• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

arzuhalcim maşallah bak spor konusunda bana moral ve güç verecek birini daha buldum sayende. sende az spor hastası değilsin valla :52: yarın bende başlıyorum hayırlısı ile canım valla üzerimden yük kalktı diyebilirim meğer hayatımda ne kadar önemliymiş sporsuz bir hiçmişim ben valla vakit geçmiyor canım sıkılıyor ehehe motor alışmış çalışmaya durdurmaya gelmiyor demekki ehehe :60:

Benim de yarın spor günüm hugocukcuğum bakalım artık uzaya mı giderim koşu bandı mı olur leslie oalbilirbelki 2 mil leslie 30dk uzay mesela valla super yani ben de çok rahatlıyorum ve resmen inceldiğimi hissediyorum Allah zeval vermesin de devam edelim hep inşallah:nazar::8::13:

Arkadaşlar iyi geceler :16:

geçmişi okumadan bi mazuratlarımı paylaşayım :77:

kızlar benim 1,5 ayda kas kütlemde azalma olmuş.%1.6 civarında.bu biraz canımı sıktı :44:ama yağdan da gitmiş bu da sevindirdi.kaslara fazla yüklendim sanırım.ayrıca haftada toplamda 1,5 bardak süt yeterli gelmedi demek.sütü arttırıcam.sizler sütü haftada kaç kere hangi zamanlar ne şekilde tüketiyorsunuz ?

ayrıca pilatese de kilocuklarımı verdikten sonra ciddi manada başlamaya karar verdim.iyi mi ettim bilmiyorum yapanlar o şekilde önerdiler bana ama hala kararsızım :))

çok spor yapmak aşırı yüklenmekte kaslardan gitmesine sebep oluyor desek yanlış olmaz herhalde.:44:
zaten benim 66 kiloda olduğuma inanmıyorlar iri kemikli bir vücut yapım var.nasıl göstermiyorsam anlamadım gitti yahuu :77:

Tatlım ben hergün 1 bardak yağsız süt içiyorum 1 kase (yine 1 bardak kadar) yoğurt yiyorum yani süt içmezem 2 kase yoğurt yiyiorum ama yoğurt hergün mutlaka 1 su bardağı oluyor yoğurt çzellikle yağların yakılmasında çok etkili ve çok doyurucu ara öğünde 1 meyve yanında 2yk yoğurt tamam süper tokluk veriyo:16::nazar:

evet tatlım ya biz vücudumuzun gönderdiği sinyallere kulak versek zaten bu işin üstesinden çok rahat geliriz. biz nedense hep başkalarının sözlerine kulak veriyoruz :9::9: çünkü kendimizi en iyi biz tanırız normal şartlarda öyle değil mi ?

Yani doyana kadar yememek ya da acıkmadan bişeyler yemek... ara öğün mantığı çok önemli o zaman hiç abartmıyo ki insan çok acıkmadığından yemekte de 3-4yk yeterli geliyo. Tecrübeleri,uzman görüşleri alıp kendine uyarlamalı insan yani ben en azından öyle yapmaya çalışıyorum hem kilo vermekte olan tecrübeli arkadaşlara hem uzmanlara kulak veriyorum ve kendime uyarlıyorum nedir mesela hafta sonu fıstkı-pizza yedim napıyorum bu hafta çerez yok ekmek normal yediğimden 2 şer dilim az alttım yani dengeyi bulursan hiç sorun yok:16: gidecek tüm fazlalıklar çünkü beslemiyoruz artık onları:32::8::10:

Haftalık kilo çizelgesini kim yapıyor bu arada ve hangi gün bildiriyoruz?

Canım hoşgeldin burada haftalık çizelge yok bildirim yapmıyoruz herkes kendisi istediği düzende tartılıp paylaşıyor burada diğerleri de alkış kıyamet kutluyor:1:

Yani doyana kadar yememek ya da acıkmadan bişeyler yemek... ara öğün mantığı çok önemli o zaman hiç abartmıyo ki insan çok acıkmadığından yemekte de 3-4yk yeterli geliyo. Tecrübeleri,uzman görüşleri alıp kendine uyarlamalı insan yani ben en azından öyle yapmaya çalışıyorum hem kilo vermekte olan tecrübeli arkadaşlara hem uzmanlara kulak veriyorum ve kendime uyarlıyorum nedir mesela hafta sonu fıstkı-pizza yedim napıyorum bu hafta çerez yok ekmek normal yediğimden 2 şer dilim az alttım yani dengeyi bulursan hiç sorun yok:16: gidecek tüm fazlalıklar çünkü beslemiyoruz artık onları:32::8::10:

aynen budur canım :13::13:fazla söze ne hacet :13:

Canım hoşgeldin burada haftalık çizelge yok bildirim yapmıyoruz herkes kendisi istediği düzende tartılıp paylaşıyor burada diğerleri de alkış kıyamet kutluyor:1:

6 ay gibi uzun bir zaman ayrı kaldım bu topikten.Tam 4 ay boyunca herkesin kilo değerlerini ben aldım ve her hafta kilo çizelgesini ben yapmıştım bu şekilde çok iyi oluyordu ve herkes çok hırslı bir şekilde kilo veriyordu.Bu şekilde tam 13 kilo vermiştim ama bu kilonun 5 kilosunu sporu bırakınca aldım şimdi bu kiloyu vermek için tekrar aranızdayım.

Son düzenleme:
Kızlar ara öğünlerde meyvenin yanında 1 çay bardağı da yoğurt yiyin çok tok tutuyor.

6 ay gibi uzun bir zaman ayrı kaldım bu topikten.Tam 4 ay boyunca herkesin kilo değerlerini ben aldım ve her hafta kilo çizelgesini ben yapmıştım bu şekilde çok iyi oluyordu ve herkes çok hırslı bir şekilde kilo veriyordu.Bu şekilde tam 13 kilo vermiştim ama bu kilonun 5 kilosunu sporu bırakınca aldım şimdi bu kiloyu vermek için tekrar aranızdayım.

Anladım canım ama ben geldiğimden beri tutan yok sanırım bir arkadaş varmış öncesinde ama o da yoğunluğu sebebiyle ayrılmış(zuzum?? olabilir) yani şimdiye kadar da tekrar bir talep ya da konu olmadı herkes bu şekilde devam ediyor ben de sen sorunca durumu izah edeyim dedim:) sen daha eskiymişsin maşallah güzel vermişsin yine verirsin inşallah ben de 5 haftadır burdayım 5.3 kg gitti gerçekten burası çok motive edici ve etkili yani çok hırslı değilim belki ya da şuanki arkadaşlar da ama çok şükür veriyoruz inşallah sen de tekrar hedeflediğin kiloya ulaşırsın canım benim senden öğreneceğimiz de çok eşy vardır 1 3kg maşallah az değil:nazar::16:

Anladım canım ama ben geldiğimden beri tutan yok sanırım bir arkadaş varmış öncesinde ama o da yoğunluğu sebebiyle ayrılmış(zuzum?? olabilir) yani şimdiye kadar da tekrar bir talep ya da konu olmadı herkes bu şekilde devam ediyor ben de sen sorunca durumu izah edeyim dedim:) sen daha eskiymişsin maşallah güzel vermişsin yine verirsin inşallah ben de 5 haftadır burdayım 5.3 kg gitti gerçekten burası çok motive edici ve etkili yani çok hırslı değilim belki ya da şuanki arkadaşlar da ama çok şükür veriyoruz inşallah sen de tekrar hedeflediğin kiloya ulaşırsın canım benim senden öğreneceğimiz de çok eşy vardır 1 3kg maşallah az değil:nazar::16:

Zuzum a ben ayrılırken rica etmiştim zaten çizelge için O arkadaşta çok hırslıydı kilo konusunda.

Burada hepimiz birbirimizden çok şeyler öğreneceğiz.

Hayell diye bir üye vardı o da bu topikteydi o da çok güzel kilo vermişti.

Akşam mönüm;
8 yk kabak yemeği
125 gram yoğurt
bolca roka
1,5 dilim çok tahıllı ekmek

15 tane antep fıstığı
ara; 1 elma
ara; 1 bardak kefir

Karaciğere Faydalı Besinler

Enginar: Özellikle karaciğerden başta azot olmak üzere toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Taze olarak da tüketilmelidir.

Devedikeni: Bu bitki hem karaciğeri yeniler hem de enfeksiyonlara iyi gelir.

Hindiba: Karaciğeri zehirli maddelerden arındırır ve hazmı kolaylaştırır. Yaprakları salata olarak, kökleri de kaynatılıp tüketilebilir.

Havuç: İçerdiği antioxidanlar sayesinde karaciğeri temizler

Enginara bayılırımmm. Baharda çıkmaya başlar, bezelyeli zeytinyağlı off... Dayanama çiğ yerim bir kısmını :)
Hindibayı da severim ama Türkiye'de pek kullanılmıyor,satılmıyor ne yazık ki.
Yurtdişında bayağı kullanılıyor hindiba ve kuşkonmaz.

pilateste karın günü ne zaman acaba. priene bilir veya canlı pilates yapan varmı kızlar . karın günü ne zaman ona göre kardiyoyu ayarlayacağım bende ondan

Genelde Perşembeleri oluyor ama bu hafta karın mı kalça mı bilmiyorum. Yarın aslında bugün oldu artık Maxi plus günü :)

Benim de çok şükür su problemim yok bugün 2 lt yi geçtim ki yatana kadar 3 olurum 2,5 uncu elimde zaten:1::nazar:

Sağol şekercimm evet güzel oldu doydum ve sağlıklı da oldu hatta fazla bile geldi

Tosticim ben başlayalı tam 5 hafta oldu 72.3 le başlamıştım bugün aslında 67 çıktım ama değiştirmedim tıckerı :1: yani 5 haftada 5.3kg gitti çok şükür inşallah da bu ay da gider bi 4-5 falan bakalım görücez ocak sonunda:16::nazar::10: ben et yemeklerini zaten ekstra yağ koymadan pişiriyorum sebzelere de 1yk koyuyorum z. yağı günde 4-5 dilim ekmek yiyodum ama bu hafta 3 dilim yiyicem haftasonu kaçamağım oldu ki ben genelde haftada 1 gün kaçamak yapıyorum napıyım biraz yavaş gider ama gidiyo çokşükür:nazar::16: haftada 3 gün 1st spor yapıyorum ya leslie,ya koşu bandı,ya uzay yürüyüşü ya da ortaya karışık:1::8: çerez yiyodum günde 5-10 tane ama hafta sonu çok fıstık yedim diye onu da bu hafta çıkarttım öyle kendimce dengeliyorum işte yani herşeyden yiyiorum ama makarna,prinç pilavı,hamur işi,tatlı yemiyorum kaçamak günümde yiyiorum canım isterse diğer günler düzenli gidiyorum canım senle aynıyız ama benim boyum 1.60 o yüzden tabii fazlam daha çok ben kum saati tipindeyim belişuanda da 70cm ama basenlerin maşallahı var :1:

Tebrikler neruda. 5 haftada 5,3 kilo süper.Devamı da böyle gelsin.

Zuzum a ben ayrılırken rica etmiştim zaten çizelge için O arkadaşta çok hırslıydı kilo konusunda.

Burada hepimiz birbirimizden çok şeyler öğreneceğiz.

Hayell diye bir üye vardı o da bu topikteydi o da çok güzel kilo vermişti.

Hımm siz tabii mezunlardansınız hayell de arada geliyo ama tam durumunu bilemiyorum biz daha çömez sayılırız:1:

İnşallah 1 ay sonra 5 kiloyu veririm çok hırs yaptım :15:

ooo 13kg vermişsin önce yine verirsin 5 nedir ki senin yaş,kilo,boy kaç canım ben 1.60 ım asıl hedefim 55 ama ilk önce 60 olmak istiyorum sonra da yavaş yavaş 55 inşallah ama olucam çok hırslandım ben de ve çok da istiyorum:16::nazar:azim,inanç,sabır inşallah bu şekilde kurtulucaz tüm fazlalıklardan:13::nazar:

Akşam mönüm;
8 yk kabak yemeği
125 gram yoğurt
bolca roka
1,5 dilim çok tahıllı ekmek

15 tane antep fıstığı
ara; 1 elma
ara; 1 bardak kefir

Genelde Perşembeleri oluyor ama bu hafta karın mı kalça mı bilmiyorum. Yarın aslında bugün oldu artık Maxi plus günü :)

Tebrikler neruda. 5 haftada 5,3 kilo süper.Devamı da böyle gelsin.

Afiyet olsun tatlım,sağol inşallah bu ay da bi 4-5 gider benim fazlalık çok ondan da biraz çabuk gidiyo yoksa kaçamk falan yapıyorum yani hafta sonu ama gidecek inşallah tüm fazlalıklar:nazar::13: senin resimleri gördüm gayet güzel maşallah biraz göbek var doğumdan sanırı yoksa genel olarak gayet iyisin benim kollar falan da kalın:43:ama incelicek hepsiiii:8::10:

uyanınca bir bardak ılık su
06:30 kahvaltı: çay kahve, 1 dilim peynir, 1 dilim ekmek , 1 adet kivi, biber
haftada 3 kezde ilave olarak yumurta
saat 09: 1 adet kuru kayısı, 1 çay bardağı yarım yağlı süt( türk kahvesi olabilir sütlü şekersiz)

12.00 öğlen yemeği: et hakkımı yiyorum aynı, salata olacak yeşillikli içine fesleğen nar ekşisi enginar eklenecek 1 dilimde ekmek
15.00: 1 şişe madensuyu 1 kuru incir 5 adet badem
18.00: akşam yemeği: yarım su bardağı yoğurt, 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği, 2-3 kaşık pilav veya makarna, 1 kepçe çorba, 1 dilim ekmek salata. salata serbest akşam yenmesede olabilir ancak öğlen muhakkak yenecek

21.00: haftada 3 kez birer tane muz yenmeli. bu saatte 2 porsiyon meyve var. 1 yerli muz 1 portakal veya başka meyvede olur ancak haftada 3 kez muz dedi.
22.00: 1 bardak sütlü türk kahvesi
yatarkende muhakkak 1 çay bardağı domates suyu dedi.
saglik olsun hugocum ..yani kilo veremedigine üzülme...ileriki günlerde verirsin..ama kas yapmisin oda güzel, yag olmasinda:47:.beslenme listende güzelmis..afiyet olsun canim..benim tartilma günüm bu ayin 15 de...bende pek sanmiyorum kilo vereceyime...cok yiyorum gibi geliyo bana bazen..her zaman deyil ama yinede biraz daha dikkatli olsam fena olmaz..mesela bugün cok ciyer yemeyi yedim yaninada 2 kepce mercimek corba ve 1 dilim esmer ekmek..gerci kocisin yüzünden oldu..oda ciyer yemeyi yer diye isittim..biraz yedi bana verdi..aslinda severek yerdi ama bugün maydanoz falan yoktu sade gibi olmus ciyerin sozunu pek beyenmedi cocuklarda nekadar lezetli yapsam yine agzina vurmazlar hic sevmezler ciyeri.ama birdahaki severe kimsenin yemeyini fazladan yemicem porsiyonumun disinda cöpede gitse yemicem neyapim..günahdir diye yiyorum ama buseferde kilo alirim..göbisim yagdan asla kurtulmaz..cok pismalik duydum..tika basa sistim zaten..:50:

Son düzenleme:
Mis gibi aromatik kokusuyla tanığımız fesleğenin şifa kaynağı olduğu anlaşıldı. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, fesleğen başta romatizma ve eklem ağrıları olmak üzere bronşit, astım ve cilt hastalıklarını gidermede çok etkili bulundu...

Türkiye ve Avrupa'da yüzyıllardır geleneksel tıpta kullanılan fesleğenin yararları üzerine araştırma yapan İngiliz bilim adamları fesleğenin güçlü bir anti-inflamatuar oluşunu bitkiye farklı kokusunu veren yağından kaynaklandığını belirttiler. Fesleğinin birkaç türü bulunduğunu vurgulayan araştırmacılar, aynı etkinin tüm türler için de geçerli olduğunun altını çizdiler.
DİYETTE FAYDALI

Fesleğenin kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğu anlaşıldı. Şeker düzeyini azalttığı için şeker hastaları için de önerildi... Ne yazık ki henüz bir fesleğen hapı mevcut değil ama salata olarak yenmesi çok faydalı" diyen araştırmacılar diyetlerde de fesleğen kullanımının kilo vermede etkili olduğunu söyledi.

ROMATİZMA ETKİLERİNİ YÜZDE 73 AZALTTI

Manchester'daki İngiliz İlaç Konferans'nda sunulan araştırmaya göre romatizma hastalarına fesleğen yedirildi. Hastaların yüzde 73 gibi yüksek bir oranında şişme ve ağrıların azalıp, yok olduğu görüldü.

BRONŞİTE DE İYİ GELİYOR

Fesleğenin bronşit, astım gibi ödem yapan ve insanın yaşam kalitesini düşüren hastalıkları da etkili biçimde azalttığı saptandı.

SAKİNLEŞTİRİR, SELÜLİTLERİ YOK EDER, HAZIMSIZLIĞA İYİ GELİR

Fesleğenin diğer faydaları ise şöyle sayılabilir: Sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Enerji verir. İştah açıcıdır. Hazımsızlığı giderir. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır. Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır. Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir. Cildi rahatlatır. Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır.

Fesleğen nasıl kullanılır?

Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır. Süs bitkisi olarak da kullanılır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır. Esans yapımında da kullanılır. Baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve lezzet vermek için kullanılır.

şimdi anladım sen çok spor yapıyorsun ondan burda fazla olamıyorsun tam muhabbet edeceğim bi bakıyorum yoksun bebişim :71:
canım sabahakşam yapıyorum çünkü çok hareketsiz kalıyorum evden çıktıgım yok yoksaaslında normalbide kızım varsagolsun 20aylık
Canım kolay gelsin bak yine konduruyorum boncuğunu:nazar:

tşklercanım 45dakayaptım geldim
yeşil elma yedim

Enginar Bitkisi: Yumru şeklinde çiçekleri olan ve 2 metreye kadar uzayabilen bir bitki olan Enginar, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri açısından zengindir.

Enginarın Faydaları: Enginar karaciğer için çok faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. Karaciğer, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek kumlarını döker. Sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür. Vücuda dinçlik verir. Bedeni ve zihinsel yorgunluğu giderir. Meme, rahim ağzı ve prostat kanserini önlemeye yardımcı olur. Enginar kalbi ve damar sağlığını korumakta da etkilidir. Hücrelerin yıpranmasını engelleyerek yaşlanmanın etkilerini azaltır. Sarılıkta faydalıdır. Romatizma şikâyetlerini azaltır. İshali keser. Ter kokusunu giderir. Ateş düşürücü ve iştah açıcıdır.

Enginar nasıl kullanılır? Çiçekleri sebze olarak, taze yaprakları ve kökleri ise ilaç yapımında kullanılır. Enginar suyu kalp çarpıntısına iyi gelir. Taze enginar yaprağı kaynatılarak hazırlanan enginar çayı karaciğer hastalıklarında oldukça faydalıdır. Tüylü kabuklarının kaynatılmasıyla elde edilen enginar suyu ile saçlar yıkanırsa saçları güçlendirir. Karaciğer rahatsızlığı olanlar, enginarın karaciğer üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle özellikle son zamanlarda Enginar Hapı kullanımına yöneliyorlar. Enginar Hapı faydalı ve pratik olmakla birlikte kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmak gerekir.

yok tatlım ne için verdi inan bilmiyorum açıkçası canımcım domatesin suyunu çıkar osalı 1 çay bardağı yatmadan iç dedi canım en son. yaparız zaten yapmadığımız bişeycik kalmadı onuda deneriz artık
domates suyu metabolizmayi calistiriyormus yatmadan önce icilirse..bi kitapta okumustum..bende bazen iciyorum yatmadan önce..ama icine pul biber atiyorum aci olsun diye..kitapta öyle yaziyordu

Teşekkür ederim neruda. Tabi ki gidecekler, inceleceğiz. Bikinili fotoları koyarız artık yaza doğru :)Hoş yaza varmaz hedeflerimize ulaşırız umarım.
Ben de senin avatarına bayılıyorum, fotonu gördükçe kırk yıllık arkadaşımmışsın gibi geliyor nedense.

Back
X