4 zeytin
yarım kk keçi peyniri
250 ml şekersiz açık çay
bende mecburen listeme uyamadım deprem olunca çok korktuk apar topar gittik nasıl çıktığımızı bilemedik kaçtık evden. ama hiç tatlı şekerli bişey yemedim. sporun yorgunluğu vardı ara verince dinlendim. bugünde temizlik yemek derken hep ayakta olucam zaten yarın spora başlayacağım artık. şimdi salonu temizledim havalandırıyorum
afiyet olsun cnm keşke ekmekleri yemeseydin poğaça yemişsin yada onu bi sonraki öğün için ekmek olarak kullansaydın .neyse bi dahakine öyle yaparsın pes etmek yok unutma yola devamherkese günaydın
dünkü menüm
sabah
2dlm kepek ekmeği
yarım kk beyaz peynir
1poğaça(ev yapımı)
ara
3kuru kayısı
öğle
3 çk blgur pilav
2 çk et kavurma
salata
1çk yoğurt
ara
3kayısı
1 portakal
akşam
salata(1çk zeyinyağı ile)
1bardak süt
1 elma
5 badem,10 fındık
dün moralim bayağı bozuktu ona rağmen ii dayandım listeme
cnm benm bende çok pişman oluorum öle fazla kaçırdığım zamn ama asla pes etmek yok bundan sonrak öğünlerde ve günlerde dengeliorum cnm .sende öle yap ve kendine dur de yapıcam de inan inançlı ol kararlı ol gerisi gelir.sağol farmasicim nasılsın.menüme yorumalrın için sağol,hafta sonu bayağı bir tozuttum,yazdıklarımı okudunmu bilmiyorum.1hafat boyunca hiç tartılmamıştım hafta sonu tartıldım,yarım kilo daha fala çıktım bende o moral bozukluğu ile bayağı bişey yedim,tabi daha çok moralim bozuld offff bu kısırdönüden kurtulamaıyorum ben,o kadar kilo veren arkadaşların tecrübeleine ihtiyacım var hem de çokkkkkkkkk
hoşgeldn cnm inş.en kısa zamnda toparlarsınkızlar hepinize merhabalar
ben döndüm
diğerleri çayla daha pratik olduğu için bide sürekli ayakta olduğumdan atışırması kolay geldi
sanırım yorgunluktan vücut halsiz kaldı, tam da iyileşmemiştim zaten, yine tekrarladı
bende öle yapıorum cnm teflondada ama yağsız sevmiorum ben çok yavan gelioafiyet olsun canımcım,omleti ben teflon tavada sıfır yağla yapıyorum peynirin yağı yeterli oluor ve lezeetide aynı oluyor,denemeni tavsiye ederim
desteginizi için çok teşekkür ederim.o zaman diyete bugün itibariyle başlamış olmatayım:72
sabah
2 dilim kepek ekmek
2 zeyten
domates,salatalık
1.kk kadar köy peyniri
1 haşlanmış yumurta
açık şekensiz çay
ben birde kuru meyveleri yemeyeceyim artik araögünlerde...bana sanki cok tatli birsey yiyormusum gibi geliyo..sonra daha cok istahim aciliyo...taze meyveler bana sanki daha iyi geliyo..eyer illaki kuru meyvelerden gerekirse hani cantamda bulundurmak icin..kuru elma dilimleri alirim..onlarda daha az seker var..
neyse kizlar ben sporumu yapim bebisim uyanmadan...sonra görüsürüz öptüm hepinizi..
1.5 dilim tahıllı ekmek
1 kupa şekersiz çay
2 zeytn
1 çeri domates
marul dere otu
2 yk yoğurt
1 kuru kayısı
kızlar hepinize merhabalar
ben döndüm
tüm pilates yapan arkadaşları spor yapanları tebrik ediyorum kızlar süpersiniz benim işler var bugün yapamıyorum yarın yaparım ama şu var sabahın 6 sından beri ayaktayım yani dahada bitmedi banyo mutfak var silincek yıkanacak tuvalet var. yemek yapmam lazım pazara gideceğim kasaba falan. çamaşırları makinaya attım onlar var yani işler yoğun bugünde spor gibi olur değilmi sonuçta hep ayaktayım sil süpür toz al
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?