• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

nerudacım hoşgeldin canımmmm,evet birazını atlattım ama bu hafta böyle devam etmek istiyorum,tam olarak atlatmış saymıyorum kendimi.cezayı fazlasıyla hakettim.eğer bunu yapmazsam sonra aynı hataya yine düşmekten korktğum için,bunu yapmalıyım.offff bugun yapılacak bri sürü işim var ama kafamı toparlayamıyorum,kızım yine hasta onu da düşünüyorum:58:

afiyet olsunnnnn

sağol canımcım

cnm sen sağlığına kavuş da yaparsın inş.

bencede bu örnek süper:1::1:benmde çok hoşuma gtti ben eskiden de çok yeidim zaman yediğim şeylerin direk göbek kalça popo olarak bana geri döneceğini düşünür öle hisseder sonra pişman olurdum:17:

ama yemeden duramazdın dimiiiiiiiii
seni seni :))))))))

bende aynen tecrübeli arkadaşlarımın önerilerine katılıyorum,ekmek olmazsa mutlaka pilva yemeliyim,yoksa doyduğumu anlamıyorum.hem ömür boyu ekmek yemeyecekmiyiz yani,tamamen kesmek bana göre değil,zayıflamak için acelem de yok.yavaş yavaş gitsin ama bidaha gelmesin inşallah:61:

aynen walla, kilo verdikten sonra kilo verme döneminde yemediğin şeyleri yemeye başlayınca ilk başta olmasa bile daha sonra kilo almaya başlıyosun ama vücuda eksikliğini göstermediğin şeyleri yediğin sürece kilo alınacağını sanmıyorum
zaten pek çoğumuz da aynı hatayı yapıyor kilo verirken
önce yemiyoruz sonra kilolar gidiyo, biz de rehavete kapılıyoruz, hooop bi bakmışız aynı kilodayız yine

nerudacım sağol tatlıımm
elimden geldiğince normalleştirmeye çalışıyorum herşeyi

bugün akşama taze fasülye yapıcam, sabah evden çıkmadan indirdim buzluktan, akşama kadar çözülür
yanına bi pilav bide salata
kociç isterse bide çorba yaparım
tarhana falan
çok severim ben tarhanayı bide ev tarhanası, anneannem yapar çok güzel olur

83 tüm sen varken. son kontrolde 70 olmuşum canım. haftaya yine kontrolum var gideceğim bakalım kaç çıkacak. en son 62 dedi diyetisyen 13 kilonun 10 kilosu yağdı canım. çok yağ verdim ben göbek gitti o zamanlar hani konuşuyoduk seninle göbeğim sırtım var diyordum hatırlıyorsan üst bedenimde fazlalıklar diyordum işte gitti onlar canım. şimdi her istediğimi giyebiliyorum. orantılı kilo verdim çok sarkma olmadı spor vardı şimdi pilatesede başladım canım. şeker ve tatlı hiç yemedim ama bununda etkisi çoktu hatta yeseydim yapamazdım bırakırdım daha önce bırakmıştım hatırlıyorsan. işte böyle canım çoğu gitti azı kaldı yavaş yavaş gidiyor yağ gidiyor 2 kilo fazlalık yağım kaldıydı geçen ay kontrolde öyle çıkmıştı. bakalım ne olacak canım. bu aralar hastayım boğazlarım şiş doğru dürüst spor yapamadım. ama şu var tatlıyı şekeri kesince canım iştahım kapandı yani diyet listeme uyamadığım günlerde öyle kıtlıktan çıkmış gibi saldırmıyorum normal yiyorum eskisi gibi değil değişti bünyem. diyet yapamadığımda kiloda almıyorum hiç canım. bayramda 1 hafta çok halsizdim yedimde yedim annemde tıktı herşeyi ağzıma ama 1 haftada 1 gram almamışım üstelik yağ vermeye devam etmişim bu iyi oluyo benim için yavaş yavaş veriyorum ama almıyorum
maşallah hugocuk sana :nazar: sonunda istediğin oldu inşallah birdaha hiç kilo almazsın seni tebrik ediyorum sen çok sık hasta oluyorsun spor yaptıktan sonra terli su mu içiyosun yoksa geçmiş olsun canım biraz daha dikkat et kendine

nerudacım hoşgeldin canımmmm,evet birazını atlattım ama bu hafta böyle devam etmek istiyorum,tam olarak atlatmış saymıyorum kendimi.cezayı fazlasıyla hakettim.eğer bunu yapmazsam sonra aynı hataya yine düşmekten korktğum için,bunu yapmalıyım.offff bugun yapılacak bri sürü işim var ama kafamı toparlayamıyorum,kızım yine hasta onu da düşünüyorum:58:

geçmiş olsun canım, kızına Allah acil şifalar versin

Canım ekmek yemesen olmazmı ekmek acıktırır seni

Canım et ve yumurta ürünlerinin dışındaki bütün besinler karbonhidrat grubuna giriyor yani et ve yumurta yemediğimiz zaman zaten bolbol karbonhidrat almış oluyoruz ekmek-börek türü şeyleri kahvaltıda yersek akşama kadar eritiriz kilo yapmaz birde ben karbonhidrat diyeti yapıyorum onun için dikkat ediyorum bunlara tabi siz bilirsiniz:40:

bende aynen tecrübeli arkadaşlarımın önerilerine katılıyorum,ekmek olmazsa mutlaka pilva yemeliyim,yoksa doyduğumu anlamıyorum.hem ömür boyu ekmek yemeyecekmiyiz yani,tamamen kesmek bana göre değil,zayıflamak için acelem de yok.yavaş yavaş gitsin ama bidaha gelmesin inşallah:61:

bende kesnlkle hugocuk ve famire katılıorum ekmeksiz olmaz cnm.hem et süt dışındaiklerin hepsi nasıl karbonhidrat olurki :44:proteinler kalsiyum demir fosfor içeren bi sürü sebze meyve baklagil .vs. var.ömür boyu ekmek yemiycekmiyiz famirin dediği gbi?ekmeksiz hayatta doymam ve doymazsam kilo veremem .sakın kızlar siz siz olun size tavsiyem karnınızdan gurul gurul sesler gelmesine izin vermeyin geliosa hemen bişiler yiyin meyve bi kaç kuru yemiş bi iki yudum süt vs.neden mi ben çok yaptım böyle ..yemedikçe verilir sandım ama gördümki olmadı.şimdi önceki yediğimden daha çok yiyiroum hem de kilo veriorum.örenk diyet lsitelerine de bakın mutlaka ekmek vardır ekmek yoksa pilav bakliyat bişi mutlaka vardır.bunlarda benm düşüncem cnm

ara öğünümü de yaptım kızlar
1 saat kadar önce tarçınlı ıhlamur
45 dk kadar önce de 1 küçük yeşil elma, 2 fındık ve 1 yarım ceviz yedim
afiyet olsun cnm

bende birazdan
5 fındık 5 badem
2 kuru incir hyemeyi düşünüorum
(regl den dolayı kuru kayısı ve incir tüketimini artırdım sanki:69: ama yineden toplamda hepsi 5 taneyi geçmio gün içinde.çikolata yaşpasta yemekten iyidir.:34:)

kızlar ben yemeğe gidiyorum
sizlere de afiyet olsun şimdiden
gelince yazarım yediklerimi

maşallah hugocuk sana :nazar: sonunda istediğin oldu inşallah birdaha hiç kilo almazsın seni tebrik ediyorum sen çok sık hasta oluyorsun spor yaptıktan sonra terli su mu içiyosun yoksa geçmiş olsun canım biraz daha dikkat et kendine

canım geçen sene yanlış diyet fazla spordan hasta oluyodum diyete başladığımdan beri bikaç kez halsiz kaldım ilkkez hasta oldum 4 ayda diyebilirim canım.

geçmiş olsun canım, kızına Allah acil şifalar versin

AMİN,inşallah kısa sürede iyileşir,hiç bişey yemiyor,ayakta zor duruyor yavrucuğum.offfffff çalışan anne olmak ne zor,şimdi yanında oluversem o bile iyi gelirdi belki:14::14:
teşekkür ederim eswciğim sağol canımmmmm

et ve yumurta dışındaki bütün besinler derken bunlar hangleri oluyor acaba:44:yani pilav türü besinleri ,büskivileri ,dolmaları vs hep ekmek hakkımızdan düşüyoruz zaten karbonhidrat içeren herşey için geçerli bunlar.ama senin kasteddiğin hangi besinler acaba

Canım besinler yaqlar proteinler ve karbonhidratlar diye 3 e ayrılır bildiqiniz gibi...yaqlar adı üstünde katı ve sıvıyaqlardan oluşur..proteinlerse et(kırmızı et, tavuk ve balık)bunlardır protein grubunun dışında kalan herşey karbonhidrattır ve çok ilginç bize kilo aldıran sadece karbonhidratlardır yaqlı yemekten her zaman kaçınırız halbuki yaqların deqeri sıfırdır proteinlerinde sıfırdır karbonhidrat diyetinde bunlar çok güzel anlatılıyor mesela şöyle anlatayım
kişinin günlük alması gereken karbonhidrat miktarı kendi kilosu kadardır daha fazla karbonhidrat alırsak kilo alırız daha az karbonhidrat alırsak kilo veririz mesela bnm kilom 77 günlük karbon deqerimi ne kadar 77nin altına çekersem okadar çok kilo veririm 77de tutarsam kilomu korurum ama 77nin üstünde alırsam kilo alırım bunları hesaplayarak 2 ayda 16 kilo verdim ramazandan beri uygulamaya ara verdiqim için 3 kilosunu geri aldım çok önemli bişey daha var vücudumuz aldıqı fazla karbonhidratları vücudun neresinde yer bulursa oraya depolar ve böylelikle bölgesel kilolar ortaya çıkar eğer biz kilomuzun altında karbonhidrat alırsak vücut karbon deqeri kilonun altında olduqu için kalan karbon ihtiyacını vücuttaki karbonları eriterek karşılar ve böylelikle sadece yaqlarda kilo vermiş oluruz ama eqer et yada yumurta yediqimiz zaman yanında ekmek yada bu tür şeyler yersek proteinler vücuttaki yaqları deqil o anda yediqimiz ekmek yada tarzı şeyleri eritir bunun için proteinlerle karbonhidratlar aynı anda alınmaz alındıqı zamanda 2-3 gün kilomuzda azalma olmaz bunları beraber yiyeceqimiz zaman kilolarımızı verip korumaya geçtiqimiz zamandır
canım inş. soruna karşılık verebilmişimdir:16:

bende kesnlkle hugocuk ve famire katılıorum ekmeksiz olmaz cnm.hem et süt dışındaiklerin hepsi nasıl karbonhidrat olurki :44:proteinler kalsiyum demir fosfor içeren bi sürü sebze meyve baklagil .vs. var.ömür boyu ekmek yemiycekmiyiz famirin dediği gbi?ekmeksiz hayatta doymam ve doymazsam kilo veremem .sakın kızlar siz siz olun size tavsiyem karnınızdan gurul gurul sesler gelmesine izin vermeyin geliosa hemen bişiler yiyin meyve bi kaç kuru yemiş bi iki yudum süt vs.neden mi ben çok yaptım böyle ..yemedikçe verilir sandım ama gördümki olmadı.şimdi önceki yediğimden daha çok yiyiroum hem de kilo veriorum.örenk diyet lsitelerine de bakın mutlaka ekmek vardır ekmek yoksa pilav bakliyat bişi mutlaka vardır.bunlarda benm düşüncem cnm

afiyet olsun cnm

bende birazdan
5 fındık 5 badem
(regl den dolayı kuru kayısı ve incir tüketimini artırdım sanki:69: ama yineden toplamda hepsi 5 taneyi geçmio gün içinde.çikolata yaşpasta yemekten iyidir.:34:)

sana da afiyet olsun canım şimdiden
bence de iyidir
hem çikolata yiyince insanın iştahı açılıyor
sen çikolata diyince bi düşündüm de kurban bayramından beri 1 küçük lokma dışında çikolata koymamışım ağzıma, o da bitterdi zaten :)

AMİN,inşallah kısa sürede iyileşir,hiç bişey yemiyor,ayakta zor duruyor yavrucuğum.offfffff çalışan anne olmak ne zor,şimdi yanında oluversem o bile iyi gelirdi belki:14::14:
teşekkür ederim eswciğim sağol canımmmmm

ay kıyamam sana yaa
aklın onda dimi?
hemencecik iyileşsin de senin de moralin düzelsin

konumuzla alakası yok ama kızlar çok üzüldüğüm bişey var. ya tarih fışkıran bir ülkedeyiz. arkeologlar işsiz. her yer antik şehir ama malesef arkeolog almadıkları gibi üstelikte bu şehirleri gezmek için para alıyorlar arkeologlardan. yazın efese gitmiştik. orda para istediler arkeoloğum dedim olsun farketmez dediler ayıp ya. biz olmasak o şehirleri nasıl ortaya çıkaracaklar nasıl anlaşılacak. okulda dayıyorlar ünümüze kazı çalışmaları yok grekçe yok heykel üstelik okumakta zor çok zor bir bölüm bitir iş yok işsizsin. mesleğimizi yapamıyoruz pekçok branş için geçerli bu durum

Evet hugocukcuğum sana aynen katılıyorum bizim ülkemiz maalesef kıymeti bilinmesi gereknlerin kıymetinin pek de bilinmediği durumlrın sık yaşandığı bir ülke arkeologlar da bu gruba giriyor genelde hep yabancı kazı gurplerı gelip tarihi eserleri ortaya çıkartıyor bizler doğru düzgün koruyamıyoruz bile geçenlerde bir porgram izliyorduk tarihi zenginliklerle ilgili aynı şeyleri konuştuk erkek arkadaşımla da maalesef her anlamda zenginliğe sahip bir ülke ama kıymet bilinmiyor ne insanın ne zenginliklerin sanat,tarih bizim ülkemizde çok değersiz yazık ki

neruda vermişti özür diliyorum

Eveeet bendim hakkımı teslim ettiğin için teşekkür ederim tatlım:60: öyle düşün hep sen canım yapıştır sağına soluna hiç canın istemezzzz:65::1:

ben diğer besinler hariç sadece karbonhidrat olarak günlük en az 4 dilim ekmek yenmeli diye biliyorum. pilav makarnada bu ekmek hakkından düşülüyor. sebzelerdeki karbonhidrat az zaten börek falan tavsiye edilmiyor arada yenmeli iştah açar beyaz undan yapılan hamur işleri üstelik yağıydı falan kaloriside yüksektir o yüzden daha çok tokluk verip kan şekerini ani yükseltmemesi için esmer karbonhidratlar tüketilmeli. eğer ekmeği tamamen kesersen çokta uyamazsın diyetine çünkü karbonhidrat eksikliğinden bi süre sonra hamur işlerine saldırabilirsin. sporda varsa muhakkak karbonhidrat alınmalı

Valla çok yanlış diyet denemeleri olan biri olarak kesnlikle günde 4-5 dilim ekmek yad a buna denk gelecek akrbonhidrat tüketmeye çalışıyorum spor da var çünkü acıkıp saçmalamak istemem daha sonra evet çok hızlı gitmiyor ama sağlıklı gidiyor çok şükür tüm diyetisyenlerin listelrinde de karbonhidrat (bulgur pilavı-ya da tam buğday ekmeği ,çavdar,kepek ekmeği gibi besinler) 4-5 dilime denk gelecek şekilde var helede spor da yapınca ölürüm ben açlıktan ekmek yemesem:1:

Haklısın canım çok da iyi ediyorsun aman sakın çok da kısma bu defa da acıkırsın yağı,karbonhidratı az kısarsın hallolur zaten bu hafta:nazar::16:

sağol nerudacım toparlanırım bugün inşallah

Toparlanırsın tabii ki tatlım dinlenmen lazım inşallah super olucaksın bir-iki güne:nazar:
sağol canımcım

ama yemeden duramazdın dimiiiiiiiii
seni seni :))))))))

aynen walla, kilo verdikten sonra kilo verme döneminde yemediğin şeyleri yemeye başlayınca ilk başta olmasa bile daha sonra kilo almaya başlıyosun ama vücuda eksikliğini göstermediğin şeyleri yediğin sürece kilo alınacağını sanmıyorum
zaten pek çoğumuz da aynı hatayı yapıyor kilo verirken
önce yemiyoruz sonra kilolar gidiyo, biz de rehavete kapılıyoruz, hooop bi bakmışız aynı kilodayız yine

nerudacım sağol tatlıımm
elimden geldiğince normalleştirmeye çalışıyorum herşeyi

bugün akşama taze fasülye yapıcam, sabah evden çıkmadan indirdim buzluktan, akşama kadar çözülür
yanına bi pilav bide salata
kociç isterse bide çorba yaparım
tarhana falan
çok severim ben tarhanayı bide ev tarhanası, anneannem yapar çok güzel olur

Maşallah tatlım ben eminim düzeninin tam olarak oturacağına:nazar::16:

sanada afiyet olsun

bu arada bugün toplamda 5 kupa bardağı ile su içtim,boyuna wcye gitmek sinirimi bozsa da buna meburum sanırım

sağol canım
benimki 1,5 lt oldu sabahtan beri :))))
bi o kadar daha rahat içerim ben :))
neyse ben gideyim artık, öpüyorum hepinizi :54:

canım geçen sene yanlış diyet fazla spordan hasta oluyodum diyete başladığımdan beri bikaç kez halsiz kaldım ilkkez hasta oldum 4 ayda diyebilirim canım.

desene hem kilolar gitti hemde sağlığın bozulmadı iyi o zaman durmak yok yola devam :10:

sanada afiyet olsun

bu arada bugün toplamda 5 kupa bardağı ile su içtim,boyuna wcye gitmek sinirimi bozsa da buna meburum sanırım

Tabrikler tatlım evet içmen lazım 2-2,5 lt su içmeye çalış lütfen napalım wc olacak tabii ama sağlıklı olan da bu:16::13:

afiyet olsun cnm

bende birazdan
5 fındık 5 badem

Bitanem yanlış anladın ekmek tabiki yicez ben her gün 2 dilim yiyorum ama sadece sabah kahvaltılarında.. mesela bugün sabah kahvaltıda ekmek yemedim çünkü birazdan gezmeye gidicem onun yerine börek yerim diye düşündüm böylece dengeliyorum bakın et, yumurta ve yaqlar dışındaki herşey karbonhidrattır bunların içine sebzeler meyveler hamur işleri ve süt ürünleri hepsi girer fark nedir bazılarının deqeri düşük bazılarının yüksektir (ebru akının karbonhidrat deqerleri) google dan tıklayın burayı herşeyin karbonhidrat deqerini bulursunuz ..

Canım besinler yaqlar proteinler ve karbonhidratlar diye 3 e ayrılır bildiqiniz gibi...yaqlar adı üstünde katı ve sıvıyaqlardan oluşur..proteinlerse et(kırmızı et, tavuk ve balık)bunlardır protein grubunun dışında kalan herşey karbonhidrattır ve çok ilginç bize kilo aldıran sadece karbonhidratlardır yaqlı yemekten her zaman kaçınırız halbuki yaqların deqeri sıfırdır proteinlerinde sıfırdır karbonhidrat diyetinde bunlar çok güzel anlatılıyor mesela şöyle anlatayım
kişinin günlük alması gereken karbonhidrat miktarı kendi kilosu kadardır daha fazla karbonhidrat alırsak kilo alırız daha az karbonhidrat alırsak kilo veririz mesela bnm kilom 77 günlük karbon deqerimi ne kadar 77nin altına çekersem okadar çok kilo veririm 77de tutarsam kilomu korurum ama 77nin üstünde alırsam kilo alırım bunları hesaplayarak 2 ayda 16 kilo verdim ramazandan beri uygulamaya ara verdiqim için 3 kilosunu geri aldım çok önemli bişey daha var vücudumuz aldıqı fazla karbonhidratları vücudun neresinde yer bulursa oraya depolar ve böylelikle bölgesel kilolar ortaya çıkar eğer biz kilomuzun altında karbonhidrat alırsak vücut karbon deqeri kilonun altında olduqu için kalan karbon ihtiyacını vücuttaki karbonları eriterek karşılar ve böylelikle sadece yaqlarda kilo vermiş oluruz ama eqer et yada yumurta yediqimiz zaman yanında ekmek yada bu tür şeyler yersek proteinler vücuttaki yaqları deqil o anda yediqimiz ekmek yada tarzı şeyleri eritir bunun için proteinlerle karbonhidratlar aynı anda alınmaz alındıqı zamanda 2-3 gün kilomuzda azalma olmaz bunları beraber yiyeceqimiz zaman kilolarımızı verip korumaya geçtiqimiz zamandır
canım inş. soruna karşılık verebilmişimdir:16:

muhakkak bunun bilimsel bir tarafı vardır ancak herşeyden dengeli ve belirli ölçülerde yiyerek zayıflayan pek çok arkadaş var burda.yağ oranlarında azama olduklarınıda diyetisyen tartısında görebiliyorlar.hügocukun bize verdiği listeyi incelersen oda hem herşeyden azar ölçüde yiyip hem de4 ayda 13 kilo vermiş.hem bak seeninde dediğin gibi dikkat etmediğin dönmede 3 kiloyu hemen alıvermişsin.yani hayatın boyunca bu listeyi uygulayamazsın ki,yoksa bir alır bir verirsin yıllarca.

Back
X