• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Öğle;

4 yk mantarlı tavuk sote
6-7 yk bulgur pilavı
1 bardak kefir
roka

Biraz fazla oldu pilav yine :)

Tahinli pekmezli kek yaptım.Hiç şeker koymadım,tam buğday unuyla yaptım. 1 dilim yedim ama hemen yemek üstüne :(

Ara öğünde 2 kuru kayısı yerim artık.

Akşam da zeytinyağlı kereviz yapayım, hafif yemeklerle bitireyim günü bari.
evet canım fazla olmuş 7 kaşık pilav 3,5 dilim ekmek yapar akşam telafi edersin bişey olmaz

keşke bekarken zayıflayabilseymişimdi. o zamanlar denemediğim diyet kalmadı yok atkins yok simit diyeti yok karbonhidrat diyeti yok protein diyeti vs.. denemediğim kalmamıştı

canım ben çok pasta yerdim dondurma çikolatalı gofret sonra hamurişi kızartma colaya çok düşkündüm mesela günde 1 litre içiyordum o yüzden kilo veremiyordum. valla canım aşarı yukarı 83 kiloyken yüzde 33- 34 yağ oranım vardı şimdi yüzde 24 oldu. birde sen bu şekeri bıraktığın dönemde sakarin veya yapay tatlandırıcı veya güvenilir olmayan bal veya light bisküvi hani şu limonlu gibi tatlı olanlardan veya light içecekler falan içmiş yemiş olmayasın arada tatlı şeyler azda olsa yemiş olmayasın canım ağzına hiç tatlı şekerli bişey deymeyecekti meyveden başka. bende insülin direnci vardı yani tatlı yediğimde arkası geliyordu ne kadar çikolata tatlı varsa yerdim yedikçe yiyesim gelirdi ondan yani bıraktırdı birde göbek sorunundan bıraktırdı bana yasakladı. birde düzenli beslendinmi mesela karbonhidrat eksikliği varsa eğer o da tatlı isteği yaratabiliyor canım. tatlı ve şekeri tamamen bırakırsan vücut alışıyor o yüzden istemiyor ondan rahatım unutuyor insan yani öyle diyeyim

yağ oranının iyi düşmüş gerçekten.ay evet afedersin diyet bisküviler falan ordan aldım tabi tatlı ihtiyacını ben onları tatlıdan saymamışım bi an :1: bal tatlandırıcı falan yoktu.anladım sağlık probleminden ötürüymüş. evet istemediğini bir ay kadar önce farkettim çayı kahveyi şekersiz içmeye o kadar alışmışım ki üçü bir arada içmiştim ilk defa,içemedim midemi bulandırdı.dediğin gibi vücut alışıyor demek.

Bence en iyisi üzerinde yazan miktara göre yapmak ama evde tartım olmadığından 7 yemek kaşığı koyuyorum.2 yk da yulaf ezmesi koyuyorum ancak yetiyor bana.1 su bardağı süt ilave ediyorum.

üzerini okumuştum unuttum.benimde tartım yok.artık öyle denerim başlarım bi sağol :34:

canım hugocuğun dediğine göre hergün 2 bardak ksüt veya yoğurt tüketmek gerekiyomuş
ben de buna göre tüketiyorum yoğurt ve sütümü
ben hızlı yiyorum ya, yedikten sonra farkediyorum ama hızlı yediğimi
bazen kocişle film falan koyuyuoruz yemek yerken, o zaman izlicem diye yavaş yiyorum, daha iyi oluyo tabi ama her zaman yapamıyorum malesef, unutuyorum :)))

o halde süt oldukça az benim listemde.:44: bende internet başında yiyorum artık :)
dediğin gibi bitince farkediyorsun hızlı yediğini hele açsan beş dakikayı bulmuyor bitmesi :1: bu önemli bi konu bence.

benimde çok az yeme sürem farkındayım ama bende hızlı yiyorum nedense.izndeydim bu hafta başladım işe doktoro gittim sürekli öğle yemeğini hep geç saatlerde yedim dahada geç kalmasın diye hep hızlı hızlı yedim aslında iyi birşey değil.akşamlarıda acele ediyorum ben 6:45 t evde oluyorum salata yap yemekleri hazırla hızlı hızlı tabi hızlıda yiyorum 7:30 yada yedibuçuğu geçerekten yemiş oluyorum geç olmasını istemediğimden böyle hep

yerleşmiş bir alışkanlığı kırmak zor oluyor başlarda.evet bende onu yaptığım oldu öğün saati aralığını aşmayayım diye hızlı hızlı yediğim oldu sonradan farkettim.değiştirmemiz lazım bununda olumlu sonuçları varmış :77:

cnm ben önceden yapıodum bi ara bıraktım şimdi de 1 hafta oldu başlayalı bu 2.haftam.2 aya yakın bir zamndır da düzenli kardio yapıorum.kesnlkle tavsiye ediorum kilolar daha sağlıklı verilio kardiyoyla daha doğrusu yağlar.pilatesle de acaip güzek kaslarınız uzuo şeklleniosunuz popom bacaklarım farkedilir derece de sıkılaştı selülitlerim azaldı. çok mutluyum tavsiye ederim şiddetle:34:

saol cnm teşekkrüler.bamya çorbası konya ya ait yöresel bi çorba içen herkes çok beğendi benm tanıdıklarımdan sen de denersin değişklik bende hiç yemek ayrtem,iorum di,yebilirim

cnm ben eskiden nasılsa şimdide öle normal bi hızla yiorum vakit tutmam.yok 20 -30 kere çiğneyin fln denio ama hiç dwenemdim açıkcası.

sağol canım pilatesi hiç bırakamamak üzere devam o halde :45: çorbayı da denemek isterim aklımda olsun :34: 20-30 kere çiğnemekte tadını öldürmez mi ki dinlenerek yesek iyi galiba :40:

bi yazı buldum arkadaşlar paylaşmak istedim :34:

Yavaş Yemek Yemenin Faydaları

Yavaş Yemek Sağlıklı Yemektir

Üç çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak çocukluğumda çoğu zaman masadan en son ben kalkardım. Ama büyüdükçe geride kalmamak için bu sefer daha hızlı yemeyi öğrendimse de şimdi, keşke hiç öğrenmeseydim diyorum.
Hızlı Yemek Sorunlara Yol Açar

Hızlı yemenin bende açtığı en temel sorun hazımsızlıktı. Bazen midemin ağzımın hızına yetişmediğini düşünüyorum ki (gerçekte hazımı kolaylaştıran sıvıların çalışması ve hazım sürecini tamamlanmasının 15-20 dakika tutuğunu unutmayalım). Çoğu zaman yemeğimi bitirmeme, tabağım boş olmasına rağmen hala açlık hissediyorum. Bu durumlarda aç olup olmadığımı bile bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da yavaş yemeye başladıkça hazım sorunlarını aşacağımdır.

Hızlı yemenin yarattığı diğer bir sorun da sosyal ilişkelere yansımasıdır. Birileri daha yemeğini yerken benim çoktan bitirmemin yarattığı rahatsızlığı anlatamam. Bu durum aynı zamanda masadaki sohbetin de kesilmesine sebep oluyor. Özellikle birileri ile lokantaya giderken, çoğu zaman arkadaşım tabağını yarılamadan garsonun tabağımı kaldırdığını utanarak izledim.
Yavaş Yemenin Karşılığı Az Yemektir

Araştırmalara göre yavaş yemek az yemeği de kendiliğinden getiriyor. Rhode Adaları Üniversitesi’nin yaptığı araştırma, yavaş yemekle daha az kalori alma arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu gözler önüne seriyor. Bunu yanında aynı araştırma yemekten sonra kendimizi uzun süre aç hissetmememizin sebebinin yavaş yemek olduğunu gösteriyor.
Daha Yavaş Yemek İçin Bir Kaç Öneri

Artık yavaş yemenin daha sağlıklı olduğuna dair kafamda hiç bir soru işareti kalmadığına göre, bana sadece bunu uygulamak kalıyor. Burada benim de uygulayacağım yavaş yemek için bir kaç tavsiye bulacaksınız:

Küçük lokmalar alın ve yutmadan önce en az dört ila beş kez güzel bir çiğneyin. Yeni lokmayı almak için ağzınızın boş olmasına dikkat edin.
Her lokmadan sonra elinizdeki kaşık ve çatalınızı lokmanızı yutana kadar masaya bırakın.
Yemek yerken başka şeylerle meşgul olmayın. Yemek sırasında televizyon izleyen ya da gazete-dergi okuyan kişiler daha hızlı yemek yerler.
Başka bir kişi ile birlikte yemek yerken sadece ağzınız boşken konuşmaya özen gösterin.
Yemek masasına oturduğunuzda yemeye başlamadan önce kısa bir süre dinlenin ve kendinize ‘Ben yavaş yiyeceğim ve bu yemekten tad alacağım’ deyin. Yemek boyunca da zaman zaman kısa aralarla dinlenin.
Farklı yemekler yemeğe çalışın. Çünkü farklı, alışık olmadığımız tadlardaki yemekler bizi yavaşlatırken, bildiğimiz yemekleri doğal olarak daha hızlı yeriz.

Yavaş Yemenin Ödülleri Var

Yavaş yemenin ödülü midemizi de aşan başka anlamlar taşır. Yavaş yemek demek yediğimizden ve etrafımızdaki herşeyden zevk almak demektir. Bu da sağlıklı bir yaşamın bir parçasıdır.

Son düzenleme:
arzuhalcim şimdi artı bu sağlıksız hazır gıdalar yüzünden herkeste bu sorun olabiliyor mesela sen tatlı yedikten sonra tekrar yemek istiyormusun. hamurişlerine fasfoodlara düşkünmüsün kızartmalara. yedikçe yiyesin geliyormu göbekte yağ varmı bunlar varsa sendede insülin direnci olabilir

Hugocum nasılsın canım...sabahta yazmıştım ama sen çıktın kendine iyi bak.benim diyet fena değil

keşke bekarken zayıflayabilseymişimdi. o zamanlar denemediğim diyet kalmadı yok atkins yok simit diyeti yok karbonhidrat diyeti yok protein diyeti vs.. denemediğim kalmamıştı

ben ne zaman kilo vermek istesem annem hep şey derdi, bunun yolu boğazına sahip çıkmaktan geçiyo, sen ye ye, sonra kilo vermee çalış olmaz öyle şey derdi, doğru söylüyomuş walla
şimdi istediğimi yiyorum ama kilo veriyorum, bu çok güzel
ben zaten belirli bişeye bağlı kalamam, hemen sıkılırım, bide yasaklar cezbeder insanı,o yüzden de bana göre olmadı hiç bi zaman o tarz şeyler

kızlar bende zayıflamak istiyorum ama bi türlü diyet yapamıyorum 1 gün yemezsem 2 . gün çok yiyiyorum

canım yememekle olmuyo bu iş
burada yediklerini yaptığın sporu yazarak zayıflayabilirsin, biz de sana yorum yaparız bu yanlış bu doğru diye ama aç kalarak kilo veremezsin canım
ben buranın sayesinde 22 kasımdan beri 5 kilo verdim, çok da orantılı bi şekilde gitti ayrıca

kızlar bişi sorucam size
şimdi pilatesi yapıyoruz iyi güzel ( hoş ben daha başlamadım ama )
bırakırsak tekrar kilo alırmıyız çünkü kaslarımız da açılmış olacak pilates nedeniyle
tamam bi ömür bırakmam falan diyoruz ama kaçımız uyabilecek ki buna
yani öyle bi yan etkisi var mı acaba, bi bilginiz var mı?

Hugocum nasılsın canım...sabahta yazmıştım ama sen çıktın kendine iyi bak.benim diyet fena değil

nasıl olayım canım iyi olmaya çalışıyorum. demin doktordan geldim faranjit dedi. üstelik ben hastayken canım bişeyler çeker hep. doktordan gelirken dönerci gördüm ekmek arası döner canım çekti simitçiyi gördüm simit istedi. allahtan pastanenin önünden geçerken pasta istemedi yani tatlı istemiyor allahta. şimdi yani imit yesem falan ama zaten yılbaşında falan diyet yapamadım depremdi falan derken olmadı sporda yapamadım bugünde spor yok hastayım o yüzden eve geldim hastada olsam diyete devam edicem. şimdi bir üyük bardak yeşilçay içiyorum demin bir madensuyu içtim. birazdan 2 mandalina yerim ardından 10 badem 10 antep fıstığı yerim artık. canım yoğurt istiyor serin serin akşama yoğurt yerim. valla ağrım yoktu demin başladı heryanım kırılıyor şimdi ağrı kesici verdiydi onu içicem kafam kazan gibi algılama sorunu yaşıyorum bazen anlayamıyorum yazdıklarınızı okuyorum ama net anlayamıyorum kusura bakmayın

kızlar bişi sorucam size
şimdi pilatesi yapıyoruz iyi güzel ( hoş ben daha başlamadım ama )
bırakırsak tekrar kilo alırmıyız çünkü kaslarımız da açılmış olacak pilates nedeniyle
tamam bi ömür bırakmam falan diyoruz ama kaçımız uyabilecek ki buna
yani öyle bi yan etkisi var mı acaba, bi bilginiz var mı?

canım zaten pilates zayıflatan bişey değil yani spordan ziyade egzersiz gibi düşün direk kasları hedef alıyo çok etkili hatta diyebilirimki kasları direk çalıştırmada en etkili yöntem kardiyo daha farklı oluyo çünkü. şimdi sana ne kadar anlatsam boş sen şimdi şöyle bikaç hafta yap o zaman anlarsın ne demek istediğimi. süper oldum laflarını duyarım senden

Kızlar canım pilates çekti şimdii...

Bugün yapmadım ya, duramıyorum.

Hemen ben de bir pilates maxi plus yapayım :emir_bebek:

canım zaten pilates zayıflatan bişey değil yani spordan ziyade egzersiz gibi düşün direk kasları hedef alıyo çok etkili hatta diyebilirimki kasları direk çalıştırmada en etkili yöntem kardiyo daha farklı oluyo çünkü. şimdi sana ne kadar anlatsam boş sen şimdi şöyle bikaç hafta yap o zaman anlarsın ne demek istediğimi. süper oldum laflarını duyarım senden

canım sıkılaştırdığını biliyorum da
ben kasları açtığı için bırakınca daha kötü oluyo diye duymuştum, doığru mu yanlış mı bilmiyorum ama
sen bunu bi diyetisyenen sorabilirmisin?

eswcim zaten bir ömür boyu spor hergün kimse yapamaz zaten ama şu var kiloları yağları verip kaslarımızı geliştirip ne kadar vücudumuzu şekillendirebilirsek o kadar iyi olur sarkma olmaz. mesela zayıfta olunsa iç kolda sarkma oluyor göğüslerde öyle. mesela karında iç bacaklarda oluyor sarkmalar bunlar kilolu olmaktan çok daha kötü gösteriyor insanı. zayıflayıp bu sorunları halledip engellersek sporla sorun olmazki her zaman spor yapmak diye bişey yok. heleki egzersiz için. kimi günde 100 mekik çeker etkisi olmaz kimi 20 mekik çeker direk çalıştırır kasları çok etkili olur yani sporun saatten ziyade etkisi önemlidir mesela regl döneminde pilates yaparken karnımı içeri çekmekte zorlandım ebru şallıda dedi regl döneminde karın kaslarını tutmak zor oluyor diye. o dönemde yeterli etki alamadım ama şimdi yapabilseydim o zamana göre daha çok çalıştırır daha güzel çalıştırırdım. en basit spor kardiyodur alışınca insana en basiti o gelir. en zoru kas çalıştırmaktır çünkü mesela pilatesle abdominal çalıştırırken kas nasıl acıyor değilmi zor yani dayanamıyor insan oysaki koşarken kas acısı olmuyor.

canım sıkılaştırdığını biliyorum da
ben kasları açtığı için bırakınca daha kötü oluyo diye duymuştum, doığru mu yanlış mı bilmiyorum ama
sen bunu bi diyetisyenen sorabilirmisin?

canım sormaya gerek yokki canlı örneğim ben. daha önce ben düzenli pilates yaptım zaten sonra bıraktım. valla oradan burdan çıkan yağlar olacağına kaslı iri gözük daha iyi bence. kaslar olmayınca yağlar çok çirkin gözüküyo canım ya. ordan burdan çıkıyo. tamam çok iri olmuyorsun ama yani yusyıvarlak kat kat sırt karın şekilsiz bacaklar sarkmış kollar falan iyi değil kassız yağlı olacağına kaslı kilolu iri ol daha iyi canım ya zaten spor yapan uzun süre kilo alsada yağı fazla olmuyor mesela benim 83 kiloyken çok yağım yoktu yani kiloma göre bu yüzden canım tüm değperler normaldi yani sağlıklıydım yoksa spor olmasa 83 kilo yağ fıçısı olurdum.

eswcim zaten bir ömür boyu spor hergün kimse yapamaz zaten ama şu var kiloları yağları verip kaslarımızı geliştirip ne kadar vücudumuzu şekillendirebilirsek o kadar iyi olur sarkma olmaz. mesela zayıfta olunsa iç kolda sarkma oluyor göğüslerde öyle. mesela karında iç bacaklarda oluyor sarkmalar bunlar kilolu olmaktan çok daha kötü gösteriyor insanı. zayıflayıp bu sorunları halledip engellersek sporla sorun olmazki her zaman spor yapmak diye bişey yok. heleki egzersiz için. kimi günde 100 mekik çeker etkisi olmaz kimi 20 mekik çeker direk çalıştırır kasları çok etkili olur yani sporun saatten ziyade etkisi önemlidir mesela regl döneminde pilates yaparken karnımı içeri çekmekte zorlandım ebru şallıda dedi regl döneminde karın kaslarını tutmak zor oluyor diye. o dönemde yeterli etki alamadım ama şimdi yapabilseydim o zamana göre daha çok çalıştırır daha güzel çalıştırırdım. en basit spor kardiyodur alışınca insana en basiti o gelir. en zoru kas çalıştırmaktır çünkü mesela pilatesle abdominal çalıştırırken kas nasıl acıyor değilmi zor yani dayanamıyor insan oysaki koşarken kas acısı olmuyor.

anladım canım
ben de başlayayım o zaman bu akşam pilatese
ay inşallah bana da faydası olur
canım bişi sorcam sana. bu totoyu nasıl eriticez
benim bi arkım bana marks&spencer'dan iç çamaşırları almıştı ki ben giremiyodum içlerine
bugün denedim bi tanesini girdim ama totom çıkıyo çamaşırın kenarlarından, oraları nasıl eriticem ben
bak kimse gülmesin bana :20::20:

anladım canım
ben de başlayayım o zaman bu akşam pilatese
ay inşallah bana da faydası olur
canım bişi sorcam sana. bu totoyu nasıl eriticez
benim bi arkım bana marks&spencer'dan iç çamaşırları almıştı ki ben giremiyodum içlerine
bugün denedim bi tanesini girdim ama totom çıkıyo çamaşırın kenarlarından, oraları nasıl eriticem ben
bak kimse gülmesin bana :20::20:

merak etme canım pilatesle erir şekillenir ebru şallı kalça günü yapıyo çokgüzel çalıştırıyor çok iyi geliyor

Back
X