• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Günaydın arkadaşlar nasılsınız bugün?

Aminnn canım birazdan tahlil vermeye gidicem aç gel dediler bişey yemedim sabah kalkar kalkmaz kahvaltı alışkanlıqım olduqundan açlık baş aqrısı yaptı 8.30ta hastanede olucam eve gelmem kaç olur bilmem hkahvaltım bugün çok gecikecek miqren var bende inşaallah tetiklemez..
allah kolaylik ve acil sifalar versin erginsa..

AMİN,inşallah kısa sürede iyileşir,hiç bişey yemiyor,ayakta zor duruyor yavrucuğum.offfffff çalışan anne olmak ne zor,şimdi yanında oluversem o bile iyi gelirdi belki:14::14:
teşekkür ederim eswciğim sağol canımmmmm

Tatlım çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum ama eminim sen de akşamları telafi ediyorsundur ve çabucak da iyileşicek eminim:nazar::16:

boğazlarım üsteledi bugün spor yapmayacağım öğleden sonra hastaneye gideceğim ilaç alırsam atlatırım ateşte yapıyo gece çok terledim ama geçmedi. balıkesirdede soğuktu falan ordada üşüdüm ayakkabılarım ıslandı ayaklarım buz gibi oldu ıslak çorap mahvetti arabada gelirken çıkardım ama yinede ayaklarım suyu çekmişti dün iyiydim ev temizliği derken hava soğuk kapı cam açık yine üsteledi
gecmis olsun hugocum...insallah cabuk düzelirsin..burasida cok soguk hic disari cikasim gelmiyo...hic sevmem soguk ..su an burda eksi 2 derece..2 gündür günesli hava ama cok soguk oldugundan cikasim yok...

Tatlım çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum ama eminim sen de akşamları telafi ediyorsundur ve çabucak da iyileşicek eminim:nazar::16:

sağol canımmmmm,umaım telefi edebiliyorumdur.çalışan annelerde hep bir pişamnlık duygusu oluyor sanıırm,ama mecburuz tabiki,hem kendi ruh sağlığımız hemde çoluğumuzun çocuğumuzn geleceği için:61:

Canım besinler yaqlar proteinler ve karbonhidratlar diye 3 e ayrılır bildiqiniz gibi...yaqlar adı üstünde katı ve sıvıyaqlardan oluşur..proteinlerse et(kırmızı et, tavuk ve balık)bunlardır protein grubunun dışında kalan herşey karbonhidrattır ve çok ilginç bize kilo aldıran sadece karbonhidratlardır yaqlı yemekten her zaman kaçınırız halbuki yaqların deqeri sıfırdır proteinlerinde sıfırdır karbonhidrat diyetinde bunlar çok güzel anlatılıyor mesela şöyle anlatayım
kişinin günlük alması gereken karbonhidrat miktarı kendi kilosu kadardır daha fazla karbonhidrat alırsak kilo alırız daha az karbonhidrat alırsak kilo veririz mesela bnm kilom 77 günlük karbon deqerimi ne kadar 77nin altına çekersem okadar çok kilo veririm 77de tutarsam kilomu korurum ama 77nin üstünde alırsam kilo alırım bunları hesaplayarak 2 ayda 16 kilo verdim ramazandan beri uygulamaya ara verdiqim için 3 kilosunu geri aldım çok önemli bişey daha var vücudumuz aldıqı fazla karbonhidratları vücudun neresinde yer bulursa oraya depolar ve böylelikle bölgesel kilolar ortaya çıkar eğer biz kilomuzun altında karbonhidrat alırsak vücut karbon deqeri kilonun altında olduqu için kalan karbon ihtiyacını vücuttaki karbonları eriterek karşılar ve böylelikle sadece yaqlarda kilo vermiş oluruz ama eqer et yada yumurta yediqimiz zaman yanında ekmek yada bu tür şeyler yersek proteinler vücuttaki yaqları deqil o anda yediqimiz ekmek yada tarzı şeyleri eritir bunun için proteinlerle karbonhidratlar aynı anda alınmaz alındıqı zamanda 2-3 gün kilomuzda azalma olmaz bunları beraber yiyeceqimiz zaman kilolarımızı verip korumaya geçtiqimiz zamandır
canım inş. soruna karşılık verebilmişimdir:16:
canım çok yanlış. proteinlerinde yağlarında kalori değerleri vardır. hepsinden dengeli almak gerekir. kilo aldıran sadece karbonhidrat değildir fazla yağ fazla proteinde kilo aldırır. o karbonhidrat diyetlerini uzmanlar tavisye etmiyor canım. o yüzden sağlıklı bir diyet yapılmalı. sebzedede karbonhidrat var ama çok değil daha ziyade lif kaynağı. heleki spor yapılıyorsa karbonhidrat şart. şeker ihtiyacı için meyve yenmeli. o diyette yağ protein serbest meyve karbonhidrat yasak ama sağlıksız bu sefer fazla portein depo oluyor

Bitanem yanlış anladın ekmek tabiki yicez ben her gün 2 dilim yiyorum ama sadece sabah kahvaltılarında.. mesela bugün sabah kahvaltıda ekmek yemedim çünkü birazdan gezmeye gidicem onun yerine börek yerim diye düşündüm böylece dengeliyorum bakın et, yumurta ve yaqlar dışındaki herşey karbonhidrattır bunların içine sebzeler meyveler hamur işleri ve süt ürünleri hepsi girer fark nedir bazılarının deqeri düşük bazılarının yüksektir (ebru akının karbonhidrat deqerleri) google dan tıklayın burayı herşeyin karbonhidrat deqerini bulursunuz ..

cnm bunun bilimsel açıklaması bu olabilr :34:ama ben geçende yazmıştım sana sen famire et ve pialv bir arada olmaz asla kilo veremezsin dediğinde.cnm ben 1 ay oldu başlayalı akşama ne pişrdiysem ama ne pişrdiysem yedim gerektiğinde et ve pilavyedim. az yağda kızartma yaptım köfte.onlarında peçetyele kalan yağlarını iyice sıktım yedim.ve hiç dikkat etmedim onla bu yenmez bunla bu yenemz die kardiyo yapıorum gün aşırı ve hergün pilates yapıorum.4 kilodan fazla verdim.diyetsyenler ne kadar onla bu yenmez bunla bu yenmez asla şu yasak dese de (burda pek çok örneği var) istediği herşeyden abartmadan kilo veren çok arkadaşımız oldu.ömür boyu bir listeye yada bazı değerlere bağlı yaşayamayız cnm.ben çok gördüm cnm çevremde bu şklde diyet yapıpda geri alan çok gördüm dikkat et cnm.

kizlar regl döneminde spor yapiyormusunuz..

bu arada kahvaltimida yazayim hemen..

esmer bugdayli ekmekle peynirli marullu sandvic yaptim 3 zeytin yedim..1 kupada sekersiz yesil cay..

muhakkak bunun bilimsel bir tarafı vardır ancak herşeyden dengeli ve belirli ölçülerde yiyerek zayıflayan pek çok arkadaş var burda.yağ oranlarında azama olduklarınıda diyetisyen tartısında görebiliyorlar.hügocukun bize verdiği listeyi incelersen oda hem herşeyden azar ölçüde yiyip hem de4 ayda 13 kilo vermiş.hem bak seeninde dediğin gibi dikkat etmediğin dönmede 3 kiloyu hemen alıvermişsin.yani hayatın boyunca bu listeyi uygulayamazsın ki,yoksa bir alır bir verirsin yıllarca.

Hayatım zaten herşeyden yiyoruz şeker dışında zaten doktorlarda 3 beyazdan uzak durun diyor yani yemediqimiz hiçbirşey yok herşeyden ama yeteri kadar yiyoruz ama karbonla proteini karıştırmıyoruz pilavla ekmeqi yumurtayla ekmeqi yada et ürünleriyle ekmek pilav makarna tüketmiyoruz bunların hepsini yiyoruz ama farklı ögünlerde yiyoruz ve sadece yaqlardan veriyoruz 2-3 aydır gündemi takip edersen tvde doktorlar bu diyetten bahsediyor hatta bu diyet deqil olması gereken beslenme şekli diye anlatıyorlar ve sadece yaqlardan veriyorsun kasların protein aldıqın için kuvvetleniyor bnm kilo almam şöyle oldu ramazan bayramında köye gittim annem beni yazdan beri görmediqi için 16 kilo ona çok göründü ve ne bulduysa yedirdi bnm yediklerimi kim yese 3 kilo alırdı ben 2 ayda 16 kilo verdim ama 3 ayda 3 kilo aldım ve inanılmaz yedim börekler tatlılar hiç kısmadım yani aldıqım kilo yediklerime göre çok az ve 3 ayda aldım bu bir alıp bir vermek deqil fazla yediqimde olması gereken oldu yanii..

bende neruda gibi pekçok yanlış diyet yaptım karbonhidrat diyetide yaptım malesef sonuç alamadım. o yüzden diyetisyene gittim zaten göbeğim erimiyordu çünkü her yer gidiyor göbek kalıyordu sağlıklı diyetle kurtuldum şükür var daha ama sonuçta kilomda var 62 olunca gidecek eminim bu kadar gitti o mu gitmeyecek zaten kıyafetlerden belli olmuyo sorun etmiyorum artık

Hayatım zaten herşeyden yiyoruz şeker dışında zaten doktorlarda 3 beyazdan uzak durun diyor yani yemediqimiz hiçbirşey yok herşeyden ama yeteri kadar yiyoruz ama karbonla proteini karıştırmıyoruz pilavla ekmeqi yumurtayla ekmeqi yada et ürünleriyle ekmek pilav makarna tüketmiyoruz bunların hepsini yiyoruz ama farklı ögünlerde yiyoruz ve sadece yaqlardan veriyoruz 2-3 aydır gündemi takip edersen tvde doktorlar bu diyetten bahsediyor hatta bu diyet deqil olması gereken beslenme şekli diye anlatıyorlar ve sadece yaqlardan veriyorsun kasların protein aldıqın için kuvvetleniyor bnm kilo almam şöyle oldu ramazan bayramında köye gittim annem beni yazdan beri görmediqi için 16 kilo ona çok göründü ve ne bulduysa yedirdi bnm yediklerimi kim yese 3 kilo alırdı ben 2 ayda 16 kilo verdim ama 3 ayda 3 kilo aldım ve inanılmaz yedim börekler tatlılar hiç kısmadım yani aldıqım kilo yediklerime göre çok az ve 3 ayda aldım bu bir alıp bir vermek deqil fazla yediqimde olması gereken oldu yanii..

canım sen karbonhidrat diyetimi yapıyorsun. bu arada uzmanlar 3 beyazdan uzak durun diyor yani beyaz undan şekerden tuzdan. şeker yok tamam beyaz un yerine esmer un diyor uzmanlar hiçbir diyetisyenin tamamen ekmeği kestirdiği bir liste yoktur çünkü verilen kilolar diyetten sonra hızla geri alınır canım

bende onu söylemek istiyorum işte yani gün gelir misafierliğe gidersin,eşinle dostlarınla yemeğe çıkman gereken günler olur,sana gelen misafirlerin olur,hele hele benim gibi çalışan biriysen bu dediklerini yapmanın imkanı aaaasssla olamaz.örneğin bugun et yemeği salata ve çorba var.yani çorbayı şimdi yiyeyim,1s aat sonrada et yiyeyim diyemezsin.oan onu yemem lazım

kızlar verdiğiniz cevaplardan ötürü teşekkür ediyorum hepinize...
hiç tatlıyla aram yoktur benim 40 yılda bir yerim.ara sıra regl döneminde canım istiyor oda senede 1-2 anca yani çayı felanda şekersiz içerim hep.o yüzden göbeğimin yağdan ziyade doğuma bağlı bi sarkma var sanırım.mekik çekmeye çalışıyorum onun için de ama ne kadar etkili bilemiyorum.sürekli masa başında çalıştığım için yürüyüş yapma şansımda yok yani pek hareketli bi çalışma ortamımda yok...akşamları da ev çocuk felan derken iyice sarkıyo spor olayı...zaten kocişime diyete girdim desem tepesi atıyo:19:kilonmu varki ne diyeti diye başlıyor söylenmeye..:3:

famir bebisin cabuk iyilesir insallah..benim bebeyimde biraz daha iyi...disarida fazla cikarmiyorum hasta olur diye..

sağol canımmm,iyi dileklerin için.benim kızım kreşe gidiyor bakacak kimsem yok burada,bu nedenle hergün çıkıyor dışarı ve bir türlü tam olaark iyileşemiyor:59:

ayrıca protein kasların gelişmesi artması içindir spor yaparken çalışması için kasların karbonhidrat gereklidir. kardiyo yaparken ilk 25 dakika vücut karbonhidrat ve şeker yakar. eğer bunlar yoksa protein yakarki bu da istenmez. sporda ilk 20 dakika asla yağ yakımı olmaz en erken bu dakikadan başlar canım. bunlar olmazsa vücuttaki gerekli vitaminler protein kaybı olur. zaten karbonhidrattan eksik bir diyetle spor yapılamaz insanda güç kalmazki. önemli olna yağ yakabilmek kardiyo ile bunun içinde düzenli beslenmeliyizki spor yapmaya derman kalsın. zaten spor yapamayacak kadar halsiz kalınıyorsa o diyet yanlıştır. ama bu spor 1 haftalık değil düzenli olmalı eğer 1 ay düzenli spor ve diyet yapılıyorsa insan bu enerjiyi buluyorsa bu yok doğrudur zaten spor olmadan düzenli yağ yakımıda olmuyor malesef. bence diyetisyenden alınmış veya diyetisyenlerin hazırladığı mümkünse diyetisyen kontrolunde zayıflanmalı. zaten yavaş yavaş veriyosun o zaman verdiklerin yağ oluyor genelde ve kiloda almıyorsun kaçamaklar olsada. ona buna saldırma isteği olmyor canının çektiği pek bişey olmuyor zaten

kızlar verdiğiniz cevaplardan ötürü teşekkür ediyorum hepinize...
hiç tatlıyla aram yoktur benim 40 yılda bir yerim.ara sıra regl döneminde canım istiyor oda senede 1-2 anca yani çayı felanda şekersiz içerim hep.o yüzden göbeğimin yağdan ziyade doğuma bağlı bi sarkma var sanırım.mekik çekmeye çalışıyorum onun için de ama ne kadar etkili bilemiyorum.sürekli masa başında çalıştığım için yürüyüş yapma şansımda yok yani pek hareketli bi çalışma ortamımda yok...akşamları da ev çocuk felan derken iyice sarkıyo spor olayı...zaten kocişime diyete girdim desem tepesi atıyo:19:kilonmu varki ne diyeti diye başlıyor söylenmeye..:3:

canım pilates yapsan toplanır göbeğin çok güzel olur canım

kizlar regl döneminde spor yapiyormusunuz..

bu arada kahvaltimida yazayim hemen..

esmer bugdayli ekmekle peynirli marullu sandvic yaptim 3 zeytin yedim..1 kupada sekersiz yesil cay..

Valla tatlım benilk gün iyidim yaptım ama 3.gün akrnım ağrıyodu hiç halim yoktu yapmadım yani kendini iyi hissediyorsan yap ama baktın halsizsin zorlama bence

Back
X